reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Austrii

Beabea, no to widze podzielasz moj los...:tak:
polecam cocktail z oleju rycynowego, DZIALA!!!! i nie potrzebujesz tez lewatywy!:-D

mb_1, z chusty dziecko nie wypadnie. Ona jest tak zawiazna, ze nie ma szans wypasc. Dlatego te metody wiazania nie sa takie latwe i trzeba sie ich najpierw nauczyc. Mozesz sobie obejzec tutaj [video=youtube;KTRKAFiYAIc]http://www.youtube.com/watch?v=KTRKAFiYAIc[/video]
[video=youtube;SIxVTSOxVxM]http://www.youtube.com/watch?v=SIxVTSOxVxM&NR=1[/video]

jak sie je wiaze, to zobaczysz, ze nie ma prawa wypasc.
Teraz wlasnie siedze z Majka w chuscie i pisze do was! a ona sobie kima.:tak:

Jesli dziecko jest takie jak moje, czyli chce byc bardzo noszone to jest to super odciazenie dla matki. Rece wolne, kregoslup ci nie odpada! bosko!

dzis moja mala jadla w nocy co 4 godziny! wow! inna sprawa, ze cycki mi prawie eksplodowaly, bo nie sa przyzwyczajone do tak dlugich przerw, hehehe:szok:

dobra, ide cos pouprzatac. Dzis przychodzi tesciowa do pomocy i zostaje z mala, bo do szkoly musze isc a potem bedzie siedziec z moim mezem, troche mu rak brakuje....:-)

buzka!

reklama
Hej co do chust to jeszcze polecam ta stronke CHUSTOWANIE - NOSZENIE DZIECI W CHUSTACH dziewczyny sa pomocne ,zawsze mozn mapisac i poprosic o porade.Jak jestescie w Pl to moze traficie na jakies fajne spotkanie bo o tym tez tam pisza.Czesc z nich siedzi tez na forum BB :tak:
Poziomeczka fajnie z tymi przerwami oby byly coraz dluzsze i nocki bardziej przespane.A mleczko odciagaj to bedzie zawsze na zapas.Jak ty w szkole wytrzymujesz z piersiami? Pamietam kolezanke w dietetyku jak na przerwie do lazienki latala odciagnac troche bo nie wytrzymywala.
mb_1 milego pobytu w Pl,a na ile jedziecie bo albo nie doczytalam albo nie pisalas.I co tam placz na pewno cudnie wygladasz :-)

Poziomeczka gratuluje tych 4 godzin!!!
Dziekuje za filmik. Dobrze wczesniej spojrzec na takie cuda;-) No, ale jeszcze troszke poczekamy na naszego rozkoszniaka.
Vici dziekuje za mile slowko. Az mi sie buzka usmiechnela.
A wyjezdzamy na caly tydzien. W sobote idziemy na wesele naszych przyjaciol. A potem caly tydzien mam zamiar odpoczywac,grillowac (o ile pogoda da) no i oczywiscie odwiedzic sklepy;-)

mb_1: zazdroszcze wyjazdu do Polski i .. grillowania :-D, oby pogoda dopisala! Ja w Polsce nie bylam juz ponad 5 miesiecy :szok: i mnie tez ciagnie, ale Torun tak daleko...

poziomeczka: fajnie, ze chodzisz znow do szkoly, troche odmiany, ja siedzenia w domku malo wytrzymuje, a w przyszlym tygodniu ostatnia lekcja angielskiego, musze cos wymyslec na wakacje ;-)A z tymi wakacjami to tez nie ciekawie, bo ciezko sie na cos zdecydowac i zabukowac, jak juz bede pewna, ze @ nie przyjdzie, to odetchne i bedzie latwiej sie na cos zdecydowac.

ooo.. znowu zbiera sie na deszcz... zmykam szybko z balkonu.

Milego dnia!!!

hejka!:-)

moja mala dzis o 5 rano miala napad bolu brzucha :no::wściekła/y:
troche jestem nieprzytomna...

teraz zasnela po jedzeniu, wiec uciekam na spacerek

Beabea, czy jeszcze z wkladka?

co u Frani?

mama wieden?

buzka, ide lapac slonko:tak:

witam, jestem siostra beabea i melduje zgodnie z obietnica jaka jej dalam ze napisze, ze dzisiaj w nocy przywitalismy na swiecie cudnego chlopca, ma 3,99 kg i 56 cm. Siostra bardzo sie wymeczyla ale pewnie cos opowie jak wroci ze szpitala, pozdrawiam w ich imieniu:-):-)

moje gratulacje!!!!:tak::happy2::-D:blink:

Beabea, nareszcie masz to za soba! Wspolczuje ci z calego serca twych mek ;-)
Ale za to masz wspanialego dzidziusia! :tak:
Czekamy na opowiesc z porodowki!
buzka

reklama
Moje Gratulacje!!!!!!!!!!
Duży chłopak!!!!!!

Cześć dziewczyny jestem znów w Pl, bo miałam badania(mam aparat na zębach), a mąż w Wiedniu.
Już mi się za nim tęskni, a jestem zaledwie 2dni!!!
Jestem u siebie w Rybniku, ale jadę jutro do niego do Limanowej i on tam z kumplem dojedzie w nocy.
Mam nadzieję że pogoda nam na weekend dopisze:-).
Dziś dzień dziecka muszę coś kupić chrześniakowi.
Powiem Wam że bardzo sę bałam podróży z Inga sama 320km, ale spała całą trasę:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Więc dojechałam spokojnie.
Zobaczymy jak nam pójdzie jutro do Limanowej 200km.
Mam zamia zrobić przerwę u teścia w Jaworznie po 70km na herbatkę;-).

Poziomeczko bardzo gratuluje4 godzinnych przerw, moja jadła ostatnio o 22 i narazie śpi ale pewnie lada moment się obudzi.
Daję jej smoka jak się w nocy przebudzi ale nie zawsze pomaga.

mb1 U mnie też różnie bywało w ciąży !!!
Ale wszystkie śmieszne dolegliwości jak bóle bioder itd. itp. zmienne nastroje....
Jak ręką odjął po porodzie!
A jak Twoje samopoczucie?

happy79 No u nas z wakacjami też ciężko, bo niuśka taka malutka ale chyba pojedziemy do rodziny obok Warszawy, a później nad morze na kilka dni.

Trzymajcie postaram się odezwać w następnym tygodniu, chyba że dam rade wcześniej.

Do góry