reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaale Wy piszecie :szok:
poczytałam po łebkach :zawstydzona/y:

Witam nowe mamy :-D

nie wiem czy dobrze pamiętam kto się pytał :zawstydzona/y: chyba Dorota - jestem w 7 i pół tygodniu (nie wiem jak to poprawnie gramatycznie napisać :rofl2:) a suwaczek Doris to taki trochę problemik że nie pamiętam jak go się wstawia :zawstydzona/y: te wstawiłam jakieś 6 lat temu

poziomki ale Jagódka jest śliczna :-D a ja mam koleżankę w Birmingham :tak: czy to Twój wypiek :szok:

hmm nie wiem co jeszcze więc spadam i wpadnę później

ach Dorota ja też WIDZĘ drugą kreskę :tak::tak: GRATKI ogromne, ale my tu płodne jesteśmy :rofl2:

reklama
Monika- ja mieszkam w Niemczech więc zniżka na podręczniki mi niepotrzebna bo ja płacę tylko 25 Euro od dziecka na początku roku i z głowy ale w razie czego można dostać z urzędu te pieniądze gdyby ktoś nie miał.

mamcia- to znaczy gdzieś tam w głębi duszy chyba jednak czuję że chłopiec ale to nie znaczy że wolę żeby był chłopiec. Może to dlatego że ta ciąża jest bardzo podobna do ciąży z synem , z dziewczynami czułam się zupełnie inaczej i 100 razy gorzej.

poziomki piękny chlebek:-)

Mamcia to nie tak daleko od nas:)

Ania juz 8 tydzien zaczynasz:)!
Suwaczki super:)

Swiat jest naprawde maly hehe
Chlek mojego wypieku-pelnoziarnisty z ziemniakami i siemieniem:)

Za tydzien musze sie wyprowadzic bo mieszkanie sprzedane:(

monika373 hehe mój Synek też lubi "padać" na podzłodze :p raz nawet zdazryło mu się zasnąć w szufladzie :p siedział i zastanawiał się jaką książkę sobie wziąść :p za długo myślał widocznie :p

pysia 25 dziękuję za życzenia dla Córci :)
moja Córa długo miała manie oglądania -pana z balonami- :p według niej a bodajże "odlot" się bajka nazywa :p
i jak to dziewczyna uwilebia Barbie, księżniczki i ostatnio polubiła Winx, ale tylko w tv mieliśmy a teraz już nie lecą i się dopytuje co chwilę.

moja Córka często w nocy spadała- też musiałam jej barierke kupic, teraz akurat spi na dużym łóżku więc nie potrzebuje (ps. jak spadała z łóżka to nic sobie z tego nie robiła -optulała się kołderką i spała dalej-na podłodze ;p musiałam ją do łóżka podnosić, bo sama by nie wstała :p )
ps. fajna z Was rodzinka :)

Dorotka też dziękuję za życzenia dla Córci :)
współczuję relacji z mamą :( szkoda że zamiast trzymać stronę Córki to woli Twojego ex :(
choć chyba jest teraz mnóstwo rodzin gdzie coś jest nie tak .. u mnie też nie jest róźowo, ale jeszcze nie aż tak źle jak u niektórych z was ...
u Mnie wyjazd samego M. był na tyle ciężki że dołączyłam do niego :p -i tak już prawie 7lat tutaj :p
ps. to Twoja dzidzia będzie z miesiąca mojej najmłodszej :) -moja majóweczka strasznie grzeczna, spokojna i roześmiana, więc i Tobie takiego brzdąca życzę :)

ps. co do monitorowania w ciąży, to ja z Synkiem miałam często USG w szpitalu bo się martwili rozmiarami Synka- był bardzo malutki, zazwyczaj przynajmniej 5tydodni do tyłu, ale wszystko ok się rozwijało, ale USG mi co chwilę robili- urodził się 3dni przed terminem- 2450kg i 45cm

Doris:-) dziękuję za życzenia :)
odcycolowanie udane :) choć przyznam że gdyby nie to że wcześniej odcycolowałam dni a nocki zostawiłam i dopiero teraz po ponad 3miesiącach od dni zabrałam się za nocki to byłoby bardzo ciężko tak od razu wszystko- choć powiem że już kiedyś z miesiąc temu już próbowałam, ale po jednej nocce się poddałam ale ze względu na siebie- psychicznie nie dałam rady-na drugi dzień miałam taką depreche że musiałam -nie dałaby rady tak dalej.. teraz się udało na szczęście- moje samopoczucie ok, choć oczywiście dziwnie tak troche, al jest dobrze już ;)

mamartusia u Mnie Synek dzięki przedszkolu zaczął się rozkręcać i wogóle mówić- a właśnie bałam się troche że nie będzie nic rozumiał i tym bardziej nie bedzie chcial mowic- tyle że oN nie mówił prawie nic i go mowa dzieci zmotywowała- ale przecież każde dziecko jest inne i każdy ma jakiś swój tok nauki i przyswajania różnej wiedzy -tak samo jak jeden jest lepszy z matemtyki a drugi z biologii np. :p więc chyba nie ma co uogulniać :)

