reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witam porannie z paskudnej Anglii :-)

Normalnie lejecie miód na moje serce ze chciałybyście czwarte bobo, ja narazie jestem na etapie "jak ja dam radę ogarnąć trójcę" ale skoro można chcieć więcej to chyba nie będzie tak źle;-) ( Poziomki Ty to wogóle jesteś moim guru:tak:)

Ania obyście wreszcie ten kredyt dostali &&&&&&

Liza
moje tez się biją ale żyć bez siebie nie umieją:-D

Dorota powodzenia w klinice obyście sie nie naczekali.

Annaoj
Igor ma tylko niemiecki w szkole ? Myślałam ze w podstwówkach wszędzie angielski obowiązkowy.

Lece jakiś obiad zmontować bo potem do koleżanki się wybieram:-) Mała tak fikołki wywija ze aż mi tablet na brzuchu podskakuje:-D

reklama
Wesprzyjcie rada ,zaś temat oliwki zasypiania i spania ,zasypianie tak jak psychiatra powiedział dac ja na przetrzymanie , czyli ona buczy i płacze a my nie reagujemy . Wiecie ile mnie to nerwów kosztuje :-(, ale najgorzej jak sie oliwia obudzi w nocy ,potrafi nie spac kilka godzin , leży w łóżku ale wydziwia dosłownie co kilka minut o wszystko. Ja spie po 3 godz w nocy ,nie wyrabiam ,dostaje depresji pomału ,naprawdę jestem zalamana . Musze coś z tymi nocami zrobić bo sie wykoncze ,przewroce kiedyś ,to zmęczenie odbiera mi jakokolwiek radość . Pomóżcie

marta spojrzałam na Twój suwaczek a Ty juz końcówce

dorota wiesz mi Ci w tej kwesti nie doradzimy, tym bardziej ze tu trwa już tak długi nczas, tu potrzebny jakiś specjalista, a co dokładnie powiedział ten psychiatra bo nie rozumiem-macie po prostu nic nie robić?

ania no co za:crazy: to jest po postu nie pojęte żeby normalna rodzina nie mog.ła dostac kredytu

ania zebym to ja kury znała:baffled:, mam dziesiec mlodych kur i niosa po 2 jajka dziennie, to cos tu nie halo, ja bede je pasla a one co , akle ponad 20 jaj znalazlam w takim dziwnym miejscu, teraz sa zamkniete, maja maly wybieg wiec sie okaze czy w koncu zaczna cos wiecej niesc

u mnie cała trojkla w domu a pogoda kiepska, Olek chodzi i ryczy:wściekła/y:, niech juz idzie spac

ja sie wczoraj tak wkurzyłam bo znowu nie było treningu, oczywiscie zadnej infonie było, to już 3 raz cos takiego i zaczyna mnie to baaardzo wkurzac, jak tylko go spotkam to mu wygarne, kase brac to tak ale zeby z szacunkiem podejsc to nie

Od dawna przed snem mamy swoje rytuały oprócz kąpieli i kolacji jest dłuższy czas na siku bo w tej kwestii tez był problem, później zastrzyk ,czytanie książki ,lampka włączona ,kolysanki włączone i wtedy sie zaczyna wydziwianie oliwki tak jak już kiedyś pisalam i wtedy jak już powiemy jej ze przyszłam ostatni raz na jej wołanie to wtedy mamy już nie przychodzić a ona buczy i płacze ,z jednej strony mam na nią nerwy bo po całym dniu mam dość a z drugiej jest mi jej żal ze tak płacze . Ale najgorzej to w nocy wydziwia jak już sie obudzi i to trwa kilka godzin :-(

Dorota ja myślę że ten psychiatra może mieć rację , my mieliśmy problem ze spaniem Alicji , ona od zawsze przychodziła do nas do łóżka ale dopóki wyglądało to tak że przebudzala się (z reguły nad ranem) i przychodziła do nas to było ok ale w pewnym momencie zaczęła się budzić juz z godzinę po tym jak zasnęła i potrafiła 3 albo 4 godziny nie spać ,czekała aż my będziemy szli spać i odrazu przychodziła w tym czasie wymyślała piciu, siku, za zimno, za ciepło i tysiąc innych powodów:wściekła/y: a rano po takiej nocy ledwo się na nogach trzymała. W pewnym momencie poprostu wytłumaczyliśmy ze każdy spi u siebie i odstawiliśmy do łóżka , 2 nocy płakała a potem jak ręką odjął , śpi rewelacyjnie ,budzi się ewentualnie na siku i wraca do siebie:-)

