reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hejka
dzisiejsza zmiana pogody była nawet miła. W końcu można odsapnąć. Na dodatek jeszcze dzisiaj byłam u siebie w pracy i na konsultacjach w przedszkolu.
Lenka najlepsze życzenia dla Synka.

Z ospą grill może Wam nie wypalić.
Doris &&&
Dorota to raczej nie jest odpoczynek. Nie ryzykuj. Swoją drogą lekarze dziwni są, ten tutaj mówił Ci, że musisz być w szpitalu, bo jak się coś zacznie to nie dojedziesz, a w katowicach co innego, a przecież łożysko Ci się nie przesunęło.

uciekam

reklama
Dorota - chwilkę mnie nie było, a ty już zaraz rodzisz... ;-)

Ja zafundowałam sobie zmianę fryzury :-) Trochę skróciłam,a w przyszłym tygodniu idę na farbowanko :-)

Syncio i najmłodsze w rodzinie mieli dzisiaj szczepienie. No i poszło 900zł....
Od poniedziałku zaczynam remont łazienki, a mojego i tak w domu nie ma bo w delegacji.... Buziaki dla wszystkich

Dziewczynki
Dziękuję za kciuki! Odebrałam wynik hist.pat. wszystko dobrze, nic nie stwierdzono niepokojącego. Miałam tez usg, macica jak nowo narodzona, wszystko pięknie zagojone, endometrium prawidłowe a w prawym jajniku pięknie rosnący pęcherzyk. Najlepsze jest to, ze juz dostałam zielone światełko i nawet mogę nie czekać na na pierwsza @ tylko pani dr powiedziała, ze już do dzieła.
Z tej radości nie dopytałam się o wielkość pęcherzyka, bo mniej więcej bym wiedziała kiedy pęknie. A @ mam się nie stresować ze jeszcze nie ma tylko działać!!!!!

No plackiem w domu to sie nie da leżeć . W katowicach uważają ze skoro nic sie do tej pory nie działo czyli nie miałam krwawienia to spokojnie mogę poczekac w domu i w razie co to przyjechać . Troche muszę sie z nimi zgodzić bo leżeć w szpitalu 2 czy 3 tygodnie przed porodem to totalna porażka i ciężko tam tyle wytrzymać ,jak moze sie nic nie zdążyć i te 2 tygodnie w domu posiedzieć . Z drugiej strony strach jest ze coś sie zacznie dziać a ja w czestochowie a tam rodzic nie chce . Ale trzeba być dobrej myśli i przyjdę na termin dokładnie za 2 tygodnie i wtedy oni chcą poobserwowac kilka dni mysle do 38 tyg i cc . Napewno jak przyjdę tego 27 to wyjde już z dzieckiem . Ja naprawdę jestem dobrej myśli ze 2 tygodnie szybko mina ,za 3 tygodnie już Lilianka będzie z nami :-).

Ja naprawdę dużo odpoczywać ,robię takie male czynności . Na miasto poruszam sie samochodem ,jak jest tyko możliwość to na dworze siedzę . Nawet m torebkę moja nosi :-). Póki jest w domu dziś i jutro to korzystam :-), od niedzieli lub poniedziałku m wraca do pracy ,ale myślę ze ogarne to wszystko :-).

Misiarska witaj ponownie i cieszę sie ze wszystko ogarniasz ,czyli 4 dzieci na twojej glowie ? Czy ktoś ci pomaga .

Doris świetne wieści i kciuki zaciśnięte :-).

Nie umiem spac ,idę postarać sie choć oko zamknąć :-).

Miłego dnia .

witam
ostatnio brak czasu na wszystko u mnie,

Dorota
ja Cię normalnie ochrzanie Ty masz leżeć a nie jeździć do fryzjera i
do koleżanki, leżec to leżeć, wszystko sie da jak się chce, wiem co mówie, leżałam plackiem
w ostatniej ciąży ostatnie 2 miesiące, mają 17 miesięczne dziecko w domu,
Dorota na prawde powinnaś leżeć tak jak kazał Ci lekaż

Doris &&&&

Lenka sto lat dla synka !!!

