reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Wpadam z wieściami z usg prenatalnego,dzidzius ma ponad 6 cm i dziś wychodzi według usg 12 tyg i 4 dni wiec dzidziuś większy,ma 2 raczki i 2 nozki,wszystkie paluszki,i ogolnie jet wszystko dobrze,serduszko bije 172 na minute ,ponoc w normie,lekarz tylko zasugerowal ze NT czyli przezierność karkowa u naszego dziecko jest od 0,20 mm do0,23 mm,mierzyl kilkakrotnie,i zasugerowal nam badanie inwazyjne przy moim obciążonym wywiadze,oliwka zespol turnera .Badanie to inwazyjne to pobranie przez mój brzuch ,igla do dziecka ,wody czy cos w tym stylu i to badaja,oczywiście jest ryzyko poronienia po tym badaniu,Mamy czas do 16 tygodnia na to badanie.Niby jestemy w normie bo NT 0,23 mm to jest NA GRANICY NORMY ,czytałam już jakiś czas temu ze NT powyżej 0,25 mm moznaby się zastanawiać i martwic,my jesteśmy jeszcze w normie :-),ale lekarz by zrobil to badanie.Ja nie jestem przekonana i ciekawa jestem waszej opinii.U nas wszyscy razem z mama jesteśmy zgodni ze niepotrzebne to badanie bo i tak co ma być to i tak nie usune a lekarz mowil ze to badanie jakby okazało się cos nie tak to można usuwac,ja wiem ze nawet chorego dziecka bym nie usunela,.Z drugiej zas strony jeśli miałoby być chore warto mysle byłoby o tym wiedzieć wcześniej,M uważa ze nie ma wogole gadki skoro jesteśmy w normie to na pewno jest ok,a po co ryzykować poronieniem ?

Pamietam z Oliwka tez miałam to usg i przezierność była nizsza i nic nie mowilo o turnerze,nawet test papa z krwi miałam i tez nic nie mowilo o takim zespole a tu Oliwka chora.Ja nie chce stracic tego dziecka i mysle ze co ma być to będzie.Aha i według tego lekarza to jest DZIEWCZYNKA :-),tzn on mowil ze na tym etapie a długo ogladal to JAJEK NIE WIDZI hihihih, a nam się marzyla dziewczynka :-),ale już plec niewazna byle by było ok :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dorota norma jest do 2,4 ale czasami twierdza ze do 2,8. Moja siostra miala 2.8 i to zmierzone za pozno jak juz zaczelo sie wchlaniac. Straszyli ja ale nie zrobila tego badania, maly urodzil sie zdrowym duzym chlopcem. Moim zdaniem masz dobry wynik i ja bym sie nie martwila.

MAMCIA i tak raczej zrobimy,.Oliwka miała super przezierność 0,17 i co ? i jest chora ,wiec normy nie ma , a nie chce ryzykować poronieniem,a jeśli okaze się chore dziecko to pewnie w jakiś sposób na innym usg powinno wyjść cos nie tak,ale ja wiem ze moje dziecko jest zdrowe :-).

Myslimy nad wizyta u innego lekarza aby tez zmierzyl to NT i nic mu nie sugerować ze miałam już u innego robione,wroce do czestochowy po nowym roku to zaczne się nad tym zastanawiać .

Witajcie

BUZIAKI DLA ALANKA Z OKAZJI 3 URODZINEK!!!

Dorota123456
...ja tak już Ci mówiłam nie robiłabym tej amniopunkcji, NT masz w normie więc po co się martwić, no chyba, że chcesz zrobić ze względu na zespół Turnera Oliwii.
Co do kolejnego badania USG to jak najbardziej tylko musisz się spieszyć, bo to badanie można wykonać tylko w określonym czasie

Mamcia, ...witaj, jak samopoczucie?

Stefaa, Liza, Ania138, Annaoj kce, Poziomki, Marta, Lenka, Monika, Kate, Happymama, Mamartusia i reszta witajcie

Ostatnia edycja:
My w domu siedzimy z Julią i moimi rodzicami, którzy przyjdą. Nie mam ochoty ani nastroju na żadne imprezy, bale itp. Wolę posiedziec w rodzinnym gronie.
Małolaty moje gdzieś pewnie pójdą.

reklama
DZIEKUJE za zyczenia dla ALANKA :-).Tak nie robie tej amniopunkcji bo za duże ryzyko,uwazam tak jak Wy dziewczyny.Dziekuje za dobre słowa :-).

U nas urodzinki Alanka udane,zaraz idziemy spac,ja zmeczona,szybko usne.

Do góry