Lenka cała trójka chora? Ano u mnie juz prawie meta :-)

Marta to dodam i ja łyżeczkę miodu bo jak decydowaliśmy się na trzecie to odrazu była mowa że czwarte też żeby to trzecie takie jak jedynak nie było ze względu na dużą różnicę wieku :tak: a jak wyjdzie wszystko z tym domem to kto wie ile tam upchniemy :rofl2::-D;-):-D
a poziomki na guru naszego wątku :-D:-D

lenka pamiętam że babcia moja też chodziła i jajek szukała :sorry2: a to ci kury podstępne ;-)
a ja na Twoim miejscu bym jeszcze o dziewczynce intensywnie myślała ;-):-p zresztą Twoje chłopaki są takie fajoskie, że czwarty też by mógł być :rofl2:

dorota współczuję

pada u mnie, Majka zaraz kończy a mała śpi :eek: uwielbiam takie sytuacje :sorry2:

marta nie nie, zdrowi, tylko w domu bi dzis dzien nauczyciela i maja wolne

ania no ja czekam na Twojego Wojtusia blondyneczka
ja niczego nie zakladam, jeszcze mloda jestem, jeszcze duzo jajeczek mam:-) i zawsze cos niespodzianego moze sie zdarzyc:baffled:

lenka i tak trzymać :tak::-D

moja kochana córcia sama do domu wróciła :tak: i teraz siedzi z siostrą, opowiada co w szkole było :-D itd cudowne chwile

leje coraz bardziej :baffled: młody do odebrania o 14:40 może M wróci :blink: ale mam lenia :-p

właśnie wyczytałam, że w grudniu mają otworzyć koło mnie basen ale jak się wyprowadzimy to dooopa, na to Majka mówi: "szkoda ale tak to już jest, że wszystko ma swoje plusy i minusy..... no chyba, że cukierek, on ma same plusy" :-D:-D:-D
ale się uśmiałam

Ostatnia edycja:
Wpadam w przelocie bo do przedszkola zaraz lecimy. Pogoda do dupy leje ileje i konca nie widac...Ma sie ocieplic..zobaczymy

Musze się Wam pochwalić ze zdałam kolejny egzamin z angielskiego:) Teraz długie przygotowania do kolejnego levelu bo ten to juz nie przelewki
Ania objawy typowe czyli muli,jem i zasypiam na siedzacy:-D
Dobrze ze macie jakies wyjscie awaryjne.
Kury to smieszna zwierzeta,ciekawskie.Gabi miała swoja ulubiona,która nosiła na rekach.

Annaoj niemiecki masakra brrr

Marta z 4,5,6 dzieckiem jest jak z 3 wszysscy pytaja jak to robisz a Ty zdziwiona odpowiadasz -normalnie:))

Lenka i kase powinien zwrócic skoro nawet nie łaska poinformować rodziców :/

Dorota w kwestii spania nie pomoge niestety:(

reklama
hej
poziomki moje gratulacje !!!!!!!!
Ania niech wreszcie telenowela pod tytułem kredyt się skończy oczywiście z dobrym zakończniem
Marta ja mam 3 dzieci ( syn najstrszy jest już dorosły) i już coraz bliżej decyzja o 4 dziecku,
ja bym mogła mieć jeszcze 2 ale M powiedział, ze max 1
Dorota czytałam kiedyś książkę, nie pamiętam tytułu, i jak dzieci płaczą w nocy to się nie reaguje aż im się znudzi,
polecał nawet wyciszać dom kocami, ja tego nie sprawdzałąm bo moi śpią dobrze, ale koleżanka miał straszny problem z córką i jej to pomogło
lenka no nie szanują czasu drugiego człowieka, jak można nie zadzwonić że treningu nie ma

moi tez dzisiaj w domu, pogoda u nas piękna 24 stopnie, młodzi się bawią a ja pracuje z przerwą na BB

Do góry