reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Marta zdrowka kochana, jak ja nie lubie byc chora i jeszcze dzieci lataja wkolo i marudza. I dlatego tez pewnie spadek formy psychicznej. Trzymaj sie kochana.
A maly czemu zle spi, placze? Ja tez czesto spie z mala bo przylazi do nas a nie chce zeby sie przywyczaila spac z nami dlatego laze w nocy i ja odprowadzam do lozka, czasami sie z nia klade. I tez mnie martwi to jak to bedzie jak sie maly urodzi.
Stefaa super ze sie tak zawzielas i chodzisz do tego dentysty :). Juz blizej konca niz dalej ;).
Iwona ciesz sie spokojem i czystszym domem ile mozesz :). My tez idziemy wieczorem pozbierac slodkosci, tylko ze narazie leje deszcz, mam nadzieje ze pogoda sie zmieni... mnie cos katar meczy, jeszcze leze ale juz slysze jak dzieciaki sie kloca, mala marudzi od rana.....

reklama
Mamcia no babka dowiedziała sie co o tym myślę :-), ech ale byłam wkurzona .

Marta oj współczuje Nocek ,ja bardzo dobrze wiem co znaczą nieprzespane noce i wiem jak to męczy :-(, nadal tak źle śpi ? Jak często ? Ja odkąd podaje oliwce konska dawkę syropu Melisal i u nas to działa :-). Zdrowka dla Ciebie .

Annaoj- ja jestem zdania jak Poziomki żeby wogóle tego nie jadł .

Stefa wiem ze za mną nie przepadasz hi ( da sie to wyczuć ,ale spoko luz :-) ) no to ja jestem dumna z ciebie ze tak twardo i dzielnie do dentysty chodzisz ,zazdroszczę odwagi bo ja mam masakrę na zębach ,tzn odwaga by sie znalazła bo chodziłam już wielokrotnie ale gorzej z kasa ,a właśnie jeśli mogę zapytać to ile cię taka przyjemność kosztować będzie ? .

Oli w szkole,ja posprzatalam ,zapiekanke makaronowa na szybko zrobiłam ,ali na bajki patrzy ,ja też odpoczywam ,później tata oliwki ma przyjść i zająć sie dziecmi a ja na te zakupy sama i do fryzjera ,później pakowanie .

dorota :confused: ja znam Cie tylko wirtualnie więc o lubieniu nie lubieniu nie ma wogole mowy.. ja po prostu mówię , piszę co myślę i przecież nie w każdym temacie mamy się zgadzać. A myślę, że forum to taka forma kontaktu, że szczerość ponad wszystko ! :-p

przyznam się szczerzę, że lubię czytać posty krótkie, treściwe .. na te długie mam czas wieczorem ale sił brak !

WYBACZCIE ;)

mamcia, iwona nie wiem czemu on tak źle śpi, kiedys zwalalam to na skaze a teraz.....kupiliśmy nieawno łóżko pietrowe z duzym dołem,że ewentualnie z nim spać, odprowadzać go ,myślałam,że sie przyzwyczai i dupaaaa. usypia w swoim łóżeczku i śpi tak do ok 24-1 i przyłazi do nas, odprowadzamy go do jego łóżka,często usypiamy znim, staramy sie wracac do naszego łóżka al nie minie poł godziny i on jest z nami z powrotem. często ma tak ,że sie wybudza i po prostu lezy i targa mnie po włosach, kreci sie. czasami w weekend jak mąż zabaluje śpie z nim i oboje sie wysypiamy, bo nie ma wędrówek w nocy. czuje mnie cały czas i ładnie śpi więc moje ptanie czy on naprawde tak potrzebuje mojej bliskości?????zawsze taki był od malńkiego,pamiętam jak był malutki i wyrwałam sie do sklepu od razu było darcie na maksa, wracałam i wystraczyło że go wzięłam na ręce ipo prostu przestawał płakać. pasozyty to nie są bo go odrobaczaliśmy a poprawy nie było.....myslalam o tej melisie w syropie.....

steffa jestem z ciebie mega dumna, wim co t za cudowne uczucie pokonać swoja fobie.pamiętam,że jak mi sie to udało przez pół dnia kręciło mi sie ze szczęscaw glowie

zapmniałam o kosztach .. więc nie są małe. Zbierałam na to dość trochę, bo jak już mam robić to wszystko na raz- nie potrafiłabym się zmobilizować do wizyt co m-c po jednym zębie :sorry2:

Jak na razie zostawiłam 1300 zł i myślę, że zostawię jeszcze z 1000 zł .. ale to jest tylko moja wina .. z próchnicą sama nie wygram - nawet najlepsze pasty, płukanki, żele .. jak jest to trzeba udać się do dentysty bo potem będzie tylko gorzej !

STEFA wiesz ojelam to ogolnikowo,napisalam ze nie przepadasz a nie ze nie lubisz :-),Ja tez wlasnie napisalam co mysle :-), spoko luz przeciesz nic nie mowie i rozumiem :tak:.Szczerze to tez lubie czytac krotkie posty ale jak ostatnio pisze raz dziennie to troche tego jest idlatego post wychodzi dlugi ;-).Kurcze wlasnie dlategomoje zeby wygladaja tak masakrycznie,musze zaczac kase zbierac,moje zeby to moja zmora :-(.

