reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

Termoforty tak sa wazne bo wracasz do domu po paru godzinach po porodzie i dziecko musi trzymac temperature a one wietrza pokoje ma byc max 18 stopni w sypialni
A dziewczyny planujecie miec dzidzie u siebie w sypialni w ciagu nocy ?
Ja mam kolyske kolo lozka i planuje zeby mala na poczatku byla z nami
Tez sie wlasnie nad tym zastanawialam chcialam od poczatku mala uczyc zeby spala sama ale pani z kramzorgu powiedziala ze to ryzykowne i lepiej przez pierwsze miesiace miec dziecko w poblizu. Wiec narazie bedzie w sypialni a z czasem przeniose do swojego pokoju zeby sie nie przyzwyczaila

reklama
No właśnie byłam ciekawa jak ich wymogi się sprawdzają w praktyce , czy to poprostu nie pic na wode :) ale dobrze wiedzieć ze termofory są ważne i przydatne, a ogolnie jak wspominasz krammzorg ,mialas Polki? Bo ja jakoś tak nie mogę sobie tego wyobrazić ze przez tydzien po domu będą mi się kręcić i to od rana hehe:)
Wiesz co niemam dobrych wspomnien szczegolnie po pierwszym dziecku miałam 2 różne kobiety pierwsza była miła i robiła wszystko co miała zrobić a druga przyjeżdżała piła kawke pisala coś w tej książce i większość czasu tylko sobie spedzala na kanapie wtedy pierwsze dziecko to niewiedzialam co i jak .
Przy synu też 2 różne ale było już lepiej teraz sobie zastrzeglam że chce doswiadczona kobietę i starszą
Pomoc jest potrzebna bo wezmą maleństwo pomogą wstać itd a po ile godzin macie w pakiecie?

Wiesz co niemam dobrych wspomnien szczegolnie po pierwszym dziecku miałam 2 różne kobiety pierwsza była miła i robiła wszystko co miała zrobić a druga przyjeżdżała piła kawke pisala coś w tej książce i większość czasu tylko sobie spedzala na kanapie wtedy pierwsze dziecko to niewiedzialam co i jak .
Przy synu też 2 różne ale było już lepiej teraz sobie zastrzeglam że chce doswiadczona kobietę i starszą
Pomoc jest potrzebna bo wezmą maleństwo pomogą wstać itd a po ile godzin macie w pakiecie?
49godzin wydaje mi sie sporo, całkiem sporo..;) jakoś myślę że będę się źle czuła z tym że obca kobieta jest w domu a ja np bede chciala w tej chwili spać lub cokolwiek..aha..a myslalyscie o znieczuleniu podczas porodu?brac czy nie?czy wgl tutaj daja?

Ja wzielam tej najkrotszy chyba po 3 h dziennie , nie chce zeby mi obce po domu lataly.

49godzin wydaje mi sie sporo, całkiem sporo..;) jakoś myślę że będę się źle czuła z tym że obca kobieta jest w domu a ja np bede chciala w tej chwili spać lub cokolwiek..aha..a myslalyscie o znieczuleniu podczas porodu?brac czy nie?czy wgl tutaj daja?
Tak daja znieczulenie , masz dwie opcje rugprikken czyli tzw. Zewnatrzoponowe masz praktycznie na caly porod albo morfina ale morfina dziala przez 4 h. Sama mozesz zadecydowac czy chcesz i jakie

No ja właśnie też żałuję ze nie wzięłam najkrócej..ale wkońcu pierwsze dziecko..w sumie niewiadomo co i jak..może okażą sie przydatne..mam taka nadzieje ..

Oby . Bo ja slyszalam duzo zlych opini na temat tych kramzorgow polskich . Ale nie mozna wszystkich do jednego wora wrzucic . Ja tez nie wiem co mnie czeka , pierwsze dziecko ale mam nadzieje ze sobie poradze .

Ja też mam taka nadzieję.najwyżej ją wyprosze hehe :) zamierzasz karmic piersia czy mm?a gdzie kupywalyscie te termofory,gdzie moge je znalesc?

Termoforty tak sa wazne bo wracasz do domu po paru godzinach po porodzie i dziecko musi trzymac temperature a one wietrza pokoje ma byc max 18 stopni w sypialni
A dziewczyny planujecie miec dzidzie u siebie w sypialni w ciagu nocy ?
Ja mam kolyske kolo lozka i planuje zeby mala na poczatku byla z nami
Też moja mała jest koło naszego łóżka ale , myślę że do max 2 miesięcy i będzie u siebie w pokoju spała.

reklama
Ja też mam taka nadzieję.najwyżej ją wyprosze hehe :) zamierzasz karmic piersia czy mm?a gdzie kupywalyscie te termofory,gdzie moge je znalesc?
Ja kupiłam używane a pewnie że chce karmić pierwsze dziecko karmilam 6 miesiecy tylko cycem a synek niestety tylko 3 tygodnie i nie chciał bo po porodzie podali mu odrazu butelkę bo niemogl się ogrzac i później nie mógł złapać dobrze piersi

Do góry