reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Zapomniałam jeszcze dodać, że moja Mama dziś zadzwoniła ok 12, że Julia siusia po trzy kropelki i krzyczy, że ją boli i że się boi. Następnie zsiusiała się w majtki podczas zabawy z Dominiką. My z M byliśmy w pracy do 14, ale Marcin jeszcze w trakcie pracy podjechał do szpitala dziecięcego z zapytaniem co robić, bo jest sobota. I pani pielęgniarka kazała z nią przyjechać. Pojechaliśmy więc z nią po pracy, w szpitalu oddaliśmy mocz do badania, który cudem przed naszym powrotem z pracy udało się babci pobrać do słoika z nocnika. I co się okazało??? Po badaniu w wyniku leukocyty w moczu i śladowe ilości krwi, lekarz miał zejść do nas dopiero za 2,5 godziny, bo był podobno na dializie więc pojechaliśmy do mojej Cioci, która jest lekarzem pediatrą.
Julia ma bakteryjne zapalenie dróg moczowych i dostała Bactrim, to chyba drugi antybiotyk w jej życiu...:-(

I osłonowo misie czekoladowe lacidofil, które bardzo jej się spodobały

reklama
Witam sie niedzielnie, u nas sloneczko :), nareszcie.
Doris zdrowka dla corci, biedulka.
Ja malo pisze bo juz myslami jestem gdzie indziej. Ostatnie przygotowania....
Happymama jak u Was? Jak Fabianek?

misiarska- nie zazdroszczę pobytu szpitalnego bo ja w szpitalu umieram na depresje za każdym razem jak tam jestem. Ale najważniejsze żeby dziewczynki jeszcze posiedziały w brzuchu.

u nas wszystko dobrze, mały rośnie, dzisiaj kończy 3 tygodnie już! Ja już się w pełni przyzwyczaiłam do bycia czwórkową mamą, nie mam problemów większych z organizacją dnia i w ogóle, pierwsze dni były tylko ciężkie a teraz już luzik.

Hej
gdzie się wszystkie podziewacie?

dzieci w szkole, wstały bez problemów i nawet poszły spać ładnie, znalazłam im "kołysanki utulanki" :tak: były zachwycone, a jeszcze dwa - trzy lata temu szalały przy nich :sorry2:

idę dzisiaj po zgodę pani dyrektor ze szkoły obwodowej żebym mogła Dawida zapisać do tej co teraz chodzi brrrrrr pamiętam ja byłam po taką zgodę odnośnie Majki :eek: bardzo nie przyjemna baba aż mnie wzdryga na samą myśl :dry:

mamcia jak się czujesz? jak przygotowania? kurcze ja się stresuję a co dopiero Ty :eek:
happymama a jak Ty się czujesz fizycznie i psychicznie? wróciłaś już do formy?
doris jak pierwszy dzień urlopu?
dorota jak weekend minął? jak Twoje samopoczucie?
misiarka ja Ci leci szpitalna codzienność, co lekarze mówią?

resztę dziewczynek serdecznie pozdrawiam :tak::-D

dla zainteresowanych dzisiaj jest:

ŚWIATOWY DZIEŃ KOTA :-D

Witam poweekendowo! :)
Widzialam cisza i spokoj byl tutaj ;)

Ja sie nie rozpisuje bo nic nowego nie ma, corka na polkolonii od dzis 8-14 :)
tak to z chlopakami siedze, no i biore sie wlasnie za sprzatanie :) bo piekna pogoda i az czlowiek powera ma :tak: :-)

pozdrawiam i milego dnia zycze! :-)

ania moje też w szkole, jaka cisza :-D

happymama fajnie ze juz się dotarliście, takie malęństwo to sama slodycz

liza kiedy TEŃ dzień

walczę z Olkiem żeby przy cycu nie zasypiał, masakra, co to na ryczy

miłego dnia

U nas ferie maja dzieciaki a wiec w domu gwarno :).
Happymama fajnie ze juz sie zorganizowalas :), i radzisz jako 4 mama.
Juz bym chciala miec to za soba i byc w domu, codziennie mam jakies koszmary. Za duzo mysle...
Milego dnia dziewczyny

ania - nudy straszne.... lekarze mówią, że mam czekać i dojrzewać ;-) Im później dziewczyny wyjdą tym dla nich lepiej. Dają mi 2 tygodnie. No zobaczymy....

doris - trzymam kciuki za Julcie. Oby było dobrze

reklama
Lenka to powodzenia i 3 mam kciuki .

Aniu i jak starcie w szkole z deryktorka ?

Mamcia nie dziwię sie ze masz głupie sny, ja też pewnie bede mieć .

Misiarska no niestety musisz uzbroić sie w cierpliwośc . A jak radzą sobie w domu ?

Aniu mój humor do d...

Nic nie pisze bo dzieci mnie wykanczaja , nie poznaje ich ,ktoś mi dzieci pozamienial :-(, naprawdę zrobili sie oboje straszni :-(.

Doris mielego urlopu :-)

Do góry