Tez sie wlasnie nad tym zastanawialam chcialam od poczatku mala uczyc zeby spala sama ale pani z kramzorgu powiedziala ze to ryzykowne i lepiej przez pierwsze miesiace miec dziecko w poblizu. Wiec narazie bedzie w sypialni a z czasem przeniose do swojego pokoju zeby sie nie przyzwyczailaTermoforty tak sa wazne bo wracasz do domu po paru godzinach po porodzie i dziecko musi trzymac temperature a one wietrza pokoje ma byc max 18 stopni w sypialni
A dziewczyny planujecie miec dzidzie u siebie w sypialni w ciagu nocy ?
Ja mam kolyske kolo lozka i planuje zeby mala na poczatku byla z nami
reklama
Weronikakrz
Fanka BB :)
Wiesz co niemam dobrych wspomnien szczegolnie po pierwszym dziecku miałam 2 różne kobiety pierwsza była miła i robiła wszystko co miała zrobić a druga przyjeżdżała piła kawke pisala coś w tej książce i większość czasu tylko sobie spedzala na kanapie wtedy pierwsze dziecko to niewiedzialam co i jak .No właśnie byłam ciekawa jak ich wymogi się sprawdzają w praktyce , czy to poprostu nie pic na wode ale dobrze wiedzieć ze termofory są ważne i przydatne, a ogolnie jak wspominasz krammzorg ,mialas Polki? Bo ja jakoś tak nie mogę sobie tego wyobrazić ze przez tydzien po domu będą mi się kręcić i to od rana hehe
Przy synu też 2 różne ale było już lepiej teraz sobie zastrzeglam że chce doswiadczona kobietę i starszą
Pomoc jest potrzebna bo wezmą maleństwo pomogą wstać itd a po ile godzin macie w pakiecie?
Patii_666
49godzin wydaje mi sie sporo, całkiem sporo.. jakoś myślę że będę się źle czuła z tym że obca kobieta jest w domu a ja np bede chciala w tej chwili spać lub cokolwiek..aha..a myslalyscie o znieczuleniu podczas porodu?brac czy nie?czy wgl tutaj daja?Wiesz co niemam dobrych wspomnien szczegolnie po pierwszym dziecku miałam 2 różne kobiety pierwsza była miła i robiła wszystko co miała zrobić a druga przyjeżdżała piła kawke pisala coś w tej książce i większość czasu tylko sobie spedzala na kanapie wtedy pierwsze dziecko to niewiedzialam co i jak .
Przy synu też 2 różne ale było już lepiej teraz sobie zastrzeglam że chce doswiadczona kobietę i starszą
Pomoc jest potrzebna bo wezmą maleństwo pomogą wstać itd a po ile godzin macie w pakiecie?
Ja wzielam tej najkrotszy chyba po 3 h dziennie , nie chce zeby mi obce po domu lataly.Wiesz co niemam dobrych wspomnien szczegolnie po pierwszym dziecku miałam 2 różne kobiety pierwsza była miła i robiła wszystko co miała zrobić a druga przyjeżdżała piła kawke pisala coś w tej książce i większość czasu tylko sobie spedzala na kanapie wtedy pierwsze dziecko to niewiedzialam co i jak .
Tak daja znieczulenie , masz dwie opcje rugprikken czyli tzw. Zewnatrzoponowe masz praktycznie na caly porod albo morfina ale morfina dziala przez 4 h. Sama mozesz zadecydowac czy chcesz i jakie49godzin wydaje mi sie sporo, całkiem sporo.. jakoś myślę że będę się źle czuła z tym że obca kobieta jest w domu a ja np bede chciala w tej chwili spać lub cokolwiek..aha..a myslalyscie o znieczuleniu podczas porodu?brac czy nie?czy wgl tutaj daja?
KatarzynaCarmen
Też moja mała jest koło naszego łóżka ale , myślę że do max 2 miesięcy i będzie u siebie w pokoju spała.Termoforty tak sa wazne bo wracasz do domu po paru godzinach po porodzie i dziecko musi trzymac temperature a one wietrza pokoje ma byc max 18 stopni w sypialni
A dziewczyny planujecie miec dzidzie u siebie w sypialni w ciagu nocy ?
Ja mam kolyske kolo lozka i planuje zeby mala na poczatku byla z nami
reklama
Weronikakrz
Ja kupiłam używane a pewnie że chce karmić pierwsze dziecko karmilam 6 miesiecy tylko cycem a synek niestety tylko 3 tygodnie i nie chciał bo po porodzie podali mu odrazu butelkę bo niemogl się ogrzac i później nie mógł złapać dobrze piersiJa też mam taka nadzieję.najwyżej ją wyprosze hehe zamierzasz karmic piersia czy mm?a gdzie kupywalyscie te termofory,gdzie moge je znalesc?