reklama
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Happy ale super ze terapia tak pomogla
Monika Wam zyczectego samego
Happy jak sie czujesz?
Dzieci moje dzis wychodza z siebie sa spiace ale jeszcze za wczesnie zeby je klasc:banghead:
Monika Wam zyczectego samego
Happy jak sie czujesz?
Dzieci moje dzis wychodza z siebie sa spiace ale jeszcze za wczesnie zeby je klasc:banghead:
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Happymama i Monika a to taka terapia w przychodni psychologiczno pedagogicznej ? Czy jakoś tak ,bo chyba i ja pójdę do takiej poradni .
Happymama u nas jest chyba z nami dorosłymi ten sam błąd co u was był ?
Dzieci gotowe do spania,koncza bajki oglądać ,zaraz zastrzyk i przed 20 spac a ja to chyba po 20 też padne hi .
Happymama u nas jest chyba z nami dorosłymi ten sam błąd co u was był ?
Dzieci gotowe do spania,koncza bajki oglądać ,zaraz zastrzyk i przed 20 spac a ja to chyba po 20 też padne hi .
ania138
miłość w trzech wymiarach
twardy orzech do zgryzienia ;-)ANIU ja z nia rozmawiam i ja jej tlumacze moje uczucia,ze jest mi przykro itp ,ale jak juz przegina to niestety moja rozmowa nic nie daje, Dzis kazalam jej isc na swoje lozko przemyslec co zrobila a chodzilo o pyskowanie,trwalo to kilka minut i powiedzialam ze jak przemysli to ma przyjsc i ja chce z nia porozmawiac i jak sie jej zapytalam czy wie dlaczego jest mi przykro to ona mowi NIE WIEM mimo ze wielkorotnie jej to mowie .
byliśmy oglądać suszarkę, dokładnie tą samą co ma kate, nie chciałam innych oglądać bo mówię że o tej znam opinię ale Pan też powiedział że dobry wybór i już wiem że my kiedyś pytaliśmy o pralko-suszarkę a to właśnie ona nie suszy do końca i jak masz np. wsad pralki 8 kg to suszarka ma 5 kg czyli po praniu musisz połowę wyjąć żeby przesuszyć
M jeszcze spróbuje przez internet kupić a jak nie to mamy już kartkę zlecenia ze sklepu a że akurat mają promocję 40 rat x 0% to rata wychodzi jakieś 64 zł czyli damy radę ale jestem podjarana
ja z zegarkiem nie pomogę, mój M ma bzika ale póki co ogląda jakieś ale ja mu tylko asystuję i mówię czy ładny czy brzydki nic więcej
lenka cała jesteś?
monika współczuję przejść :-(
happy super że jest lepiej :-)
Moje dzis szaleja, teraz juz w wannie siedza. A jak juz odliczam do zasniecia bo mam dosc....
Ania fajnie ze M sie dal namowic i kupicie ta suszarke .
Co do dzieci to ja nie mam takich problemow, moj maly czasami sie buntuje ale ogolnie jest grzeczny i spokojny. A z Lily zobaczymy, jeszcze jest mala
Ania fajnie ze M sie dal namowic i kupicie ta suszarke .
Co do dzieci to ja nie mam takich problemow, moj maly czasami sie buntuje ale ogolnie jest grzeczny i spokojny. A z Lily zobaczymy, jeszcze jest mala
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ania no to super! Bedziesz miala luz jak sie male urodzi
Mamcia moje tez sie mocza
Jak Ty sie czujesz dzis?
Mamcia moje tez sie mocza
Jak Ty sie czujesz dzis?
ania138
miłość w trzech wymiarach
mamcia no trochę nie miał wyjścia bo wzięłam go w krzyżowy ogień argumentów moja specjalność on jedzie do Poznania do pracy i jakie obowiązki będzie miał po pracy od pon do pt????!!!!!! a ja: cały dom sprzątaniem gotowanie, pranie, prasowanie, dzieci - prowadzanie w te i nazad, całe stado zwierząt w tym dwa psy, które trzeba wyprowadzić itp to dlaczego nie miał by mi pomóc i odciążyć mnie praniem i prasowanie, którego nie cierpię, a na raty to się tak nie odczuje a przecież jedzie żeby więcej zarabiać i poprawić nasze warunki ...... no i chłop nie miał żadnych pytań ani zastrzeżeń a kropkę nad i postawił fakt że jak będzie przyjeżdżać na weekend to ciekawe gdzie mu pranie wyschnie... zimą :-) ale ja jestem przekonująca
happymama82
szczęśliwa mama czwórki !
