reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Hejka :)

poziomki wspolczuje tych dolegliwosci przed porodowych :/ ale juz neidlugo i bedziesz po :tak: najgorsze upaly ci sie na koncówke trafily :dry:
A i taaa... wypilam jedno piwko :p i potem poszlam spac :p nic w tv nie ma normalnie codziennie o 21:30 juz w lozku i ide spac....
ania no cora to duza dziewczyna ale zrozumie :-) jeszcze bedzie bawic maluszka szczesliwa i sie chwalic kolezankom oc juz umie :tak:
Madii a co Ci fryzjer zrobil ?:-) hymmm

u nas pakowanie na koncówce, jutro wszytko co zostalo spakujemy i naszykujemy, na dół zniesiemy :p bo w nedziele na 6 przyjezdza kolega Ł. co nam przewiezie busem wsio :tak: masakra... ale to zlecialo, stresa mam :-D i z drugiej strony chcialabym juz tam byc i ogarnąc po swojemu i zaczac trzeba bedzie zow po urzedach sie wluczyc.... :eek: :tak: takze juz pewnie nie zajrze tutaj w tym tyg, dopiero po niedzieli jak sie ogarne, malo piszcie! :-)
buziaki! :*************

reklama
Mi malz tez w domu przeszkadza hehe

Marta24 mdlosci pojawily sie teraz najpewniej od szyjki:(
Masz niecny plan hihihi

Ania138 cora sie przekona ale najpierw brzuszek musi zobaczyc,na razie dzidzia jest dla niej malo realna.Ona jest w takim wieku ze male dzieci juz jej za bardzo nie interesuja bo ma swoje dorosle sprawy:) Mam nadzieje ze odrazu Wam sie uda zajsc,moze po prochach beda blizniaki;p
Jak zauwazylas cos zylakopodobnego tp kip sobie cyclo3 forte- dziala cuda rowniez na pajaczki.

Liza dzieki:* Oby do skonczenia 36tc i niech sie dzieje co chce;)
Daj znac jak sie ogarniesz:)

Ostatnia edycja:
Hejka :)

ania no cora to duza dziewczyna ale zrozumie :biggrin2: jeszcze bedzie bawic maluszka szczesliwa i sie chwalic kolezankom oc juz umie :tak:

u nas pakowanie na koncówce, jutro wszytko co zostalo spakujemy i naszykujemy, na dół zniesiemy :p bo w nedziele na 6 przyjezdza kolega Ł. co nam przewiezie busem wsio :tak: masakra... ale to zlecialo, stresa mam :-D i z drugiej strony chcialabym juz tam byc i ogarnąc po swojemu i zaczac trzeba bedzie zow po urzedach sie wluczyc.... :eek: :tak: takze juz pewnie nie zajrze tutaj w tym tyg, dopiero po niedzieli jak sie ogarne, malo piszcie! :biggrin2:
buziaki! :*************
też mam taką nadzieję
ale Ci zazdroszczę przeprowadzki :biggrin2: ja uwielbiam zmiany
może nam też się uda zmienić mieszkanie na większe ale to wszystko póki co palcem po wodzie :-(

Mi malz tez w domu przeszkadza hehe

Ania138 cora sie przekona ale najpierw brzuszek musi zobaczyc,na razie dzidzia jest dla niej malo realna.Ona jest w takim wieku ze male dzieci juz jej za bardzo nie interesuja bo ma swoje dorosle sprawy:) Mam nadzieje ze odrazu Wam sie uda zajsc,moze po prochach beda blizniaki;p
Jak zauwazylas cos zylakopodobnego tp kip sobie cyclo3 forte- dziala cuda rowniez na pajaczki.

oj żebyś chciała wiedzieć że ma a jak przychodzi do niej koleżanka to uwielbiam podsłuchiwać ich rozmowy :zawstydzona/y::biggrin2: o bzdurkach i pierdołkach ale w jaki sposób ala dorosły :-D a jak coś wymyślą to wtedy na koniec pada tekst: jak dziewczyny się dowiedzą to padną :-D:-D:-D:-D
oj pamiętam jak mi pomagała przy młodym, zawsze pierwsza już leciała z pieluchą, a jak ktoś przyszedł do nas to odrazu prowadziła do łóżeczka żeby się bratem pochwalić, bez względu czy już ten ktoś go widział czy nie :tak::-D

my też mamy taką nadzieję, z Majką tak wyszło a z Dawidem to trzy miesiące zeszło, a bardzo chciała bym się uwinąć do września żeby najpóźniej w maju urodzić, wiem trzeba się było szybciej ocknąć ale teraz to już nic na to nie poradzimy :cool2:
ginek też mi mówił o bliźniakach :baffled: no wolała bym nie ale jak już będą to będą :biggrin2:

o właśnie, tak mi to na pajączki wygląda, takie fioletowe :dry: a mogę to brać teraz czy już poczekać?

