reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Poziomki gratulacje ja sie jeszcze tak do konca nie ogarnelam po tej przeprowadzce i taki mam bałagan ze szok a jutro przychodzi hydraulik szukac przecieku bo mam ścianę mokra nie wiem jak mam go tu sprowadzić ehhh nadal czekam na fachowców od ogrzewania gazowego i tak siedze na panelach w paczkach ehhhh z dobrych rzeczy to moja corka bedzie chodzic do nowej szkoły tuż za rogiem wiec kamień z serca bo dojazdy wykanczalnie mnie ze złych to wycięli jej wyrostek jak bylam w pl zawsze cos jak mnie nie ma

reklama
Co to za pustki? Juz tak się miło rozkręcało?
Dziewczyny wracać!!

U nas leci powoli. Mnie cos gardło pobolewa, ale walczę z tym

Ania
Masza piękna.
Dorota dobrze, że impreza sie udała.
Mama oby szybko udało na nowym miejscu rozlokować.

Poziomki jak tam??

uciekam

melduję się!

Poziomki jak maluszek, byliście na usg?

mi się nic nie chce, deszcz leje, zimno. W weekend odwiedzili nas znajomi z dziećmi, dzieciaki ich zasmarkane i kaszlące,ich synek raczkował ,ślinił Fabianka zabawki no szlag mnie trafiał i oczywiście dzisiaj Fabciowi leci z noska , chyba szykuje się mu pierwsze przeziębienie a było juz tak pięknie i bezchorobowo cały czas. No ale może nie będzie tak źle. Ja jednak nie rozumiem po co się pchać do kogoś z chorymi dziećmi ???

Ania jak przeprowadzka? nie cierpię przeprowadzek, to całe zamieszanie, jeszcze jak dzieci się plączą pod nogami to już w ogóle ciężko ale przyjemnie sobie wszystko urządzać o nowa.

Happymama no masakra ,też nie rozumiem ze jak dzieci chore to nie pcha sie na wizyty do kogoś .
Zdrowka dla was

No i w częstochowie nie przekuja Lili kanalika na nfz ,umawiam sie z lekarka prywatnie ,mam dzwonić do niej po godz 16 . Z Lili idę dziś do pediatry bo ma coraz gorsza ta skórę :-(.

I ja jestem
ale dzisiaj mam doła, jak wypuszczałam kury to dzieciaki wystraszyły je z drugiej strony i jedna tak wyskoczyłam ze sobie nogę złamania :-( zrobiłam jej opatrunek - dwa patyki i bandaż i siedzi osobno, zjadła, jajko zniosła i zobaczymy co będzie jutro. Bidulek

Dorota super ze wszystko się udało :) szkoda ze nie zrobią na NFZ a ile kosztuje taki zabieg prywatnie?
a co Lilka ma ze skórą bo chyba przeoczyłam :(

Happymama no mnie też wścieklizna bierze na takie odwiedziny jeszcze tym bardziej gdy na się małe dziecko wrrr
ja lubię przeprowadzki choć tym razem łatwo nie jest

Annaoj dziękuję

mama290 szybkiego rozpakowania życzę Tobie i sobie ;)

A tak to u nasz po mału. Cały czas śpimy w starym bo ciąglec coś rano do załatwienia :/ jutro np z Mają do neurologa idę.
Dużo jeszcze do przewiezienia a busa mamy tak tylko z do skoku niestety. Dzisiaj zrobiliśmy większość w dzieci pokoju i wygląda super.
To tyle póki co

Ostatnia edycja:
Aniu bidna kura :-(.

Na spokojnie sobie róbcie i na spokojnie a wszystko będzie ok :-).

A Lili ma wysypana buzię ,raz bardziej ,raz mniej ,taka czerwona ,alanek miał tak samo . Zrezygnowałam z nabiału ,mam odstawic wszystkie witaminy oprócz D :-), i dostałam masc ze sterydami . Lili waży 6300 :-). Możemy rozszerzać już dietę :-).

Zabieg przekucia kanalika w oczku Lilunia miała już wczoraj ,kosztowało to 200 zł ale najważniejsze ze działa bo oczko odrazu lepsze :-), a zabieg straszny ,poplakalam sie razem z nią :-(.

reklama
Nie było narkozy i pierwsze słyszę ,czytałam o tym trochę i przynajmniej w Pl nie słyszałam o narkozie do przekuwania kanalika , no może przy starszych dzieciach , ja Lili trzymalam za nóżki i 2 babki z tamtad jeszcze ja trzymaly . Było strasznie bo Lili bardzo płakała a ja pod koniec już poryczalam sie razem z nią .

Jakieś 6 lat temu ten sam zabieg miał syn mojego m i wtedy też bez narkozy czy czegoś tam ,kilka osób trzyma dziecko i tyle :-(.

Grunt ze pomogło .

Do góry