reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dziewczynki Kochane

Byłam dziś u gina, lada moment dostanę @, pęcherzyka nie udało się uwidocznić, gin na ostatniej wizycie wprawdzie mówił, że niby prawdopodobnie znalazł ale to jednak nie to. Ciąża gdzieś była, nie wiadomo gdzie, teraz już się wchłonęła, czekam na @.

Muszę chwilowo odpocząć, przestać pisać, czytać, muszę oderwać się od starań, ciąż, tego że po raz kolejny się nie udało. Muszę zająć się pracą, czytaniem książek, przestać myśleć od tym, że znów za jakiś czas się nie uda, muszę się odstresować.
W związku z czym żegnam się na razie z Wami, dziękuję za pomoc, wsparcie, maile, telefony. Jesteście naprawdę Kochane!
Czasami będę pewnie podczytywać, bo związałam się z BB, myślę że pewnie wrócę za jakiś czas, może w listopadzie....
W razie co, kontakt na priv i telefon.
Buziaki dla Was!!!!!

reklama
doris bardzo dobre postanowienie :tak:odpoczywaj, wracaj do równowagi, nie myśl itp :tak:ale nie zapomnij o nas Kochana, buziaki

dziewczyny ja to schizy dostanę z Marcelą, byłam u dr obejrzała gardło bardzo bardzo dokładnie i ma zawalone pleśniawkami dość mocno dalej mam Nystatyną przecierać i nawet jak jedno opakowanie się skończy do drugie kupić i do skutku a może to trwać do kilku tygodni :eek: i od tego ma chrypkę i może jej się ciężko oddychać i mieć kaszel :eek: ale jak je to dobrze CZY KTÓRAŚ Z WAS MIAŁA DO CZYNIENIA Z TYM CHOLERSTWEM????? help me
plamkę smarować i obserwować
a ja się martwię każdym jej cięższym oddechem :-( i chyba w głowę dostanę

urodziny bardzo udane, dzieci szczęśliwe :tak:

ale u mnie kosa aż piec odpaliliśmy żeby nagrzał w domu

dorota Lilka sama słodycz :-D

Doris 3 mam kciuki abyś odpoczela i odreagowala ,wracaj do nas jak najszybciej i z nowymi siłami :-).

Aniu super ze urodzinki udane . Kochana nie wiem jak Ci pomoc , nie mialam z dziecmi takiego czegos ,musisz zaufać pediatrze ze to od tych pleśniawek , naprawdę nie znam sie i nie jestem w stanie Ci nic doradzić :-(. Dzięki za opinie o lili :-), .
U mnie w domu tez zimno sie robi ,ja sobie sama nie zagrzeje chyba ze na prąd ,ale to nie ma sensu . Boję sie zimy w tym mieszkaniu ,bo okna masakrycznie stare ,jak wieje to strasznie zimno ,jak ostro pada to mokro mam w domu :-(, zaniedlugo na ostro będziemy uszczelniac te okna .

Alan zadowolony z przedszkola, w środku nocy chciał iść do niego ,wstał ładnie bo do przedszkola a przed samym wyjściem coś mu sie ubzduralo i był płacz :-(.

Aniu komputer nadal mam nieczynny ,ale pisze z tel bo tu sie naprawilo i mogę pisać :-).

hej
martika masz racje , śpiochy po mnie są , ja kocham spac, ale nie mam kiedy
Alan śpi codziennie 4 godziny w ciagu dnia i całą nockę
Dorota dobrze że Twój Alan chetnie chodzi do przedszkola i Ty tutaj
zimą nie strasz, nie cierpie zimy
Ania Alan miał to samo, miał chyba 4 miesiące, miał 2 opakowania Nystatyny, po 1 mu przeszło,
i jeszcze witaminą C mu pędzlowałam buzię, lekarka mi tak kazała i spotkałam się kiedyś z koleżanką
miała to samo u córki i wyjaśniła mi skąd najprawdopodobniej to się bierze,
przez oblizywanie dziecka smoczka , u mnie starszy brał do buzi smoczek młodszemu
i jak to wyeliminowałam , bardzo tego pilnowałam przestało wracać

witajcie Dziewczyny,
niesmiało zapytam czy moge się przyłaczyć..?:-)
Mam na imię Basia, mam 32 lata, jestem mamą trójki urwisów,
Zuzi (lat9,5) Krzysia i Stasia (lat 8)
poczytałam sobie (przyznam, że wybiórczo, bo jest tego zdecydowanie za dużo do ogarnięcia) kilka postów i poczułam swojskie klimaty :-D
Widzę, że niektóre dziewczyny mają nawet więcej niz trójkę dzieci, uważam to za coś wspaniałego, sama staram się o czwarte..

ja tylko tak na szybko basiaw witaj

ania kup gencjane na roztworze wodnym i tym smaruj buzke, Antek mial dosc dlugo i bral nystattyne , dopiero inny lekarz mazal nam to odstawic bo to jednak antybityk, i tez jechalismy juz 2gie opkowanie a plesniawki i tak byluy, dopiero po gencjanie zeszly a Antek nyl w wieku Marcelki

Witajcie.

