reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Stefaa no to twoje pastwo doktorostwo bije wszystkich na głowę. Może musiałabyś jakieś wspólne spotkanie im zaproponować co by do jednej choroby doszli :-D Ja poproszę o podwyżkę składki zdrowotnej, bo się tym wszystkim paterakom należy!:angry:
Ja też uwielbiam te wszystkie teksty pojedynczych matek (z całym szacunkiem dla nich), że nie mają czasu na nic przy dziecku a ich jedynak robi taki bałagan, że dwa dni trzeba sprzątać! A potem się okazuję, że dziecko pół dna sobie malowało i osiem kredek trzeba posprzątać plus dwie kartki. U mnie jak już dochodzi do rusowania to najczęściej w pokoju jest powódź bo najlepiej maluje sięfarbami i każdy musi mieć swoje wiadro do wody- im większe tym oczywiście lepsze a po środku tego całego chaosu siedzi zaryczany młody bo mu bracia np dorysowywali wąsy albo piegi na całym ciele:baffled:

Faceci to sobie sprawy nie zdają, że na fryzjera i kosmetyczkę można puścić tyle samo co na porządną szafę kuchenną. :-D;-)

Liza łóżko piętrowe trzyosobowe? To ja poproszę o zdjęcie

annaoj to ty ziemianka teraz jesteś, pani na włościach;-):-D no wiesz o laseczce jeszcze nie chodzę ale w porównaniu do większości to "lekko" odstaję :-) No a właśnie mi się wydaje, że ja za stara już na kolejne dziecko jestem po pierwsze bo mi się już mało rzeczy chce ;-) a po drugie boję się wzrastającego z wiekiem ryzyka chorób dzidziola no a po trzecie kasa kasa kasa kasa:-(
Co do zbyt spokojnych dzieci to ja mam tak samo- zaraz mi się wydaje, że jakieś chore czy cóś;-) Mój małż się śmieje, że gdybyśmy w bloku mieszkali to opieka społeczna już dawno by interweniowała na wniosek sąsiadów bądź sąsiedzi sami by nas eksmitowali z powodu wiecznych hałasów. Moje dzieci nie potrafią mówić tylko krzyczą nawet siedząc obok siebie:baffled:

Poziomki dobra rada nr 1500: może okna umyj :-):-):-);-)

U nas zaraz jakąś burzę przypędzi. Słońce świeci takim ostrym kolorem a od zachodu niebo czarne jak w horrorach, może w końcu będzie czym oddychać.

Ja dziś byłam poplotkować u kumpeli i od razu się lepiej czuję :-p Chociaż młody doprowadza nie dziś do szewskiej pasji, bo ryczy cały dzień nie wiadomo o co- chyba faktycznie będzie padać:wściekła/y:

Właśnie zerwał się wiatr i zaczyna grzmieć. Idę na ogródek

reklama
Luna umyte:/

Ja tez uwazam ze dzieci spokohne to jakies dziwne czy chore. Moje tez sie dra i jak wychodze z domu to patrze tylko czy sasiadow w poblizu nie ma:)

Co do mopsu to kiedys zostalam wezwana do opieki bo moje dziecko pod sklepem spozywczym bulke(kajzerke) jadlo. Wybuchlam smiecjem! Lepiej gdyby czipsy z cola jadla...

Stefa mi tez sie taka marzy na szczescie sa coraz tansze:)

Annaoj gromadzicie to dobrze bo teraz nieruchomisci tansze sa:)

Ostatnia edycja:
Stefea mnie się też takie lodówki podobają, ale muszę zaczekać aż moja skończy żywot.
Luna ja to nieraz się śmieje, że my jak włoska rodzina jesteśmy;-)
Poziomki ja to wolałabym, żebyśmy kredyt za dom spłacili, ale B twierdzi, że to okazja była i że tam będzie świetne miejsce na moją hodowlę psów;-)

właśnie wracam ze spaceru, jezu jaka ja słaba jestem .. zastanawiam się czy to normalne przeszłam kawałek a czuje się jakbym pokonała z 10 km .. ehh ciężki żywot przeklętego człowieka :(

annaoj my kupiliśmy mieszkanie z umeblowaną kuchnia i lodowka była w zabudowie wiec nam ja zostawili, tylko, że ona jest taka mała i zamrażalnik na górze w środku lodówki- porażka, nic na zapas nie mogę kupić bo się nie mieści :(
a co do kredytu nie zając i nie ucieknie będzie cierpliwie czekał, aż spłaci się całość.. widziałam focie :ninja2: lalalala jak już będziesz miała hodowle to ja Ci będę podsyłała mojego syna jako pracownika na wakacje hihihi on kocha psy a niestety nasza królewna bardzo mocno uczulona :(

luna haha rozbawiło mnie to wiadro wody i w sumie powiem Ci, że inaczej tego nazwać nie można było haha

aleście naskrobały dziołchy i kiedy ja mam to wszystko czytać???:-D

no się pochwaliłam ostatnio i teraz mam za swoje , rano wstałam upiekłam ciasto i wszystko było pięknie a potem przyszły mega mdłości i nie mogłam wstać z kanapy:baffled:

co do dzieci to moje są wszystko inne tylko nie grzeczne:tak: syn to dziecko z zaburzeniami więc u niego to akurat zrozumiałe , ma straszne napady złości i dziwaczne zachowania i wkurza mnie bo w towarzystwie czasami uchodzi za dziecko niegrzeczne i niewychowane i nikt nie wie ( i nie chce zrozumieć) ile nas kosztuje cierpliwości i siły wychowywanie takiego dziecka... moja najmłodsza też ma temperament że hoho ...w naszym poprzednim mieszkaniu sąsiad co chwile przylatywał z dołu na skargi, teraz mamy spokój.

