reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej dziewczyny
jestem
ale co to za zycie, cała trojca chora, w nocy dołaczył goraczkujacy antek i zeby było jeszcze weselej ja tez na antybiotyku, oby sztbko sie wykurowali, starsi nie tak zle, jangorzej olek, a w wielkanoc robimy roczek wiec wszyscy musza byc zdrowi

mama 290 gratuluje podwojnego szczesci
martika zdrówka
marta dla Kacperka tez zdrówka
musze uciekac bo mi olek rozbierze kompa

pozdrawiam

reklama
Lenka zdrówka dla Was.
Kate ja za bliźniaki u Ciebie zaciskam kciuki.
Ania ja bardziej myślałam o tym, że w szpitalach okrojony skład na Święta.
Stefaa ja byłam na Istrii. Wybraliśmy ten region, bo jechaliśmy na 8 dni, więc stosunkowo krótko. Mieszkaliśmy w wiosce Vrsar, do plaży dojeżdzaliśmy, ale mieliśmy boski dom, z ogrodem, miejscem na grila (takim murowanym). Niestety nie mam namiarów, żeby podać (sama nie wiem czemu nie wzięliśmy). Było naprawdę super.
Z zakupów niezbędnych to buty takie do pływania i chodzenia po plaży, bo są kamieniste. I miodovecze polecam, ichniejszy bimber z miodu, pomimo tego, że wysokoprocentowy nic nie czuć.
Happymama gdzie się wybieracie?

Uwielbiam planować wyjazd, wybierać i w ogóle, a potem delektować się zdjęciami. Właśnie dwa dni temu przeglądałam album:-)

Kate ja to chyba mam przepis na te blizniaki malo sexu chlopakow zrobilismy jednym strzalem bo moj dwa tyg byl na delegacji a drugie dwa ja wyjechalam teraz tez bylo tylko raz bo mi chloaki spac nie dawaly hehehehe ja jestem obciazona genetycznie bo u mnie od strony matki mnostwo blizniat co ciekawe sami chlopcy ja jakotako nie wymiotuje bo z reguly nie mam czym ale nadal czuje mdlosci jem jak narazie krakersy prawie tylko popijam mlekiem

Hej
Jestem i ja, dziś miałam wolne i zrobiłam sobie dzień odpoczynku. Zasadniczo nic prawie nie robiłam - była Mama moja z tortem, ma dziś urodziny a że my nie mieliśmy jak pojechać do niej po południu to rano przyjechała do nas :-)
Dużo dziś popisałyście, fajnie bo miałam ciekawą lekturę na wieczór.
I dziękuje za kciuki, dziś 23 dzień cyklu ale ja jakoś nie wierzę w tę owulację. Zawsze ją doczuwałam a w tym miesiącu nie. No cóż jeszcze trochę czasu zostało.
Mama290 masz zdjęcie z USG?
Reszcie przesyłam buziaki i dobranoc (muszę wstać o 4.50do pracy jutro)

Własnie dostałam sms od Marty24...jest z Kacperkiem w szpitalu, badają oczka małego pod kątem zakażeń wrodzonych.Trzymamy kciuki!!!

zdrówka dla Kacperka!!!

my jedziemy do Langwedocji na 3 dni a z Langwedocji na tydzień na Costa Brave w Hiszpani. O taki plan bynajmniej mamy;-)

Kciuki za Kacperka zacisnięte!!!!

Stefa my byliśmy w Baska Voda na Riwierze Makarskiej i bardzo polecam, było cudnie!!!

Happymama
a kiedy sie wybieracie na te wakacje? My tez za miesiać jedziemy na 10 dni do Langwedocji:-)

A mnie dzis cały dzien mdli bleeee, chciałam to mam oooooo:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam z rana
denerwuje się dzisiejszą wizytą :eek: nie wiem czemu, jeszcze musimy jechać całą rodzina bo moje dzieciaki też już mają przerwę świąteczną

za godzinę przyjdą panowie przekładać nasz licznik od gazu bo jest tak zamontowany, że drzwi nie idzie szeroko otworzyć, tak już było jak się wprowadziłam ale to sobie na to pozwolił to nie wiem :eek:, do wychodzenia wystarczy ale na wózek to już nie i mieliśmy przełożyć drzwi żeby otwierały się do środka ale w końcu M wymyślił pomierzył i nie trzeba będzie :-)

lenka ale masz epidemię :no: współczuję
Fabcio miał dzisiaj pierwsze szczepienie, źle znosi, od rana ciągle na rękach u mnie ( albo w chuście)
Ania- widzę nadal w dwupaku jesteś. :-)
i jak Fabianek dzisiaj? już lepiej?

no jeszcze tak i co najśmieszniejsze jak dzisiaj leżałam to zdałam sobie sprawę że już nie mogę się doczekać kiedy przytulę moje maleństwo a jednocześnie będę tęsknić za tą madą w brzuchu :rofl2:
Ania :) z moim Adikiem miałam termin na 15 kwietnia a urodziłam 21 :D czyli w tym roku będzie miał w śmingusa urodzinki :D może obie będziemy miały dzieci z tego samego dnia :d Ostatnio zauważyłam tendencje do przenoszenia na naszym forum ale Tobie życzę przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania !

