reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Doris to takiego małego 10 tygodniowego dzidziusia masz w domu :-). Yorka też kiedyś bym chciała ,może ,może kiedyś :-).

Aha kolejna u nas do rodzenia po Ani jest Martika :-), później ja :-).

Martika staraj sie nie stresowac wyjazdami córek ,3 mam kciuki za mało stresu :-).

Wracam od gina ,sprawdził mi wyniki tych ostatnich przepływów krwi Lilianny i jest wszystko dobrze :-), mialam dziś ktg i też jest ok :-). Ja przez 2 tyg przytylam 1,5 kg więc też super ,z badania gina też ok , także wszystko dobrze z czego bardzo sie cieszę :-).

reklama
Witam :-)

Przyjmujecie jeszcze nowe 'potrójne' ???

dorota, gratuluję dobrych wyników ... i śliczne imię wybraliście dla córeczki ;-)
Doris, mnie mój M namawia na psiaka, ale póki co pozostaję nieugięta ... ja Cię chyba kojarzę z czerwca 2011 ???
Poziomki, ludziom nie dogodzisz ... nam 3 dziecka raczej nikt nie gratulował ...
teraz spotykamy się z różnymi reakcjami ... na szczęście z życzliwością i pozytywną zazdrością również ;-)
Mama290, wielkie gratulacje !!! i &&& żeby wszystko było dobrze ...
nam w ostatniej ciąży jak nic przydałyby się bliźnięta ;-) synek do razu miałby rówieśnika do zabawy ... teraz aż by się prosił dla niego braciszek, ale na to już się nie piszemy ...

martika- owszem mój synek jest uroczy bardzo ale trochę z niego mały terrorysta i generalnie wymagający jest;-)

joL- pewnie że przyjmujemy, zapraszamy:-)

piękna pogoda dzisiaj, szkoda że Fabcio nie lubi wózka i nie da się z nim godzinami spacerować.

Hej...
jak to jest im starsze dzieci tym mniej czasu.. szok..:szok:

ja już wysiadam psychicznie i fizycznie..

znowu mnie nie było jakiś czas..

jak nie zajmuję sie trójca, a to biegam po liceach ze starszą.. szok ona idzie w tym roku do liceum..!!!
i doszłam do wniosku z,e jestem już stara jak wstaję rano wszystko mnie boli..

zaraz zaraz ...mama290... ojj gratuluję!!

całuje Was wszystkie..

hej witam się z domu :tak:
wszystko ok, przepływy, ktg i w badaniu też bez zmian, mała odpuściła z tym parciem więc jeszcze jeszcze :-)
waży jakieś 2800 - 3000g więc też ok

Majka po teście, mówi że zadowolona a jej Pani przejrzała jej pracę i mówiła że matematyka super a w polskim dużo błędów ortograficznych i za to jej polecą punkty ale tego się spodziewałyśmy bo ona ma zagrożenie dysleksji (chyba zapomniałam Wam napisać że po tych testach wyszło jednak, kontrola za rok)

doris gratuluję pieska
madii siły i wytrwałości życzę
joL witaj
dorota super że u Ciebie też po wizycie ok :tak: a rozwiń zdanie: ".... z M zaszalelismy i spac mi sie odechcialo hi" ;-)
martika ja mimo że nie miałam żadnego wypadku to i tak strasznie się denerwuję jak dzieci jeżdżą na wycieczki autokarem:-(
mama290 jeszcze raz Gratuluję i fajnie że szkołę udało się zmienić :tak: ogromne udogodnienie :-)

i nie pamiętam co dalej
buziaki

hejka
Wczoraj nie dałam rady zajrzeć, a tu takie newsy - Mama290 gratuluję podwójnie. Dasz radę. Moja szwagierka jest z bliżniąt i ma 3 lata młodsze siostry bliźniaczki.
Marta u nas raczej reakcje pozytywne, chociaż oczywiście zdarzali się ludzie, którzy się uśmiechali, ale wiadomo było, że myślą swoje "po co mi to było, dwójka dzieciaków odchowanych trochę i karierą się powinnam zająć, a ja się w pieluch pcham", ale miałam to w nosie. W sumie dobrze się czuję w Igora szkole, bo tam więcej ludzi ma trójeczkę. Gorzej w przedszkolu, bo tam tylko jeszcze jedna rodzina z trójką.
Martika ależ tajniak mały;-)
Lenka mój też ostatnio miał rekolekcje, a zarqaz potem były egzaminy szóstych klas i stwierdziłam, że szkoła się znęca nad rodzicami takimi dniami;-) Muszę na wakacje mu wykomibnować jakieś półkolonie.
Doris gratuluję nowego członka rodziny:-)
Happymama życzę aby Fabianek się do wózka przekonał.
Dorota cieszę się z dobrych wieści.
JOL wotamy i do pisania zapraszamy. Masz malutką różnice wieku między dzieciaczkami, więc pewnie wesoło jest.
Ania gratki dla córci. Jeszcze troszeczke.

Wstałam dzisiaj z mega boloącym gardłem i z katarem i wściekła jestem, bo mam Młodego szczepić w przyszłym tygodniu i boje się, że znowu się ode mnie zarazi. B był dzisiaj z Alicją u laryngologa i stwierdził, że Młoda powinna mieć podcięte wędzidełko i w sumie sama nie wiem co robić. Wydaje mi sie, że Młoda mówi dość dobrze jak na 4latka i ma jeszcze czas na wymawianie "rrr", musze się chyba do logopedy wybrać.

spadam obiadek szykować

Dzięki za miłe przyjęcie ...

happymama82, u mnie odwrotnie ... pogoda do bani i siedzieliśmy w domu, a mały na spacerach śpi rewelacyjnie ... w domu za to łóżeczko parzy w pupcię :dry: dziś spał może 2 x po 20 min. i w aucie po drodze do przedszkola i żłobka ... mała masakra ...
Madii77, nie dziwię się, że przy licealistce i trojaczkach brakuje Ci doby ...
Ania138, super, że u maluszka OK :tak:
annaoj, oj tak ... u nas wesoło ;-) dobrze, że dziewczynki chodzą do przedszkola i żłobka, bo w domu nie byłabym w stanie zorganizować im tylu zajęć i dać upustu energii ... co prawda pobudka codziennie przed 6 żeby zdążyć je ogarnąć i odwieźć, ale potem przynajmniej mam czas załatwić wszystko, co potrzebuję ...
dla Was zdrówka !!!
co do logopedy ... właśnie się zastanawiam, czy nie pójść ze swoją 4-latką ... zaczęła mówić szybko i długo nie miałam zastrzeżeń, 'r' wymawia od dawna ... ale ostatnio ma kłopoty z 'b','t' i 'd' ... zamiast ;bo; i 'to' mówi 'do' ... zamiast 'w' często wymawia 's' ... i do tego mówi 'chciałam by', 'mogłam by' itp. ... o tyle mnie to martwi, że to np. rok temu nie było z tym problemów ...

Witam z rana :-).M zawiozl Oliwke do szkoly wiec z rana nie musialam wychodzic :-)

JOL pewnie ze zapraszamy i witamy :-)

HAPPYMAMA zycze aby najmlodszy polubial wozeczek :-)

ANNAOJ jak sie dzis czujesz? mam nadzieje ze lepiej i ze dzieci nie zlapia nic od Ciebie .

MADII fajnie ze starsza do liceum idzie,zycze cierpliwosci i nie dziwie sie ze nie wyrabiasz przy 3 .Powodzenia .

ANIU Ty wiesz ze ja sie ciesze ze jest wszystko dobrze.Marcelka dorosnie sobie w brzuszku jeszcze troche :-)
A to z z tym zaszaleniem z M ,no wiesz co mialam na mysli hihihih SEKSIK :-),ja w tej ciazy anty sex jestem wiec M zadowolony z kazdej okazji :-).

Ja wczoraj padlam strasznie zmeczona,ogolnie bylam wczoraj padnieta i obolala.Do szkoly Oliwki z alankiem i psem wybralam sie spacerkiem po kaluzach,powrot tak samo,do tego zaliczylam z nimi w przychodni zastrzyk i bankomat w centum .Zastrzyk jakis niefortunny,albo tak sie starzeje bo chodzic po tym zastrzyku nie umiem do teraz,caly tylek mnie boli,ogolnie obolala jestem :-(.

Dzis kilka spraw do zalatwienia a tak to nic nowego u mnie .

MILEGO DNIA

reklama
HEJ
Mama290
WOW Gratki i dasz sobie rade napewno ;-)
Witam nowa mame :tak:

Cos mialam pisac ale zapomnialam... :confused:
Mikołaj dostal sie do przedszkola od wrzesnia! Jupiii ;-) narazie na 5h, ale mam andzieje ze znajde jakas prace nawet na pol etatu i bedzie fajnie, i wiecej kasy :tak: zawsze to cos.
No a tak to dzis @ przyszla i dupnie sie czuje :p Obok mojego bloku wciaz cos remotuja i mnie glowa boli juz od tych chalasów, a to ponoc takie centrum i cisza miala byc.... :dry: Yhhhh.....
I to chyba na tyle, pozdrawiam was :-)
Jutro weekend rodzinny, Ł w domu wiec pewnie nie zajrze, dopiero w pn. :tak:

Do góry