reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

strasznie łuszczy mi ię czoło, masakram, a cere mam raczej tłustą, co robić
ja mam ten sam problem i do tego cerę mam suchą, ale reszta ok tylko czoło :dry:
ania wygrała zapiekanka, tak dawno nie jadłam aa tak bardzo lubię !!
a z makaronem czy ziemniakami? też mi się zachciało :-p
ania ale fajny ten przepis, musze kiedys zdrobic, a misze też wstawic przepis na surówkę , naprawdę dobra, imoże stać w lodówce trzy tyg
:tak: też mi się spodobał, taki jak by luksusowy ;-)
a na taką surówkę to koniecznie poproszę :tak:
Ania mi snickersy pomagaly;)

Juz po wizycie pielegniarki:)
Ale nie bylo tak latwo..
Pierwszy tetmin byl na 24 grudnia.. Mialam dzwonic czy to nie pomylka ale zadzwonili pierwsi ze dostane list z nowa data. Przyszedl list na 7 stycznia..potem dostalam tel ze ta data tez zla i na 9 stycznia na 14..
Poszlam do przychodni.. Okazalo sie ze o niczym nie wiedza..??
Zdazylam wrocic do domu i za 2 minuty zapukala pielegniarka na wizyte.
Wazne ze juz mamy z glowy;)
a na co Ci pomagały?

bałągan jek w każdej przychodni :dry:

happymama super że wszystko ok i czekamy na bociana ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
poziomki a takie coś?
65688_482675368471341_1048593239_n.jpg

bo bym chętnie - jak przyjdzie czas - złożyła zamówienie :tak: na dwie pary :rolleyes:

Załączniki

• 65688_482675368471341_1048593239_n.jpg
    65688_482675368471341_1048593239_n.jpg
    65,1 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
Dziewczyny a ja się nie chwaliłam bo chciałam to zrobić z pelną dokumentacją ale oczywiście organizacja u mnie do bani więc będzie bez dokumentacji .. może kiedyś się uda ..

Poziomki zrobiła dla mojej córki piękny komplet sowy z kominem i rękawiczkami ! Boskie to jest, moja mała wygląda przepięknie i wszyscy wychwalają jakie piękne :) Prezent przeogromny bo dostałyśmy przesyłkę będą w IE na świętach z przepiękną kartką !! Poziomki jesteś wielka !! wykonanie, kolory, materiał, pomysł pierwsza klasa :) A co najlepsze podałam tylko wiek i nawet modela znalazła żeby mnie nie męczyć z wymiarami hihi całuski ślę i dziękuję jeszcze raz !!

ania zapiekanka z ziemniakami :)

Wpadłam na chwilkę, ale weny nie mam, bo stresa mam przed jutrzejszą wizytą u nefrologa. Młody się wściekle drapie, oby do wtorku.
Stefaa zastanawiam się nad wychowawczym, bo moja mama po pierwsze nie wiem czy dałaby radę się W zajmować (lata niestety lecą), a po drugie Igora by mi rozpuściła całkiem:sorry:. No i co tez ma wpływ, że nadal nie przeszła mi awersja do miejsca.
Orzechów nie jem, cytrusów też, jabłka wyszły na testach, że go nie uczulają.
Banany jem sporadycznie, chociaż niby wyszło, że mleko nie powinno działać.
Stefaa piękne fotka. Uważam, że bardziej liczy się pomysł od sprzętu. Mnie B kupił w prezencie, ale cały czas go rozpracowuję.
Ania też tak mam z fotkami, ja się naustawiam, przestawiam, namęczę i zdjęcie fajne, a swoich zdjęć niewiele mam ładnych.
Happymama czyli w każdej chwili się możemy spodziewać newsa od Ciebie. Kurcze dopiero co ja czekałam, a Wiktoros ma już 4 miesiące.
Poziomki a ja nadal Młodej łebka nie zmierzyłam. Kurczę wkurzona jestem na swoją dezorganizację:wściekła/y::wściekła/y::no::no::no: Wszystko przez to pieprzone uczulenie Młodego. Chodzę nerwowa, na dzieci fukam, o wszystkim zapominam:crazy:

uciekam

annaoj powiedz Poziomce tylko jaki wiek ona szeroki wachlarz wiekowy wiec na pewno w domu modelka się znajdzie hihi :)

happymama w takim razie zaciskam kciuki na jeszcze dwa tygodnie potem niech się dzieje co się ma dziać.. swoją drogą ciekawa jestem jak to u Ciebie będzie z organizacją czasu i takie tam ;)

uciekam do spania oczy mnie już bolą od monitora ;) miłych snooff

Dziewczyny poryczalam sie ..dziekuje:*

Ania mow co chcesz zrobi sie:)

Na mdlosci,mialam pelne kieszenie zawsze:D

Na surowke tez czekam bo lubimy a M bezmiesny wiec musze go czyma zapychac

Annaoj juz pomysl mam:)

