reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy w Essex/Basildon

WITAM;-)
Ale dzisiaj u nas slonecznie i cieplutko oby tylko tak dalej:tak:
Maly juz spi sobie bo byl bardzo marudil a ja juz mam podszykowany obiad wiec moge chwile poleniuchowac:tak:
A po obiedzie mam zamiar wybrac sie z malym na duzy plac zabaw to sie troszke wyszaleje.
Milego dnia :-)

reklama
Witam dziewczyny!przepraszam ze tak was ostatnio zaniedbalam ale mialam gosci i kompletnie zero czasu na komputer.nie pytajcie...dochodze do siebie po tej calej wizycie...a mialo byc tak fajnie a skonczylo sie na komentowaniu sposobu w jaki wychowujemy dziecko a najwieksze oburzenie wzbudzilo to ze julia sama zasypia w swoim lozeczku a to ze czasami sie zlosci to nas nie rusza.no a o nie zakladaniu czapeczki na wiatr to juz nie wspomne.ale tak to jest ze osoby ktore nie maja swoich dzieci maja najwiecej do powiedzenia w tej sprawie.brrr!:wściekła/y::wściekła/y:
a co tam u Was?dominiko jak tam przeprowadzka?no mam nadzieje ze jakis wieczorek zapoznawczy zorganizujemy ,no moze wypad do parku z dzieciaczkmi :-)
a co tam u ciebie jadka12?jak tam maly?
a kksiezniczka?juz to przesilenie wiosenne minelo u ciebie?
kama85,byla zniknela:-)
a my w niedziele robimy urodziny Julii.alez jestem podekscytowana.zapraszam oczywiscie jak byscie tylko mialy ochote.

Witam dziewczyny,ale tu ciszaaaaa...mam nadzieje ze u Was wszystko w porzadku. u nas juz po urodzinach Julii.wow!jak ten rok zlecial.robi sie piekna pogoda po wczorajszym deszczu.yoopie:-)
a ja zastanawiam sie jednak nad powrotem do pracy na 2 dni.w weekend ide poroznosic cv i zobacze jakie propozycje ewentualnie dostane i czy w ogole bedzie mi sie oplacalo wrocic do pracy.albo bedziemy sie starac o drugie dziecko od wrzesnia albo wroce do pracy na rok co najmniej.no coz...dylematy i dylematy...pozdrawiam i czekam na jakies wiadomosci od Was

puk puk...!gdzie ws kochane wywialo?

Ja jestem!! malo tego, jestem juz w Basildon. Zostaly mi dokladnie 4 kartony do rozpakowania, ale to same glupoty i nie mam sie kiedy za nie zabrac. Och jak tu cicho niz tam gdzie wczesniej mieszkalismy, i ogrod spory, dziewczynki zadowolone. Maya zapisana do przedszkola jeszcze tylko do GP musze podskoczyc. Jak dobrze juz miec ta przeprowadzke za saoba.

No to witamy w Basildon Dominiko,ja pamietam jaki dla mnie to byl szok jak tu jest cicho i spokojnie.
A moja Julia zaczela chodzic.yoopie!jeszcze troche nieudolnie ale daje rade z czego je sie bardzo ciesze.dzis pogoda troche kiepska ale tylko sloneczko wroci to do parku z mala na trawke i zajace moze lapac;-)
jadka12 a co tam z Toba?
Patrycjo zwatpilas po naszym ostatnim spacerze?;-) nic sie do nas nie odzywasz.
to co moze jakas kawke zapoznawcza zorganizujemy?
ide z jula na spacer i na kawke wpadne po powrocie.

No to witamy w Basildon Dominiko,ja pamietam jaki dla mnie to byl szok jak tu jest cicho i spokojnie.
A moja Julia zaczela chodzic.yoopie!jeszcze troche nieudolnie ale daje rade z czego je sie bardzo ciesze.dzis pogoda troche kiepska ale tylko sloneczko wroci to do parku z mala na trawke i zajace moze lapac;-)
jadka12 a co tam z Toba?
Patrycjo zwatpilas po naszym ostatnim spacerze?;-) nic sie do nas nie odzywasz.
to co moze jakas kawke zapoznawcza zorganizujemy?
ide z jula na spacer i na kawke wpadne po powrocie.