Ania to jest 10 dniowa kuracja zamyka naczynia i juz,teraz sobie lyknij-zyly sie wzmocnia. Ja biore to w ciazy bo moje zylaki sa ogromne:mad: i gin sie martwi o zakrzepy.To jest normalny lek w aptece.
Wlasnie co z mieszkankiem? Jest swiatelko w tunelu?
Ja mam 13-nastke i ma juz pierwszego chlopaka:rolleyes:

Ostatnia edycja:
piszecie o corkach, ja uwielbiam patrzec jak moja corka dorasta, ma dopiero niecale 7 lat ale daje czadu.....ostatnio patrze katem oka a ona pilnikuje sobie pazocie, juz mi sie smiać chciało.....mowie jej,żeby zmieniła sukienke bo jest gorąco a ta patrzy na mnie poważnym wzrokiem i mówi: mamo nie wiesz,że damom sie nie rozkazuje????:nerd: a tak w ogole to masz ogórki? bo musze sobie maseczke na opuchnięte oczy zrobic???:nerd::szok: mysłalam,że padne:-D:-Dpożniej sie mnie pyta: mamo a spisz w staniku bo ja tak i pokazuje mi stanik os stroju kąpielowego:-D

mój plan zacny sie powiodl, wlasnieleze obok norberta i zarazn ide spać, ale i tak dziś 22 a ja nie spie, jest postęp

liza &&&& za przeprowadzke

ania 138 a czemu najpozniej w maju urodzic?

Dzięki bardzo, pewnie, lepiej teraz wezmę bo jeszcze jak zajdę to mi się pogorszy :dry: w poniedziałek zapytam o to jak pójdę po kwas foliowy :biggrin2:

a mieszkanie to póki co daleko w tunelu i jakoś tak gaśnie :-( obawiam się że jak się wszystko szwagrowi uda załatwić (problem jest w tym żeby teście tam dożywotnio mieszkali bo w banku wtedy jakiś mega procent doliczają za to) to już ktoś inny będzie je sobie urządzać :sad: a mój nie chce spisać umowy przedwstępnej na trzy miesiące bo jak nic z tego nie wyjdzie to 3 tysie przepadną :baffled:

Majka miała w przedszkolu Adasia i teraz chodzą razem do szkoły (ale już jej przeszło) tyle że on jest rok starszy, to po powrocie do domu wiedziałam w jakiej Adaś był koszulce, co robił na przerwie itp :-D

marta24 tak sobie wymyśliłam że fajnie by było urodzić na lato i było by co dwa miesiące bo Majka z lipca a Dawid jest z września :tak::-D

hahaha dobre teksty ma Twoja dama;-):-D:-D:-D

Marta haha faktycznie masz dame:))
Ty przebiegla kobieto haha

Moja Gabryska ma 4lata i sama wybiera sobie ubranie:) paznokcie maja wszystkie pomalowane:D

Ania mam madzieje ze mimo wszystko sie uda chate zalatwic&&&&&&&&
To juz tylko czekac az pojawi sie inny fajny kolega;)
Moje blizniaki sa z kwietnia(termin byl na maj) super miesiac

Ostatnia edycja:
Witam sie i ja o tej nietypowej porze bo zwykle padam razem z najmlodszym juz o 21:-D
POZIOMKI o własnie i przypomniałaś ja tez musze coś zrobic z moimi żyłkami na nogach w ciązy miałam zylaka na zewnętrznej stronie uda ale teraz zniknął zostały małe zylaczki i krwiaki wokół kostki.
MADII a co z kolanem M? Mój syn mial ostatnio kontuzje kolana nosil stabilizator wziął zabiegi i narazie jest okej nawet wrócil do gry w piłkę tylko czy to sie nie powtórzy?:no:
O widze temat ciąż i porodów,moja pierwsza ciąza trwała stanowczo za krótko:-Dnawet z weselem ledwie zdążylismy bo za 7 tyg urodzil sie synek oczywiscie o czasie hehe bardzo dobrze sie czułam miałam mały brzuszek mało przytylam a na weselu tańczyłam do rana.Druga ciąża nie była juz taka fajna od poczatku słabo sie czułam zemdlałam nawet kilka razy a najlepiej czułam sie w drugim trymestrze.Trzecia na początku nawet okej nawet do pracy jeżdziłam 12 km rowerem mdłosci mnie dopadły dopiero ok 10 tyg a potem było juz coraz gorzej czułam się jak stara 90-cioletnia staruszka zupełnie bez sił:no: A porody wszystkie sn bez żadnych kroplówek itp.dwa ostatnie bez naciecia mimo że córa ważyła 3900 a synek 4350.

Anek ja po ciazy tez mam mniejsze zylaki ale juz nie na tyle zeby je proszkami zalatwic.

Ja tez 2 core 4400 i blizniaki (Lenka posladkowo)urodzilam bez ciecia od drzwi porodowki sie darlam ze absolutnie nie zgadzam sie na ciecie i juz:D

reklama
Do góry