Witam
U nas 'zima' powoli odpuszcza ... po kilku paskudnych dniach wychodzi słonko i zaczynam wierzyć, że święta będą na prawdę ładne i ciepłe
Moje dziewczynki jeszcze dziś w przedszkolu i żłobku ... jutro zostawię je w domu, bo panie też chciałyby się przygotować do świąt ;-)
Dziś poszły bo mam z małym wizytę u rehabilitanta ... od urodzenia miał drżenia mięśniowe i wzmożone napięcie ... drżenia co prawda ustały, ale napięcie jeszcze troszkę wzmożone i jest lekka asymetria ..
nie traktuję tego jako sprawy życia i śmierci, ale ponoć ćwiczenia dla niemowląt fantastycznie stymulują rozwój, więc na pewno małemu nie zaszkodzą ...
co do reakcji na kolejne dziecko ... nam też mało kto gratulował ... ale, przynajmniej w rodzinie, raczej nie ze złej woli, a z troski jak sobie poradzimy z 3 małych dzieci i całą masą zmian, jakie pociągnęła za sobą 3 ciąża ...
najlepiej ku mojemu zaskoczeniu zareagowali moi rodzice, zwłaszcza mama ... nad drugą ciążą lamentowała strasznie, mimo, że otwarcie mówiłam, że marzą mi się dzieci rok po roku ... trzecią przyjęła o wiele spokojniej ...
może dlatego, że dość często miedzy wierszami mówiliśmy o 3 maluchu ... choć pojawił się akurat w momencie, kiedy zdecydowaliśmy, że 'temat' trzeba odłożyć na kilka lat
Aniu, powodzenia na wizycie !!!
Marta24, &&& za oczka Kacperka
Happymama, super macie plany wyjazdowe !!! pozytywnie zazdroszczę
byliśmy 2 lata temu w Hiszpanii z dziewczynkami i chorujemy, żeby tam wrócić ... ale w tym roku w ramach wakacji czeka nas przeprowadzka ;-)róbcie zdjęcia !!!
Doris, dobrze widzę, że staracie się o kolejnego maluszka ??? w takim razie &&& ... i nie trać nadziei ;-) ... moja 3 ciąża jest z owu przyspieszonej o 10 dni w stosunku do 'standardów' ... też bym sobie dała głowę uciąć, że temp oszalała i to niemożliwe, że owu była ...
no i moja 'ucięta głowa' ma 4,5 mies. i śpi sobie smacznie w łóżeczku
Lenka, zdrówka !!! u nas zbiorowa zaraza była miesiąc temu ... tyle dobrze, że wszyscy razem, a nie każdy po kolei ;-)
Stefaa, haha .. wiem, że Tobie nie do śmiechu, ale pomysłowe masz dziecko ;-)
Chorwacja to piękny kraj i na pewno dobry wybór ... byłam na wyspie Hvar i w Dalmacji - jedno i drugie polecam, Dalmację zwłaszcza jeśli lubicie też zwiedzać :-) chociaż ja aktualnie wybrałabym wygodę i piaszczyste plaże ze względu na dzieciaki ...
Mama290, cieszę się, że wszystko dobrze z maluszkami
Kate w takim razie &&& najpierw za badania, a potem za bliźniaki ...