reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

my dalej walczymy z jelitowka, mam nadzieje, ze juz blizej konca niz dalej :no: bo mam dosc.. a nie usmiecha i sie wizyta w szpitalu i lezenie tam pod kroplowka, ze wzgledu na ciaze :baffled:
Dorota ja kupilam takie proste meble z sosny, jak uda mi sie zdjecie z internetu skopiowac to wkleje, albo jak u nas sie poskrecaja ;-)to wrzuce zdjecie. Chcialam Meblika tak jak dziewczyny w obu pokojach maja, ale transport by mnie wyszedl strasznie duzo. Super ze macie juz wozek, fotelik, ubranka widze,ze kompletowanie wyprawki idzie pelna para :-)
ania wspolczuje tych akcji ze strony matki, no tak swietny pomysl, ja nie wiem dlaczego nie biegalas po rodzinie i znajomych, zeby powyciagali poukrywane rzeczy dla noworodka ;-)a tak serio to najgorsze, jak tos tak roznicuje dzieci, jedno oczko w glowie, a drugie bo jest :baffled:nie denerwuj sie tym masz juz swoja rodzine i nie jestes od niej zalezna :tak:
wspolczuje tego gorszego dnia Majki, czasem tak po prostu bywa, moja Livia w niedziele to w ogole resztki zebow wybila na hulajnodze, potem cos tam jej sie zesulo i w ogole caly dzien na nie...
Doris zaczelam czytac tego bloga co polecilas, jestem pod wrazeniem. Czy brzusio duzy, nie wiem, na pewno duzo mniejszy niz mialam wp oprzednich ciazach, kg tez mniej bo 14 na plusie przy dziewczynach do 20 dochodzilam na tym etapie, tyle, ze ja zawsze startuje z poziomu niedowagi ;-)taka moja uroda. Swietnie, ze Dosia daje wam tyle psiej milosci i radosci :tak:
poziomka a nic nie mow o porzadkach :no:u mnie wszystko w ciemniej d....z powodu tej jelitowki :baffled:
mama wspolczuje tych rasistowskich akcji , dobrze, ze juz sie skonczyly, u nas na szczescie tfu tfu tfu nic takiego miejsca nie ma, ale tu juz jest taki misz masz w szkole i przedszkolu, ze chyba 100% niemieckie dzieci sa w mniejszosci;-) oby Ci te sensacje szybko odpuscily, bo sie meczysz biedna
annaoj zdrowka zycze
Marta wspolczuje realcji tesciowej, u mnie tylko moj dziadek mial ale , ale on to zawsze najpierw cos powie, a potem zmienia zdanie i sie cieszy. Najwazniejsze, ze Wy chcieliscie tego maluszka, teraz Ty ,Twoj maz i wasze dzieci jestescie niezalezna rodzina i tesciowej nic do tego, trzeba bylo jej powiedziec, ze na 3 nie zamierzacie sonczyc i by jej sie buzia zamknela ;-)nie denerwuj sie Tobie nie wolno :tak:

a wracajac do dyskryminacji, to ja mialam z nia stycznosc i maz, ja na porodowce, glupia polozna specjalnie mowila po bawarsku (ich gwara tak jak w PL kaszubi maja swoja, slazacy swoja itp) a dobrze wiedziala, ze jestem obcokrajowcem, A w bylej pracy mojego meza, to ciagle byly kpini, zarty, docinki na temat polakow, naszych patologicznych rodzin czytaj 2 dzieci i wiecej to juz patologia, ale nikt nie wpadl na to, ze czyjes dzieci potem beda pracowac na ich emerytury, skoro oni chca miec gora 1 badz wcale. Nasluchal sie, ze jest do niczego, nie osiagnie nic, a teraz jak byl w starej pracy to im szczeny opadly, bo moj maz ma teraz swoja firme i zatrudnia ludzi, a nie siedzi i narzeka jak oni...

milego dnia dziewczyny

reklama
MARTIKA oj biedni z ta jelitowka jestescie :-(,oby juz wam przechodzilo .
No u mnie kompletowanie dla Lilianki trwa :-).Jeszcze mam drewniana kolyske ktora jakis czas temu zakupilismy,wiec bedzie miala LILI w czym spac przez najblizsze tygodnie po urodzeniu :-),ta kolyske kupilismy i fotelik samochodowy, a wozek i pelno ciuszkow dostalismy na darmo ,wiec dlatego mam juz tyle rzeczy :-).Ale wiesz jak kupuje sie pomalu i z odlegloscia czasowa to nie odczuwa sie tak tej wydanej kasy :-)

ANIU brzuch Ci sie opuscil powiadasz :-),to moze jeszcze swieta wytrwasz w domu :-).A tak tu Ci napisze ze w tej sprawie o ktorej rozmawialysmy ostatnio to wczoraj to razem z M :-) zalatwilam,wszystko poszlo gladko i mialam na wszystko oko :-).

MARTA daj znac jak Kacperek .

KATE a od kiedy planujecie sie starac? czy juz sie staracie ? Jesli chodzi o przedszkole to jeszcze nic nie wiem ,25 kwietnia bedzie w przedszkolu lista dzieci ktore dostaly sie do przedszkola,wiec czekam z niecierpliwoscia na 25 :-).

MAMA jak sie czujesz? Twoja siostra wie juz o tej ciazy ?

Gdyby nie M ze zawiozl mi Oliwke do szkoly to pewnie dzis bym jej nie prowadzila.Z rana wykorzystalam seksualnie M :-),ogarnelam juz dosc duzo na dzis ,jeszcze obiad i po oliwke isc,moze jakis spacer z dziecmi zalicze .U mnie jak narazie nie pada ale 4 stopnie wiec zimno i slonca nie ma jest tak nijako.

ANIU u mnie wczoraj taka sama pogoda jak u Ciebie,bylo wszystko ,deszcz,slonce ,wiatr i grad .

witam
paskudna pogoda, ponury dzień. Coś święta nie zapowiadają się fajnie. Wybieramy się do Żywca na święcenie i śniadanko wielkanocne, potem mamy urodziny bratanicy B, a we wtorek robię urodziny Alicji, więc kilka intensywnych dni się zapowiada.

Poziomki zmobilizowałaś mnie troszkę, zrobiłam porządek w szafie, co prawda połowiczne, bo miała posegregować rzeczy w których już nie chodzę, ale jakoś mi nie wyszło. Chyba nie miałam nastroju na wyrzucanie:baffled:
Ania trzymam kciuki, żeby Cie w Święta nie wzięło.
Marta78 nie przejmuj się, to Wasza decyzja i nic im do tego
Marta24 mam nadzieje, że to nic poważnego u Kacperka.

Młody śpi, więc delektuję się kawką. Wstanie to trzeba będzie się ciepło ubrać po Młodego do szkoły skoczyć, a potem na ćwiczenia.

hej.. jestem i ja!

niewiem co sie dzieje, ale ostatnio nie mam czasu na nic.. Annoj moja organizacja gdzieś odeszła w siną dal ! niby wszystko zaplanowane a jednak zawsze pojawi się jakieś ale i coś ważnego do zrobienia.

ogólnie męczą mnie deszczowe dni. Ja potrzebuję słońca!! I jestem pewna na 100%, że mieszakając na wyspach miałabym depresję!
Zaczełam planować wakacje, w tym roku chcę już teraz zarezerwować, zeby sie tak nie wycyckać jak w tamtym. Paszporty są już w realizacji ufff Chyba wybierzemy Chorwację.. była któraś?

Martika bidulka , ciąza i jelitówka nie jest to dobre połączenie..aż Ci współczuje.. 3maj sie dzielnie !
Doris ja też mam wolne już od jutra juhuuuu ! ale rano czeka mnie wizytya u dentysty a potem całodzienne porządki w domu czas wziaść się do roboty ;)
poziomki jak przygotowania ? ciesze się, że na prawko idziesz :D suuuuperr !
lenka jak chorobska ?
Kate eeee olej robote :D na spacer idz hihi spichu:*

Ja juz po lekarzu wszystko ok zarodki są dwa schudlam 5 kg od zeszłego tyg ale mam zapas z poprzedniej ciąży to się nie martwie u nas piękna pogoda juz od jakiegoś czasu chyba dziś przede się do parku bo obiecalam dzieciom na następny tydz mam juz umowiona wizytę u genetyka chcą poszukać czemu jeszcze raz ciąża bliźniacza

mama jak znajda odpowiedź czemu masz ciąże bliźniacze to napisz,
bo ja chce bliźniaki :tak:
Dorota jeszcze się nie staram, za 3 miesiące mam powtórzyć cystoskopie,
to bolesne badanie-taki zabieg, jezeli po tym badaniu nic nie znajdą to moze wtedy,
Anna oj mnie tez poziomki zmobilizowała, biuro idzie na pierwszy rzut,
i górę najstarszy trochę posprzątał
Stefa na spacer w taką pogodę brrr, nawet psa żal wygonić, paskudnie i zimo u nas

biorę się dalej do pracy

Mama gratuluje udanej wizyty i też czekam na wieści jak sie dowiesz dlaczego znow ta ciaza bliźniacza :-). Wymiotujesz nadal ? Strasznie dużo schudlas .

Kate to już wszystko rozumiem z Twoimi staraniami :-), dobra decyzja :-), 3 mam kciuki .