Dorota- mnie skierował nasz lekarz rodzinny to takiego ośrodka z zaburzeniami zachowań. Generalnie chodzi o to żeby zmienił się on to zmienić musieliśmy się my. Zaakceptować jego takim jakim jest i to że jest inny niż jego siostry i inny niż większość dzieci w jego wieku. Nie krzyczymy, nie karamy a
w zamian duża doza cierpliwości i spokoju. Żałuję że nikt mi tego nie wskazał wcześniej. Tylko ja wiem ile mnie pracy i samozaparcia kosztuje żeby zagryźć zęby i zachować cierpliwość. Dawid bardzo się zmienił, nieziemsko się otworzył emocjonalnie ale wiadomo że pracować nad tym trzeba cały czas.
Miałam ogromne wyrzuty sumienia przed długi czas bo postępowaliśmy z nim jak wiele rodziców ze swoimi dziećmi czyli porady super niani itd. a on akurat wymagał czego innego, nasze postępowanie tylko pogłębiało jego zaburzenia.
Ale najważniejsze że teraz wiemy na czym stoimy i wiemy jak pomagać jemu i sobie.
w zamian duża doza cierpliwości i spokoju. Żałuję że nikt mi tego nie wskazał wcześniej. Tylko ja wiem ile mnie pracy i samozaparcia kosztuje żeby zagryźć zęby i zachować cierpliwość. Dawid bardzo się zmienił, nieziemsko się otworzył emocjonalnie ale wiadomo że pracować nad tym trzeba cały czas.
Miałam ogromne wyrzuty sumienia przed długi czas bo postępowaliśmy z nim jak wiele rodziców ze swoimi dziećmi czyli porady super niani itd. a on akurat wymagał czego innego, nasze postępowanie tylko pogłębiało jego zaburzenia.
Ale najważniejsze że teraz wiemy na czym stoimy i wiemy jak pomagać jemu i sobie.
annaoj kce
08.06/04.10/09.13
Wpadłam jeszcze z wieczorka, bo B pracuje.
Lenka też mieliśmy cutivate. W zasadzie czego myśmy nie mieli Trzymam kciuki, żeby pomogło.
Ja dostałam dzisiaj namiar na dobrego alergologa na NFZ, jutro zadzwonię i zobaczę jak z terminami. Zależy mi, żeby w razie czego testy za free zrobić.
Stefaa numer 2
Ja byłam u psychologa, ale kobitka stwierdziła, że w zasadzie wsio dobrze robimy. Może jeszcze do innego się wybiorę. Nie chce go lekami faszerować, bo uważam, że nie są obojętne dla organizmu.
uciekam w moje materiały z kursy się zagłębić.
Lenka też mieliśmy cutivate. W zasadzie czego myśmy nie mieli Trzymam kciuki, żeby pomogło.
Ja dostałam dzisiaj namiar na dobrego alergologa na NFZ, jutro zadzwonię i zobaczę jak z terminami. Zależy mi, żeby w razie czego testy za free zrobić.
Stefaa numer 2
Opisz proszę jak znajdziesz chwilkę.widzę że rozpoczęłyście temat zachowań dzieci, Dawid też wykazywał cechy nadpobudliwości, do tego był bardzo wybuchowy, impulsywny, chwilami nawet agresywny, bywały dni że płakałam z bezsilności, miałam dość. Wiecznie krzyczał i jedna awantura za drugą były. Poszłam z nim do poradni tutaj w Niemczech, przeszedł diagnozę. Okazało się że ma wiele cech ZA i ogólnie dostał w diagnozie zaburzenie zachowań społecznych. My rodzice też chodziliśmy na sesje, rozmawialiśmy z psychologami i psychiatrami i wtedy oczy mi się otworzyły naprawdę. Od samego początku to MY źle z nim postępowaliśmy, to moje biedne i trochę "inne" dziecko zamiast zrozumienia były krytykowane i karane za swoje zachowanie. Zmieniliśmy nasze postępowanie o 180stopni i od tamtej pory nasze problemy z synem zmalały do absolutnego minimum....
napisałabym więcej ale córki mi nie dają...może później.
Ja byłam u psychologa, ale kobitka stwierdziła, że w zasadzie wsio dobrze robimy. Może jeszcze do innego się wybiorę. Nie chce go lekami faszerować, bo uważam, że nie są obojętne dla organizmu.
uciekam w moje materiały z kursy się zagłębić.
reklama
Poziomki dzieki, czuje sie dobrze .
Dzieci spia. ....maly dzis strasznie szaleje w brzuchu, chyba sie glowa w dol obrocil bo po zebrach dostaje ....
Jutro juz mlody do szkoly, to wracamy do rutyny ......
Happymama fajnie ze terapia pomogla. Dobrze ze trafiliscie na dobrych lekarzy.
Dzieci spia. ....maly dzis strasznie szaleje w brzuchu, chyba sie glowa w dol obrocil bo po zebrach dostaje ....
Jutro juz mlody do szkoly, to wracamy do rutyny ......
Happymama fajnie ze terapia pomogla. Dobrze ze trafiliscie na dobrych lekarzy.
Ostatnia edycja:
Podziel się: