reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Monika...a co jest Twojej córce oprócz tego że słabo mówi? Bo piszesz o badaniach, terapiach, o tym że kwalifikuje się do leczenia a nie napisałać co u niej stwierdzono.
Dorota...szkoda, że z nami wczoraj choć chwilę nie pogadałaś
Ania...u nas tez dziś beznadziejna pogoda, leje od rana. Do tego coś mi się stało z autem. Rano pojechalam do Rossmana po pieluchy na basen, bo miesliśmy jechać do Ahlebecku, zaparkowałam auto, zrobilam zakupy i jak wrociłam, NIC auto nie odpaliło, nie kręci, kontrolki sie świecą :-(
Liza...stresik jest przed ślubem??

reklama
Monika...a co jest Twojej córce oprócz tego że słabo mówi? Bo piszesz o badaniach, terapiach, o tym że kwalifikuje się do leczenia a nie napisałać co u niej stwierdzono.
Dorota...szkoda, że z nami wczoraj choć chwilę nie pogadałaś
Ania...u nas tez dziś beznadziejna pogoda, leje od rana. Do tego coś mi się stało z autem. Rano pojechalam do Rossmana po pieluchy na basen, bo miesliśmy jechać do Ahlebecku, zaparkowałam auto, zrobilam zakupy i jak wrociłam, NIC auto nie odpaliło, nie kręci, kontrolki sie świecą :-(
Liza...stresik jest przed ślubem??

Właśnie nie wiem co u niej stwierdzą,pisałam że cały czas czekamy na terapię.

Monika...terapia do rodzaj leczenia, szereg czynności medycznych z użyciem m.in. stosownych leków, aparatury lub zajęć zmierzających do przywrócenia równowagi. Więc jeśli Twoja córeczka chodzi na terapię to musi mieć coś stwierdzone. Terapia czy rehebilitacja musi mieć z czymś związek aby ją stosować. Nie można sobie tak iść na terapię bez niczego. Skoro więc na nią chodzisz lekarz, który Was tam skierował musiał cokolwiek stwierdzić i dać Ci skierowanie na tę terapię w związku z czymś. Strasznie niejasne jest to co piszesz....albo słabo słuchasz lekarzy...

Monika...terapia do rodzaj leczenia, szereg czynności medycznych z użyciem m.in. stosownych leków, aparatury lub zajęć zmierzających do przywrócenia równowagi. Więc jeśli Twoja córeczka chodzi na terapię to musi mieć coś stwierdzone. Terapia czy rehebilitacja musi mieć z czymś związek aby ją stosować. Nie można sobie tak iść na terapię bez niczego. Skoro więc na nią chodzisz lekarz, który Was tam skierował musiał cokolwiek stwierdzić i dać Ci skierowanie na tę terapię w związku z czymś. Strasznie niejasne jest to co piszesz....albo słabo słuchasz lekarzy...

Jeżeli tak bardzo chcesz wiedzieć to byłam z nią u neurologa i właśnie ta p.doktor zaleciła terapię i teraz czekamy na miejsce.

Monika...dalej nie czytasz dokładnie tego co piszę albo nie rozumiesz. Byłas u neurologa w związku z czym? On zlecił terapię na co? Ja nie chodzę z Julia ani do neurologa ani na terapie bo nikt nas nie kierowal. Jesli Ty masz zalecenie chodzenia to z jakiegos powodu.

Czesc.Znowu wpadam..podczytuję Was czasem ale jakos niemoge sie wbic w tematy.
O to samo chciałam zapytac Monikę ale nie uzyskałam odpowiedzi:-(Ja chodze z małym na wczesne wspomaganie rozwoju powód opóżnienie rozwoju psychoruchowego chodzimy juz ponad pól roku i efekty terapii śą zadowalajace.
Do napisania potem.

monika doris chodzi o to co podejrzewają u Ingi, tak jak u mojej Majki jest podejrzenie dysleksji dlatego skierowali nas do poradni pedagogiczno - psychologicznej na testy, a stamtąd do okulisty bo pani pedagog podejrzewała wadę wzroku :tak: i wada wzroku jest a dysleksji wygląda na to że nie ma, muszę poczekać na opinię i tyle
A u Twoje córci co podejrzewają? np. opóźnienie, wadę rozwojową, jakieś zmiany neurologiczne,.........????? chyba że nie chcesz mówić to nie mów, przecież nie musisz

dorota daj znać jak spotkanie z psychologiem

Monika właśnie co podejrzewają u Twojego dziecka ?

Aniu dzięki ze pytasz :-)

U psychologa ok . Większość to my z M gafalismy ,pani psycholog powiedziała kilka swoich poglądów i mamy sobie to przemyśleć i przedyskutować ,czy aby tak samo z M ja zrozumieliśmy . Już troche to orzegadalismy :-).

U mnie zaraz kładziemy dzieci i mamy czas dla siebie,aż nie usne :-).

Dobranoc

reklama
U neurologa byłam z powodu opóźnionego rozwoju mowy,Inga jest nadpobudliwa,robi krzywdę innej osobie bez powodu.Także lekarka zaobserwowała nieporadność ruchową.Jak będziemy już chodzić na terapię mamy mieć spotkania z laryngol.,rehabilitantem i nie wiem jeszcze,okarze się jak już się dostaniemy.To ma być 5 dni i tam lek.po obserwacji małej postawią diagnozę jak ją dalej leczyć.Jak to nastąpi to was powiadomię bo sama jestem ciekawa co z nią że tak się zachowuje.

Do góry