do mnie sąsiedzi z dołu i z naprzeciwka się nie odzywają, nawet nie mówią dzień dobry .. ale kij im .. sami mają czworke dorosłych dzieci i zapomnieli te czasy jak małe były .. ja za dziecka to po klatkach biegałam. VI pietro to był nasz azyl.. teraz się już niestety albo stety dzieci nie słyszy, coraz częściej przeszkadzają zamiast cieszyć :(

Annaoj kredyt sie splaci a dzialka to zawsze dobra inwestycja:)

Happy mowilam ze mdlosci moga wrocic:/

Stefa organizm masz oslabiony i dlatego tak sie zmeczylas. To prawda ze ludziom dzieci przeszkadzaja...zalosne:(

Uła ale się u nas napadało! Dwa razy zawiało, trzy razy zagrzmiało i spadły cztery krople deszczu- i po burzy. Ale się ochłodziło to przynajmniej porządek przed domem zrobiłam, bo podwórko pomału przypominało pastwisko tak było zachwaszczone :szok:

Poziomki
w takim razie rady na przyspieszenie twojego porodu mi osobiście się skończyły ;-):-D Chyba pozostaje nam cierpliwie czekać;-)
A tym paniom z mopsu to się u was w głowach poprzewracało??? :no: A co złego w tym, że dziecko pod sklepem bułkę jadło? A miało piwo pić???

annaoj a może małż ma rację, bo jak rozkręcisz biznes z hodowli psów to może dzięki temu szybciej spłacicie kredyt :sorry2:

Stefaa ty się no lepiej oszczędzaj i do zdrowia wracaj a nie spacerów ci się zachciewa ;-):tak:

Kurcze to były czasy- ja też z laskami biegałam po klatkach schodowych, na półpiętrze rozkładałyśmy koc i grałyśmy w karty, nie raz nas sąsiedzi przeganiali, bo hałas był niemiłosierny a teraz wszyscy dzieciaki zamykają na podwórkach lub w domach bo strach co by się dziecko nie spociło,nie ubrudziło albo coś w tym stylu. My niedawno przeprowadziliśmy się do domku jednorodzinnego i moje chłopaki, zwłaszcza średniak, mają problem ze znalezieniem kumpli, bo wszystkie dzieciaki siedzą na trawniku przed domem, furtka na cztery spusty zamknięta i dzieciaki przez sztachety wyglądają na ulicę jak przez kraty więzienia. Takie czasy.

happy głupimi ludźmi się nie ma co przejmować, niestety tak to u nas jest, że głośne dziecko to odrazu niewychowane dziecko i rodzice najlepiej powinni trzymać je w szafie.
Współczuję mdłości

Ostatnia edycja:
Hej

annaoj nie Miki spi wciaz w dzien, gdzie stak od 12 do 15 czasem do 15:30 :-D
Stefea zdrowiej!!!
Luna prosze tak bedzie wygladac http://img17.tablica.pl/images_tabl...e-aw-meble-wroclaw-dostawa-gratis-wroclaw.jpg a jak w sobote do nas dotrze zrobie real foto :tak:
poziomki nie doszlas po golabki :p zamrozilam jak cos :-D hehehe ;-)

Co do dzieci.... starszaki to sa w miare ok :p czasami im cos odwala, za to mlody w bloku chyba znany ze zawsze jak wracamy to wyje :p osttanio jakies ma zle dni, chyba te upaly go mecza, niewiem :dry: ale nie ma powodu do placzu a on o byle co jak zacznie marudzic tak juz cala droga w ryku i szlochu :eek:
nawet raz dostal klapa jak sasiadka schodzila :szok: nie zauwazylam jej, se pomyslala ze maltretuje dzieci pewnie hahaha :-p
Ł. dostal ta prace :-) dzieki za kciuki! oby teraz szlo nam juz lzej ;-)
ide bo musze odkurzyc :nerd: z piaskownicy polowe piachu mi do korytarza znoszą :baffled: hyh....

reklama
Luna u nas nie grzmialo ale lalo porzadnie:) powietrze cudowne:))
Mieszkalismy 3 lata na wsi (mamy tam domek) i tam naprawde dzieci max godzine na podworku i najlepiej to prawie ze na smyczy... Mops tam jest posrany jak cala reszta, wiesz gdyby pila cole z czipsami to chyba oznaka statusu czy dbania o dziecko... Goska gdyby nie chodzila do szkoly to by nie miala kolezanek. Moje dziewczyny siedzialy od rana do nocy na podworku i o zgrozo biegaly na bosaka pily wode i jadly owoce... A moj maz nie je miesa... Tacy jestesmy dziwni;D

Liza ciesze sie ze praca wypalila,ja bede prosic o kciuki 12 sierpnia bo M bedzie mial egzaminy na autobusy a to swietna robota i jego ostatnio wymarzona bo juz chyba tylko tym nie jezdzil:))
Łozko super!

Annaoj jaka rasa Cie interesuje??

Wczoraj caly dzien bolal mnie brzuch jak na @ a cycki to mi chyba pekna..moja siostra mowi ze robie postepy;D

Ostatnia edycja:
Do góry