MARTA u mnie melisa dziala ale dosc duza dawka ale mam skontrolowane to u pediatry .

Ostatnia edycja:
hej
Marta mój nastarszy tak żle spał ( teraz ma 18 lat) , chyba do 3 lat nie przespał nai jednej nocy budził się
i płakał, poźniej do 10 roku życia zdarzało mu się jeszcze budzić, jeździliśmy po lekarzach, badania , usg
i nic, taka uroda, powiedzieli mi że dzień przezywa w nocy, też podawałąm mu syrop z melisy, u mnie średni działał,
wyrósł z tego, ale ile można, czasmi miałam serdecznie dość, doskonale Cię rozumiem
Stefa idziesz jak burza, pełen szacun dla Ciebie
Lenka zdrówka dla Was,
moje dzieci dosyć dużo śpią, praktycznie od urodzenia,moge wtedy popracować albo coś w domu porobić

czytałam, ze pisałyście o wózkach bliźniaczych, ja jeździłam wczesniej Nipperem, wg mnie jeden
z najlepszych wózków podwójnych, teraz jest już na moje dzieci za mały , teraz jeżdżą Jane twin,
czytałam też dużo pozytywnych opinii o Phil&teds-podobno super wózek
I ja bardzo zazdroszcze wyprzedaży w Uk i tych fajnych sklepów

Udało mi się dom posprzatać, jade na zakupy i po młodego do przedszkola,
później trochę popracuje

Ostatnia edycja:
Kate ja mam phil and teda sporta najzywklejszy.model ale to. jest wspanialy wozek, narazie jezdzi tylko lily w nim ale z czystym sumieniem moge go polecic kazdemu. Zanlazlam go na ebay za 100f w stanie jak nowy :-). Z wszystkimi dodatkami.
Jak sie lily urodzila mialam bugaboo cameleona tez fajny wozek ale ten jest lepszy.
Steffa tak jak ty robisz ze wszystkie zeby odrazu to najlepiej raz dwa i po krzyku ;).
Marta ja do syna bylam stanowcza i jakos przezylismy ten okres placzu nocnego a z lily juz mi sie nie chce lazic i sie klade do niej i sama ja tego nauczylam i teraz lazi w nocy. Zrobilam blad i teraz musze ja uczyc od nowa zeby spala sama.

dorota ile dajesz tej melisy w syropie? moze spróbuje....nam melisa bardzo pomogła przy córce, miala okropne bóle brzucha w przedszkolu (jako 5 latek), przebadana od stóp do głowy nic nie wyszło, posżłam do psychologa i kazała przez miesiąc podawac rano i wszytsko przeszło i sie uspokoiło

mamcia ja mysłałam,że jak będe trzymala sie tych samych zasad co przy córce to mi sie wszytsko uda, niestety teraz wiem,że każde dziecko jest zupełnie inne, to co skutkowalo przy dominice moge sobie do kosza wyrzucic przy norbercie

kate mi sie tez tak wydaje,że to na tle emocjonalnym może być, do tego mocne przywiązanie do mnie no i norbert ma po mnie charakter i moja mama miała ze mna to samo co ja z nim. pociesza mnie,że w wieku 3 lat wszytsko mi minęło

aanojce lub stefaa, nie wiem która pisała o kolejnym teście z angielksiego w szkole syna??? jakie maja podreczniki??? ja ucze ang i powiem wam,ze ja więcej uczyłam dzieci w przedszkolu niż to, co ma teraz moja córka pierwszej klasie

reklama
Stefaa wiem ze szybko minie ale to pierwszy raz tak i dlatego tak przezywam i was mecze. Ja tam bym i pojechala,ale to taki wyjazd na Wszystkich Swietych tylko zeby mame M wesprzec bo to pierwsze od smierci Tescia pol roku temu, mial w sumie sam jechac,no ale wzial Patryka. Tak w sumie to na te 2dni to mi sie nie chcialo ze wszystkimi ;-) jeszcze szkoda na bilety na tak krotko bo zdzieraja ;-)
I gratuluje :-) jak dumna z siebie to najwazniejsze :-)
Mamcia u nas tez leje co chwile- ale my na szczescie tylko po naszym osiedlu chodzimy wiec licze ze jakos sie uda ;-)
Dorota czyli u was nocki lepsze? To moze i ja mojemu Patrykowi cos zapodam bo ostatnio cos go meczy po nocach.
Marta nasz tez niby pieszczoch ale jak ostatnio M nie bylo caly tydzien to spal pieknie sam tyle ze ze mna w pokoju ;-) teraz znow z M i jest gorzej nie wiem czy to przypadek ;-) ale nasza najstarsza byla identyko jak ty piszesz - przeszlo jak miala ze 4 lata.

Klaudia chwile przerwy w sprzataniu miala a teraz uciekamy sprzatac dalej ;-)

Do góry