reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

witam
znowu się ogarnąć nie mogę, katar mnie nie opuszcza, juz mam dość. Wiktora zdecydowałam się nie szczepić teraz, bo się boję po prostu.
Poza tym chciałam się pochwalić, w niedziele zrobiłam mój pierwszy w życiu tort. Tort szwardzwaldzki, ponoć pyszny wyszedł (ja nie mogę spróbować), więc taki będę robiła za tydzień na urodzinach Młodej.
Liza super, że Mikołaj się do przedszkola dostał. Trzymam kciuki za pracę.
Mama290 życzę, żeby mdłości odpuściły.
Dorota chyba tylko rozmawiac możesz z Oliwką i tłumaczyć i robić wszystko, żeby budować jej pewność siebie, bo dzieciaków nie zmienisz.
Poziomki u mnie też by się porządki przydały, ale jakoś z dnia na dzień przekładam.

spadam obiadek szykować

reklama
Hejj Laseczki:)

Jagodzie zeby wychodza iec nieco marudna jest i na rekach chce siedziec:dry:
Chate prawie gotowa na gosci:)
Annaoj ja tez bym sie nie zabrała za sprzatanie ale wg mnie przyjmowanie gosci w bałaganie jest oznaka braku szacunku.

Mama biedaku ,podobno te opaski czynia cuda:tak:
U nas szkoła kolorowa z ale dobra,polskich dzieci jest kilkoro w tym dwóch chłopcow w Gabi klasie.

Doris do konca cyklu duzo czasu:) a to ze nie było bólu na owu nie znaczy ze jej nie było;)

Ania ciezki dzien za Wami ,Ty to jeszcze przenosisz;)

Implant wyjmuje 2 maja ale na razie musimy odłozyc staranka bo ja sie baardzo zle czuje i musze sie zregenerowac,zaczynam robic prawko i zapisujey sie do szkoły jezykowej co by nie dukac a mówic;)

Do piatku jeszcze 2 dni jupiiiii

Witam ja rownież listę podpisuje :-)

Ale jestem dziś wk..... A powiedział dziś teściom że będą znów dziadkami ich reakcja normalnie jakby im powiedział że ktoś umarł:wściekła/y: teściowa skwitowała ze sobie pętle na szyje założyliśmy że teraz to juz wogole nic nie osiągniemy ani finansowy ani żadnych planów nie zrealizujemy:wściekła/y: no zesz nigdy od niej złamanego grosza nie dostałam , nie pomaga nic kompletnie przez 7 lat była u nas DWA razy i to jeszcze trzeba było ja obsługiwać i bedzie mi takie teksty sprzedawać, jestem tak wściekła ze wrrrrrrr

Normalnie nikogo więcej o ciąży nie zamierzam informować , urodzę to sie dowiedzą :confused:

Aniu to sie rozpisalas :-)

Marta u mnie reakcje były takie same ,więc wiem co przechodzisz :-(, niefajnie tak widzieć taka negatywna opinie od najbliższych, ale staraj sie nie denerwować bo to nie ma sensu ,a oni niech sobie pogadaja jak ma im ulżyć . Najważniejsze ze Wam jest dobrze i tego sie trzymaj .

Annaoj zdrowka u gratuluję torta ,ja jeszcze nigdy sama nie zrobiłam żadnego ,aż wstyd sue przyznać ale taka prawda .

Poziomki prawko, nauka języka ,poważne plany ,powodzenia. Ja mam tak samo ,nawet jak kolezanka ma mnie odwiedzić to muszę mieć czysto :-).

U mnie co sie nigdy nie zdaza ,M w domu już byl wczoraj o godz 12, więc jeszcze prawie cały dzień dla siebie mieliśmy :-). Pozałatwialismy kupę spraw .

Dziś M zawozi oliwke do szkoły ,tylko jakoś ona wstać nie chce ,nie wiem czy jej dziś szkoły nie odpuszcze, dziś ostatni dzień przed swiateczna przerwa .

Miłego dnia .

Hejka

U mnie wreeszcie pogoda sie poprawila :-) wiec moze sie ogsrne i w domu posprzatam, choc ja to robie zawsze wiec niewiem musialabym cos zmienic by widziec ze jest innaczej hahaha :-D

dorota, marta u mnie niestety reakcje na dzieci takie same :p mialam daniela to juz kazdy mowil ze wszystkie dzieci w domu sa a potem ciaa z Mikim i wielki szok ehhh brak slow, najlepiej sie nie przejmowac ale wiem po sobie ze sie tak nie da...

Daniel wciaz w domku, Hania poszla dzis na 7:30 do szkoly ostatni dzien i dluuugi weekend. :) Maż do piatku pracuje wiecbedziemy miec razem 3 dni :-) no tyle ze w sobote to bede miala troche gotowania i robienia ;-) ale da sie rade :tak:
Pozdrawiam wszystki i caluje :*************************** :-D ;-)

witam
u nas pogoda masakryczna, leje , zimno, szaro

Liza prześlij troche ładnej pogody
Poziomki zeby szybko zęby Jagodzie się przebiły
annaoj zdrówka
Marta u nas tez przy 3 dziecku pierwsza reakcja była taka, wpadka??? nie , to po wam tyle dzieci,
więce teraz im mówie ze jeszcze 2 bedziemy miec albo więcej, nikt juz nic nie mówi tylko wielki oczy robią
Dorota ja tez dzisiaj lenia mam , nie chiało mi się Olafa do przedszkola odwież,
ale najstarszy go zawiózł, bo pewnie tez od dzisiaj wolne by miał,
dostał się Twój Alan do przedszkola?
Martika jak zdrówko? wirus poszedł już od Was?? dziewczynki doszły juz do siebie?
Marta24 co u Ciebie???
Stefa gdzie się chowasz???

Dobra biorę się do pracy, wózek na mnie czeka i za porządki trzeba się zabrac

Ostatnia edycja:
hej ho

u mnie z rana przymrozek był ale już słonko świeci więc może będzie ładnie bo wczoraj to już wszystko było :baffled: słońce, wiatr, deszcz i grad

ja czuję się nawet całkiem dobrze ale muszę Wam powiedzieć że brzuch mi się opuścił więc może, może ;-):-D a jutro wizyta
muszę zmobilizować M żeby mi jeszcze jakieś fotki zrobił bo kurcze nie zdążymy :rofl2:

dorota to tak dla odmiany, bo zawsze takie tasiemce mi wychodzą :-p;-)
marta78 bardzo przykra sprawa ale w naszym przypadku to taka normalna i codzienna :dry: niestety
wpuścić jednym uchem i wypuścić drugim ale zawsze było by milej jak by ktoś podzielił z Tobą radość
ja miałam też nie zbyt miłe reakcje i teksty typu że to już ma być ostatnie :confused: a jak M dodał, że planowane a nie wpadka, to już moja mama jak tylko powiedziałam że coś tam mnie boli to tylko słyszałam "chciałaś to masz"
poziomki no no ambitnie :tak:
nie życz mi tego, pliiiiiis
mama290 :szok:nawet nie miałam pojęcia że takie rzeczy się dzieją, mam tyle znajomych w Anglii i nigdy nikt się nie przyznał do takiego traktowania zawsze tylko ach i och, kolorowo i bajecznie
straszna bolesna sytuacja:-(, ciężka do wytłumaczenia dzieciom:-(, ale brawo za podejście władz bo u nas to by pewnie kazali Tobie zabrać dzieci do innej szkoły :dry: albo nic by nie zrobili, no chyba że się mylę
kate chyba też zacznę tak mówić :tak:
annaoj mnie też katar męczy :baffled: i też grube swetry starszą z każdej półki ale jakoś nie mogę się zebrać
gratuluję tortu :tak:

Witam ja ciazy to napewno nikomu nie powiem:-)z chlopakami wiedzialo kilka osob a jak lezalam w szpitalu to wstawilam fotke brzucha na fb I czesc sie zorientowala a czesc nie tylko mnie sprzedal chlopak mojej siostry ze jajko z dwoma niespodziankami I pozniej jak sie dzieci urodzily to tez wstawilam fotki I wtedy zaczela sie lawina ze niby ukrywalam sie I wogole moj krotko konczyl gadki ze kto mial wiedziec to wiedzial I tyle po pierwszym usg zadzwonilam do mojej matki oznajmilam nowine a ona ze cos tak czula I wogole bla bla a na koniec ze blizniaki I ttylko bylo k...a z 10 razy a na koniec zemdlala I trzy dni lezala w szpitalu z jakimis problemami z sercem wiec teraz kochanej mamusi nie narazam:-) zawsze pierwsza wie moja siostra ale ona to nie jest papla nikomu sie nie wygada wkuza sie tylko bo musi mi paczki wysylac ja nakupuje a ona pakuje I wysyla co do dyskryminacji w szkole to zdaza sie to ja spotkalam sie w pracy np z jakimsi glupimi tekstami ale to z reguly mojego nazwiska bo mam dwu czlonowe I dlugie:-) mieszkam blisko szpitala to okolica jest dosc kolorowa ale mam 3 angielskie starsze sasiadki takie co szukaja wolnego sluchacza jak czlowieka dopadna to wszytskiego sie musza wywiedziec:-)w moim miescie okolo 30% ludnosci to Polacy wiec duzo nas tutaj jest

reklama
Do góry