reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Wiem dziewczyny ze takna odleglosc to ciezko powiedziec z tym jakaniem.Najpierw jakis czas temu Alanek jak zaczynal mowic to powtarzal cale pierwsze slowo kilka razy ,wiec pomyslalam sobie ze moze powtarza sobie to pierwsze slowo i mysli co ma dalej powiedziec i dlatego tak powtarza,ale ostatnio to sie nasillo,wczesniej to bylo tylko na poczatku i powtarzanie calego slowa a teraz jest w roznej czesci zdania i slowa powtarzane juz nie sa to cale slowa tylko powtarza dane slowo nie doknca,nie wymiawia teg danego slowa calego i ta piersza czesc powtarza kilka razy np taki przyklad MAMA MA MA MA JA JA JA CHCIALEK GRUSZKE to jest np zdanie Alanka .

Przepraszam ze wam tak marudze ale nawet nie mam zbytnio o tym z kim pogadac

STEFA udanego wypadu na disco a z kim idziesz ?

MAMCIA no my wszyscy ostro pierdzimy po fasolce hihihi

Ksiedza naddal nie blo,poczekam na niego jeszcze jakis czas i jak go nie bedzie to wychodze z dziecmi

reklama
hej babeczki

stefa mówisz że na disko dzis lecisz, :cool2:, to szalej, jak możesz

dorota dobtrze udac się do logopedy, moj Tomek wieku trzech latach też się jakał, choć nie brtdzo mocno, tylko wtedy to była takie rozwojowe,póxniej była cisza i jak miał trochę ponad 4 to zacząl; się jąkac i to mocno, i \zaczęliśmy chodzić do logopedy i jest dobre, chodzimy już 2,5 roku, z przerwami ale to już wymowa , zostało nam tylko R, chodzimy prywatnie bo logopedia w przedszkolu i szkole to porażka, też mam dziś kolęda, \tylko u nas mała parafia, ksiadz ten sam od ponad20 lat, wieć kazdego zna i długo siedzi, , dziś ma tylko 9 domów do odwiedzenia i cały dzięn na to,przed nami tylko 3 domy, pewnie o kolo 13 bedzie a zaczął o 9:baffled:

fasolkę po bretońsku lubięi muszę kupić fasolę,

a dorota zapisuj sobie w zeszycie jak i ile się jąka, zrób sobie skalę nasileinie i wtedy bedziesz wiedziała czy sa jaieś sytuacje ze częscie j się i jąka, no i sposób, czy powtarza sylaby, głoski czy wyrazy,bo to też ważne

ma jeden bucik dla olka, w koncu doszłam bo mi nie wchodziły,teraz kolej na drugi

ide robic szyszki

LENKA dziekuje za rade,a powiedz Tomek juz sie wcale nie jaka ???????????? ok bede go obserwowac,moge tez zapisywac ,ale szczerze to czarna magia dla mnei i nie wiem co zapisywac ,ale tak jak mowisz bede pisala to co zauwaze i moze na co zwrocilam uwage .
To milego koledowania,u mnie tez ksiadz zaczal od 9.30 ,do 13 jak go nie edzie to wychodze nie bede caly dzieen na niego czekac .

W nowym tygodniu rzejde sie z alim do pediatry od niej pewnie do logopedy

dzień dobry
M chrapał ale jakoś się wyspałam :-)
nie wiem co dziś robić, nie lubię takich dni, ogólnie to mam co robić tylko nie wiem co mi się chce :cool2:

