reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Austrii

Beabea, no to widze podzielasz moj los...:tak:
polecam cocktail z oleju rycynowego, DZIALA!!!! i nie potrzebujesz tez lewatywy!:-D

mb_1, z chusty dziecko nie wypadnie. Ona jest tak zawiazna, ze nie ma szans wypasc. Dlatego te metody wiazania nie sa takie latwe i trzeba sie ich najpierw nauczyc. Mozesz sobie obejzec tutaj [video=youtube;KTRKAFiYAIc]http://www.youtube.com/watch?v=KTRKAFiYAIc[/video]
[video=youtube;SIxVTSOxVxM]http://www.youtube.com/watch?v=SIxVTSOxVxM&NR=1[/video]

jak sie je wiaze, to zobaczysz, ze nie ma prawa wypasc.
Teraz wlasnie siedze z Majka w chuscie i pisze do was! a ona sobie kima.:tak:

Jesli dziecko jest takie jak moje, czyli chce byc bardzo noszone to jest to super odciazenie dla matki. Rece wolne, kregoslup ci nie odpada! bosko!

dzis moja mala jadla w nocy co 4 godziny! wow! inna sprawa, ze cycki mi prawie eksplodowaly, bo nie sa przyzwyczajone do tak dlugich przerw, hehehe:szok:

dobra, ide cos pouprzatac. Dzis przychodzi tesciowa do pomocy i zostaje z mala, bo do szkoly musze isc a potem bedzie siedziec z moim mezem, troche mu rak brakuje....:-)

buzka!

reklama
Hej co do chust to jeszcze polecam ta stronke CHUSTOWANIE - NOSZENIE DZIECI W CHUSTACH dziewczyny sa pomocne ,zawsze mozn mapisac i poprosic o porade.Jak jestescie w Pl to moze traficie na jakies fajne spotkanie bo o tym tez tam pisza.Czesc z nich siedzi tez na forum BB :tak:
Poziomeczka fajnie z tymi przerwami oby byly coraz dluzsze i nocki bardziej przespane.A mleczko odciagaj to bedzie zawsze na zapas.Jak ty w szkole wytrzymujesz z piersiami? Pamietam kolezanke w dietetyku jak na przerwie do lazienki latala odciagnac troche bo nie wytrzymywala.
mb_1 milego pobytu w Pl,a na ile jedziecie bo albo nie doczytalam albo nie pisalas.I co tam placz na pewno cudnie wygladasz :-)

Poziomeczka gratuluje tych 4 godzin!!!
Dziekuje za filmik. Dobrze wczesniej spojrzec na takie cuda;-) No, ale jeszcze troszke poczekamy na naszego rozkoszniaka.
Vici dziekuje za mile slowko. Az mi sie buzka usmiechnela.
A wyjezdzamy na caly tydzien. W sobote idziemy na wesele naszych przyjaciol. A potem caly tydzien mam zamiar odpoczywac,grillowac (o ile pogoda da) no i oczywiscie odwiedzic sklepy;-)

mb_1: zazdroszcze wyjazdu do Polski i .. grillowania :-D, oby pogoda dopisala! Ja w Polsce nie bylam juz ponad 5 miesiecy :szok: i mnie tez ciagnie, ale Torun tak daleko...

poziomeczka: fajnie, ze chodzisz znow do szkoly, troche odmiany, ja siedzenia w domku malo wytrzymuje, a w przyszlym tygodniu ostatnia lekcja angielskiego, musze cos wymyslec na wakacje ;-)A z tymi wakacjami to tez nie ciekawie, bo ciezko sie na cos zdecydowac i zabukowac, jak juz bede pewna, ze @ nie przyjdzie, to odetchne i bedzie latwiej sie na cos zdecydowac.

ooo.. znowu zbiera sie na deszcz... zmykam szybko z balkonu.

Milego dnia!!!

hejka!:-)

moja mala dzis o 5 rano miala napad bolu brzucha :no::wściekła/y:
troche jestem nieprzytomna...

teraz zasnela po jedzeniu, wiec uciekam na spacerek

Beabea, czy jeszcze z wkladka?

co u Frani?

mama wieden?

buzka, ide lapac slonko:tak:

witam, jestem siostra beabea i melduje zgodnie z obietnica jaka jej dalam ze napisze, ze dzisiaj w nocy przywitalismy na swiecie cudnego chlopca, ma 3,99 kg i 56 cm. Siostra bardzo sie wymeczyla ale pewnie cos opowie jak wroci ze szpitala, pozdrawiam w ich imieniu:-):-)

moje gratulacje!!!!:tak::happy2::-D:blink:

Beabea, nareszcie masz to za soba! Wspolczuje ci z calego serca twych mek ;-)
Ale za to masz wspanialego dzidziusia! :tak:
Czekamy na opowiesc z porodowki!
buzka

reklama
Moje Gratulacje!!!!!!!!!!
Duży chłopak!!!!!!

Cześć dziewczyny jestem znów w Pl, bo miałam badania(mam aparat na zębach), a mąż w Wiedniu.
Już mi się za nim tęskni, a jestem zaledwie 2dni!!!
Jestem u siebie w Rybniku, ale jadę jutro do niego do Limanowej i on tam z kumplem dojedzie w nocy.
Mam nadzieję że pogoda nam na weekend dopisze:-).
Dziś dzień dziecka muszę coś kupić chrześniakowi.
Powiem Wam że bardzo sę bałam podróży z Inga sama 320km, ale spała całą trasę:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Więc dojechałam spokojnie.
Zobaczymy jak nam pójdzie jutro do Limanowej 200km.
Mam zamia zrobić przerwę u teścia w Jaworznie po 70km na herbatkę;-).

Poziomeczko bardzo gratuluje4 godzinnych przerw, moja jadła ostatnio o 22 i narazie śpi ale pewnie lada moment się obudzi.
Daję jej smoka jak się w nocy przebudzi ale nie zawsze pomaga.

mb1 U mnie też różnie bywało w ciąży !!!
Ale wszystkie śmieszne dolegliwości jak bóle bioder itd. itp. zmienne nastroje....
Jak ręką odjął po porodzie!
A jak Twoje samopoczucie?

happy79 No u nas z wakacjami też ciężko, bo niuśka taka malutka ale chyba pojedziemy do rodziny obok Warszawy, a później nad morze na kilka dni.

Trzymajcie postaram się odezwać w następnym tygodniu, chyba że dam rade wcześniej.

Do góry