reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witam dzisiaj zła jak osa, bo się z rana z B pożarłam. I na razie nadal wściekła na Niego jestem, więc się nie odzywam, a raczej odburkuję tyle co muszę.

Halina wow, to naprawdę wielcy faceci.
Mama lekarz to jakiś pacan. Kobiety w naszym wieku komórki na później zamrażają, a on Ci powie, że za stara jesteś. Bezczelny.
Marta &&&& żeby sie ruszyło.
Martika dobrze, że Mikołaj zawrócił;-)
Stefaa Igor nie gastrologa się bał, tylko pobierania krwi. Od jakiś 2 lat się taki panikarz zrobił. Jak tam Nadia z czytaniem?
U nas mikołaja zawsze teściówka organizuję, tzn kogoś kto się przebiera i przychodzi. Od 2 lat Igor pisze listy.

Kate zaginęłaś na kiermaszach?

Byłam dzisiaj z rana z Wiktorkiem na badaniu krwi, co by sprawdzić czy anemii nie ma, bo strasznie dużo je. Nie widać po nim, bo ma też świetną przemianę materii, ale pochłania ogromne ilości. Wyniki w normie, najwyraźniej ma żarłoczność w naturze:baffled:

reklama
Stefa jesteś wielka:-) dzięki za inspiracje, listy napisane w nocy Mikołaj im podrzuci;-)

Annaoj dobrze ze Wiktoros nie ma anemii :-)

Ja byłam u położnej ,wymacala mnie i ponoć mała jest w kiepskiej pozycji bardziej plecami do moich pleców:-( niby do porodu może sie dobrze obrócić ale jest szansa ze tak juz zostanie a wtedy poród trudniejszy, powiedziała mi jakie mam pozycje przybierać zeby sie obróciła i oby to pomogło

Marta ćwiczyć ten aerobik to sie mala obruci:) a nawet gdyby to tez da sie tak urodzić ale przeciez nawet w trakcie tez moze sie przekręcić a duża jest?

Mama ponoć przeciętna hehe cokolwiek to znaczy;-) brzuch dziś miał 39 cm a tydzień 40 więc pewnie faktycznie przeciętna, poprzednie dzieciaki miały 3540 i 3450 urodzone praktycznie w terminie. Doradź mi co mam jeszcze robić położna mi powiedziała żebym pare razy dziennie paradowała na czworaka i mam siedzieć z kolanami na wysokości bioder i mocno wyprostowanymi plecami. Powiem ze trochę mnie zdołowała ta wiadomość boje się ze poród będzie ciężki i skończy sie vacum albo kleszczami:no:

Marta jeszcze mozna tak jakby nogi na sofie i cala reszta a rece na podlodze tak jakby pompki bys chciala robic zeby glowa byla niżej co do kleszczy to jest duze prawdopodobieństwo bo moze byc niewspolmiernisc barkowa chociaz moZe byc wszystko ok bo dziecko nie jest duze oj lepiej niech sie przekręca

marta trzymam kciuki żeby Mała się obróciła, u mnie trzeci poród był ok, bardziej bilesny ale szybciej poszło, druga faza trwała 5 minut, obyło się bez nacięcia a Olek był duży bo 4080 ważył

annaoj faceci:wściekła/y: trzy swiaty z nimi, wychorowałaś się już bo mi lepiej

stefa u nas na mikołajki drobiazg do buta, a porządny prezent na BN, zdrazało mi się pisać listy od Mikołaja, w sumie dobrze by było jakby ktoś się przebrał, tylko obawiam się że poznaliby

mama co za cham z tego lekarza

Fajne u was pomysły na mikołaja
Myślę ze za rok i ja napisze list od świętego mikołaja :-), u nas na mikołaja drobiazki a szał jest na BN .
MY DZIS wieczorem jedziemy do rybnika do dziadków i w niedzielę rano mikołaj tzn dziadek przebrany hi przyniesie dzieciom prezenty :-).

*annaoj dobrze ze wyniki Wiktora ok .

Marta rozumiem Twoje obawy , 3 mam mocno kciuki aby poszło szybko i sprawnie :-).

Ja dziś w domu siedzę z dzieciakami ,małe przemeblowanie planuje w ich pokoju a wieczorem jedziemy .

Miłego dnia

matko jaka produkcja ;)

ja melduję sie tylko na szybko oznajmić że walczymy z jelitówką i mam już dość widoku rzygów:szok::crazy: pierw Maja, potem Fabcio , teraz Dawid i ciekawe kto następny!!!

Mikołaj u nas był, dzieci szczęsliwe:-)

reklama
OMG dziewczyny ledwo żyję:
Marcela raczkuje od jakiegoś tygodnia i wstaje przy wszystkim a dzisiaj to już nawet progi pokonuje więc oczy mam na sprężynkach :eek: do tego zęby idą i ma problemy ze spaniem :dry:
Dawid właśnie przypomniał sobie że ma na jutro dwie czytanki i ryczy nad książką :dry:
M robi remont sypialni i ciągle marudzi pod nosem co doprowadza mnie do szału :baffled: i do tego od kilku dni jakoś tak nerwowo jest :eek:
Tylko Majka w chwili obecnej nic ale to nie znaczy że z niczym jeszcze nie wyskoczy ;-)

ach znowu mam tyle do tyłu, dzisiaj to się nawet zorientowałam że mamartusia pisała o ciąży a ja to przegapiłam :zawstydzona/y: oj muszę się poprawić

mam nadzieję i dołożę wszelkich starań żeby jeszcze dzisiaj zajrzeć jak członkowie rodziny z roczników 2000 pójdą spać :tak:

Do góry