reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hello
zaczęłam dzień od zrobienia zadania z Igorem i już mi kawa niepotrzebna:baffled: Normalnie czasem mam ochotę go udusić, chce szybko, szybko i efekt taki, że po 2-3 razy to samo robimy:baffled:

Poziomki ja w pierwszej ciąży czułam się wyśmienicie, z Alicją troszkę mnie pomdliło, ale minimalnie i wyglądałam super (wszyscy mówili, że na pewno chłopak), a z Wiktorem na poczatku miałam mega mdłości (zaczęłam się wkręcać, że to może blixniaki;-)), wyglądałam ok, więc u mnie nie miało związku z płcią (raczej z materiałem genetycznym;-), bo Wiktor najbardziej do B podobny)
Dorota może do lekarza się wybierz.
Marta fajnie jak praca sprawia frajdę. Nie wiem kto to powiedział, ale "jak kochasz to co robisz to nie przepracowałeś ani jednego dnia" A jak dzieciaki?
uciekam

reklama
Witam sobotnio
annaoj oj znam to znam :baffled: mam podobnie z Majką a teraz jeszcze doszedł Dawid z czytaniem i zaczyna się jeszcze większa szopka bo Majka to pamięć ma doskonałą a ten gamoń to tylko ryczeć umie :eek: wiem że to mój synek ale gamoń :sorry::zawstydzona/y:
Poziomki a jak mialas przy firmach z mflosciami ? Wiesz to jest wczesna ciaza więc moga sie rozkręcić .
dorota co się kryje pod słowem "firmach" :-p
ja z Fabianem też wiedziałam że to chłopak, z córkami w ciąży wyglądałam jak Quasimodo i psychicznie ciężko a z chłopcami rozkwitam pod każdym kątem ;-)
tak gadają że córka odbiera mamie urodę :tak: ale moja teściowa trzech synów miała i w każdej dostawała jakieś plamy na buzi i wyglądała ponoć fatalnie a znowu ja....... hmm no właśnie muszę pomyśleć, jeśli dobrze pamiętam do też gorzej wyglądałam w ciąży z Dawidem byłam taka duża i spuchnięta a z dziewczynkami miałam taki fajny brzuszek :-D

ech ale Marcela zrobiła się absorbująca :eek: tylko mama i mama, aż chwilami biorę ją na przetrzymanie ale póki co efekt jest taki że zaczyna wrzeszczeć :confused: a myślałam że nie umie ;-)jedno co dobre to ma trochę już dłuższe drzemki :tak: nawet dwugodzinne więc spoko

czekam az podloga wyschnie i ciasto się upiecze

u mnie na szczescie z zadaniami nie jest źle, tylko czasami trzeba gonic zeby usiadl i zrobi, w pierwszej klasie potrafił chodzic i ryczec godzine bo nie chciało mu się odrabiac a mógł to zrobić w 10 min, teraz póki co ok, a Antek póki co nie ma żadnych czytanek zadanych :eek: ale ja mu każe czytać ze swojego elementarza

ja sobie przy Olku wmawiałąm ż ebędzie dziewczynka bo bardziej mdliło a jednak byl sisior

ania a Twoje dzieciaki w zwiazku z przeprowadzką zmienią szkołe?

marta super ze tak wsyztsko z praca dobrze się układa i ze Ci to odpowiada

no jak widać nie ma reguły co do płci dziecka :tak:

Ania Fabian też jest absorbujący, czasami długo się zasiedzi na dywanie i się bawi ale jak np. zarejestruje mój ruch że idę do kuchni albo łazienki to od razu rusza za mną i ciąga mnie za nogawki żebym go wzięła. Od noszenie tego klocuszka zaczęły mnie boleć pachwiny i dno macicy jak pod koniec ciąży, muszę się koniecznie wybrać do ortopedy.

happy super to ujęłaś :tak: "jak zarejestruje mój ruch" :tak: to nie ma zmiłuj :eek: oj pamiętam jak ja nosiłam Dawida zawsze na lewym biodrze, bo miałam prawą rękę wolną i mogłam wszystko zrobić, bo on nie był taki ciekawski jak siostry, to aż mnie wykrzywiło :dry: i jak chodziłam pusto i prosto to mnie strasznie bolało
czekam az podloga wyschnie i ciasto się upiecze

ania a Twoje dzieciaki w zwiazku z przeprowadzką zmienią szkołe?
plan był taki że będziemy je wozić bo akurat Majka 4-6 a Dawid 1-3 by skończył ale już się zmieniło i do końca tego roku szkolnego zostaną w starej, choć to też może ulec zmianie bo ta Pani mówiła nam że są w okolicy dwie szkoły i większość dzieci z okolicy jeździ (szkolnym autobusem) do szkoły, która jest trochę dalej ale podobno jest bardzo fajna, więc bardzo możliwe że zmienimy im już na drugi semestr. Rozmawialiśmy z nimi na ten temat i nie mają problemu z tym że zmieni się szkoła, nauczyciele a nawet stwierdzili że dzięki temu szybciej znajdą kolegów i koleżanki :tak::-)

Aniu oj tam oj tam ,jakiś błąd sie wkradł miało być zapytanie jak Poziomki miala z mdlosciami przy corkach :-).
Fajnie ze dzieci chętne na zmianę szkoły ,grunt to ich dobre nastawienie :-), a i dla was będzie łatwiej :-).
Moja li tez od 3 dni bardziej nerwowa i tylko na raczkach .

Kurcze powiem wam że odpoczywam ,czuje sie jak na bardzo mini urlopie , w domu jestem całe dnie sama z dziecmi a tu oprócz mnie 3 osoby dorosłe , naprawdę korzystam ile się da :-).

Laski a Wy gdzie????

Wykrakalam sobie... Mdli mnie potwornie od rana, obudzić sie nie moge kompletnie.
Poszopingowalam sobie troszkę wczoraj i dzis wiec humor nawet, nawet.

Jagoda mi sie zrobiła zazdrosna o siostry... Mam nadzieje ze jej to przejdzie zanim nowy bedzie.

Chorowitki zdrowsze???

Hej
ale opustoszało :confused:

byliśmy dzisiaj umówić notariusza, na przyszły poniedziałek termin :-) więc pasuje
rodzice wieści będą mieli jutro do południa bo pani w banku powiedziała że woli rano przesłać wniosek niż na fajrant bo jeszcze jakiś miglanc odrzuci :sorry2::confused::dry: i może tu jest "pies pogrzebany" bo my zawsze byliśmy na ostatnią chwilę :dry:brak słów

niby rodzice mówią, że pewne ale ja i tak mam stresa :sorry2:

poziomki współczuję brrrrr aż mi się moje przypomniały :baffled:
dorota jak samopoczucie?

byłam dzisiaj u dentysty, M z Majką i Marcelą czekali w samochodzie, nie przyszła pomoc i musieli odwołać wszystkich :wściekła/y: pani wzięła opiekę i nie poinformowała nikogo :no::wściekła/y: szok

reklama
Ania to trzymam kciuki za dobre wieści!

Poziomki ożesz! współczuję mdłości to najgorszy etap ciąży uważam no może jeszcze sama końcówka też ;-)

u nas ferie się skończyły i od dzisiaj wracamy do codzienności.

Do góry