Antonina L spodobało mi się zdanie że dziadkowie mówią każde w innym języku :p to dzieci rzeczywiście chcąc nie chcąc muszą się jezyków uczyć :p -chyba że dziadków przekabacą i nauczą :p

i tak do Irlandii tego waszego słoneczka troszkę też poproszę-na razie jeszcze nie jest źle, ale już niedługo się przyda :p

mamcia10 witam :) i zapraszam :)

poziomki to ja trzymam ksiuki żeby wszystko szybko się pozałatwiało i żebyś już mogła jechać :) a Twój przyjeżdża po Was? bo chyba nie sama z tą gromadą?
-choć ja leciałam sama z trójką w maja- tzn miałam pomoc szwagierki i jej męża ale oni też z dwójką byli więc też mieli co robić- choć muszę przyznać że spokojniej było teraz z trójką lecieć niż loty z najstarszą jak jeszcze mała była i rozpieszczona i na miejscu nie mogła usiedzieć-o matko to była masakra!!!
od maja? ohh biedna :*
chlebek piękny- Ty to zdolna :)

Madii77 masz co robić z tą Twoją trójcą :p a ja myślałam że to moje rozlatane na placu zabaw, a rzeczywiście Twoje w takim wieku że niezła przeprawa to wasze wyjście :p

lenka21 tobie też dziękuję za buźki dla Córci :)

Liza powodzenia :)

-udało mi się Was nadrobić i odpisać :) mam nadzieję ze za bardzo nie namotałam:)
potem napiszę coś od siebie o wczoraj, o torcie itd :)

buźki dziewczyny :)

Iwona ,plan mamy raki ze przyjedzie:) blizniaki przechodzily w samolocie od M do mnie i z powrotem:D Nie moglismy siedziec w jednym rzedzie.Nie podoba im sie tylko londowanie:/

poziomki daj przepis na chlebek :-p
Ty sama wszystko pakujesz? Jak Wy zabierzecie rzeczy? Bo jak dobrze kojarzę to Ty za granicę do męża się wyprowadzasz, czy coś poplątałam :rolleyes2:

moje dzieciaki,a szczególnie córka też lubią filmy przygodowe o zwierzętach tj: Bethowen, uwolnić orkę, hotel dla psów, Marley i ja nawet ostatnio obejrzała ze mną :) fajnie, oczywiście Barbie i Monster High itp też woli niż takie krótkie bajki ale jak była mała to nic tylko Teletubisie i piesek Puppi :baffled:

Dawidek natomiast uwielbia programy przyrodnicze, tylko muszę wybierać takie łagodniejsze bo często zdarza się że płacze na widok drastycznych scen ale ja też nie oglądam wtedy więc go rozumiem :tak: on nawet na Królu Lwie płacze, na scenie śmierci Mufasy i jak hieny śpiewają :tak: taki wrażliwy chłopczyk :-D
mikrokosmos to był jakieś trzy lata temu hit w moim domu oglądali co najmniej trzy razy w tygodniu :tak:

Ostatnia edycja:
Monika tak ja sie staralam o to dofinansowanie, i jutro ide do pedagoga sie dowiedziec co i jak wlasnie :p i bede sie klucic jak mi nie przyznaja ;P
poziomki no wlasnie to mi sie kojarzylo hehe, ale nic dziwnego taka ilosc dzieci to i sie mota w glowie:D ;-)

U mnie dzieciaki wariuja.... :p ehhhhh

reklama
mamcia- to znaczy gdzieś tam w głębi duszy chyba jednak czuję że chłopiec ale to nie znaczy że wolę żeby był chłopiec. Może to dlatego że ta ciąża jest bardzo podobna do ciąży z synem , z dziewczynami czułam się zupełnie inaczej i 100 razy gorzej.
Oo to u mnie odwrotnie, z synem w ciazy masakra pierwsze 4 mies wymioty, z corka obylo sie bez wymiotow dlatego teraz wydaje mi sie ze tez bedzie dziewczynka bo czuje sie super i jeszcze nie wymiotowalam na poczatku troche mdlosci i tyle na uroki ciazowe :tak:. mysle ze na polowkowym sie dowiem co tam za malenstwo siedzi :tak:.

ania138 a skad z Bydgoszczy jestes? Mialas juz pierwsze usg? Jak sie czujesz?
poziomki to bilety kupione? Kiedy sie przenosicie? My 6 lat temu tu przyjechalismy, zabralismy prawie wszystko co mielismy, reszte rozdalismy po rodzinie. Ale to byla wyprawa, jeszcze okazalo sie o wyladowaniu w londynie po polnocy ze nikt po nas nie przyjechal :baffled:, jezu co ja wtedy przezylam. Trzymam kciuki za Was zeby wszystko gladko poszlo bez problemow :tak:.
Co do szkol to u nas wszystko daje szkola, jedynie co to mundurki szkolne trzeba kupic ale to nie jest duzy wydatek :tak:.
Iwona widze ze Irlandia :tak:, tam tez troche rodzinki od strony M. Moja corcia tez malutka sie urodzila 2650 tez 3 dni przed terminem.

Do góry