U mnie też strasznie zimno ,jesień pełną gębą :-(, ale półtorej godz spacer do i ze szkoły zaliczany .

miło dzień leci, odwiedziła mnie koleżanka ze szkolnej ławki :-) pogadałyśmy o wszystkim i i niczym, tym razem dałam jej dojść do słowa nie jak ostatnio :zawstydzona/y:

dokupiłam sobie laczki i pastę do zębów więc torba spakowana już na tip top
ciągle ciśnienie mam 130/90 a wczoraj wieczorem to nawet wyższe było i obawiam się że przez to mogą mnie zostawić, no zobaczymy jutro
ania wspolczuje tych akcji ze strony matki, no tak swietny pomysl, ja nie wiem dlaczego nie biegalas po rodzinie i znajomych, zeby powyciagali poukrywane rzeczy dla noworodka ;-)a tak serio to najgorsze, jak tos tak roznicuje dzieci, jedno oczko w glowie, a drugie bo jest :baffled:nie denerwuj sie tym masz juz swoja rodzine i nie jestes od niej zalezna :tak:
wspolczuje tego gorszego dnia Majki, czasem tak po prostu bywa, moja Livia w niedziele to w ogole resztki zebow wybila na hulajnodze, potem cos tam jej sie zesulo i w ogole caly dzien na nie...
patrząc z perspektywy czasu to Ci powiem że faktycznie głupia byłam i nie wypytywałam wszystkich czy coś mają i czy dadzą :sorry2:;-)
no moja mama ma takie zagrywki od zawsze ale jakoś nie umiem do nich przywyknąć, ja zawsze be a moja siostra aja :dry:
jedno co miałaś lepiej to Twoja córcia skończyła tak tydzień a moja zaczęła ;-) ale póki co nie jest tak źle tylko kolano boli jak ma iść na tańce i siedzi w domu :blink:

współczuję jelitówki :baffled:
ANIU brzuch Ci sie opuscil powiadasz :-),to moze jeszcze swieta wytrwasz w domu :-).A tak tu Ci napisze ze w tej sprawie o ktorej rozmawialysmy ostatnio to wczoraj to razem z M :-) zalatwilam,wszystko poszlo gladko i mialam na wszystko oko :-).
no to gitara :tak: lepeij trzymać rękę na pulsie :-D
Ania trzymam kciuki, żeby Cie w Święta nie wzięło.
a co do tego czy urodzę w święta czy przed czy po dla mnie to naprawdę nie ważne, widzę bliskich często i nie mam takiego parcia, że muszę święta z nimi spędzać, zresztą ja nigdy tak nie miałam :no: no w końcu dziwna jestem :sorry2: nawet jak przez święta będę w szpitalu to nikt nie musi mnie odwiedzać i "psuć" sobie święta jak to już usłyszałam od szwagra :confused:
M i dzieci mi wystarczą a wiem że oni będę przy mnie :tak:

ps. dzwoniłam mama :confused: stwierdziła, że nie umie tak nie zadzwonić i nie zapytać jak się czuję, no cóż, to miło :happy2:;-)

Ostatnia edycja:
Stefaa my byliśmy w Chorwacji w miejscowości Brela koło Makarskiej. Polecam!
my też już wybraliśmy wakacje, za miesiąc chyba już zarezerwuję.

moje dzieci mają ferie wielkanocne, jestem z nimi sama cały dzień, pogoda jest do dupy więc kisimy się w domu i jestem już zmęczona strasznie.
Fabcio miał dzisiaj pierwsze szczepienie, źle znosi, od rana ciągle na rękach u mnie ( albo w chuście)

mama290- współczuję mdłości, mi też bardzo dokuczały w drugiej ciąży, wszędzie chodziłam z miską, a raz nawet wymiotowałam w krzakach jak byłam na spacerze.

Ania- widzę nadal w dwupaku jesteś. :-)

Doris- ja w cyklu z Fabianem ani nie czułam owulacji a nawet 2 testy owulacyjne mi wyszły negatywne. Trzymam kciuki!!!

reklama
Ania :) z moim Adikiem miałam termin na 15 kwietnia a urodziłam 21 :D czyli w tym roku będzie miał w śmingusa urodzinki :D może obie będziemy miały dzieci z tego samego dnia :d Ostatnio zauważyłam tendencje do przenoszenia na naszym forum ale Tobie życzę przede wszystkim szczęśliwego rozwiązania !

dziś mój nasjtarszy przeszedł samego siebie ! dzwoni do mnie, że boli go głowa i brzuch i ciągnie go na wymioty ! godzina 14:00 jeszcze mi została godzina pracy ale coż nie zostawię dziecka na pastwę losu, poszłam z maślanymi oczkami, że muszę się zwolnić, dziecko źle się czuje.. Przyjeżdzam po niego a ten w najlepsze się bawi.. Jak mnie zobaczył takie boleści dostał, że gdybym go nie widziala to pewnie znowu bym uwierzyła !!!! Młody chciał szybciej urwać się do domu ze świetlicy bo na dziś o 14:30 zapowiedzieli jakiś jego ulubiony program !!!!!!! :angry::angry: :angry: tak sobie nagrabił, że do 18-stki go nie zobaczy !

happy a Wy gdzie ruszacie ?

Do góry