Basiu witaj i bardzo mi przykro z powodu poronienia, jak sie trzymasz ?

U mnie nocka masakra, starszaki wołali mnie cala noc na zmianę, a to piciu,siku,zimno,przykryć ,a to poprostu pokrzyczek sobie mamo :-(, jestem nieprzytomna :-(, na szczęście lobuzy w szkole , ja nadal podziebiona ,lili kataru dostaje i charczy coraz gorzej ,dziś pediatra mnie z nią nie ominie .

Miłego dnia

Hej
u mnie jak nie urok to s......... :eek: ogólnie czuję że się załamuję ale to chyba tam :ninja2:

pleśniawki u małej jakby mniejsze, a chrypka zdecydowanie mniejsza :tak:zobaczę jeszcze parę dni i najwyżej zmienię na to co mi lenka poleciłaś bo narazie robię tak jak kate pisałaś nystatyna i wit. c ale teraz bardziej martwi mnie ta plama na rączce bo jakoś nie widzę poprawy a czasem jest nawet bardziej czerwone :-( jakiś czas temu M miał identyczne na brodzie i po około tygodniu mu zeszło ale nie był z tym u lekarza,. Nie wiem już co robić a moja pediatra do 3 paź na urlopie :dry:

nie pamiętam czy Wam pisałam że Dawid od poniedziałku kuleje i boli go w pachwinie, przeszło mu po ibufenie ale kulał dalej, pogadałam z jego wychowawczynią i ona zasugerowała że może to coś z jąderkami, trochę się wystraszyłam poszukałam w necie i wolałam to sprawdzić więc wczoraj pół dnia z całą gromadą spędziłam na ped. izbie przyjęć i na usg wyszło że ma zapalenie stawu biodrowego :eek: dostał antybioty i ma leżeć ile tylko da radę uffff dobrze że nie przepuklina, no co trzeba zawsze sobie tak do czegoś gorszego porównać i odrazu lepiej na duszy ;-)

nockę miałam taką że dobrze że już się skończyła :eek:, pojechaliśmy wieczorem na taką trochę wioskę zobaczyć jedną ofertę, piętro domu na sprzedaż, no i małą na cycku miałam, no i w szpitalu też, efekt był taki że zabrakło mleka na noc a butelki nie chciała :eek: resztę sobie proszę dopowiedzieć jak to wyglądało :oo2:
hej
Ania Alan miał to samo, miał chyba 4 miesiące, miał 2 opakowania Nystatyny, po 1 mu przeszło,
i jeszcze witaminą C mu pędzlowałam buzię, lekarka mi tak kazała i spotkałam się kiedyś z koleżanką
miała to samo u córki i wyjaśniła mi skąd najprawdopodobniej to się bierze,
przez oblizywanie dziecka smoczka , u mnie starszy brał do buzi smoczek młodszemu
i jak to wyeliminowałam , bardzo tego pilnowałam przestało wracać
no ja mam świadomość tego że na 99% ja ją zaraziłam włąśnie przez kilkukrote oblizanie smoczka :zawstydzona/y: dlatego tym bardziej mi przykro :zawstydzona/y:

witajcie Dziewczyny,
niesmiało zapytam czy moge się przyłaczyć..?:-)
Mam na imię Basia, mam 32 lata, jestem mamą trójki urwisów,
Zuzi (lat9,5) Krzysia i Stasia (lat 8)
poczytałam sobie (przyznam, że wybiórczo, bo jest tego zdecydowanie za dużo do ogarnięcia) kilka postów i poczułam swojskie klimaty :-D
Widzę, że niektóre dziewczyny mają nawet więcej niz trójkę dzieci, uważam to za coś wspaniałego, sama staram się o czwarte..
witaj i rozgość się jak u siebie :tak: chłopcy to bliźniacy widzę :-) a podobni? my też za jaiś rok lub półtora będziemy się starać o czwarte :-D no chyba że życie ma inny scenariusz ;-)
ja tylko tak na szybko basiaw witaj

ania kup gencjane na roztworze wodnym i tym smaruj buzke, Antek mial dosc dlugo i bral nystattyne , dopiero inny lekarz mazal nam to odstawic bo to jednak antybityk, i tez jechalismy juz 2gie opkowanie a plesniawki i tak byluy, dopiero po gencjanie zeszly a Antek nyl w wieku Marcelki
dzięki bardzo poczejam do końca tygodnia i jak coś to zmienię na tą gencjanę :tak:

dorota u mnie to już tak zimno że grzejemy wieczorem i rano a kona mam szczelen ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aniu a mialam pytać co u was ? .
Dobrze ze z Marcela lepiej ,oby szybko przeszło już calkiem. Z dawidem to cieszę sie razem z Tobą ze nie ma tak źle ,teraz rozumiem ze Dawid w domu leży .
No to nocka u Ciebie taka sama jak u mnie do d... :-(,
A co z tym domem ?

Ja dziś chyba zabiore sie za uszczelnianie okien ,przynajmniej u dzieci bo w nocy naprawdę u nich zimne. A do tego te strasznie masakrycznie stare i nieszczelne okna .

Do góry