reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dokladnie mam to samo ,cokolwiek napisze o codzienności to wydaje mi się to takie banalne,takie malowazne,bo i jest malowazne do takiej tragedii :-(.Nie wiem czy zdecydowałabym się na kolejne dziecko po takiej stracie,nie wiem i wole się nie dowiedzieć.

Dziewczyny wszystkie te historie o śmierci dzieci to straszne tragedie :-(.

MARTA mówisz ze jezcze pamiętasz Swoje zle samopoczucie w ciąży? a co hormony ci buzowaly? zle się czulas?
Jak Twój maluszek z kolkami ?

LENKA jak wczorajsza rocznica? jakos ja swietowaliscie? STO LAT I OBY JAK NAJWIECEJ ROCZNIC :-)

ANIU dziekuje u mnie już lepiej :-),już wczoraj było lepiej :-).To ze z M nieciekawie czasem u mnie to tylko moja wina bo M jest caly czas taki sam a to mnie odwala ,bija mi czasem te hormony do glowy tak ze sama mnie to wkurza :-(.

Wczoraj humorek poprawily mi zakupy,kupilam sobie z wyprzedaży dlugi golf :-) i getry 3 pary do latania,fajne podobają mi się ,w końcu wyglądam jak człowiek a nie jak potwor :-).

Wczoraj tez mnie naszlo na niesiedzenie w domu i wzielismy dzieci i pojechaliśmy do Zor do mojej przyjaciolki,jej dziecka i meza :-),było fajnie się spotkać,niestety przez odleglosc zory czestochowa widuje się z przyjaciolka bardzo zadko,kilka razy do roku na wlasnie takie uroczystości jak urodziny dzieci,swieta ,mikolaje itp. :-(, a kiedyś było tych spotkan tak dużo :-(,brakuje mi przyjaciolki,ale każdy ma już swoje zycie i czasem tylko przychodzi lekki dolek ,ale jest ok :-).

Sorki zagmatwałam to hihihihih.

Zycze milej niedzieli .

Ja jutro z M jade po 6 rano do bytomia na usg genetyczne,juz nie mogę się doczekać :-), w drodze powrotnej jutro torta gdzies kupimy i popołudniu urodzinki ALANKA :-).

reklama
Mamartusia-dopiero dziś weszłam od przed świąt,bardzo Ci współczuję,to straszne ale żyj dla trójki pozostałych dzieci.
Kilka lat temu zginęła w wypadku samochodowym jedna forumowiczka z Mamy z 2008 czy 2010,nie pamiętam,była w 7 m-cu ciąży z 3cim dzieckiem
Dorota-100 latek dla Alanka:)
U nas w święta nie było tak obżarstwa,dużo było ciasta i szybko poszło.
W piątek moi starsi z tatą pojechali do babci na wieś,młodzież zostaje na Sylwka a Mikołaj pewnie wróci,tak uzgadnialiśmy;jeszcze zadzwonić muszę.
Wczoraj byłam w Tesco bo wyprzedaże się zaczęły.Wydaje mi się że w każdym sklepie inaczej,w tym najbliżej nas mało ciekawe.Kupiłam 2 zestawy STR8 męskie za pół ceny(sprawdzałam na necie) i dla małych fajny zestaw książeczek edukacyjnych,ale poczeka na za rok.

a dziś 7ma rocznica slubu:-)
czyli wełniana lub miedziana :tak: jak świętowaliście? Szczęścia i pomyślności Wam życzę

my 17 stycznia będziemy mieli 10 tylko że od rozpadu nie obchodziliśmy żadnej ale chodzi mi po głowie odnowienie przysięgi i wydaje mi się, że to dobry moment, bo po Nowym Roku idziemy złożyć papiery o zniesienie separacji więc może to taka kropka nad "i" by była. Zobaczę czy dam radę to wszystko zorganizować z zaprzyjaźnionym księdzem proboszczem z mojej rodzinnej parafii

Która z Was kochane polecała film "Trzy metry nad niebem"? wczoraj zaczęłam i dzisiaj dokończyłam oglądać..... uryczałam się i jeszcze jestem pod wrażeniem przedstawionej w tym filmie miłości :rolleyes:
POLECAM
Jeszcze mam ten drugi "Tylko Ciebie chcę" ale źle jest lektor podłożony i ojciec musi mi poszukać innej wersji

Pachwiny tak mnie bolą że ledwo siedzę więc idę się położyć

Ostatnia edycja:
stefaa ja już też :rolleyes: i on w tych jeansach, i ten wzrok, nie patrzył na mnie a przeszywał mnie na wylot, fiu fiu dobrze że sama go oglądałam :rolleyes: no i ta muzyka........

lenka najprzyjemniejsza opcja z dostępnych;-):rolleyes2:

a zapomniałam Wam powiedzieć że wczoraj w H&M kasjer mnie podrywał :confused: chyba nie zauważył że w ciąży jestem bo wiadomo zimowy płaszczyk, byłam taka zaskoczona że słowa wydusić nie umiałam :sorry2:a jak na koniec życzył mi miłego wieczoru i puścił do mnie oczko to mi się gorąco zrobiło :zawstydzona/y: tym bardziej że był całkiem całkiem :tak:

dorota ja też teraz stawiam na ładny wygląd, o czym świadczy historyjka opisana wyżej ;-) hi hi, w pierwszej ciąży do 6 m-ca chodziłam w swoich normalnych ciuchach a potem do już tylko dresy i t-sherty tego starego typu :eek:, w drugiej już w trzecim miesiącu rozmiar poszedł o jeden w górę i mieściłam się tylko w te same dresy i t-sherty, uważałam że szkoda kasy na ubrania, które przydadzą się na kilka miesięcy :sorry2: a że i tak głównie siedziałam na osiedlu, gdzie każdy wyglądał jak by z piwnicy wyszedł więc było ok, a teraz inwestuję ile tylko mogę w ubrania żeby ładnie wyglądać i dobrze się czuć :tak: w poniedziałek odbieram od krawcowej jeansy i spódniczkę jeansową, kupiłam dwie pary rajstop z kaszmirem w calzedonii, których pewnie więcej nie założę bo to rozmiar XL, a właśnie dziewczyna sprzedała mi patent jak zastąpić na rajstopy ciążowe :tak: bo tylko czarne, szare i brązowe :baffled: wystarczy kupić rozmiar 5 czyli XL i założyć tył do przodu tylko muszą mieć podwójny szew na tyłku, wtedy brzuch ładnie mieści się pomiędzy szwami i nic nie uciska :tak: kapitalne rozwiązanie i kolorów cała gama :tak:

Ostatnia edycja:
stefaa czy te dwa filmy są połączone ze sobą? Bo ten "Tylko Ciebie chcę" zaczyna się urywkami z "Trzy metry nad niebem" :confused:

już przeczytałam w necie że to druga część, dobrze że od pierwszej zaczęłam

Ostatnia edycja:
reklama
hej,

ja mam wolny wieczór, bo norbert juz śpi, Kacperek tez a mąz z dominiką u znjamomych wiec sie wykapię i oglądam ten wasz film "trzy metry......"oby tylko Kacper spał

dorotka ja sie masakrycznie czułam, mega mdłości i w ogole dobrze,że juz w ciąży nie jestem, bo teraz tryskam energią:) a kacperek ma kolki ale jakby ciut lepiej....

Do góry