reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Stefa do neurologa tez mam skierowanie . Ja tylko pisze jak jest ,dostałam takie skierowanie więc o tym napisałam a czy dostanę termin to nie wiem ,dzis lub jutro tam pojadę to zobaczę co mi powiedza , moze tez powiedza ze najpierw do neurologa i on bedzie decydował ,słabszym napięciem narazie sie nie stresuje bo wiem ze ona maleńka jeszcze . Lili ma problem ze stopami ze krzywi a raczej non stop trzyma je w nieodpowiedni krzywy sposób .

Moja przyjaciółka która mieszka w żorach rehabilitowala syna w żorach od jego 3 tygodnia życia do 1,5 roku właśnie na taka stopę jak ma Lili ,z tym ze jej synek miał 1 krzywa ,Lila ma 2 choć zdaniem mojej przyjaciółki która jest pielęgniarka i to samo miala ze swoim synem mówi ze jej dawidek miał gorsza ta stopę . I jak widzisz w żorach tez sie rehabilituje takie małe dzieci.

Ostatnia edycja:
reklama
witam
Stefaa ja tak jak Ty, też lubię jak tutaj ruch mamy i jest co nadrabiać:-)
Krem na bank przetestuję, chciałabym, żeby w końcu którys się okazał kremem-cud:-) Juz nie moge patrzeć jak się Młoda szkrobie.
Kate jak tam bunt Twojego malucha. Lepiej?
Marta ja jako kura domowa nie znoszę monotonii (ogólnie musze przyznać, że jest mi dobrze w domu, czym jestem bardzo zaskoczona, bo myślałam, że będzie mi pracy brakować) i muszę sobie cos organizować. Na jutro zaplanowałam wypad z dzieciakami do zoo i tym sposobem nie muszę kombinować obiadu:-) Muszę mieć takie przerywniki i wtedy jest ok.
Dorota a nie miała Lilka badania słuchu w szpitalu, to teraz taki standard? Trzymam kciuki, żebyście dostały szybkie terminy, bo z tym r ożnie bywa.
Ania &&&& za szczepienie.

Happymama, Mamcia co u Was? Jak Fabianek i Louis?
POZIOMKI???!!!
Mama jak się czujesz? Mam nadzieje, że troszkę udało się pozbierać?

Reszta wielodzietnych?

Apropo rehabilitacji, to musze się przyznać, że troszkę zaczynam się schizować. Chodzimy już długo i rehabilitantka i neurolożka twierdzą, że ok, ale już się niepokoje trochę tym, że Młody nadal nie siada (za chwilę 10 miesięcy będzie miał):eek: Mam nadzieje, że to z lenistwa, ale mógłby już matki nie denerwować.
uciekam obiad robić

annaoj macie domek w górach, też bym gdzieś wybyła, fajnie macie,

stefa a to się wybawiłaś, ty to szalona jesteś, takie atrakcje mieć, wiesz co, kurą jestem, w domu siedze ale jakos czasu na ksiazki brak:-(, cały czas w plecy

kate prry zwolnij

marta juz Twoj szkrab wstaje, siłacz mały

rano u logopedy, obiad sprzatanie i juz południe
milego dnia

Annaoj tak miala Lilka badanie słuchu w szpitalu ,ale ze względu na antybiotyk biodacyna która mała brała to trzeba badanie słuchu jeszcze raz zrobic bo producent tego leku zastrzegł sobie ze skutkiem ubocznym tego antybiotyku moze być uszczerbek na słuchu .
Super ze odnajdujesz sie w domu :-)

Dorota ja nie mowie ze się nie rehabilituje tylko, że pediatra raczej nie jest od tego aby stwierdzic czy takie małe dziecko skierować na rehabilitację. Wiesz Twoja koleżanka pielęgniarka napewno nie dostała skierowania od pediatry.. to raczej specjalista który ma doświadczenie w tym temacie może sam decydować ;) Nawet nasza Marta ostatnio miała wielki maraton przez lekarzy aby postawili diagnozę ;)

Witam Stefa ja tez zatrzasnelam kluczyki w aucie do tego bylismy na wakacjach w szczerym poluzapasowe mialam w domu mojej matki 24 h I samochod byl otwarty z racji tego ze szczere pole pan od wlaman nie chcial przyjechac no coz teraz kluczyki nosze przy sobie zawsze ja sie czuje jako tako ale sie nie spinam lekarz powiedzila zeby odpoczac tak z pol roku nabrac sil I sie spotakmy znowu zastanawiam sie nad invitro choc przyszly zwrotne wyniki I mam gen blizniat takzwany pomysle jeszcze nad tym u nas szkola do 24 lipca na cale szczescie Annaojkce moi tez dlugo nie siadali nie obracali sie az jednego dnia zaczeli sie obracac siadac a teraz juz dreptac a I o jakim kremie piszecie dokladnie??

Lenka dlatego ja napisałam, że mogłabym być kurą domową ale od strony samych przyjemności ;) bo wiem, że w gonitwie dnia codziennego by mi tego brakowało.. Oj nie czytasz mnie koleżanko nie czytasz :p

mama ja też będę miała teraz zawsze kluczyki przy sobie hehe krem Decubal

annaoj ja Ci powiem, że jestem zadowolona bo widze poprawę skóry a przede wszystkim jest coś co natłuszcza od środka i to naprawdę widać.. szkoda tylko, że nie da się tego tak wyleczyć do końca, jest zbyt wiele czynników wpływających na jej stan skróry. Pierwszy to pogoda ! zmiana temperatur jest dla nas zmorą! w takich okresach wysyp jest największy .. :( Oby Wam pomógł tak jak nam :)

Stefa czy to moja wina ze pediatra dała mi takie skierowanie ? Pójdę do specjalistycznej przychodni to sie dowiem . Ja lekarzem nie jestem więc niech oni decydują ,co i od jakiego specjalisty jest potrzebne i czy wogóle rehabilitacja potrzebna . Z tego skierowania które przeciesz ja sobie sama nie wtstawilam zrobi sie zaraz u nas mała afera :-).

Dorota a wiesz ja myślę, że nie dostałaś żandego skierowania tylko tak z rozpędu napisałas i już .. tak w ramach afery .. :no:

reklama
Moja mała kruszynka była szczepiona :-( jeny patrzyła mi prosto w oczy, łzy leciały jej jak grochy i płakała jak by chciała powiedzieć "zabierz mnie stąd" :-:)-( a mi serce pękało i łzy w oczach miałam
ach taka sytuacja :-(
waży 4780g i ma około 59 cm

kupiłam w aptece czopki na wszelki wypadek ale póki co jest ok i nawet mała ma dobry humor :tak:
potem poszliśmy na małe zakupy i przyszła taka ulewa że pół godziny staliśmy pod daszkiem koło rynku i czekaliśmy aż przejdzie a tu nie widać końca a ja jeszcze nie zabrałam ani foli ani tej przykrywki na wózek tylko parasolkę przeciwsłoneczną miałam to rozłożyłam ją tak żeby zakryła jak najwięcej, rozłożyłam budę i biegiem do domu. Zmokliśmy ale nie aż tak bardzo a Marcela ani kropelki uff

ania to masz teraz znowu dwókję w domu, nie wiedziałam że Majka w koniach zakochana

mieliśmy mały sajgon, Tomek i Olek załapali ospę, niesttey Olek ciężko ją przechodzł, nawet miałam skierowanie do szpitala, na szczęscie temp w końcu spadła, a tyle tego ma, taki biedaczek, co się napłakał
Ania nie wiedziałam, że Twoja córcia jeździ konno.
powiem tak: zakochana w koniach to ja jestem :tak:ale moi rodzice nie inwestowali w moje zamiłowanie :no: raz mnie na obóz wysłali i na tym koniec :sorry:
a ja próbuję zaszczepić tą miłość w Majce i widzę że jej się podoba, moje książki i albumy o koniach już dawno przejęła a na obozie jest pierwszy raz. Jeździła tylko tyle co na jakichś festynach i nic więcej ale jak zaskoczy to będziemy kontynuować :tak: a wygląda że ma talent bo Pan ją ciągle chwali :tak:

lenka przykra sprawa z tą ospą :no: dobrze że już dobrze :tak:
Byłam dzis u pediatry dostałam skierowanie na bioderka , na badanie słuchu, do okulisty ,do neurologa ,na badanie krwi ,i na rehabilitacje bo Lila krzywo stopki do srodka .
Od środy przytyla 185 g :-), waży teraz 2685 :-).
wow cały plik dostałaś :eek: to się znowu nalatasz żeby wszystko załstwić
Majka po urodzeniu miała skrzywiony nosek i stópki jakby Małysz z progu wychodził :-D miała za mało miejsca w brzuchu przy każdej okazji masowałam jej stópki w odwrotnym kierunku i nosek też i wszystko się naprostowało :tak:
a Dawid miał kręcz ale bardzo szybko puścił :tak:
będzie dobrze
marta24 a ja bardzo bym chciała być kurą domową :sorry::tak: fakt że póki co nie ogarniam sprzątania i wygląda jak by co najmniej tornado przeszło przez mieszkanie ale bym chciała, nie widzę się jako pracująca mama gromadki dzieci :no: cały czas mówię mojemu że ja już do pracy nie wracam :no:
stefaa zazdroszczę zabawy :tak: i przygód też :tak::-D ja wiem że teraz już zawsze będę folię pod wózkiem nosić :tak:
mama czas szybko zleci i zaraz będziesz się starać :tak: czyli że znowu mogą być bliźniaki :-)

Ostatnia edycja:
Do góry