Misiarka witaj po przerwie

annaoj u nas dzisiaj ochłodzenie, po takich upałach fajnie się zrobiło,

steffa, poziomki,mamacia gdzie się ukrywacie????

pozdrawiam

Kate ja w prawdzie nie mialam dziecka ,ale z oliwia lezalam całe 7 miesięcy ciazy . Teraz lekarze wiedzą ze mam dzieci i coś tam minimum mogę robić , a wsiąść do auta i posiedziec u fryzjera czy przy stole u przyjaciółki to naprawdę nic strasznego .
Najważniejsze ze jest ok i nic sie nie dzieje .

hej
ja tak tylko na chwilę i przepraszam że tylko o sobie ale smutno mi bardzo :-:)-:)-( bo musieliśmy uśpić naszego legwana :-:)-:)-:)-(
zachorował na tzw MBD czyli brak wapnia i fosforu w organizmie przez złą dietę i złe warunki, nasza wina, że nie potrafiliśmy się nim zająć jak trzeba
próbowaliśmy go leczyć ale bez skutku :no: i nie mogłam dłużej patrzeć jak się męczy i jak dzisiaj zobaczyłam kolejny syndrom tej choroby to się popłakałam i zadzwoniłam do weterynarza czy uśpi legwana
pani dr trochę się wystraszyła bo się nie zna na gadach ale poszukała w lekturach co i jak i okazało się że usypia się je tak samo i tym samym co psy i koty tylko dawki inne więc powiedziała że można przyjść

jakaś czarna passa nas dopadła pies, chomik teraz legwan :-( jeszcze w domu zostały dwa szczury i pies oby jak najdłużej

pierwszy taki smutny w moim życiu piątek trzynastego chyba przez to że jeszcze pełnia dzisiaj jest :-(

DOROTA odpoczywaj,jeszcze troszkę i będzie mała z wami :-*
ANIA ojej. :-( biedne stworzono. Ale najważniejsze że już się nie męczy.... Trzymaj się

U nas po staremu pogoda na weekend znów okropna i zimno :-S. Cóż...
Gdzie reszta dziewczyn? Hop hop? :-D

Witajcie .
Odpoczywam dużo :-), dobrze sie czuje , boleści mam takie jak ostatnio cały czas ,czyli coś tam czasem zaboli
No chodzić nie mogę nawet kilka metrów bo to już nie na moje siły . Już rozmawiałam z koleżanka i będzie ona odbierać oliwke ze szkoły ,a m ja będzie woził .
Dziś pogoda sie tu popsula :-(.
Wieczorem wsiadamy w auto i jedziemy do domu :-).

Liza no fakt jak weekend to gorsza pogoda wrrrr :-(.

Aniu no jakieś fatum u was . Ale jeszcze macie trochę zwierzątek :-).
Jak tam dziś twoje samopoczucie ?

Doris i co zaczeliscie działać ? Jak macie już zielone światelko ?

Kate jak u Ciebie samopoczucie ?

Misiarska jak tam ogarniasz ? M na weekendy zjeżdża ?

Martika jak u was ?

Resztę serdecznie pozdrawiam i wywołuje do tablicy :-).

reklama
hej
stefaa właśnie oglądam DDTVN a tam Dziki Zachód w Żorach i tak wypatruję tam Ciebie z łukiem lub wypłukującej złoto ;-):-D
dorota do łóżka ;-)
doris też do łóżka :tak: ale z innego powodu :-p
liza typowo :dry: ja już od dawna mówię że trzeba weekend przesunąć na inne dni

moje dwa dzieci na działce z moimi rodzicami a jedno stęka mi za plecami ;-) M w pracy do późna i taka sobota mi się szykuje że bleeeee :dry:
pusto mi się w domu zrobiło :-( nie mam czym "zapchać" dziury po terrarium :-(
idę jakieś śniadanie zjeść

Do góry