reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

hej

a co wy spicie jeszcze???? ja na nogach od 7, dom prawie wysprzatany oprocz pokoju dzieci( tam istne smietnisko), zaraz na zakupy jakies skocze, mam ochote na bigos z mlodej kapusty i mlode zmiemniaki:)

annaoj dopadly mnie zatoki i do tego takie zmeczenie,że wczoraj przelezalam caly dzien, mialam cisnienie 98/54 a najgorzej ze po poludniu kawy nie moge przełknąć, bo mnie odrzuca, rano pije normalnie...dzis na razie czuje sie w miare dobrze

a wy jak?

reklama
Marta masz adhd:-D?? Nic dziwnego to 2 trymestr:tak:
Ja od kilku dni wogóle mam jakis problem z kawa:baffled:

Annaoj moja siostra namiętnie oglada seriala ja szukam jakiejś książki,którą dało by się przeczytać..:dry:
Mój M też narozrabia a ja musze potem wszystko załatwiać.... gorzej niż z dziećmi..

Mama u mnie była i zrobiła mi sałatke z wołowiny i buraczków pyyycha:-p

Ostatnia edycja:
poziomki- ja chodziłam 2 tygodnie z odchodzącym czopem. W sumie jeszcze z tydzień i spokojnie możesz rodzić.:-)

nas w weekend praktycznie nie było w domu.
Dzisiaj niestety znowu poniedziałek ale przynajmniej pogoda ładna.
Zaczęło mnie lekko mdlić, bardzo słabo ale cieszę się że coś tam się zaczyna dziać, dla mnie ciąża bez mdłości jest niepokojąca;-) Za tydzień pierwsza wizyta ale mam stresa nie powiem.

ja bardzo lubię czytać, głównie thrillery i sensacje;-) niestety czasu na spokojne czytanie zawsze mało.

miłego dnia!!!

Poziomki serial też mam ściągnięty, ale jeszcze nie zaczęłam oglądać. Książka zupełnie nie w moim stylu, ale bardzo mnie wciągnęła. Wrzuć przepisa, bo brzmi abstrakcyjnie;-)

Happymum ja też bardzo lubię sensacyjne i thrilery, uwielbiam Cobena, większość przeczytałam, Lehan też lubię i wszystko Grishama przeczytałam (poza najnowszą, ale już czeka na półeczce:-)) Zwykle też mi czasu brakuje, a wieczorem po 2-3 stronach padam, ale teraz mogę czytać do woli, nadrabiam zaległości.

Ja mam chwile bo pomalowałam paznokcie więc siedzę bezbronna taka :-p:-D my mieliśmy imprezowo grillowy weekendzik więc zleciał raz dwa Nikola mi kaszlała nocka nieprzespana więc ferajna w domu nie chciało mi się wstać o 8 do przedszkola :-p:-D
jade na zakupki a potem może się coś poopalam w końcu bo dziennie się wybieram na leżaczek i jeszcze nie dotarłam :-D

Hej, nadaje z pracy :) z domu się nie da okupanci zajeli komputer w poszukiwaniu idealnego samochodu..

marta myślę ,że coś w tym ADHD jest, nie lubię bezczynności ale to raczej spowodowane jest tym, że zajete dzieci oznacza ciszę hehe a dzieci zamkniete w domu oznacza tylko jedno.. bałagan, krzyk, lament ! :rofl2: itp itd

ja nie spię od 5:30 !! PONIEDZIAŁEK !

daj trochę bigosu mniam !

annaoj ciesz sie chwilą , nabieraj sił .. ja też uwielbiam książki czytać, pożeram je w całości a potem jestem nieprzytomna.. czytam wszystko i wszystkich hehe nie mam swojego ulubionego autora co mi w ręce wpadnie i jest napisane prostą polszczyzną ( znaczy nie taką jaką pisze Sienkiewicz itp) jest prze ze mnie pożarte :happy2:

happymama
dla mnie mdłości w ciąży są najgorszą oznaką ! wymiotowałam do końca 5 m-c zanim zaczełam tyć to najpierw chudłam.. potrafiłam jeść obiad w połowie zwrócić wszystko,żeby dokończyć drugą połowę.. bleeee:baffled:

poziomki jak ząb ??

Widze ze czytamy takie same ksiazki:-)

Happymama
mi przy blizniakach odszedl(taki z duza iloscia krwi) prawie tydzien przed wywolaniem:tak: pochodzila bym ze 2 dni dłużej pewnie..
Mdłosci sa to i hormony działaja:-)

Annaoj ugotowane buraki pokrojone w kostke,czerwona fasola z puszki,wołowina(ja mam z rosołu) majonez i natka

Anulaa przypomnialas mi o pazurach:tak: Ciesze sie ze sie dobrze bawiliscie;-)

Stefa zab pobolewa:( głowa tez...
Babolu zamiast pracowac to na forach siedzisz..

Dziewczyny przepraszam za taki opis ale od wczoraj moja grubsza sprawa wyglada jak smółka:baffled: nic mnie nie boli itd... ZAPOMNIALAM!! zelazo mocniejsze biore...

Ostatnia edycja:
reklama

happymama
dla mnie mdłości w ciąży są najgorszą oznaką ! wymiotowałam do końca 5 m-c zanim zaczełam tyć to najpierw chudłam.. potrafiłam jeść obiad w połowie zwrócić wszystko,żeby dokończyć drugą połowę.. bleeee:baffled:
no ja to znam, też tak miałam w każdej ciąży, najgorzej było w drugiej bo nawet po wypiciu wody mnie zbieralo odrazu na wymioty. Ale moja ginka zawsze mi wmawiała że mdłości to dobry znak i fakt że jedną ciąże poroniłam i to właśnię tę w ktorej nie miałam mdłości ani żadnych praktycznie objawów i dlatego teraz wypatruję wszystkiego i oczywiście się zamartwiam.

poziomki- ty rodziłaś swoje bliźniaki SN?

Do góry