reklama
Weronikakrz
Fanka BB :)
Ja 2 porody domowe teraz wskazanie medyczne do porodu w szpitalu A gdzie mieszkasz?Hej dziewczynki ja mam termin na pazdziernik dokladnie za 18 dni bedzie to moje pierwsze dziecko i troche sie stresuje. Czy moglbyscie mi powiedziec jak odbywa sie porod w holandii wiecej rodzilo w domu czy w szpitalu,
Weronikakrz
Ja z pierwsza corka chcialam w domu a z synem nie zdazylam do szpitala a teraz mam termin na 13 listopada i chce w szpitalu bo ciezko przechodze ta ciaze i jestem pod stala opieka ginekologaAlphen aan den rijn. Ja z gory powiedzialam ze chce w szpitalu. Jakos nie wyobrazam sobie rodzic w domu.. roznie to w zyciu bywa .
Weronikakrz
Pierwsze okolo 8 godzin ale parlam 1.5 godziny a drugi porod trwal w sumie 1.5 calyRozumiem.dlugo rodzilas pierwsze dziecko? Powiedz mi co do takiego szpitala trzeba zabrac , torba juz spakowana ale chce sie upewnic czy wszystko mam
A do szpitala 2 komplety ubranek dla dziecka przybory kosmetyczne dla siebie koszula do porodu klapki szlafrok cieple skarpetki i ciuchy na wyjcie ja jeszcze wzielam podklady choc oni daja wszystko w szpitalu
Hej. Ja juz spakowana do szpitala . Czekam i sie doczekac nie moge a najgorsze jest to czekanie. U mnie bedzie dziewczynka. Oczywiscie ze po wszystkim podziele sie wrazeniami nie jest powiedziane moze to Ty bedziesz pierwsza ja mam na 16... ale nigdy nic nie wiadomo. A u Ciebie co bedzie?
Patii_666
U nas chłopiec, najgorsza końcówka,w nocy się budzę spać nie moge
Też nie mogę się małego już doczekać ale nie mam nawet żadnych skurczy przepowiadajacych, w dodatku maly ciągle fika w brzuchu i nie wpadł do kanału,boję się że czeka mnie cesarka. a u Ciebie jakieś znaki już są?co do krammzorgu to masz wszystko od nich z listy?
Też nie mogę się małego już doczekać ale nie mam nawet żadnych skurczy przepowiadajacych, w dodatku maly ciągle fika w brzuchu i nie wpadł do kanału,boję się że czeka mnie cesarka. a u Ciebie jakieś znaki już są?co do krammzorgu to masz wszystko od nich z listy?
reklama
Weronikakrz
Ja tez mam kraampakket a lozka nie zamiezam podnosic przy pierwszym podnosilismy przy drugim juz nie teraz tez nie zamiezamU nas chłopiec, najgorsza końcówka,w nocy się budzę spać nie moge
A niby trzecie dziecko jeszcze szybciej sie rodzi to teraz to chyba w 15 minut urodze [emoji33][emoji33][emoji12]