reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

witam
mało pisze , pnieważ od kilku dni walcze z mega bólem główy
i niskim ciśnieniem,
Stefa moja bardzo dobra koleżanka ma dziecko autystyczne i ewidentnie po szczepieniu MMR,
ja szczepiłam wybiórczo, najmłodszego nie szczepie

Miłego dnia kobietki !!!

reklama
witajcie!

mamcia fajnie cię czytać taka pozytywną i zachwyconą synkiem, te emocje kiedy dziecko pojawia się w rodzinie są niesamowite:-)

Doris i Ania- zdrówka!!!

Dorota ja mam w pamięci jak lekarze spisywali tę ciąże na straty u ciebie na początku a tu już 23 tydzień! super:-)

misiarska- daj znać jak tam u was, pewnie nie masz czasu przy dwójce maluszków na forum.

wiosna piękna w tym roku, jak tylko mały śpi ogarniam wszystko żeby mieć czas na spacerowanie. Wczoraj byliśmy u pediatry i moja kluseczka wazy już 5080g. Karmię tylko piersią i cieszę się bo pierwszy raz karmienie idzie bezproblemowo i sprawia mi naprawdę przyjemność.

U nas sloneczko swieci od samego rana:-)co do szczepien to ja szczepie nie mowie ze sie nie boje objawow poszczepiennych ale nie wieze w to ze szczepienie wywoluje chorobe genetyczna:szok: a gosc ktory to wszystko niby powiozal okazal sie oszustem u nas chlopakom wyszly zeby wkoncu:-) po dwa naraz:-) powoli planuje wakacje i chyba sobie odpuszcze w tym roku :-)

Stefa dzięki za tego posta o szczepieniu. U mnie jak szlam na szczepienie to lekarz sie nie pytał nigdy czy w domu kichamy ,czy czy ktoś z domowników chory itp. Niby dziś lub jutro mam iść z oliwka na szczepienie ,ale nie pójdę bo oliwka ma katar ,ali kaszle ,m jest chory ,ja jakas niewyrazna ,wiec u nas wszyscy osłabieni więc nie bede ryzykować .

Kate a najmłodszego w szpitalu po urodzeniu szczepili ci ,czy zastrzeglas aby go nie szczepili .

Mama gratki zabkow :-).

Oliwke z rana zaprowadzilam ,obiad mam z wczoraj więc luz ,odkurze jeszcze bo resztę już ogarnelam, na 13.30 po oliwke i na plac na chwilę . Od weekendu przez dobry ponad tydzień ma być brzydka pogoda ,deszcz ,deszcz ze śniegiem i mniejsza temp :-(, oj chyba depresji dostane w taka pogodę :-(.
Miłego dnia i korzystajmy ze słoneczka :-).

Happymama dzięki :-), ja też pamiętam jam lekarze spisywali nas na straty a tu proszę bardzo :-). Cieszę się ze mały ślicznie rośnie :-). U mnie przy alanku bylo z karmieniem piersią tak samo ze czułam radość i satysfakcje ,oj teraz też tak bede chciała :-).

Żyję :tak::-D

ale mnie dopadło :no: było ciężko ale zwyciężyłam ;-) mam jeszcze katar i męczący kaszel ale byłam na kontroli i osłuchowo ok, gardło czerwone; antybiotyk do niedzieli, zrobić mam sobie syrop z cebuli i unikać skupisk ludzi żeby znowu się nie zarazić

piękna pogoda u nie dzisiaj ale tak się zmęczyłam spacerem do przychodni że nigdzie nie będę już wychodzić :frown:

postaram się nadrobić co u Was

Witajcie
ja kolejny dzień w domku, już mi lepiej, jeszcze jutro i w sobotę do pracy.
Potem mam znów dwa dni wolnego. Poza tym to u nas nic ciekawego się nie dzieje.
Jdeśli chodzi o szczepionki, to ja szczepiłam PRAWIE zgodnie z kalendarzem szczepień, dopóki nie zaczęłam czytać o szczepionkach to się nie stresowałam, jak przeczytałam to już Julię Proirixem (na odrę, świnkę i różyczkę) zaszczepiłam rok później niż powinnam.
Natomiast jak dziecko ma 3 lata i więcej to myślę, że już spokojnie i bezstresowo można szczepić.

no to przeleciałam Was ;-):-D
oj dziewczyny ja jak położyłam się w pon to wstałam wczoraj wieczorem, popłaciłam rachunki ale monitor tak mnie raził w oczy że aż łzy mi leciały, wieczorem M mnie wykąpał, zjadłam i poszłam spać

Doris ale nas rozłożyło :no: dobrze że już nam lepiej :-)

co do szczepień to ja szczepię tylko wg kalendarza niczym dodatkowym ani żadne skojarzone
kuzyn M dostał autyzmu po szczepieniu skojarzoną szczepionką zrobioną przy przeziębieniu i koleżanki siostrzeniec też

dziewczyny mam znowu problem z moją mamą, już nie wiem co z nią zrobić szczegóły :ninja2:

bleblacie dzisiaj?

Ostatnia edycja:
Hejka

Kochane zdrowka!!! :-) ja tez ostatki katarku, zarazilam do tego Ł. :D i on sie meczy ;-)
A tak to pogoda swietna, ale tylko do soboty, bo potem ma byc pogorszenie wiec trzeba sie cieszyc :-)

co do szczepien ja tak jak stefea, gdybym sie wglebiala i czytala na neci to chyba bym zwariowala :szok: :no: dzieciaki sa szczepione terminowo i tylko szczepionkami z NFZ. jak do tej pory jest wsio ok... oby tak dalej....

Jutro jedziemy po auto :happy: jeszcze nasze stare musimy sprzedac ale to sie zdarzy ;-)

reklama
Hej Cioteczki:-D
M ma tydzien wolnego wiec cały moj czas jest zajety:baffled: WHY!!???

Wszystkim chorym ZDRÓWKA!!
Brzuchatki ale czas leci!:szok:

Chwale się i lece czytać
WP_20140313_013 (1).jpgWP_20140313_012 (1).jpgWP_20140313_016 (1).jpgWP_20140313_024 (1).jpg

Załączniki

• WP_20140313_013 (1).jpg
    WP_20140313_013 (1).jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 48
  • WP_20140313_012 (1).jpg
    WP_20140313_012 (1).jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 43
  • WP_20140313_016 (1).jpg
    WP_20140313_016 (1).jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 48
  • WP_20140313_024 (1).jpg
    WP_20140313_024 (1).jpg