Mam nadzieje ze szybko sie uporasz z ta alergia..im starszy powinno byc lepiej

Happy moja Goska taki numer zrobila..musieli wywolywac;)

a cala ciaze bylam na silnuch prochach i w 36 wrozyli rychly porod..urodzila sie 39 i 1:)

Sent from my RM-941_eu_euro1_231 using Tapatalk

Ostatnia edycja:
hej laski

w koncu mam chwile,żeby cos skrobnąć:)

kate no właśnie bierzemy te kropelki jakies rewelacji nie ma, no moze dwa dni ostatnie było troszke lepiej ale na wieczór znow dostał kolki, jeszcze zostało mi pól butelczki zobaczymy co bedzie, generalnie nastawiłam sie,że po prostu musi z tego wyrosnąć i tyle

poziomki nie dośc ,że gratulowałam artykułu to teraz rekodzieła:) brawo, szkoda,że ja na razie nic nie potrzebuje, bo akurat zamówiłam taką czapke przed zimą dla małego a te buty rewelacyjne, jakbys umiała takie robić, to byłby szał
w ogole jesteś przykładem tego,że im więcej sie ma na glowie tym czlowiek bardziej zorganizowany i ,że jak sie cos chce robić to sie robi a nie wynajdue wymówki. pełen respect:) hahhahaha
stefa a może założyć u nas taki dział "sprzedam, kupię zamienie", ja chetnie bym odkupiła jakieś ubranka dla dzieciaków, nawet zabawki i fajnie jakby ta która ma cos na zbyciu, albo jaky czegos szuakła atm umieszczała info, przegładałam twoje ubranka nawet cos mi w oko wpadło bo rozm 98 akurat na mojego, ale akurat nie miałam czasu,zeby sie chwili zastanowić i te co mi sie podobaly to sprzedane:cool:

annojce ciekawe co powie lekarz na te wysypke

happymuma to juz niedllugo będziemy witały maluszka, super!!!!!!

ania ja na mdości to jadłam

Ostatnia edycja:
Dzien dobry :).
Dzis nawet dobrze spalam, zasnelam po 1 i teraz sie obudzilam :D, szok!!!!
Marta tak to chyba prawda ze im wiecej masz roboty to czlowiek sie bardziej organizuje. Trzymam kciuki zeby kolki juz minely. Moj Kacper tez strasznie cierpial z tego powodu, potem doszly zeby i pierwsze 6 mies. z nim bylo naprawde ciezkie.
Ide szykowac mlodego do szkoly.

Hejka

happymama oj to niedlugo juz ujrzysz maluszka :-) trzymam kciuki za szybki porod i zdrowego bobasa :-)
poziomki masz talent ;-)
stefea zaglosowane :-)

U nas wieje, zagladam do was dzis bo niewiem kiedy potem bede miala chwile, musze zaraz wziac i pakowac dalej, takze trzymajcie kciuki ;-) by poszlo szybko i sprawnie jutro :tak:
Odezwe sie jak ogarniemy sie juz na nowym mieszkanku :tak: choc ze zwyklego neta bo z kabla bedziemy musieli przeciagac :szok: wiec niewiem co gdzie i jak kiedy.... :cool: dobrze ze mamy tez jeszcze mobilny ;-)
ps.smaka mi na zapiekanke zrobilyscie.... :-p:-p:-p ;-)

buzka

reklama
dzień doberek
ja również jestem tego zdania że i mniej czasu a im więcej do zrobienia tym lepsza organizacja, u mnie tak zawsze było i w domu i w pracy. Teraz mam totalny bajzel bo czasu mam za dużo i wydaje mi się że jak nie teraz to za chwilę i tak chwila trwaaaaaaaaaaaaaaaa :cool2:

ale u mnie wieje od wczoraj wieczora :szok: aż huczy

mamcia czyli równowaga w naturze zachowana bo ja się nie wyspałam :dry: męczyłam się do 3 a jak już zasnęła to spałam tak w kratkę. Sama jestem sobie winna bo na obiad resztę fasoli zjadłam a na kolację śledzie w occie i oscypki :sorry2: (już mi się skończyły buuuuuu)
Dziewczyny poryczalam sie ..dziekuje:*

Ania mow co chcesz zrobi sie:)

Na mdlosci,mialam pelne kieszenie zawsze:D
Super to się napewno odezwę tak bliżej czerwca :tak:
a mnie po słodkim jeszcze bardziej mdli

Jak samopoczucie dzisiaj???? Lepiej?

Moja Majka miała mocne kolki i też próbowałam różnych sposobów dawałam jej espumisan i na brzuch kładłam ciepłą pieluchę, a jak kupiłam pluszowego Elmo z takim trzęsącym się mechanizmem w brzuchu to tym jej masowałam brzuszek, czy pomagało może trochę ale radocha była :tak:

annaoj daj znać koniecznie co lekarz powiedział

stefaa how how dałam głos ;-):laugh2:

Do góry