reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
A wracając do tematu imion :-D To znacznie lepiej jest mi na razie znaleźć w razie urodzenia się dziewczynek.
Najwyżej w notowaniach są;
- Alice
- Mary
- Eleonora
- Anne
- Charlotte

Mój syn urodził się z zapaleniem pluc wewnatrzmacicznym w 41tc
U nas też było zapalenie płuc, ogólne zakażenie organizmu, słabo rozwinięty układ pokarmowy i oddechowy. Problemy neurologiczne, ale to już później wyszło. WNM. Asymetria. Dziecko było pod respirstorem, w inkubatorze dwie doby. W pierwszej dobie kazali ją ochrzcić bo nie było pewności czy sobie poradzi. No ale zaskoczyła wszystkich i w 8 czy 9 dobie życia szliśmy ze stertą leków do domu [emoji5]
A teraz jest zdrową dwulatką i jak komuś opowiadam jaki ona miała start to nikt nie wierzy [emoji5]

No i po urodzeniu miała 10/10pkt problem zaczął się 40minut później. Jak tylko mnie z bloku przywieźli [emoji57]
Za to bliźniaczki to były okazy zdrowia. Po trzech dniach szliśmy do domu i nie działo się zupełnie nic [emoji5] obu tym razem też tak bylo. Przepraszam, że tak na raty piszę, ale tu pakuje graty, a tu zerkam co piszecie [emoji6]

@Halszka_00 u mnie najwyżej w notowaniach dla dziewczynki na razie jest Elżbieta i Lilla [emoji5]
Ale mąż mówi, że on robił chłopaka, a tu rządzi Ignacy [emoji1]
Sporo nas tu jest to zapytam czy któraś z was robiła może test NIFTY na wykrycie wad u dziecka? Bo u nas jest duże ryzyko, że może być coś nie tak przez słabe nasienie męża. I po 10tc będę chciała zrobić to badanie [emoji20] oby jednak okruszek był zdrowy [emoji120]

No i po urodzeniu miała 10/10pkt problem zaczął się 40minut później. Jak tylko mnie z bloku przywieźli [emoji57]
Za to bliźniaczki to były okazy zdrowia. Po trzech dniach szliśmy do domu i nie działo się zupełnie nic [emoji5] obu tym razem też tak bylo. Przepraszam, że tak na raty piszę, ale tu pakuje graty, a tu zerkam co piszecie [emoji6]

@Halszka_00 u mnie najwyżej w notowaniach dla dziewczynki na razie jest Elżbieta i Lilla [emoji5]
Ale mąż mówi, że on robił chłopaka, a tu rządzi Ignacy [emoji1]
Sporo nas tu jest to zapytam czy któraś z was robiła może test NIFTY na wykrycie wad u dziecka? Bo u nas jest duże ryzyko, że może być coś nie tak przez słabe nasienie męża. I po 10tc będę chciała zrobić to badanie [emoji20] oby jednak okruszek był zdrowy [emoji120]

Trzymam kciuki, aby dzidziuś był zdrowy i cała jego rodzinka :-D
Elżbieta? Baaardzo mi miło.

Hej dziewczyny postanowilam zajrzec do was i dolaczyc. Sama jestem mama 11 letniej Oliwi 10 i 8 letnich chlopcow. I mojego Filipka ktory urodzil sie 27 maja i jest w niebie. .....
Witaj [emoji5] bardzo mi przykro [emoji852]️ ja straciłam dzidzie 26 maja 2017roku ale to była wczesna ciąża. Przytulam cię mocno [emoji847]
Nic co napisze nie ukoi twojego bólu więc po prostu życzę dużo siły [emoji8]
Fajną masz gromadkę i też z małą różnicą wieku. Ja też zawsze chciałam mieć dzieci rok po roku, ale się nie udalo. Za to mam dwie naraz to nawet lepiej niż rok po roku [emoji16]

reklama
Cóż, moi chłopcy wolą bardziej zabawę z mężem, gdy z kocy robią bazę. Jednak wydaję mi się, że ze mną dobrze bawią się w kuchni.

Kto wie? Może się uda:biggrin2:
Na bank nie. Nawet nie próbuje zresztą nie mam już na to czasu. U nas duza roznica wieku pomiedzy dziecmi wiec stosując się do tej zasady raczej nie wyrobie się. Potrzebuje minimum 15-18 lat wiec nie bede bujac sie z dziecmi do prawie 60. Myśle, że do tego czasu to będę raczej wnuki bawić.

Do góry