reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Kulka uważaj tylko na niektóre, bo zawierają lidokaine, a to środek znieczulający miejscowo. Działa po może kilku minutach, ale nie na długo :)
Laura coraz częściej wstaje. W łóżeczku czy na sofie to nie usiedzi tylko odrazu do góry... no to się zacznie teraz :D

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

reklama
U nas to chyba nic nie pomaga Mia jest ostatnio straszna maruda i lobuz zlosci sie krzyczy jak jej sie czegos nie da.
Hehe karola u nas mala chodzi juz przy meblach przy scianach wszedzie juz wlezie wszystko sciagnie mysle ze to kwestia miesiaca dwoch i bedzie chodzila. Za 3 tygodnie sie przeprowadzamy z moim dzieckiem to bedzie level hard.
I z tym spaniem w nocy mamy jakis dramat dziecko nas terroryzuje [emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Hehe Ola nie daj się! U nas też czasem jakieś odchyły w nocnym spaniu. Wczoraj np. 3:25 pobudka. W dzien zamaist o 11 to o 11:40 poszla spac na 40 minut i po poludniu kimnela 15 minut w aucie i na tym koniec :D cały dzień szalala, a że nie wyspana to wieczorem maraton marudzenia. Zaczęłam ją kąpać w dużej wannie to sobie tam siedzi i raczkuje i wrzask przy kończeniu kąpieli nieziemski ;P
Ola będzie super przeprowadzka z plątającym maluchem pod nogami hihi

Przynajmniej jeść zaczeła normalnie :D

Czyli nie tylko ja mam tak wesolo uff pocieszylas mnie [emoji6]

U nas wlasnie tak wczoraj bylo pobudka o 3 i zasnela dopiero po 5.
U nas standarem jest ze budzi sie kilkanascie razy w nocy horror.

Super ze zaczle jesc! :) u nas z tym jedzieniem jest tak. Mia swojego nie chce zabardzo jesc. Ale jak widzi ze my jemy to jak by mogla to do talerza by weszla a sprobuj jej nie dac to wrzask.
Haha slodycze musze jesc w ukryciu [emoji23]

Dziewczyny u nas ze spaniem od dwoch dni w nocy to samo. Dzis o 1 obudzila sie i juz siedzi i nie spala do 3. Juz wzialam ja przytulilamzeby nie wstawala i troche spalam a ona sie krecila. Albo tez marudzi w.nocy....w dzien idzie spac przed 11. Pozniej 2 albo i wcale. A wieczorem wariuje po kapieli na lozku.
Wczoraj wchodzila pod lozko. :) i nie mogla wyjsc

Ola ja mam tylko nadzieję, że to nie chwilowy apetyt. Bo weszłyśmy w ostatni skok, a wtedy Laura zawsze jakby nadrabia jedzenie [emoji14]
Jak je śniadanie to siedze obok i też coś jem. Obiad je sama, bo ja jej czasem coś muszę zgniecionego widelcem doprzemycać np. jajko, albo jakieś twardsze mięso [emoji14] Zje dwie łyżeczki, a potem łyżka w kąt i daje jej palcami to albo buzi otwiera, albo zabiera mi z ręki i sama sobie wkłada. A oprócz tego wcina swoje kawałki. Jak wpycha brokuła do buzi to, aż jej wystaje bo tyle wsadza na raz [emoji14] Najfajniej wygląda jak zielony groszek zbiera i okruchy co jej spadają. A no i obowiązkowo niektóre kawałki musi zrzucić jedną ręką, potem drugą i do buzi [emoji14] Jak już przetestuje spadanie każdego warzywa to je normalnie dalej łapkami.
W nocy też pobudki, z tym że częściej się wierci niż całkiem wybudza. Szuka smoczka i dopiero jak nie znajdzie to wstaje całkiem. Jak już wstanie przy łóżeczku z tymi włosami spadającymi na twarz z przodu, ja się przebudzę otwierami oczy, a ona się tak pochyla i patrzy na mnie to się jak w jakimś horrorze czuje :D hahaha

Aaa a jak my jemy w inbej porze to mam zawsze dla niej coś przygotowane żeby jej dać bo też przecież akurat teraz musi jeść coś z talerza rodziców [emoji14]

Anitaka u nas jak przychodzi kąpiel to już nie ma zabaw. Kąpanie, piżamka, mycie zębów. Potem z nią na rękach idziemy robić "am" do sypialni, witamina D, butla, ściągamy spineczki, dostaje smoczek przytulam, wycałuje, pogłaskam i do łóżeczka. Trzymam za rękę i idzie spać. Parę razy została na łóżku pobuszować przed spaniem i nigdy więcej!! Do 24 zero zasinania wtedy...a tak wycisza się po kąpieli, zamuli, zje i śpi.
Aaa no i teraz przygotowuje też z mamą kąpiel. Stoi przy wannie i patrzy jak się woda nalewa i zabawki pływają. Tylko czasem ciężko ją rozebrać bo ona już teraz musi do wanny wejść!!

Hahaha czuje sie jak w jakims horrorze hahaha jestem to sobie w stanie wyobrazic [emoji23][emoji23]

Mia tez je wtedy kiedy my jemy ale ona swojego poprostu nie chce patrzy nam w talerze i koniec jak by wiedziala ze tam jest cos innego ;)

U nas kapiel odbywa sie ok godz 19 ale mala jest juz strasznie marudna w kapieli super a po wrzask wiec szybko ubieramy sie daje butel i spac. Starasm sie mala przetrzymac do 20 bo jak pojdzie wczesniej spac to w nocy jest horror.

Karola u nas to ostatnio ma jakios za duzo energii przed spaniem zawsze po kapieli jedzenie i spanie. A teraz to jak nawet ja usypiam to sie nie da bo sie smieje. A jak calkiem swiatlo zgaszone i ciemno to.zaczyna gadac i piszczec. Tak tydz to trwa. Musze znajesc na to sposob. Co prawda polazi po lozku z pol godz i idzie spac.wiec nie trwa to dlugo i kolo 20 albo i szybciej juz spi. :)
Laura je sama lyzeczka???
Ech Lucja jak dam jej wyzeczke i jedzenie to wszystko na podlodze a lyzeczke wsadza do buzi ale nie ma na niej jedzenia. I musze ja karmic. Owoce kroje i gryzie sama. Marchewke czy ziemniaczek tez je ale do raczki wszystko. Jak sie juz naje to gryzie na kawalki i wypluwa na siebie. Wczoraj jadla jablko to pewni pogryzionych kawaleczkow bylo.
Ostatnio w ciagu kilki sekund znalazla sie przy doniczce z kwiatkiem ( wielka donica) i kleczala przy niej i grzebala w ziemi. Ale nie brala do buzi. Ufff musze cos wykabinowac z tym kwiatkiem. Jakis plotek zrobic czy cos w doniczce

reklama
U nas tez slabe noce. Chyba poprosze na Gwiazdke Mikolaja o przespana nocke [emoji23]
Wczoraj polowe nocy bolaly Joniego dziasla a druga polowe kupa szla [emoji21]
Zastanawiam sie czy Jonathan nie zadlugo e dzien spi... Lacznie jakies 3-4h Jak bylo u was ok.4,5 miesiaca?

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry