reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej
jakos weny brakuje dopisana

mama290 grtulacje, podziwiam, ja nardzo tesknie za noworodkiem, i te fajne momenty w ciazy i nawet poród mi nie straszny ale jednak nie , trojka w tym raju to i tak wyczyn

martika fajnie ze wizyta udana

marta78 u mnie z otoczeniem było ok, w ogóle ostatnio widzę coraz wiecej rodzin 2+3 :tak:

wczoraj po południu przyszła burza z wichurą i ulewa, linie zerwało, prądu nie było, m do 23 doił krowy, dach mamy kiepski a tak zacinało ze mam sufit zalany, chcioaz na strychu sa folie, czuc strasznie teraz wilgocia i cementem, za kilka dni wyjda brązowo-rdzawe plaamy a za tydz wielkanoc i roczek, nie wioem czy to wyschnie zeby zamalowac, nowy dach kłaśc troszkę bez sensu, bo dom stary, ale z drugiej strony perspektyw na budowe nowego tez nie ma, i jeszcze sie duzy ciagnik rozpieprzył, p dwóch lkatach sprzegło do wymiany, prawie 3 tys, moze dzis w koncu bedzie zrobiony, przez to wszystko trwa dłuzej

chłopcy trzeci dzien w domu siedza bp sa rekolekcje i musiałabym ich wozić, tam mnie wkurzaja:wściekła/y::wściekła/y:az nie chce mi sięo tym pisac wrrr
mam ogromnego stracha jak ja ogarne przygotowania do swiat i roczku, chyba w nocy bede przygotowywac wszytsko

daje Olkowi w nocy wode lub herbatke a i tak sie skubaniec budzi 2 razy :-(a ja ostatnio taka niewyspana

uciekam

reklama
Marta no chyba trzeba sobie troszkę zasłużyć za zamknięty :-), ale nic straconego ,bądź z nami a bedzie dobrze :-).
Jeśli chodzi o reakcje to rodzina nie była zadowolona ,ale na szczęście szybko sie przekonali i zaakceptowali :-), masz rację nie ma co sie przejmować ze rodzina na Nie :-).
Teraz jak brzuszek widać i moje dzieci wyglądają jak bliźniaki to ludzie dziwnie i z politowaniem na mnie patrzą

Martika no fakt trochę kasy zaoszczędzone i z tego też sie cieszę jak i to ze mam już te rzeczy :-).
No uparte to Twoje malenstwo :-), chyba chce Wam niespodzianke zrobić :-), najważniejsze ze jest wszystko ok i 3 mam kciuki za odpowiednie ułożenie w odpowiednim czasie :-).

Lenka oj znam to jak dzieci wkurzaja strasznie :-(, dużo sił życzę . A jeśli chodzi o nocki to u mnie wstawanie 2 razy to rzadkość ,zawsze jest o wiele więcej .

Aniu i co ogarnelas to co chciałas ?

U koleżanki posiedzialam trochę ,dziś mam mega lenia ,więc mało co zrobiłam .

Dziewczyny potzrebuje pocieszenia bylam dzis w szpitalu I lokatorow jest dwoch :szok:podlamalm sie troche nie spodziewalam sie tego

Mama na pocieszenie powiem Ci, że nasza Kate marzy o dwójeczce a nasza Misiarska niedawno urodziła dwójeczkę :)

w ramach pocieszenia wywołuje Poziomki (bliźniaczki) i Madii ( trojaczki) . Jak widzisz nie jesteś sama ;)

Mama to tak bys nie wyszla z wprawy i zebys sie przy jednym nie nudzilo, skoro jestes zaawansowana w boju z swoimi 10 miesiecznymi cudami :tak:Gratulacje, rzadko sie zdarzaja blizniaki po blizniakach, jestes wyjatkowa :tak:i kto jak kto, ale Ty nie dasz rady? Juz wiesz "czym to sie je", jak sobie czas zorganizowac, bedzie dobrze, zobaczysz

Ostatnia edycja:
Dzis mialam wizyte u gina bo ja mam problem z macica I mnie kontroluja test robilam w pondzialek albo wczoraj chlopaki mi daja popalic w nocy i stracilam rachube ale cos sie tak dziwnie zaczelam czuc i wyszedl pozytywnie tzn chyba z 10 zrobilam a dzisi robili mi usg bo tak monituruja moje blizny i przy okazji ich poinformowalam ze chyba jestem w ciazy no i jestem i to w dodoatku w podwojnej Martika moja pierwsza byla jednojaowa teraz jest dwu podobno ale ja mam duzo blizniat w rodzinie ozesz ciezko mi w to uwierzyc jak narazie

mama w takim razie podwójne gratulacje:-) dasz radę , w końcu masz juz wprawę z blizniakami :-)

Dorota spoko, rozumiem moze kiedyś przejdę na wyższy stopień wtajemniczenia :-) Alanek juz zdrowy?

Lenka współczuje wydatków :-( i nerwów z dzieciakami:-(

Martika czyli jednak uparciuch mały nogi zacisnął :-)

Jejku ale dzis przymulona jestem, byłam z dzieciakami w parku chyba ze 3 godziny, super pogoda była , córka sobie zażyczyła kółko z kwiatków (czyli wianek) więc była hurtowa zbiórka mleczy ;-) teraz potworki juz w łóżkach i ja tez mam ochotę sie przytulić do poduszki :confused:

Mama GRATULACJE!! Juz nie bedw sama z taka gromadka:)

Dziewczyny przepraszam ale ja sie nie czuje ostatnio:(
Podczytuje i mysle o Was ale nie mam jak naprawde przysiasc przy kompie.

Ania czekam z niecierpliwoscia na rozwoj akcji&&&&

Kate wszystko bedzie dobrze zobaczysz,potrzebujesz tylko troszke czasu na regeneracje.
Moje bluzniaki od sierpnia ida do przedszkola:)

Mamcia zmienilas avatar i w pierwszej vhwili nie wiedzialam kto to bo ja wzrokowiec:p

Annaoj dopiero co mialam to z Jagoda:/ Pocieszajace jest to ze to mija:)

Dorota po Ani Ty nastepna?

Stefa az zazdraszczam bo ja ledwo laze

Sent from my RM-941_eu_euro1_231 using Tapatalk

reklama
mama290- wow! podwójne gratulacje!

Kate -oby się wszystko szybko unormowało ze zdrowiem u ciebie!!!

Martika- ja mieszkam w NRW niedaleko Kolonii, w tych rejonach wielodzietność nie jest wytykana palcami, moje dwie sąsiadki mają 5 i 6 dzieci ( rodziny nie patologiczne;-)) a dwie są w ciąży z 5 dzieciaczkiem. Rodziny z trójką dzieci widuję na każdym kroku.

co do posiadania dzieci to mój najmłodszy synek wnosi tyle radości w nasze życie że aż by się chciało kiedyś mieć więcej;-) ale czas pokaże.

Do góry