reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Monika...a co jest Twojej córce oprócz tego że słabo mówi? Bo piszesz o badaniach, terapiach, o tym że kwalifikuje się do leczenia a nie napisałać co u niej stwierdzono.
Dorota...szkoda, że z nami wczoraj choć chwilę nie pogadałaś
Ania...u nas tez dziś beznadziejna pogoda, leje od rana. Do tego coś mi się stało z autem. Rano pojechalam do Rossmana po pieluchy na basen, bo miesliśmy jechać do Ahlebecku, zaparkowałam auto, zrobilam zakupy i jak wrociłam, NIC auto nie odpaliło, nie kręci, kontrolki sie świecą :-(
Liza...stresik jest przed ślubem??

reklama
Monika...a co jest Twojej córce oprócz tego że słabo mówi? Bo piszesz o badaniach, terapiach, o tym że kwalifikuje się do leczenia a nie napisałać co u niej stwierdzono.
Dorota...szkoda, że z nami wczoraj choć chwilę nie pogadałaś
Ania...u nas tez dziś beznadziejna pogoda, leje od rana. Do tego coś mi się stało z autem. Rano pojechalam do Rossmana po pieluchy na basen, bo miesliśmy jechać do Ahlebecku, zaparkowałam auto, zrobilam zakupy i jak wrociłam, NIC auto nie odpaliło, nie kręci, kontrolki sie świecą :-(
Liza...stresik jest przed ślubem??

Właśnie nie wiem co u niej stwierdzą,pisałam że cały czas czekamy na terapię.

Monika...terapia do rodzaj leczenia, szereg czynności medycznych z użyciem m.in. stosownych leków, aparatury lub zajęć zmierzających do przywrócenia równowagi. Więc jeśli Twoja córeczka chodzi na terapię to musi mieć coś stwierdzone. Terapia czy rehebilitacja musi mieć z czymś związek aby ją stosować. Nie można sobie tak iść na terapię bez niczego. Skoro więc na nią chodzisz lekarz, który Was tam skierował musiał cokolwiek stwierdzić i dać Ci skierowanie na tę terapię w związku z czymś. Strasznie niejasne jest to co piszesz....albo słabo słuchasz lekarzy...

Monika...terapia do rodzaj leczenia, szereg czynności medycznych z użyciem m.in. stosownych leków, aparatury lub zajęć zmierzających do przywrócenia równowagi. Więc jeśli Twoja córeczka chodzi na terapię to musi mieć coś stwierdzone. Terapia czy rehebilitacja musi mieć z czymś związek aby ją stosować. Nie można sobie tak iść na terapię bez niczego. Skoro więc na nią chodzisz lekarz, który Was tam skierował musiał cokolwiek stwierdzić i dać Ci skierowanie na tę terapię w związku z czymś. Strasznie niejasne jest to co piszesz....albo słabo słuchasz lekarzy...

Jeżeli tak bardzo chcesz wiedzieć to byłam z nią u neurologa i właśnie ta p.doktor zaleciła terapię i teraz czekamy na miejsce.

Monika...dalej nie czytasz dokładnie tego co piszę albo nie rozumiesz. Byłas u neurologa w związku z czym? On zlecił terapię na co? Ja nie chodzę z Julia ani do neurologa ani na terapie bo nikt nas nie kierowal. Jesli Ty masz zalecenie chodzenia to z jakiegos powodu.

Czesc.Znowu wpadam..podczytuję Was czasem ale jakos niemoge sie wbic w tematy.
O to samo chciałam zapytac Monikę ale nie uzyskałam odpowiedzi:-(Ja chodze z małym na wczesne wspomaganie rozwoju powód opóżnienie rozwoju psychoruchowego chodzimy juz ponad pól roku i efekty terapii śą zadowalajace.
Do napisania potem.

monika doris chodzi o to co podejrzewają u Ingi, tak jak u mojej Majki jest podejrzenie dysleksji dlatego skierowali nas do poradni pedagogiczno - psychologicznej na testy, a stamtąd do okulisty bo pani pedagog podejrzewała wadę wzroku :tak: i wada wzroku jest a dysleksji wygląda na to że nie ma, muszę poczekać na opinię i tyle
A u Twoje córci co podejrzewają? np. opóźnienie, wadę rozwojową, jakieś zmiany neurologiczne,.........????? chyba że nie chcesz mówić to nie mów, przecież nie musisz

dorota daj znać jak spotkanie z psychologiem

Monika właśnie co podejrzewają u Twojego dziecka ?

Aniu dzięki ze pytasz :-)

U psychologa ok . Większość to my z M gafalismy ,pani psycholog powiedziała kilka swoich poglądów i mamy sobie to przemyśleć i przedyskutować ,czy aby tak samo z M ja zrozumieliśmy . Już troche to orzegadalismy :-).

U mnie zaraz kładziemy dzieci i mamy czas dla siebie,aż nie usne :-).

Dobranoc

reklama
U neurologa byłam z powodu opóźnionego rozwoju mowy,Inga jest nadpobudliwa,robi krzywdę innej osobie bez powodu.Także lekarka zaobserwowała nieporadność ruchową.Jak będziemy już chodzić na terapię mamy mieć spotkania z laryngol.,rehabilitantem i nie wiem jeszcze,okarze się jak już się dostaniemy.To ma być 5 dni i tam lek.po obserwacji małej postawią diagnozę jak ją dalej leczyć.Jak to nastąpi to was powiadomię bo sama jestem ciekawa co z nią że tak się zachowuje.

Do góry