Juliannya powiedz mi gdzie blisko sa boot sale, bo bym sie wybrala tak cosik wyszukac.
A no na kawke zapraszam serdecznie, jak co moj gg to 5595 :)

Hej Dominiko, sa 3 car boot-y o ktorych ja wiem.najwiekszy w niedziele przy A127 a dojechac mozna tak jedziec A127 w strone Londynu i zjezdzac na B10048 i to jest na prawo przy ulicy Dunton Rd i sa wywieszki. drugi w niedziele przy rondzie A 127 i A132 w strone Wickford. trzeci on jest chyba w sobote na A13 w strone Southend przed 5 rondami(napewno o tym 'mlynie' juz wiesz).A co do gg to rzadko uzywam, ale sie zmobilizuje moze.wysle ci numer tel. na priv.Juz sie przyzwyczailas powoli do Basildon.Orientujesz sie juz co i gdzie?dla mnie te wszystkie ronda na poczatku tak samo wygladaly a mieszkam tu juz dwa lata i czasami niezle sie potrafie zakrecic.:-)
jadka12?zostawilas nas czy maly tak Cie zaabsorbowal?
i jeszcze zanim zapomne to Julia od dwoch dni chodzi!nie wiem czy juz pisalam.;-)
milego wieczorku xxx

Hej Dominiko, sa 3 car boot-y o ktorych ja wiem.najwiekszy w niedziele przy A127 a dojechac mozna tak jedziec A127 w strone Londynu i zjezdzac na B10048 i to jest na prawo przy ulicy Dunton Rd i sa wywieszki. drugi w niedziele przy rondzie A 127 i A132 w strone Wickford. trzeci on jest chyba w sobote na A13 w strone Southend przed 5 rondami(napewno o tym 'mlynie' juz wiesz).A co do gg to rzadko uzywam, ale sie zmobilizuje moze.wysle ci numer tel. na priv.Juz sie przyzwyczailas powoli do Basildon.Orientujesz sie juz co i gdzie?dla mnie te wszystkie ronda na poczatku tak samo wygladaly a mieszkam tu juz dwa lata i czasami niezle sie potrafie zakrecic.:-)
jadka12?zostawilas nas czy maly tak Cie zaabsorbowal?
i jeszcze zanim zapomne to Julia od dwoch dni chodzi!nie wiem czy juz pisalam.;-)
milego wieczorku xxx

Gratulacje dla Julci, moja Lilka juz od miesiaca zasowa i idzie jej coraz lepiej, jednak zajace jeszcze lapie :)
Czy sie orietuje w Basildon to tylko to co jest w okolicy spacerowej bo zmotoryzowany to moj maz jest. Koniecznie musze zrobic prawko. KONIECZNIE.
Dzieki za tel i namiary na boot sale :)
Ide lazienke malowac, potworki juz spia :)

reklama
Witam!a ja sobie kawke pije a Julka spi.Dominiko to niezla z Ciebie agentka ze malujesz sciany bo ja nawyzej makijaz i paznokcie:-) to moze do mnie podskoczysz i korytarz przemalujesz;-) ale tak serio to duzo macie do zrobienia?czy dom w miare fajnym stanie?bo moj brat kupil dom i do przyszlej soboty musza sie wprowadzic a tam istny plac budowy! tzn sami taki wielki remont chcieli robic takze od 3 tyg, nie mam meza w soboty bo dzialaja tam.sciany burza, drzwi muruja okno wstawiaja ohhh!czego oni tam nie robia a tu wprowadzac sie trzeba.moja baratowa sie smieje ze na budowie jeszcze nigdy nie mieszkala:-) w sumie to dadza rade ale z dzieckiem nie bylo by szans tam zamieszkac, bo kuchni nawet nie maja jeszcze. ja zycze milego weekendu i moze na kawke sie jakos w przyszlym tygodniu umowimy.a ty orientowalas sie o jakies playgroups dla dziewczynek bo pisalas ze w londynie chodzilas?ja jakos na playgroups nie moge sie zmobilizowac sama nie wiem czemu ale na basen w pon.chodze i czasami na playground.
pozdrawiam.
jadka12 szkoda ze sie nie odzywasz.

Do góry