reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
haha mamcia 3mam Cie za słowo .. ile to jeszcze tygodni mi powiedz w zakonie masz żyć ?

poziomki na Twojego torta nie patrze, wiesz dieta cud hihi.. zaglądam codziennie ale weny brak ;)

wychodzę z wyra .. małż zaraz wróci.. dzieci dom rozniosły .. i na co było sprzątnie ?? Czas na gotowanie i niedzielny spacer !

Przeszlo :tak:, ale sie przestraszylam :-p. Mnie w ciazy bardziej nosi niz normalnie. Chociaz w tej sie stracham ale ile mozna wytrzymac :crazy:.
stefaa u mnie taz dzieciaki dom rozniosly od rana, teraz sie ruszam i ogarniam, juz 2 pranie wstawione, caly stos naczyn umyty bo az sie wylewalo z tego zlewu, a czy czasami dzis nie jest niedziela i czas odpoczynku? Hmmm napewno nie u nas :confused2:. Lily mi sie zaziebila, kaszel i gile do pasa :-(. Normalnie zyc nie umierac :cool:.
Stefaa dopiero 21 tydz mi leci to jeszcze musze wytrzymac, a jak juz bede mogla to mi sie nie bedzie chcialo :rofl2:.

Ostatnia edycja:
DZIEŃ DOBRY WSZYSTKIM !!!!!!!
ale mnie tu nie było ... ale po prostu mnie nie było, hahah ale o tym za chwile :)
Witam wszystkie nowe mamy, nie nadrobię czytania, nie ma mowy, dwa tyg .... o nie ;)
Mam nadzieje, ze u was dziewczyny wszystko w porządku, wszystkie całe i zdrowe i dzieciaczki również :)
Gdzies tu mi mignęło, ze ludzie patrzą na wielodzietne rodziny jak na kosmitów ?!
bo to jest tak ... jak nie masz dzieci , źle, bo pewnie nie mozesz albo mąż nie może, albo za wygodna jesteś, co ludzie powiedzą itd ...
masz jedno dziecko - to na pewno wpadłaś, albo nie twojego męża tylko z innym je masz, albo je masz bo "ci kazali" bo tak wypada ...
masz dwójkę - to gadają, ze po co ci drugie, mało masz z jednym roboty ? takie czasy a ty dwójkę ? do roboty byś się wzieła itd ...
no a jak masz więcej to jesteś patologia, albo psychicznie chora albo nie wiadomo co ....

NIE PRZEJMOWAĆ SIĘ STARYMI BABAMI , które same pewnie z wielodzietnych rodzin pochodzą a babsztylom wrednym nigdy nie dogodzisz.
Ja to mówię "zanim zaczniesz mówić o innych spójrz na siebie" !!!

Znam osobiście kilka rodzin wilodzietnych ... 4,5, 6 a nawet 10 dzieci !!!!!
i nikt nie narzeka ! Dzieci bardzo dobrze uczą się w szkole, rodzice pracuja zawodowo, mają pomoc w domu, wielki dom, egzotyczne wakacje, zakupy w ekskluzywnych sklepach ... no jakoś biedy nie klepią.
Wręcz przeciwnie, jeszcze pomagają innym. a klepią to stare baby i powinny się walnąć w łeb. o! tyle mojego na ten temat , ha ha

a ja moje drogie panie byłam na wakacjach.
niezapowiedzianych, mój mąż poszedł po rozum do głowy chyba :cool: zaczęło się tak:
pewnego dnia ktos zapukał do drzwi. Otwieram, patrzę TEŚCIE :szok: o mało zemdlałam :szok:
mój mąż przywiózł ich z lotniska i mówi do mnie "teraz się ubieraj i wychodzimy"
no wiec ja, szpilki na nogi i ide , a co ! myślalam, ze na jakąś kolację mnie zabiera albo może nowy samochód kupił :-D
a on mnie na lotnisko zawiózł, se myslę, pięknie, teraz powie, ze mam wsiąć do samolotu i nigdy nie wracać :szok:

pamiętacie jaki numer mu zrobiłam :-D....

ale, ale, patrzę, wyciąga moją walizkę z auta, moje papiery, swoje (myślę, jest dobrze :cool:)

i zgadnijcie gdzie mnie zabrał na 10 dni ????

