reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Holandii

Hej dziewczynki :) ja mam termin na pazdziernik dokladnie za 18 dni:) bedzie to moje pierwsze dziecko i troche sie stresuje. Czy moglbyscie mi powiedziec jak odbywa sie porod w holandii wiecej rodzilo w domu czy w szpitalu,

reklama
Rozumiem.dlugo rodzilas pierwsze dziecko? Powiedz mi co do takiego szpitala trzeba zabrac , torba juz spakowana ale chce sie upewnic czy wszystko mam :)

Rozumiem.dlugo rodzilas pierwsze dziecko? Powiedz mi co do takiego szpitala trzeba zabrac , torba juz spakowana ale chce sie upewnic czy wszystko mam :)
Pierwsze okolo 8 godzin ale parlam 1.5 godziny a drugi porod trwal w sumie 1.5 caly
A do szpitala 2 komplety ubranek dla dziecka przybory kosmetyczne dla siebie koszula do porodu klapki szlafrok cieple skarpetki i ciuchy na wyjcie ja jeszcze wzielam podklady choc oni daja wszystko w szpitalu

Hejka witaj Daria, ja również na pazdziernik tylko 23,właśnie w weekend bede kupować rzeczy do szpitala:) chłopiec,dziewczynka?skoro masz date pierwsza to mam nadzieje ze sie podzielisz wrażeniami :)

Hej. Ja juz spakowana do szpitala . Czekam i sie doczekac nie moge:) a najgorsze jest to czekanie. U mnie bedzie dziewczynka. Oczywiscie ze po wszystkim podziele sie wrazeniami nie jest powiedziane moze to Ty bedziesz pierwsza :) ja mam na 16... ale nigdy nic nie wiadomo. A u Ciebie co bedzie?

U nas chłopiec, najgorsza końcówka,w nocy się budzę spać nie moge :)
Też nie mogę się małego już doczekać ale nie mam nawet żadnych skurczy przepowiadajacych, w dodatku maly ciągle fika w brzuchu i nie wpadł do kanału,boję się że czeka mnie cesarka:(. a u Ciebie jakieś znaki już są?co do krammzorgu to masz wszystko od nich z listy?

reklama
U nas chłopiec, najgorsza końcówka,w nocy się budzę spać nie moge :)
Też nie mogę się małego już doczekać ale nie mam nawet żadnych skurczy przepowiadajacych, w dodatku maly ciągle fika w brzuchu i nie wpadł do kanału,boję się że czeka mnie cesarka:(. a u Ciebie jakieś znaki już są?co do krammzorgu to masz wszystko od nich z listy?
Ja tez mam kraampakket a lozka nie zamiezam podnosic przy pierwszym podnosilismy przy drugim juz nie teraz tez nie zamiezam
A niby trzecie dziecko jeszcze szybciej sie rodzi to teraz to chyba w 15 minut urodze [emoji33][emoji33][emoji12]

Do góry