reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

doris pewnych rzeczy nie przeskoczysz, musisz to zrozumiec i się pogodzić z tym bo i naczej będziesz się strasznie meczyć, , przez to odliczanie tracisz radość,to normalne że po poronieniu cykle się rozregulowały , a psychika dodatkowo moż emieć na to wpływ, wiec głowa do góry i pełen relaks, żeby jak przyjdzie czas na staranka to był pełen spontan i przyjemnośc z tego, i tego Ci żtczę

ania to masz teraz znowu dwókję w domu, nie wiedziałam że Majka w koniach zakochana

dorota no takie są poczatki, hormony szaleja, choć u mnie z kazdym kolejnym, dzieckiem było lepiej, a nie możecie wziąć nowej pralki na raty, przecież są teraz takie na 0 %, i mozna tak sobie ustawić żeby spokojnie ją spłacic, tej góry prania nie zazdroszcze

mieliśmy mały sajgon, Tomek i Olek załapali ospę, niesttey Olek ciężko ją przechodzł, nawet miałam skierowanie do szpitala, na szczęscie temp w końcu spadła, a tyle tego ma, taki biedaczek, co się napłakał

liza super atrakcje były

stefa jak po baletach, żywa jesteś

reklama
Witam
Byliśmy w górach na weekend, pogoda dopisała, więc było super. Teraz pewnie mniej nas będzie, bo w sumie większość lipca tak będę kursować, a na czas remontu całkiem sie tam przeniesiemy.
Lenka dobrze, że jednak szpital Was ominał.
Doris dziewczyny dobrze radzą, spróbuj odpuścić troszkę, to wtedy na pewno szybko się uda.
Ania nie wiedziałam, że Twoja córcia jeździ konno.
Stefaa dzięki. Musze koniecznie go wypróbować.

uciekam, bo dzisiaj Trójca w komplecie

Lenka też sie cieszę ze obyło sie u was od szpitala. Próbowaliśmy wziasc juz pralkę na raty ,ale nie dało sie niestety .

Annaoj fajnie wam tak ze w góry sobie jezdzicie :-(.

Byłam dzis u pediatry dostałam skierowanie na bioderka , na badanie słuchu, do okulisty ,do neurologa ,na badanie krwi ,i na rehabilitacje bo Lila krzywo stopki do srodka .
Od środy przytyla 185 g :-), waży teraz 2685 :-).

Padnieta jestem bo chwilę polatalam i ta pogoda mnie dobija :-(, ale pewnie nie tylko mnie .

hej dziewczyny !

jestem żywa, chociaż żywa wczoraj sie nie czułam ;) Wesele udane, wytańczylam się za wszystkie czasy, spotkałam ludzi z dzieciecych lat odnowiłam kontakty i jakoś mi tak miło na duszy się zrobiło. Emek trochę zazdrosny, bo chłopakom przypomniało się jak o mnie walczyli haha a ja byłam nie ugięta na ich amory ;)

oczywiście bez przygód się nie obyło, moja sukienka okazała się zbyt obcisła i mocno płaszczyła mi biust ( mierzyłam ja chyba z 5 razy i tego nie zuważyłam ) na szybko w sobotę robiła jeszcze zakup kreacji ;) do tego moja Nadia wylała na swoją sukienkę lakier do paznokci co za chiny nie chciało zejść, więc musiała iść w starej sukience bo na jej zakupy już nie było czasu ! W dzien poprawin zatrzasnełam kluczyki w bagażniku a nie mieliśmy zapasowych ( teraz będę miała zawsze ) musieliśmy wezwac firmę włamująca się do zamków .. walczyli 3 godziny az w końcu się im udało ! 400 zł moje zapominalstawo nas kosztowało :( ale myślę, że będziemy - nie tylko my- wspominać to wesele całe życie ;)

dorota bardzo dużo tych skierować, ale to pewnie dlatego, że wcześniak. Ale jestem w szoku ze pediatra dał skierowania na rehabilitacje .. u nas by to nie przeszło ;)

ania mój Adik też uwielbia konie, ciągle słysze, że jak będzie duży to sobie konia kupi hehe a my sie smiejemy ze będzie trzymał w piwnicy ;)

doris tak jak dziewczyny piszą, nie licz, nie obliczaj i nie czekaj ! poprostu żyj z dnia na dzien reszta sama przyjdzie :) w praktyce wiecej rodzi się dzieci z przypadku niz z planowania ;) psychika nasza czasem potrafi płatac figle ;)

marta jak Twoje dzieciaczki i oczka małego ? już lepiej ?? a Twoj emek na jakim to zlocie był ?

mamcia i poziomki czujemy się bardzo zaniedbane przez Was :p

annaoj spróbuj nie kosztyją majatku a dużo osób sobie chwali .. ja na takie czerwone plamki i b. wysuszone miejsca kupuję jeszcze ten żel. On nie nawilża ale fajnie koi i powoduje, że nie swędzie . Nadia jak ma pogarszające stany to sama biega po niego i się smaruje, żeby tylko nie drapać .. A Ty dalej karmisz piersią?

