reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
Kurcze dobić się do komputera w tym domu graniczy z cudem!!!!:wściekła/y: A jak już wywalczę swoją kolejkę to chłopaczyska stoją mi nad głową i co 10 sekund pytają "kiedy ja, kiedy kończysz, długo jeszcze, teraz moja kolej"!!!! Oszaleć można!!!!:wściekła/y:

Stefaa przepraszam, przeoczyłam, że nie jesteś w ciąży ;-) Chociaż ktoś, bo już głupio się czułam ;-):-D A ciebie różyczka dopadła??? O rany- nie zazdroszczę, w takie upały! Szczepią dzieci teraz skojarzoną już chyba kilkumiesięczne przeciwko różyczce więc może twoje dzieciaczki się uchowają:tak:

Poziomki niestety Polska to kraj mało przyjazny rodzeniu dzieci niestety:-( Czasem mam wrażenie, że u nas pomoc dla rodziny kończy się na życiu poczętym a "życie urodzone" to już naszego państwa nie obchodzi. U mnie trzech facetów w domu plus tata oczywiście ;-) i czasem ręce i nogi opadają na to całe towarzystwo ale jakoś pcham ten kramik do przodu:-D
Dogadzaj sobie dogadzaj póki możesz, bo jak zechcesz karmić to pewnie z paru smakołyków trzeba będzie rezygnować;-)

annaoj raczej nie ma widoków na szybką i radykalną poprawę naszej sytuacji więc raczej na tych trzech facetach zakończymy nasze rozmnażanie:tak:
U mnie też małż ciągle gdzieś w terenie a ja sama z chłopakami. Teraz na nieszczęście jeszcze te wakacje i panowie na głowę dostają a tak to przynajmniej trochę energię w szkole wyładowują a ja czasem mam dość gaworzenia z maluchem. Chce mi się rozmawiać ze stworzeniami wyższymi niż 86 cm i znającymi kilka słów więcej niż tatat dada baba!!!!!!!

marta gdziekolwiek jesteś- wypoczywaj :tak:

A ja się biorę w końcu za prasowanie bo juz pomału moje pranie samo wyłazi na ulicę i błaga żeby ktoś zaczął je prasować! Upał trochę zelżał to może się nad nim zlituję?

luna to zahacz jeszcze o moje prasowanie bo woła o pomoc ;)

marta nieważne gdzie ważne, że jesteś i odpoczywasz .. chociaż mnie to się teraz marzy kocyk, woda i grill .. idę palić kota ! może klątwa mnie opuści !!

poziomki jak się do mnie przelecisz to myślę, że urodzisz :D wpadaj to i annaoj odwiedzimy :cool2: tak żeby doceniła święty spokój :)

Madii a Ty zżyjesz ??

luna my jakiś czas temu też zakładaliśmy że zostaniemy przy trójce dzieciaczków ale życie nas w tym przypadku pozytywnie zaskoczyło;-)
co do prasowania to ja się nie wypowiadam:sorry: ale za to pomyłam dzisiaj okna i podłogi w całym domu i na prasowanie znowu nie starczyło siły!

Luna nie mysl ze z dziewczynami jest lzej hehe daja popalic...

Stefa moze i by pomoglo:)

Annaoj oj cicho nie widzi;))

Happymama a co Cie tak wzielo na sprzatanie???

A tak apropo to jak stalam w kuchni mialam skurcze,polozylam sie i czekam:D

Ostatnia edycja:
Polozylam sie zeby dprawdzic czy minie ale albilo kibelek mnie wola albo dzieciaki:confused:
Prysznic cieply zaliczony:) wanny niestety nie mam:(

Witajcie babeczki
a ja poczytałam i tyle padaaaam dziś remont zaczęliśmy burzyli ściany w łazience nosz normalnie gruzuuuu a syfuuu remont z dziećmi wymarzona sprawa :cool2::-D
nawet nie widze co pisze taka jestem wyje.... ide spać raczej :-p ale się rozpisałaaaaam

Luna3 witamy Ty 3 synków a my same baby :tak:

Buhaha się naprasowałam!!!! Już prawie trzymałam żelazko w ręce gdy nagle pojawił się mój małż z piwkiem prosto z zamrażalnika:-) I tym sposobem pranie zostało zabarykadowane w łazience na następnych kilka dni.:cool2:

happymama nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym się dać zaskoczyć w tej sprawie ale jestem w pełni świadoma, że w naszej obecnej sytuacji kolejne dziecko byłoby skrajną nieodpowiedzialnością z naszej strony a niestety osiągam już dość leciwy wiek :zawstydzona/y: tak więc raczej za dwa, trzy lata świadomie na dziecko się nie zdecyduję. Ale gratuluję i ogromnie zazdroszczę tobie kolejnego dzidziolka :tak: I nie szalej tak z tym sprzątaniem- na "wicie gniazda" masz jeszcze czas ;-)

Poziomki nawet mi przez myśl nie przeszło, że z babami może być łatwiej ;-) Każda płeć ma swój "urok"- ja "uwielbiam" wszech ogarniający bałagan i niezauważanie, że jest w tym jakiś problem i wszyscy mi tłumaczą,że chłopaki tak mają :wściekła/y:
Rodzisz już :-D czy to jednak fałszywy alarm? Stefaa dobrze radzi- ciepły prysznic, lampka czerwonego wina ;-), jakaś strasznie brudna podłoga do umycia lub firanki do powieszenia a może nawet trochę sexu ;-):-D da się przemycić i rano witamy Jagódkę na świecie :tak:;-)

anulaaa dzięki za powitanie :tak: No widzisz tak się jakoś złożyło a w sumie mogłoby się to jakoś wymieszać i u ciebie pojawiłby się jeden chłopczyk a u mnie jedna dziewczynka ;-):-D Ale ty to widzę jeszcze większy hardcore miałaś, bo u ciebie dwie panny na raz się pojawiły. Szacunek:tak:
Nie zazdroszczę remontu. Remont łazienki tuż obok remontu kuchni to chyba najgorsze co się człowiekowi może przydażyć. A jeszcze remont łazienki z trójką dzieci w środku lata!!!:szok: Tylko spokój was może uratować ;-) Trzymaj się dzielnie.

Ok uciekam, bo rano bez zapałek w oczach nie ujadę

reklama
Anulaa pomeczysz sie ale jaki efekt bedzie:D

Luna Niestety falszywy alarm... Kapiel nie pomogla,chodzenie tez nie, sexu nie uzyje bo maz w Uk.
Moje pranie tez na mnie czeka hehe

Ostatnia edycja:
Do góry