reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

Ja nie moge narzekac w nocy wstaje raz na sisiu i reszte przesypiam . Ja tez nie mam jeszcze nic , u mnie mala jest w pozycji wyjsciowej .. tak naprawde nie wiadomo co gorsze.. duzo przytylas w ciazy?? Ja tylko 12 kg , jak bylam teraz na wizycie to ona ze mam maly brzuch ale pelny dziecka wiec powinno byc w normie . :) nie rozumiem pytania o kramnzorg moglabys je sprecyzowac?

reklama
Ja tez mam kraampakket a lozka nie zamiezam podnosic przy pierwszym podnosilismy przy drugim juz nie teraz tez nie zamiezam
A niby trzecie dziecko jeszcze szybciej sie rodzi to teraz to chyba w 15 minut urodze [emoji33][emoji33][emoji12]
No wlasnie czy to łóżko jest tak mega ważne?tak samo jak te termofory?ja zamowilam te podnosniki na 15.10ale teraz mysle ze moze być za późno :)

Ja nie moge narzekac w nocy wstaje raz na sisiu i reszte przesypiam . Ja tez nie mam jeszcze nic , u mnie mala jest w pozycji wyjsciowej .. tak naprawde nie wiadomo co gorsze.. duzo przytylas w ciazy?? Ja tylko 12 kg , jak bylam teraz na wizycie to ona ze mam maly brzuch ale pelny dziecka wiec powinno byc w normie . :) nie rozumiem pytania o kramnzorg moglabys je sprecyzowac?
Chodziło mi właśnie czy masz juz łóżko podniesione,te kruiki i ich wymagania? No u mnie mały ma być w normie niby położna "wyczuwa" ze do 3,5 kg wiec myślę że jakoś pójdzie:)

No wlasnie czy to łóżko jest tak mega ważne?tak samo jak te termofory?ja zamowilam te podnosniki na 15.10ale teraz mysle ze moze być za późno :)
Termoforty tak sa wazne bo wracasz do domu po paru godzinach po porodzie i dziecko musi trzymac temperature a one wietrza pokoje ma byc max 18 stopni w sypialni
A dziewczyny planujecie miec dzidzie u siebie w sypialni w ciagu nocy ?
Ja mam kolyske kolo lozka i planuje zeby mala na poczatku byla z nami

Termoforty tak sa wazne bo wracasz do domu po paru godzinach po porodzie i dziecko musi trzymac temperature a one wietrza pokoje ma byc max 18 stopni w sypialni
A dziewczyny planujecie miec dzidzie u siebie w sypialni w ciagu nocy ?
Ja mam kolyske kolo lozka i planuje zeby mala na poczatku byla z nami
Tak my kupiliśmy dostawke,bałabym się spać razem z maluszkiem ze go zgniote, a wstawać też by ciężko bylo co chwile jak dla mnie,planuje tak żeby do roczku spał z nami w sypialni potem juz go przenieść do jego pokoiku , ale zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce ;))

U mnie juz trzecie dziecko i troche sie zdystansowalam do ich wymogow dlatego niepodnosze tego lozka moj syn jak sie urodzil tez niemogl sie ogrzac a urodzil sie w polowie lipca i po dwa wkladaly pod kocyk

No właśnie byłam ciekawa jak ich wymogi się sprawdzają w praktyce , czy to poprostu nie pic na wode :) ale dobrze wiedzieć ze termofory są ważne i przydatne, a ogolnie jak wspominasz krammzorg ,mialas Polki? Bo ja jakoś tak nie mogę sobie tego wyobrazić ze przez tydzien po domu będą mi się kręcić i to od rana hehe:)

reklama
Do góry