reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej, ale miałam dziś ciekawą lekturkę do kawki z rana :) lubię jak nasz wątek tak tętni życiem :)

marta 3mam kciuki za szybkie rozwiązanie, u mnie ostatni poród był zaplanowaną cesarką o której wiedziałam od samego początku, więc wspominam go najgorzej psychicznie- straszliwie boje się lekarzy, szpitali , zastrzyków brr- ale najlepiej fizycznie, szybko sprawnie bez komplikacji. Tak też Ci życzę ! pójdzie z górki. Moja koleżanka ( jedynka) kiedyś mi powiedziała, że moje porody musiały być lekkie bo na kolejne dzieci się decydowałam haha :) może coś w tym jest :confused:

halina to takie 3miesieczne dzieci rodziłaś :)

kate jak na kiermaszu sprzedaż idzie ? ja w tym roku porobiłam parę aniołków na szydełku do przedszkolnego kiermaszu, w poniedziałek start zobaczymy czy ktoś je kupi, mam nadzieję, że nie będę musiała wszystkich sama kupić haha :)

mama no to lekarz też Ci komplement powiedział ;) a co on nie wie, że kobiecie się lat nie wypomina ! swoją drogą kto to jest pracownik nhs? :)

dorota u mojej Nadi od samego początku coś na serduszku wysłuchiwali, nawet raz do szpitala trafiłyśmy bo sie lekarce jej bicie nie podobało, naszczęście teraz jest wszystko ok. Do dnia dzisiejszego nie wiem co było powodem lekarskich zmartwień.

annaoj ja to się wcale Igorowi nie dziwię,że panikował, Sama na myśl o gastrologu i badaniach mam dreszcze, pewnie jak będę zmuszona się przebadać to też w czterech rosłych banditów będa mnie trzymać ! z mamą już rozmawiasz?

martika Twoja mała już taakaa duża?? niedawno do nas dołączyłaś z brzuszkiem ! czas stop bo nie nadążam !!

poziomki ja tam trzymam kciuki za ptaszka, chociaż gniazdko też będzię kochane! ale jak sobie pomyślę o napięciu przedmiesiączkowym w Twoim domu , to nie wiem czy by się młodemu też nie udzieliło haha :)

reklama
aaa nie mogę edytować , a chciałam jeszcze zapytać jak przygotowania do mikołaja u Was wyglądają. Przychodzi w dzień czy zostawia w nocy ? Piszecie jakieś listy od Mikołaja do swoich dzieci ?

Stefa mój starszy synek napisał list, młodszy nie chciał bo on nic nie potrzebuje hihihi a prezenty zostawiamy w nocy, ale u nas na Mikołaja to tak skromniutko, jakieś słodycze czy jakaś drobnostka

Melduje sie porannie nadal w dwupaku :-)
Stefa hehe czyli my wszystkie to szczęściary o lekkich porodach i tego się trzeba trzymać:-) Ja nie mama ale odpowiem apropo NHS to odpowiednik naszego rodzimego NFZ:tak:
Co do Mikołajek u nas zawsze przychodzi w nocy i zawsze zostawiał prezenty pod poduszką ale w tym roku pierwszy raz zakupiłam świąteczne skarpety i powieszę przy łożku:-) z tym ze u nas na mikołajki to jakieś drobiazgi i słodycze a pod choinkę dopiero porządne prezenty:-)
Co do listy to nigdy nie pisałam tylko Mikołaj zabierał listy napisane przez dzieci ale mnie natchnęłaś i chyba coś dziś dla nich napisze od Mikołaja :tak:

Milego dnia dziewczynki ja dziś mam wizytę z położna ,dam potem znać co i jak :-)

Moi już dostali mikołajkowe bo w tym domu nic sie nie da ukryć:) nfs to odpowiednik NFZ a same Cc najbardziej mi sie marzył poród w domu ale nic nie wyszlo z tego odbijam sobie teraz bo jezdze dwa trzy razy w miesiącu do domowych porodów Marta trzymam kciuki zeby ci latwo i szybko poszlo i zaraz bedziesz tulic maluszka

mama :confused: no cos Ty? za stara? w DE moda na rodzenie pierwszego dziecka po 40 panuje przynajmniej w mojej okolicy.
Marta ano pol roku heh jak to leci, jak juz malenka sie urodzi naciesz sie kazda chwila, bo ani sie nie obejrzysz a bedzie biegac i pyskowac ;-)kciuki by mala zdecydowala sie opuscic swoje M1, bo pewnie wszyscy chodza jak na szpilkach i czekaja czy to juz, czy jeszcze nie ;-)

u nas mikolaj przychodi w nocy, chociaz rok tmeu nie przyszedl bo Nadia uparcie mi wmawiala, ze jak nie posprzata pokoju to i tak mikolaj przyjdzie, bo musi, no to nie przyszedl i bylo szybkie sprzatanie pokoju, co by mikolaj jeszcze zawrocil z drogi i prezent jednak zostawil ;-)a Livia to typ olewka, nie dal to nie, mam inne zabawki, nie zalezy mi ;-)
u nas mialy byc drobiazgi na mikolaja, a zrobilo sie na bogato :baffled:

milego dnia dziewczyny

u nas mikołaj jest raczej na bogato, dzieciaki zawsze piszą 3 zabawki w liscie ktore chca dostać, jedna na mikolaja wbierana, druga pod choinkę a trzecia dla rodzinki ktora nigdy nie wie co kupić ;)

mikolaj zawsze przychodził do nas ale od kad poznają ze to przebranie, została teraz tylko nocna akcja. Zostawiamy na oknie mleko i marchewke, zawsze rano mleka nie ma i marchewka jest ugryziona a od zeszłego roku mikołaj zostawia list :)

marta tak żeby Cię natchnąć bardziej w tym roku treść wyszperana z sieci - ide na łatwizne wujek google jest moim pomocnikiem :)

Stefa super pomysł z tym listem od Mikołaja, zgapię od Ciebie i napiszę chłopcom dzisiaj listy, znalazłam kilka wzorów dodam coś od siebie i może to poskutkuje na Samuela który ostatnio strasznie dokazuje ;)

reklama
:-):-):-):szok:STEFA jestes genialna list hehe chyba cos Nadii Mikolaj musi podrzucic sasasa,marchewka i mleko bomba heh fajny pomysl :-):-):-):-):-)

Do góry