reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

To chyba taki dzień wkór..a bo ja już na swoje też patrzeć dzisiaj nie moge-nieziemsko jęczą:dry:

anulaa 2 miesiące wakacji:cool::eek::-D no cóż narobiłaś i masz:-D:dry:
Stefa no co chcesz! Państwo robi wszystko dla rodzin i dzieci:-D:-D:-D:-D Widziałyscie kampanie zachęcającą do produkowania rodzeństwa dla jedynaków:-D:-D:-D
Jak zwykle wszystko od dupy strony....:dry:
Madii ucz się dziewczyno dopóki jeszcze masz chęć:cool2:

Jutro mam gości z UK przywiozą nam prezenty od M:-D

reklama
poziomki.. podzielisz się prezenciochami !!! szkoda gadać, dzieci rodzić mamy i dobrze byłoby, żeby nam nie podkładali kłód pod nogi ! Już nie mówię, że mają pomagać ! ale na litość bo*** ileż można strzymać ! na wakację podnieśli cenę wyżywienia bo dzieci chyba więcej wody wypiją ! nagonka taka, żeby dzieci do przedszkola na wakacje nie posyłać .. a co ja mam z nimi zrobić, do poczekalni oddać ? chyba logiczne jest, że gdybym tylko miała kochające babcie, ciocie, wujków itp. itd. moje dzieci w wakacje przedszkola by nie ujrzały ..no i żeby odstraszyć rodziców podnieśli ceny- co by się panie przedszkolanki nie przemęczyły ! coś mnie zaraz trafi !! dziewczyny eksplozja !!

jeszcze mnie mój adik martwi, mowi ze go glowa boli, wskazuje na środek czoła i skronie, do tego go jeszcze oczka bolały i gorączka 38 ( w jego przypadku to wysoka) kurna co to zaś się do nas przypałętało .. ehhh

Prezenty tylko dla dzieci i to też głównie ubranka dla Jagi:) a nie dla mnie jest torba sportowa:-)
Stefa
może to zatoki?
Przedszkola letnie są droższe bo jest mniej dzieci i koszty trzeba rozłożyć. Prawda jest taka że nasze państwo ma w dupie nas i to jak sobie radzimy i nie jest to domena Po bo i PIS się też niczym nie popisał...
NIe wymagamy od nich góry pieniędzy ale możliwości do normalnego funkcjonowania:wściekła/y:

Najpierw się darły teraz wyją...jenyyy:eek:

A propo pomocy od państwa to trzymcie kciuki żeby już żadnych papierków od nas nie chcieli i dali benefity w UK bo kaaaasy nam brak:dry:

Polska to kraj w którym nic tylko rodzić dzieci...hehe. Dlatego my zwialiśmy i tyle bo przyszłości to ja tam nie widziałam niestety a szkoda bo gdyby było inaczej to raczej każdy by wolał mieszkać w swojej ojczyźnie.
A ta kampania zachęcająca do "robienia" rodzeństwa to w ogóle porażka!

gdzie wy macie te upały? u nas od kilku dni wręcz jesiennie.

Poziomki to teraz właściwie trzymam kciuki za szybki poród i żebyś nie przenosiła...

Bad news :

dopadło teraz i Damiana, goraczka i wymioty :( M był już rano u lekarza, ponoć jakiś wirus gardła jest co tak właśnie się objawia, gorączka, ból głowy i brzucha ..

poziomki u nas sa wakacyjne dyżury przedszkoli są dwa otwarte na całe nasze miasto .. więc dzieci full jest i lista rezerwowych też jest, więc myślę, że koszty utrzymania są takie same ..

Happymama dzieki:) My tu nawet wracac mie zamoerzamy..

Stefa to sie przyplatalo do Was.... ZDROWIA DUUUUZO!!
Moze opieka wakacyjna jest ekskluziw dlatego taka droga hahahaha

Ja dzisiaj z siostra po uczelniach smigam:)

hejka
jakaś dzisiaj nie teges jestem:baffled: Chyba przez to leżenie, nie wiem. Jeszcze B od rana chodzi z muchami w nosie. Kurcze, wiem, że mu nie jest łatwo wszystko na jego głowie, ale co ja mogę:eek:
a szkoda gadać...
Co do przedszkoli to u nas jedzenie dwa razy droższe przez wakacje, niby czesne połowa, ale jakby tak cały miesiąc zliczyć to wyjdzie na to samo. Igorowi zdecydowałam się zrobić wakację, jeszcze wtdy nie wiedziałam, że będę uziemiona i teraz trochę się martwię co będzie. Tak w przyszłości to masakra co z dzieckiem zrobić przez ponad 2 miechy wakacji.
Madi współczuję akcji na placu zabaw. Jaką podyplomówkę chcesz zrobić? Uważam, że to świetny pomysł.
Stefea zdrówka dla dzieciaków.
Happymum u mnie też jesiennie. Gratulację!!
Poziomki to spokojnie możesz się rozpakowywać. Masz na myśli tą kasę w UK na dzieci? My już ponad 2 lata się staramy i d..., co chwilkę te same papiery chcą. Właśnie teraz znowu po raz kolejny sobie różnych zaświadczeń pozażyczali, już szczerze mówiąc tracę nadzieje.
Anuula a jeszcze teraz wyprawkę do szkoły trzeba szykować. Same książki to około 300. O pozostałych rzeczach nie wspomnę. Jeszcze się okazało, że muszę bluzek dokupić w jesiennych barwach, bo wszelkie czerwone, pomarańczowe itp są w szkole nie do przyjęcia. A na wf koniecznie muszą być całe białe, których też oczywiście nie mam.

idę sobie kawę zrobić, nie będę mojego Tołdiego drażnić:baffled:

annaoj .. u mnie to wszyscy nie teges włącznie ze mną.. zawitały czarne chmury nad naszym domem, obyśmy się tylko nie pozjadali wzajemnie z tej złości.. Ty też mieszkasz w UK ? że o benefity sie stracie czy jak (jeśli oczywiście mogę wiedzieć) Moje dzieci bedą miały niestety tylko 2 tygodnie wakacji.. też nie wiem co zrobię za rok jak już szkoła będzie i każde wolne to wolne.. a Twoja mała dama też chodzi do przedszkola?

poziomki też zamierzasz sie edukować;)

hej
co za to za złe humory
uszy do góry za kilka dni bedzie lepiej, jakoś trzeba przetrwać, ja od rana chodziłam wsciekła na tych moich chłopów, wszystkich, ale już mi przeszło, placek na zakonczenie upiekłąm i teraz czekam az się olo obudzi, cos długo spi, moz eto przez ten deszcz
buziaki

reklama
Stefea my w PL, ale B ma działalność w UK też i niby kasa nam przysługuję, jak widać tylko w teorii. Alicja od stycznia poszła do przedszkola, już się doczekać nie mogła i świetnie się zaaklimatyzowała. Było też miłe zaskoczenie, bo zdecydowanie nie chorowała tyle co Igor na początku, odpukać. Zobaczymy jak będzie w okresie jesienno-zimowym.
Lenka to pozytywnych fluidów nam poprzesyłaj.

Do góry