Mi też nigdy po fasoli nic nie było ale już od jakiegoś czasu daje znać o spożyciu :tak: ale ma na nią ochotę non stop :confused: może dzięki temu mała kolek nie będzie miała bo już teraz ćwiczy bąki :laugh2::laugh2: ale wymyśliłam
Poziomka ja ciagle narzekam ze malo romantyczny :-). Przeczytalam poradnik meszczyzna od a do z i pisalo tam : nie krzycz, nie naciskaj tylko wzbudzaj poczucie winy ha ha tego sie trzymam :-)
hmmmm bardzo to mądre :tak: mój też jest mało romantyczny, choć od powrotu stara się bardziej, wiem że umie i dlatego czasem mnie to boli że jest taki leniwy pod tym względem :-(
udanej zabawy, ja już zapomniałam co to dyskoteka :dry:

dorota mój Dawid też miał taki moment że się jąkał i to właśnie w takim czasie kiedy chciał dużo powiedzieć i szybko a jeszcze nie wiedział jakich słów użyć, Chyba to było w podobnym wieku, przerywałam mu i kazałam mówić powoli :tak:
do logopedy chodził w przedszkolu ale nie ze względu na jąkanie, bo to mu przeszło samo, tylko dlatego że w grupie był bardzo cichy i wycofany przez co mówił bardzo nie wyraźnie, prawie nie otwierał buzi. A teraz gada jak najęty :tak: no ale ma już 6 lat
dobrze że wypisujecie Alanka z przedszkola :tak: też bym tak zrobiła

Chwale sie,dzisiejsze papa rozm 41:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_231 using Tapatalk

Załączniki

• WP_20140111_015.jpg
    WP_20140111_015.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 33
ANIU no to wymyslilas z tymi kolkami :-),ale wiesz dobre by to bylo bo ja tez czesto fasolke jem i fajnie jakby sie sprawdzilo o braku kolek hihihihihihihih.
No dzis podjelam ostateczna deyzje o wypisaniu Alanka z przedszkola i tez jestem zadowolona z tej decyzji :-).

Koleda zaliczona.Poznalam na klatce sasiadke z naprzeciwka,fajna babka,w wieku mojej mamy gdzies bedzie,ale ma fajne podejscie do dzieci,moje dzieci tez ja polubialy i powiem wam ze Alan jak jej cos mowil to i ona zauwazyla jakanie ,ale ona tez mowi ze moze to przez to ze on szybko mowi,zaczne go uspakajac jak zaszybko bedzie mowil,Ale w pewnym momencie jak tej pani cos staral sie powiedziec i serio dlugo sie jakal i widac bylo ze nie umie tego powiedziec przez wlasnie jakanie ,az tymi oczkami machal szybko i wymawiajac to slowo az zamknal oczy jakby to slowo trudnosc mu sprawilo,no jak typowe jakanie :-(,podlamana jestem ,sorki za marudzenie.

Spacer z dziecmi zaliczony,oni bajki patrza a ja pod kocykiem leze,zaniedlugo koniec bajek i cos porobie z nimi :-)

POZIOMKI sliczne :-)

DZIEWCZYNY ALE WY ZDOLNE JESTESCIE :-).

DORIS gdzie jestes???????????????

reklama
Wszystkie szaleja weekendowo ??????? :-).
Moje dzieci juz spia od godz 20 ,M z psem i do sklepu po sok mi poszedl :-).Ja fasolki wlasnie pojadlam i mi teraz mega ciezko hihihihih.

Powiem wam ze moj byly maz jakis czas temu poznal jakaskobiete o 2 lata starsza od niego,a ze on nie mial gdzie mieszkac to mieszkaja juz razem .Ona sie rozwodzi i ma dzieci 5 i 11 letnie i powiem wam jestem przerazona bo zmoich obserwacji jak ex dzwoni do oliwki to codziennie wieczorem jest pijany,ona tez :-(,***** co to za matka, w tle slychac te dzieci.
Teraz ex dzwoni do mnie pijany bo jego piekna ktorej nie znam chce ze mna rozmawiac ale slysze ze i ona nie jest trzezwa,olalam ja i powiedzialam ze nie bede rozmawiac bo nie sa trzezwi.Normalnie porazka jakas i to nie to ze jest weekend ,tyko oni tak codziennie z tego co slysze po exie jak gada z oliwka.Zal mi tych dzieci :-(

Dobranoc

Do góry