dziś mój nasjtarszy przeszedł samego siebie ! dzwoni do mnie, że boli go głowa i brzuch i ciągnie go na wymioty ! godzina 14:00 jeszcze mi została godzina pracy ale coż nie zostawię dziecka na pastwę losu, poszłam z maślanymi oczkami, że muszę się zwolnić, dziecko źle się czuje.. Przyjeżdzam po niego a ten w najlepsze się bawi.. Jak mnie zobaczył takie boleści dostał, że gdybym go nie widziala to pewnie znowu bym uwierzyła !!!! Młody chciał szybciej urwać się do domu ze świetlicy bo na dziś o 14:30 zapowiedzieli jakiś jego ulubiony program !!!!!!! :angry::angry: :angry: tak sobie nagrabił, że do 18-stki go nie zobaczy !

happy a Wy gdzie ruszacie ?
ale wymyślił :szok: no ma chłopak talent ;-)

jak tak się uda to jedną imprezę będziemy robić :tak::-D
Ania ja bardziej myślałam o tym, że w szpitalach okrojony skład na Święta.
a, to fakt ale ja mam zamiar rodzić w małym szpitalu oddalonym od mojego miasta o jakieś 25 km i myślę że tam nie będzie aż tak dużej różnicy jak by to było w tych molochach

dziewczyny ale Wam się fantastyczne wakacje szykują, aż zazdroszczę jak czytam :tak:

Marta24 powodzenia, oby wszystko było dobrze, trzymajcie się

Marta, Ania trzymam kciuki za wizyty&&&&&. Dajcie znac.
Lenka zdrowka...to wam sie narobilo :(.

Ostatnia edycja:
ANIU moje kciuki mocno zacisniete :-),daj znac po wizycie :-)

MARTA wspolczuje mdlosci ,widac fasolka sie rozkreca :-).

LENKA zdrowka dla was wszystkich .

MARTA jak Kacperek ?

U mnie tez przerwa swiateczna,narazie siedze w domu z dziecmi,posciel brudna piore,kilka pran wczoraj zrobilam i dzis tez kilka przedemna .Dzis sloneczko ladnie swieci i napewno zalicze spacerek z dziecmi ,a wieczorem bedziemy z dziecmi jajka malowac bo juz Oliwka nie daje spokoju :-).

Milego dnia

reklama
Witam :)

U nas 'zima' powoli odpuszcza ... po kilku paskudnych dniach wychodzi słonko i zaczynam wierzyć, że święta będą na prawdę ładne i ciepłe :tak:
Moje dziewczynki jeszcze dziś w przedszkolu i żłobku ... jutro zostawię je w domu, bo panie też chciałyby się przygotować do świąt ;-)
Dziś poszły bo mam z małym wizytę u rehabilitanta ... od urodzenia miał drżenia mięśniowe i wzmożone napięcie ... drżenia co prawda ustały, ale napięcie jeszcze troszkę wzmożone i jest lekka asymetria ..
nie traktuję tego jako sprawy życia i śmierci, ale ponoć ćwiczenia dla niemowląt fantastycznie stymulują rozwój, więc na pewno małemu nie zaszkodzą ...

co do reakcji na kolejne dziecko ... nam też mało kto gratulował ... ale, przynajmniej w rodzinie, raczej nie ze złej woli, a z troski jak sobie poradzimy z 3 małych dzieci i całą masą zmian, jakie pociągnęła za sobą 3 ciąża ...
najlepiej ku mojemu zaskoczeniu zareagowali moi rodzice, zwłaszcza mama ... nad drugą ciążą lamentowała strasznie, mimo, że otwarcie mówiłam, że marzą mi się dzieci rok po roku ... trzecią przyjęła o wiele spokojniej ...
może dlatego, że dość często miedzy wierszami mówiliśmy o 3 maluchu ... choć pojawił się akurat w momencie, kiedy zdecydowaliśmy, że 'temat' trzeba odłożyć na kilka lat :laugh2:

Aniu, powodzenia na wizycie !!!
Marta24, &&& za oczka Kacperka :tak:
Happymama, super macie plany wyjazdowe !!! pozytywnie zazdroszczę :tak: byliśmy 2 lata temu w Hiszpanii z dziewczynkami i chorujemy, żeby tam wrócić ... ale w tym roku w ramach wakacji czeka nas przeprowadzka ;-)róbcie zdjęcia !!!
Doris, dobrze widzę, że staracie się o kolejnego maluszka ??? w takim razie &&& ... i nie trać nadziei ;-) ... moja 3 ciąża jest z owu przyspieszonej o 10 dni w stosunku do 'standardów' ... też bym sobie dała głowę uciąć, że temp oszalała i to niemożliwe, że owu była ...
no i moja 'ucięta głowa' ma 4,5 mies. i śpi sobie smacznie w łóżeczku :laugh2:
Lenka, zdrówka !!! u nas zbiorowa zaraza była miesiąc temu ... tyle dobrze, że wszyscy razem, a nie każdy po kolei ;-)
Stefaa, haha .. wiem, że Tobie nie do śmiechu, ale pomysłowe masz dziecko ;-)
Chorwacja to piękny kraj i na pewno dobry wybór ... byłam na wyspie Hvar i w Dalmacji - jedno i drugie polecam, Dalmację zwłaszcza jeśli lubicie też zwiedzać :-) chociaż ja aktualnie wybrałabym wygodę i piaszczyste plaże ze względu na dzieciaki ...
Mama290, cieszę się, że wszystko dobrze z maluszkami :tak:
Kate w takim razie &&& najpierw za badania, a potem za bliźniaki ...

Do góry