Kto przeczytał niech zostawi wpis :))

witam
ja w wirze pracy jestem nadal,
po za tym nic nowego

Stefa super, że się wytańczyłaś, takie wesela są super,
ja bardzo lubie, spotkania z rodziną i znajomymi przy muzyce

Doris ja równiez sie podpisuje pod tym co piszą dziewczyny, musisz troszke wyluzować,
chociaż wiem, ze nie jest to łatwe

Dorota jakis pech z tą pralką Was, u nas lekarka pediatra jest świetna i można też dużo załatwić
ale skierowania na rehabilitacje też na pewno by nie wystawiła

Marta co u Ciebie?

Poziomki ????

Annaoj kce szalejesz z remontami

lenka dobrze ze Olek juz lepiej

pozdrawiam i życze miłego dnia !!!

hej
poczulam sie zobowiązana skoro przeczytałam to odpisze, świnia nie będe:p
mój mąż był na rajdach samochodowych w Mikołajkach, wiecie Kubica i te sprawy, wrócił okropniaście zadwolony:):-)

Stefcia,kate kacperek ma się świetnie:) oczka mu sie "prosują", naprawdę wyglądają już ok:) poza tym wszędzie mi włazi i zaczął stawać wszędzie gdzie sie da, a najczęściej wisi na mnie, mega ciężko się zrobiło,żeby ogarnąć całe towarzystwo:/

a teraz przygotowania do chrzcin, na szczęscie dom ogarnięty , odmalowałam co trzeba bo po zimie mega syf był
muszę się wam przyznać,że nie odnajduję sie w roli kury domowej, jest mi strasznie cięzko to wszystko ogarnąć, wiem,ze to źle ale modlę się,żeby czas szybko zleciał i dzieciaki podrosły trochę, bo mam momentami ochotę uciec z domu

stefa zazdroszcze tak fajowego wesela, ale kasy poszło na ten zamek, chryste świety:szok:

doris mam nadzieje,że uda ci sie wyluzować, bo inaczej zwariujesz, nie da tak się żyć

no i już musze lecieć,bo norbert zaraz z gaci wyskoczy jak nie przyjde i ma Kcpra przy tym obudzi:eek::no:

hej
idę zaraz do przychodni z Marcelką jak wszystko będzie ok i waga dobra (ale to chyba jest ok bo czuję :tak:) to ją zaszczepią :-( ała
trochę chrumka z rana więc zobaczymy co powie pani dr
wpadnę później

Aniu kciuki za szczepienie ,daj znać poźniej.

Stefa masakra z tym zamkiem . Super ze wesele udane .

Marta każda z nas jako kura :-), ma lepsze i gorsze dni w naszych kurnikach :-). Ja bardzo często chce uciekać ,i tez często mam dość .

Ze skierowaniem na rehabilitacje nie mialam problemu ,sama pediatra o tym zadecydowala ,alanka tez rehabilitowalam na słabe napięcie miesniowe ,co Lila tez ma :-(, i wtedy tez nie mialam problemu z takim skierowaniem ,a u Lili jeszcze te stopki :-( morfologia to ze względu na anemie ,okulista i neurolog bo wczesniak ,bioderka to wiadomo ,a sluch do kontroli po biodacynie która brała jak była chora .

Idę zaraz sprzątać bo wstyd polozna wprowadzić do takiego syfu .

Miłego dnia ,ja najchętniej poszlabym spac .

reklama
takie nasze forum lubie najbardziej :) wchodzę i coś się dzieje!!

Marta ja kurą domową nie potrafie być, nie sprawia mi radości gotowanie, sprzątanie itp ;) chciałabym mieć wiecej czasu, posiedzieć sobie w domu ale kurcze tak, żeby te wszystkie codziennie obowiązki robił ktoś za mnie haha :) a ja tylko mogłabym brać to co najprzyjemniejsze, spacery z dzieciakami, zabawa, dobra książka itp itd ;) Kiedy M patrzy na nasze mieszkanie które często wygląda jak po wojnie z miną która mówi "nie mogłas chociaz trochę ogarnąć" uśmiecham się i mówie. że zostałam stworzona do innych celów ;) :-D

Dorota
u nas, żeby stwierdzić czy dziecko ma napięcie mięśniowe musi iśc na konsultacje do neurologa i to on ewentualnie decyduje czy rehabilitacja jest potrzebna. Mała jest jeszcze taka malutka, że ona może mieć nawyki z brzuszka. Moj Damian bardzo długo miał przykurczone nóżki ale tak bardzo, że cięzko było mu spichy zakładać. Ponoc to była wina tego ze się nie obrucił głową w dół i miał mało miejsca... przeszło mu do miesiąca. .. Dlatego bardzo zdziwiło mnie to skierowanie od pediatry na rehabiliatacje ... jakoś bardzo często dziwi mnie to co piszesz, bo inne praktyki są w Zorach a inne w Częstochowie ;)

Kate przestań już pracować odpocznij haha :)

Do góry