10 dni spędzilismy razem, bez dzieci, psów, hałasu, na rozmowach, kolacjach ... ech ... warto było wylać mu "kubeł zimnej wody na łeb"

mal3.jpg mal2.jpgMaldives.jpgPrzechwytywanie.jpgmal4.jpgdiving.jpg

Załączniki

• mal3.jpg
    mal3.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 54
  • mal2.jpg
    mal2.jpg
    25,9 KB · Wyświetleń: 63
  • Maldives.jpg
    Maldives.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 85
  • Przechwytywanie.jpg
    Przechwytywanie.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 62
  • mal4.jpg
    mal4.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 58
  • diving.jpg
    diving.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 50
Antonia nie no kurde takie wakacje to mi sie nawet nie snia!!!!!!!!!!! Fajnie ze maz wpadl na taki pomysl :tak:, to teraz wypoczeta wpadaj czesciej do nas.

Antonia to się doktorek popisał, wow, po prostu bajka, przecież takie rzeczy to tylko w filmach się dzieją:szok::-D
ten błękit aaaaa
czy Ty chcesz żebysmy tu uwiędły z zazdrosci :eek::laugh2:

czy Ty chcesz żebysmy tu uwiędły z zazdrosci :eek::laugh2:
No wlasnie uwiedniemy wszystkie i z kim antonia bedzie pisac ;-).
Ja zaliczylam dzis jeszcze spacer i zakupy, obiad zrobilam i czekam na M. Jutro ma u nas wiac okropny wiatr prawie 200km na godzine :szok:. Prawdopodobnie zatrzymaja wszystkie pociagi w Londynie, juz ostrzegaja.

no jestem znów

dziewczyny jakie tam uwiędły , ja Wam czasem zazdroszczę , że macie czas tu siedzieć u narzekać, bo ja póki co czytałam was zawsze do snu , hihi a na pisanie no nie mam często czasu ale myślę teraz nadrobić

lenka21, oj tak doktorek się wykazał jak nie wiem co , niech nie myśli sobie, że ma żonę sierotę co mu będzie dzieci niańczyć, skarpety prać i czekać na niego pachnąca jak już raczy ze swoich "szkoleń" wrócić.. o nie nie

chyba sporo dało mu do myślenia to co zrobiłam bo teraz jest na każde skinienie palca. Oczywiście nie nadużywam tego ale ... sprawia mi to przyjemność

wakacje były cudne, odpoczęłam jak nie wiem co

U nas dzisiaj 23 stopnie i słonko ale już czuć "jesień" , chociaż powiem Wam, ze najpiękniej tu jest jak kwitną drzewa migdałowe ... normalnie jak drzewa wiśni w Japonii

Pozdrawiam wszystkich i miłego, upojnego wieczorku życzę :)

hejka
Korzystałam z pięknej pogody i z wolnego B. Pospacerowaliśmy, gości mieliśmy i my w gości. Fajny weekend był. Teraz cała trójka śpi, B na koszu, a ja mam chwilkę na bb.
Dorota zdrówka dla Oliwki. Ja przy katarze profilaktycznie często fioletuje ze dwa dni gardło, bo moi też mają skłonność od kataru przejść do zapalenia gardła.
Dzoana co się przejmujesz opiniami innych. Jeśli fizycznie i psychicznie czujesz się na siłach na 5 to czemu nie.
Nie pisałaś czasem na wcześniówkach? Jakoś mi tak znajomy Twój nick.

Ja moze kiedys bede mila 6 jak mi cos odbije na stare lata:D

Dzisiaj cycek chory troche lepiej al keszcze troche boli:(
Poziomki to dobrze, bo jak zaczęłaś o tej spiralce to sobie pomyślałam, że jak to, przecież jeszcze o małego Poziomka trzeba się postarać;-)
Jagodzianka śliczna:-)

Stefaa to niestety, jeśli już, wyjdzie po czasie.
Antonia pierwszy raz odkąd piszesz nie zazdroszczę miejsca pobytu, ale to tylko dlatego, że w Polszy akurat piękna złota jesień od kilku dni. Oczywiście wywczasów zazdroszczę szalenie, chociaż ja po jednym wypadzie bez (wtedy tylko Igor był) jakoś się przełamać nie mogę. B wspominał o wyjeździe w przyszłym roku z okazji 10rocznicy ślubu, ale jakoś nie chce bez dzieciaków:baffled: Może mi przejdzie.
Super opisałaś reakcję ludzie, niezależnie od sytuacji, zawsze wiadomo co powiedzieć.

kurcze i więcej nie zapamiętałam
miłego wieczorku

reklama
Do góry