reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Doris to takiego małego 10 tygodniowego dzidziusia masz w domu :-). Yorka też kiedyś bym chciała ,może ,może kiedyś :-).

Aha kolejna u nas do rodzenia po Ani jest Martika :-), później ja :-).

Martika staraj sie nie stresowac wyjazdami córek ,3 mam kciuki za mało stresu :-).

Wracam od gina ,sprawdził mi wyniki tych ostatnich przepływów krwi Lilianny i jest wszystko dobrze :-), mialam dziś ktg i też jest ok :-). Ja przez 2 tyg przytylam 1,5 kg więc też super ,z badania gina też ok , także wszystko dobrze z czego bardzo sie cieszę :-).

reklama
Witam :-)

Przyjmujecie jeszcze nowe 'potrójne' ???

dorota, gratuluję dobrych wyników ... i śliczne imię wybraliście dla córeczki ;-)
Doris, mnie mój M namawia na psiaka, ale póki co pozostaję nieugięta ... ja Cię chyba kojarzę z czerwca 2011 ???
Poziomki, ludziom nie dogodzisz ... nam 3 dziecka raczej nikt nie gratulował ...
teraz spotykamy się z różnymi reakcjami ... na szczęście z życzliwością i pozytywną zazdrością również ;-)
Mama290, wielkie gratulacje !!! i &&& żeby wszystko było dobrze ...
nam w ostatniej ciąży jak nic przydałyby się bliźnięta ;-) synek do razu miałby rówieśnika do zabawy ... teraz aż by się prosił dla niego braciszek, ale na to już się nie piszemy ...

martika- owszem mój synek jest uroczy bardzo ale trochę z niego mały terrorysta i generalnie wymagający jest;-)

joL- pewnie że przyjmujemy, zapraszamy:-)

piękna pogoda dzisiaj, szkoda że Fabcio nie lubi wózka i nie da się z nim godzinami spacerować.

Hej...
jak to jest im starsze dzieci tym mniej czasu.. szok..:szok:

ja już wysiadam psychicznie i fizycznie..

znowu mnie nie było jakiś czas..

jak nie zajmuję sie trójca, a to biegam po liceach ze starszą.. szok ona idzie w tym roku do liceum..!!!
i doszłam do wniosku z,e jestem już stara jak wstaję rano wszystko mnie boli..

zaraz zaraz ...mama290... ojj gratuluję!!

całuje Was wszystkie..

hej witam się z domu :tak:
wszystko ok, przepływy, ktg i w badaniu też bez zmian, mała odpuściła z tym parciem więc jeszcze jeszcze :-)
waży jakieś 2800 - 3000g więc też ok

Majka po teście, mówi że zadowolona a jej Pani przejrzała jej pracę i mówiła że matematyka super a w polskim dużo błędów ortograficznych i za to jej polecą punkty ale tego się spodziewałyśmy bo ona ma zagrożenie dysleksji (chyba zapomniałam Wam napisać że po tych testach wyszło jednak, kontrola za rok)

doris gratuluję pieska
madii siły i wytrwałości życzę
joL witaj
dorota super że u Ciebie też po wizycie ok :tak: a rozwiń zdanie: ".... z M zaszalelismy i spac mi sie odechcialo hi" ;-)
martika ja mimo że nie miałam żadnego wypadku to i tak strasznie się denerwuję jak dzieci jeżdżą na wycieczki autokarem:-(
mama290 jeszcze raz Gratuluję i fajnie że szkołę udało się zmienić :tak: ogromne udogodnienie :-)

i nie pamiętam co dalej
buziaki

hejka
Wczoraj nie dałam rady zajrzeć, a tu takie newsy - Mama290 gratuluję podwójnie. Dasz radę. Moja szwagierka jest z bliżniąt i ma 3 lata młodsze siostry bliźniaczki.
Marta u nas raczej reakcje pozytywne, chociaż oczywiście zdarzali się ludzie, którzy się uśmiechali, ale wiadomo było, że myślą swoje "po co mi to było, dwójka dzieciaków odchowanych trochę i karierą się powinnam zająć, a ja się w pieluch pcham", ale miałam to w nosie. W sumie dobrze się czuję w Igora szkole, bo tam więcej ludzi ma trójeczkę. Gorzej w przedszkolu, bo tam tylko jeszcze jedna rodzina z trójką.
Martika ależ tajniak mały;-)
Lenka mój też ostatnio miał rekolekcje, a zarqaz potem były egzaminy szóstych klas i stwierdziłam, że szkoła się znęca nad rodzicami takimi dniami;-) Muszę na wakacje mu wykomibnować jakieś półkolonie.
Doris gratuluję nowego członka rodziny:-)
Happymama życzę aby Fabianek się do wózka przekonał.
Dorota cieszę się z dobrych wieści.
JOL wotamy i do pisania zapraszamy. Masz malutką różnice wieku między dzieciaczkami, więc pewnie wesoło jest.
Ania gratki dla córci. Jeszcze troszeczke.

Wstałam dzisiaj z mega boloącym gardłem i z katarem i wściekła jestem, bo mam Młodego szczepić w przyszłym tygodniu i boje się, że znowu się ode mnie zarazi. B był dzisiaj z Alicją u laryngologa i stwierdził, że Młoda powinna mieć podcięte wędzidełko i w sumie sama nie wiem co robić. Wydaje mi sie, że Młoda mówi dość dobrze jak na 4latka i ma jeszcze czas na wymawianie "rrr", musze się chyba do logopedy wybrać.

spadam obiadek szykować

Dzięki za miłe przyjęcie ...

happymama82, u mnie odwrotnie ... pogoda do bani i siedzieliśmy w domu, a mały na spacerach śpi rewelacyjnie ... w domu za to łóżeczko parzy w pupcię :dry: dziś spał może 2 x po 20 min. i w aucie po drodze do przedszkola i żłobka ... mała masakra ...
Madii77, nie dziwię się, że przy licealistce i trojaczkach brakuje Ci doby ...
Ania138, super, że u maluszka OK :tak:
annaoj, oj tak ... u nas wesoło ;-) dobrze, że dziewczynki chodzą do przedszkola i żłobka, bo w domu nie byłabym w stanie zorganizować im tylu zajęć i dać upustu energii ... co prawda pobudka codziennie przed 6 żeby zdążyć je ogarnąć i odwieźć, ale potem przynajmniej mam czas załatwić wszystko, co potrzebuję ...
dla Was zdrówka !!!
co do logopedy ... właśnie się zastanawiam, czy nie pójść ze swoją 4-latką ... zaczęła mówić szybko i długo nie miałam zastrzeżeń, 'r' wymawia od dawna ... ale ostatnio ma kłopoty z 'b','t' i 'd' ... zamiast ;bo; i 'to' mówi 'do' ... zamiast 'w' często wymawia 's' ... i do tego mówi 'chciałam by', 'mogłam by' itp. ... o tyle mnie to martwi, że to np. rok temu nie było z tym problemów ...

Witam z rana :-).M zawiozl Oliwke do szkoly wiec z rana nie musialam wychodzic :-)

JOL pewnie ze zapraszamy i witamy :-)

HAPPYMAMA zycze aby najmlodszy polubial wozeczek :-)

ANNAOJ jak sie dzis czujesz? mam nadzieje ze lepiej i ze dzieci nie zlapia nic od Ciebie .

MADII fajnie ze starsza do liceum idzie,zycze cierpliwosci i nie dziwie sie ze nie wyrabiasz przy 3 .Powodzenia .

ANIU Ty wiesz ze ja sie ciesze ze jest wszystko dobrze.Marcelka dorosnie sobie w brzuszku jeszcze troche :-)
A to z z tym zaszaleniem z M ,no wiesz co mialam na mysli hihihih SEKSIK :-),ja w tej ciazy anty sex jestem wiec M zadowolony z kazdej okazji :-).

Ja wczoraj padlam strasznie zmeczona,ogolnie bylam wczoraj padnieta i obolala.Do szkoly Oliwki z alankiem i psem wybralam sie spacerkiem po kaluzach,powrot tak samo,do tego zaliczylam z nimi w przychodni zastrzyk i bankomat w centum .Zastrzyk jakis niefortunny,albo tak sie starzeje bo chodzic po tym zastrzyku nie umiem do teraz,caly tylek mnie boli,ogolnie obolala jestem :-(.

Dzis kilka spraw do zalatwienia a tak to nic nowego u mnie .

MILEGO DNIA

reklama
HEJ
Mama290
WOW Gratki i dasz sobie rade napewno ;-)
Witam nowa mame :tak:

Cos mialam pisac ale zapomnialam... :confused:
Mikołaj dostal sie do przedszkola od wrzesnia! Jupiii ;-) narazie na 5h, ale mam andzieje ze znajde jakas prace nawet na pol etatu i bedzie fajnie, i wiecej kasy :tak: zawsze to cos.
No a tak to dzis @ przyszla i dupnie sie czuje :p Obok mojego bloku wciaz cos remotuja i mnie glowa boli juz od tych chalasów, a to ponoc takie centrum i cisza miala byc.... :dry: Yhhhh.....
I to chyba na tyle, pozdrawiam was :-)
Jutro weekend rodzinny, Ł w domu wiec pewnie nie zajrze, dopiero w pn. :tak:

Do góry