reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

My tez myjemy a potem jemy mleczko na dobranoc heh no ale wazne ze uczy sie mycia.
U nas ostatnie dwie noce jakie takie mala obudzila siw tylko 3 razy tak to potrafi sie budzic nawet co chwile.

Mysle ze tez nie ma co sie stresowac i przesadzac dziecko musi opankwac sztuke chodzenia i bez silniakow sie nie obejdzie ;) mnie bardziej drazni fakt ze mala chodzi patrzy co jest pod wersalka i je te brudki [emoji23]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No tez myjemy ;) Łucja odziwo ladnie siedzi i zaglada do lusterka ;)
A powazna przy tym... :D

Uzywacie elmex??? Bo my tak i szczoteczka tez.

Ech ja tez chyba zabkuje:( dziaslo boli jak szlak. Chyba 8 ......

Anitaka chodzi Ci o pastę do zębów czy jak??
Pasta z fluorem bodajże dopiero po 2gim roku życia.

Szwagierka ostatnio wymiotowała na 8semki, więc wszystko możliwe :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Ale sie rozpisalyscie [emoji12]
Byl temat o pokojach. Jonathan juz ma ale spi u nas a bawi na macie w duzym pokoju. Do kiedy nadaja sie balkoniki? Nie wiem kiedy przeniesc go do lozeczka.

Od tygodnia Jonathan je obiadek. Papke z warzyw i ziemniakow. Myslalam ze bedzie ciezko go do jedzenia przekonac ale tak sie zajada ze boje sie ze sie zaksztusi. Bardzo mu smakuje. Jednak nie wiem czy nie za duzo na poczatek zjada. Ok 150-200ml. Naturalnie wszystko mu sie teraz przestawia i kupka tez juz jest inna... [emoji6] Dlatego pewnie budzi sie czesto w nocy. Chce pociumkac chwile i idzie spac. Nie pije w nocy prawie nic i rano niestety znow problemy z zastojem. Przykladam go z pod pachy i udaje sie jakos odblokowac. Doradczyni laktacyjna kazala pic herbatke mietowa wieczorami i lykac kapsulki z lecytyny. Zobaczymy czy pomoze. Z mieskiem to chyba poczekamy jeszcze kilka tygodni bo w przyszlym tygodniu znow szczepienie [emoji33]
Karolask zamowilam Fidelle. Mam nadzieje ze poradze sobie z jej dopasowaniem [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

To pewnie ten elmex bez fluoru. Możesz wrzucić fotkę ze składem zerknę sobie i zobacze czy tam nie ma nic niepokojącego bo Laura napewno zje [emoji14]
Podobno jest też z Weledy jakaś pasta dla niemowląt bez floru, barwników itp.

Elmex ma fluor dlatego jest na nim napisane, że można tylko raz dziennie używać, a 2x od 2 r.ż. My przywozimy Ziajke z Pl, jest bez fluoru :) myliśmy od pierwszego ząbka

Happy jak będzie potrzeba to ustawimy :) Pochwal się którą wybrałaś [emoji14]
Co do kupek to gotowana marchewka lubi zapierać, możesz zrobić mu bez i zobaczyć czy coś przejdzie :) chyba, że nie ma marchewki w zupce. No i jabłko powinno pomóc :)

Vixen to muszę poszukać też w PL następnym razem

reklama
Hejka
Mi też przypomnienia nie przychodziły do wczoraj wieczorem...
My właśnie używamy weledy bo ma fajny skład, ziajka też ok- mielismy. Zastanawiam się nad tym żelem Link do: PASTA TOOTH MOUSSE - CREAM 35ml wanilia /bf/ żeby smarować młodemu dwa razy w tygodniu bo mimo mycia i jedzenia z bardzo wyeliminowanym cukrem pojawiają się plamki białe na zębach...boję się tej próchnicy jak cholerka i chyba spróbuję...dziewczyny niby polecają i widzą różnice u dzieci..a Wy macie jakieś doświadczenie?
Tutaj lekarz pediatra zalecił jakieś takie maciupkie tableteczki pod język..fluor ale ani mi się sni tego stosować..
Vici mam nadzieję że udało się szczęśliwie dojechać do Pl :) miłego pobytu :)
Jak właśnie zastanawiam się nadal nad fidella lub kokadi i sama nie wiem... Happy ja też chętna zobaczyć jaki model wybrałaś:)
Pozdrowionka

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry