reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Poziomeczka ja wrog termometru okropny jestem a koperek to pan doktor oswiecil mnie ze takiemu malemu brzdacowi wspomaga baki zeby sie wypierdzial a jak kupy nie ma to te wszystki bakole szkodza w brzusiu
Rurke dostalam od lekarza jak wezwalam pogotowie bo mi dziecko sinialo od placzu ale uzywalamjej w ostatecznosci

Vici hihi czego sie nie robi dla dziecka wlasnie czopki Kümmelzäpfchen swietne to na baki bo to nie te wazelinowe co kupe wywoluja ;)
Vici masz jakas POlske fryzjerke czy biegasz po austrijackich zakladach?
Ja wczorej na sommerfest bylam u syna i wrocilam z piaskownica do domu hihi takie brudne dzieci mialam ;) sama umeczylam sie na sloncu ze padlam o 21

reklama
Kathinka slonce chyba wyszystkich potrafi zmeczyc :-) ale nie ma jak zadowolone dzieciaki i rodzice.Co do czopkow to ja tylko o tym slyszalam bo nigdy nie mial Victor problemow z kolkami,kupami i innymi bajerami.Naprawde czas niemowlecy i wczesnodzieciecy byl bez problemowy(nie liczac szpitala i podejzenia o meningokoki brrrrrrrrr)
Co do fryzjera to chodze do autryjackiego,tu polakow jak na lekarstwo.Rok temu bylma u niej pirwszy raz i bylam zadowolona i tak chcodze caly czas teraz.Raz w miesiacu lub co 6 tyg grzywke podcinam ale to darmowo robia a co 3 miesiace wlosy podcinam czesto odrazu z farba.Choc musze przyznac,ze powinnam juz w kwietniu farbowac ale jakos mi sie nie chcialo i kasy braklo na to. O tu ich stronka + h a i r g o t t + g r a z + l e o b e n +
Dzis Victor na 15 idzie do kolegi na urodziny,prezent wczoraj w koncu kupilam.Tylko nie mam pojecia czy nie za tani nie wiem za bardzo jak tu podchodza i ile wydaja.Dzwonilam do jego mamy i w jednym sklepie zabawkowym mial kosz z rzeczami ktore sobie sam wybral.Pozniej kwestia tylko kupujacego co ma ochote wziasc i z tym do kasy i z glowy.Fajny sposob juz wczesniej zastanawialam sie o co kaman z tymi skrzynkami z zabawkami a teraz juz wiem.No i za rok ja juz chyba Victorowi tez zrobie wieksza imprezke i z kolegami i kolezankami z przedszkola.

Uff dziewczyny zostal mi jeszcze tylko jeden pracy. Z jednej strony nie moge sie juz doczekac, kiedy wreszcie zmniejsze obroty, ale z drugiej troche mi szkoda, bo u mnie w pracy atmosfera jest naprawde super.
W przyszlym tygodniu idziemy zobaczyc propozycje standardowego wyposazenia lazienek w bloku, do ktorego bedziemy sie za rok przeprowadzac:rofl2: Z tego co wiemy od znajomych, kazda zmiana to spore koszty, takze fajnie by bylo, gdyby w standardzie bylo cos sensownego.
Widze, ze tu ostatnio watek kupkowo-baczkowy sie rozwinal. Piszcie jak najwiecej, za pare miesiecy pewnie i mnie sie przyda:-D
Jak wasze plany weekendowe? Ja musze wreszcie wybrac sie na zakupy, bo na wtorek potrzebuje kostiumu kapielowego na ta aqua-joge. A poza tym przydaloby sie wyjsc troszke na slonce;-)
Vici pochwal sie ta nowa fryzurka;-)
Poziomeczka juz po egzaminie?

vici fajnie miec dobrego fryzjera :) ja biegam za prezentami dla chrzesniaka i innych dzieci w POlsce bo jak sie raz w roku jedzie to jak swiety mikolaj ;)

mb1 ciekawe z tym mieszkaniem a to genossenschaft?? Jesli tak to faktycznie zmiany bardzo duzo kosztuja

Ja dzis od rana lotem bo mala wymyslila sobie tate do auta odprowadzic hihih no i jak juz wyszlysmy to lazilysmy do 11 , nakupowalam zieleniny i bede szpinak robic

Hop hop,
Zaglada tu jeszcze ktos?
Kathinka tak mieszkanie jest z genossenschaft-u. Wczoraj ogladalismy co jest w standardzie. Powiedzielismy co chcemy zmienic i czekamy teraz na wyliczenia. Juz sie boje;-)
Dzisiaj ide na pierwsze zajecia jogi w wodzie. Mam nadzieje, ze dobrze zainwestowalam te pieniadze:cool2:
Zmykam troche popracowac, bo juz mi ostatnie dni zostaly, a co za tym idzie przekazanie wszystkiego innym.

wczoraj napisalam posta i mi zniknal..........:no:
wiec nie mialam sily na nastepnego...

ja zagladalam ale pisac mi sie nie chcialo
w sobote umarl nagle moj tata, mial jakis krwotok wewnetrzny....:-(

jedziemy do polski wczesniej niz planowalismy, bo juz w ten czwartek. pogrzeb w poniedzialek.
takze u mnie z nowowsci to neistety takie informacje........

egzaminy napisalam i przynjamniej nie mam chociaz tego na glowie, bo bym chyba padla.
nie mam jeszcze wynikow z jednego ale tak to wszystkie zdane i na dobry lub bardzo dobry :-)

ze spotkania niestety nici dziewczynki, nie dam rady sie spotkac juz przed wyjazdem..
ale zrobmy to w sierpniu! Beabea bedzie juz troche wprawione w dwojke maluchow, to moze sie odwazy wyjsc a mb_1 mam andzieje jeszcze bedzie mogla do nas wpasc z wielka kulka! :tak:

widzialam zdjecia frani malutkiej na nk. ale superowa i podobna do tatusia!!!! tak jak moja. hihihi
Beabea, czy twoja Nikolka tez jest do twojego meza podobna?
jak ci idzie opieka nad maluchami?

franiu, odezwij sie do nas!:-(

poza tym musze sie pakowac na caly miesiac do warszawy i nie wiem w co rece wlozyc....i co zabrac!:baffled::confused:

sluchajcie, mojej malej totalnie z buzi slina leci i ciagle piastki w buzce trzyma... czy to juz zeby moga byc???

dzis idziemy do lekarza na kontrole
odezwe sie jutro co i jak!

buziaczki dziewczynki

czesc dziewczyny przepraszam ze sie tak dlugo nie odzywalam ale bylam w pl u mamy:):):)
bylo super malutka rosnie i rosnie...
Poziomeczko piastki to normalne moja ciagle tak robi a jak narazie zebow nie widac.....
moje kondolencje z powodu taty, wspolczuje przechodzilam to 2 lata temu.

Witam dziewczyny :-)
Ja mialam ostatnio taki zawrot glowy,ze wiecznie poza domem.No ale w koncu zagladam no troche podczytywalam ale sil na pisanie braklo ;-)
Poziomeczka wspolczucia z powodu taty,tulaski ogromne.Piasteczki norma to moga byc i zebole i wiele innych rzeczy.Victor ial przy 1 rowne pol roku ale od siostry dzieciaki po 3 miechy przy 1 zebie:-) Kurcze wyprawa na miesiac to strasznie dlugo z takim maluchem nie dziwie sie zamieszania z pakowaniem...
mb_1 ty juz na wolnym jak sie domyslam :-D tylko nie zapomnij o nas i zagladaj co jakis czas :-) No i czekamy na wiesci pojogowe ;-) No i oby koszta zmian byly jednak nizsze niz myslisz
Kathinka milego wypoczynku w pl i niezbankrutowania przez prezety heheheh
frania fajnie,ze sie odezwalas,fotki malej cudne na NK buziaki i zagladaj do nas :yes:
Ja juz malego do tagesmutter nie puszczam choc umowa trwa.Zrobilam mu wakacje z mama ale do przedszkola chodzi i bedzie chodzil tez w wakacje bo sam chce.Jutro maja wycieczke do Graz cale przedszkole jedzie do kindermuseum ciekawe jakie beda wrazenia mialy dzieciaki:-)

reklama
Poziomeczko wspolczucia z powodu taty :-(

U mnie porazka lekka mam niewladne palce u reki wiec blokada w kregoslup i to na sam wyjazd a do tego stresss wiec napiecia i spiecia w domu

Wlasnie laski szukam pracy na czas letni dla kuzynki , studentki jakies sprzatania mycie okien czy pilnowanie dziecka , ona nie ta co 10 euro potrzebuje na godziene raczej z tych co chce zarobic :) wiec jak cos to prosze o PW :)

Do góry