reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

ojj Stefa bidulko.. wiesz mi można być tak wściekłym wczoraj przechodziłam sama siebie..

a co do obiadków, mam kilka swoich ulubionych dań .. noga z gotowania jestem.. najlepiej mi smakują cudze obiady.. :-Dtaki ze mnie pasożyt cholerny:-D

reklama
czesc laski:)

ja obowiązkowo jestem juz po drzemce, młody jeszcze śpi. chyba mały spioch sie urodzi, bo z tym spaniem przechodzę samą siebie. do tego zaczynam powoli swoje lekcje dodatkowe:)musze sie zrganizowac ze wszystkim od nowa

piszecie o obiadach, ja mam manie na tym puncie. musi byc codziennie zupa i drugie też jakieś musi być, staram sie gotowac na dwa dni. własnie zaraz biore sie za naleśniki.....oj dawno nie jedliśmy

czesc doris, chcociaz tutaj sie spotkamy:)

witaj mamcia, nowa mamusi:)

madii ja tez lubie podjadać u mamy a u tesciowej też nie pogardzam jak zaprosi heheheh

któraś wie co u annojce???

stefa ja nie dostałam:zawstydzona/y:ale ja jestem tu ostatnio rzadko

lece smażyć te naleśniki i sie naszykować na lekcje poki mały śpi:)

hej
dzięki wielkie za zaproszonko :-D

a co do mojego wieku to tak mi się przypomniało jak pisałam że ciągle tak w żartach mówię że ma 29 i pół i tak już zostanie na zawsze
to moja córka w tym roku na działce poznała koleżankę i jak była u niej to rozmawiali o rodzicach i padł temat wieku więc ona twardo tata ma 33 a mama 29 :tak::-D - i dumna z siebie mówi do mnie "no co, tak mówiłaś a ja nie wydam Twojej tajemnicy" :-D kochana moja żmijka

później Wam napiszę jak mnie mama z rana wqu....... :wściekła/y::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Aj z tym obiadem, polozylam sie teraz z mala na drzemke i nic nie zrobilam a zaraz musze po mlodego do szkoly wychodzic :sorry2:, no nic w zamrazalce jakies pyzy i pierogi sa awaryjnie.
Ja jeszcze nigdy krokietow nie robilam a ostatnio chodza za mna, chyba poszukam jakiegos przepisu i sprobuje :tak:, moze sie uda ;-).
Ogolnie to mam dobrze bo M robi w restauracji i przynosi mi pyszne dania :-) prawie codzinnie. Ale berdziej je lubie zjesc na kolacje ;-).
Uciekam szykowac Lily i lecimy po malego.
ania macie legwana :) moje marzenie, ale za duzy na nasze mieszkanie, dodaj jakies fotki plissssss. My narazie sie zdecydowalismy sie na ageme brodata, terrarium sami zbudowalismy ale poki co zaszlam w ciaze i sie wstrzymamy a terra stoi na polce :sorry2: puste.
marta dzieki za przywitanie :)

Ostatnia edycja:
Ja wiem wiem ;) annoj wyszła dziś ze szpitala się aklimatyzuje w domku :) dajmy jej jeszcze trochę wytchnienia alee tylko trochę hihih

Marta posyłam jeszcze raz zaproszenie .. na pewno wysłałam jakbym mogła zapomnieć o Tobie :) Ty te zajecia masz z angielskiego .. kurna to może i mnie podszkolisz ??

Mamcia w estauracji powiadasz noosz to ma szczęście :D chlop który nie przypali wody to marzenia nie jednej pięknej bestyji :D

Witam!M wyjechał przed południem.Niedawno dzwonił jeszcze sprzed granicy.Rano odprowadził Mikołaja do szkoły-to dla niego bardzo ważne było-tata to raczej takimi sprawami się nie zajmuje.Fajna sprawa z zamkniętym.A czy chcecie żeby podać datę urodzin czy wiek(rocznikowy oczywiście)wystarczy?
Ja niedługo na zebranie idę do Zuzy,babcia pojechała już do Bartosza a jutro u Mikołaja będzie.

pysia-miałam zapytać czy Twój Mateusz pójdzie za rok do 1 kl.?Ponoć dzieci ur. 1.01-31.06.2008 będą miały obowiązek chyba że ktoś chce.Może się coś zmieni bo debatują że obowiązek mają mieć wszyscy lub żadni z tego rocznika.Ja akurat się nie obawiam posłać wcześniej bo Mikołaj ze stycznia jest to prawie 7 będzie miał za rok,chodził do przedszkola więc nie ma żadnych przeszkód.

Madii77 mi moje mało kiedy smakują :p
wole jak Mąż gotuje- no ale ostatnio rzadko :( w niedziele czasem ..
-u nas też obiady jednodaniowe- czasem wyjątki- ostatnio zupy muszę mieć bo Najmłodsza grymasi- zupy pięknie zjada- ale dania z ziemniakami czy nawet kaszą itp to jej nie idą ostatnio :/ więc zupkę gotuję- dziś mieliśmy z wczoraj pomidorową- więc dla Nas gulasz jeszcze robię i będzie na wczesną kolację :p (choć zazwyczaj jak mówię że dla Nas i dwa dania jest to i dzieciaki zjadają oba dania :p )

i ja jeszcze niedawno też byłam noga- teraz już trochę lepiej ;)

ania138 świetną masz Córę :) ważne że tajemnica zachowana :)

a ja oglądam film- planuję na reklamie zrobienie kawki i leniuchowanie całą godzinę, a co :p
w między czasie tylko gulasz trzeba skończyć :p

miłego wieczorku dla wszystkich :)

madii a mi mi się jednak wydaje że jest ciężej mieć troje "na raz" i w jednym wieku niż troje w różnych etapach wiekowych:tak:

ja lubię gotować i piec też ale moje dzieci to niejadki, wybredne niejadki, na dodatek każde lubi co innego i czasami już mi się odechciewa przy nich gotowania bo ja się narobię a oni siądą i zaczną wybrzydzać.

mi senność ciążowa minęła zupełnie. Już nie pamiętam kiedy przykimałam w dzień, zupełnie inaczej było w pierwszym trymestrze wtedy to spałam dzień w dzień w ciągu dnia.
za to w nocy śpię fatalnie, bolą mnie plecy, drętwieją ręce, wstaje siku a potem nie mogę zasnąć a jeszcze od jakiś 2 dni maluch zaczyna mnie bombardować kopniakami w środku nocy;-)

happymam, ja tez fatalnie spie w nocy wczoraj polozylam sie po 22 a zanelam dopiero po pierwszej :-( i ciagle wstaje na siusiu, dlatego drzemlam z mala w dzien. Czujesz juz kopniaczki super, mi sie tez wydaje ze od kilku ni cos czuje, raczej nie kopniaki ale to juz chyba cos w tym stylu :tak:. Ale u nas tez pogoda jest okropna, szaro, buro i ponuro :sorry2:.
Madii77 ja gotuje ale tez uwielbiam kogos obiadki :tak:.

reklama
ania.. mądra córa :-).. bo mi przez ciążę i te dwa lata z trójcą to jakoś 3 lata umknęły.. to ciągle miałabym w swojej świadomości" Chrystusowy wiek ":szok:.
happy...i nadzieja prysła... znowu mam najgorzej..a ja tak się łudziłam:-D

Do góry