reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dorota nie mam wyjscia mieszkam tu musze sie pogodzic z angielska sluzba zdrowia;-), w drugiej ciazy bylo gorzej bo ciagle porownywalam ciaze do pierwszej prowadzonej w pl. Teraz juz jest ok, przezwyczailam sie :tak:.
U nas dzis pozno obiadek bo M wraca dopiero z pracy, dzis wolowinka w sosie grzybowym, udalo mi sie dostac troszke grzybkow z pl :-D. Do tego ziemnieczki i fasolka szparagowa...
Antonina dokladnie BB wciaga bardzo ;-).
Mamcia napewno będzie wszystko ok,nie ma innej opcji :tak:
mamcia- tak dokładnie termin mam na 9 luty więc z tego co widzę ty będziesz następna po mnie :tak:

Stefaa- tak, już 3 tygodnie bez tych okropnych mdłości...jupiiii;-)

ktoś tu mnie pytał o płeć ( sorry ale zapomniałam) nie znam jeszcze i jakoś specjalnie nie palę się do poznania. Za tydzień połówkowe więc może się dowiem ale bardziej mnie stresuje czy wszystko będzie ok. bo nie miałam usg genetycznego ze względu na to że nie mam 35 lat i się nie załapałam na bezpłatne. Lekarz mnie uspokajał że nie widzi podstaw do zmartwień i do wykonywania tego usg. Usg robi mi na każdej wizycie w sumie.

u nas niedziela minęła spokojnie i leniwie w sumie. Mąż wysprzątał łazienkę na wysoki połysk:-) ja trochę poprasowałam. Odwiedzili nas znajomi z dwójką dzieci i trzecim w drodze a teraz czekam na pizze na kolację :tak:
Ja od 2 ciazy czyli od oliwki mam te usg genetyczne i kolejowe najpierw ze względu na poronienie,później przy spanie ze alanku ze względu na chorobę oliwki,konfliktu ,kochana skoro gin mówi ze nie ma sie czego obawiać to staraj sie nie martwić :-).
Mamcia z tego co sie orientuje usowaja stare blizny i zszywaja od nowa. Jezeli teraz Cie nic nie boli to pewnie jest wszystko ok:))

Stefa masz nju fure?

Antonia ja poprosze pomaranczowe drzewko:D
Fajna macie rodzinke,spoktykacie sie razem wszyscy kiedys?

Dorota ja na 2 polowe ciazy dlatego zjechalam do Pl i dopiero teraz wyjezdzam

Happy a rodzinka jaka plec obstawia?

Stefa dowod powinien byc ok 20
Zolzo jestem pelnoetatowa mama (foch) hahahaha tez ich nie lubie-generalnie draznia mnie rodzice na placach zabaw.

Powiem Wam ze z checia poszla bym do pracy odpoczac:)

Mamartusia chcac nie chcac cos juz powinnas kupic bo u mnie w szpitalu odcrazu trzeba bylo wszystko miec.
Ja nic nie wiedziałam o tym wycinaniu zrostow mnie sie wydaje ze mnie ich nie wycinali przy 2 cc, no nic wierzę ze i u mnie będzie wszystko dobrze .
pysia25, czego tu zazdrościć ? klimatu i jedzenia chyba :-D
uwierzcie mi ale wszędzie ludzie mają takie same problemy. Dzieci tu tak samo nieznośne, mężowie tak samo trudni do wychowania, itd, itp ....

U nas to typowo włoska rodzina, głośno, zwariowanie, szybko i na wariackich papierach jednym słowem mieszanka wybuchowa. Każdy prawie w rodzinie z innego kraju, każdy inny charakter, temperament, kultura ... czasem zwariować idzie

Ale ja staram się trzymać to wszystko w jakimś porządku bo inaczej oszaleję
Na szczeście tutaj klimat sprzyja, słonko cały czas nam świeci to człowiek rzadko w depresję wpada :)

poziomki, spotykamy się wszyscy przynajmniej dwa razy do roku. W wakacje i na boże narodzenie :)
w tym roku boże narodzenie w PL , juhuuu
No właśnie pozazdrościć pogody - sloneczka :-).
A tu troszkę nas :-)
Super fotki,rodzina jak z obrazka :-), fajnie was zobaczyć :-).
Zalamka zanim nadrobie o napisze na tel cos to juz nastepne posty sa...

Jagoda ma niektore ubranka na 74! Rosnie dziec w oczach a ubranek szybko ubywa...

Pysia dzieciaki do Ciebie podobne:)
Psię cuuudne:))

Antonia mam nadzieje ze i nam sie uda swieta rodzinnie spedzac skoro Wam sie udaje:)

Boli mnie pol glowy...heh
Dzieci moje zamiast spac dobrze sie bawia,Jaga tylko usnela.
Oj odbije ja sobie te wszystkie miesiace- tatus bedzie za nimi latal jak pojade:))
Szlag mnie juz trafia- pojechala bym juz a tu jeszcze nie wszystko pozalatwiane...
Niech choc raz sie cos normalnie ulozy:/
To sie pozalilam;)

A gdzie jedziesz ? Sama ? Gdzie ,kiedy i na ile ? Hihi 100 pytań do...? Hi .

Ja oliwie wysadzilam na nocnik i czekam aż zasnie więc z tel zaglądam na bb.

Długo spania mi nie zostalo bo o 6 wstaje ,o 7 wychodzę tylko z oliwka,was bardzo proszę o kciuki bo dziś na 7.45 mam komisje do orzeczenia o niepełnosprawności, oliwka orzeczenie ma do 2024 r ,ale staram sie o dodatkowy punkt w orzeczeniu,czyli o dodatkowe 820 zl ,proszę o kciuki,bardzo ta kasa pomoglaby nam w naszych planach zmiany mieszkania :-)

reklama
Witajcie poniedziałkowo...
wybaczcie, że nie odpisze każdej z osobna..:wściekła/y:

ale mam od rana mały sajgon.....

przywitam nowe mamy.. może Was nadrobię...

weekend minął mi średnio.
za 3 dni trójca kończy dwa lata... więc organizujemy ur. w sali zabaw..:-)

ja nie wiem czy moje dzieci sa energiczne i żywiołowe czy coś innego...w piątek była z nimi na placu zabaw ( sama z nimi chodze ) qrcze coraz to gorzej widzę, przecież sie nie roztroję..:szok:
w ciagu zaledwie 5 min zdarzyłyby sie 3 tragedie...

jedno uderzyło się o huśtawkę w tym czasie ( ryk i płacz) odwracam się drugie własnie uciekło z placu zabaw wprost na ulicę..a trzecie spadło z 4 schodka wchodząc na zjeżdżalnie:szok:

serce mi zamarło..

dobra zmykam bo dziś mi życ nie dadzą...
..

w2czoraj nie zaglądałam i tyyle do nadrobienia :shocked2:

Monika jak dajesz radę bez M, ja sobie nie wyobrazam póki co zebym miała sama zostać, a wyobraz sobie ze ja z tym zwrotem za ksiazki nic nie ugrałam bo u nas w szkole mają swoją granice dochodowa 439 zł, a o wielodzietnosci to już w ogóle cicho sza , nic nie wiedza :dry:

Iwona dla Klaudii buziaki

Witam nowe mamy
Antonia ale z was sfiksowana rodzinka :-D co tu dużo powiedzieć, ja TEŻ ZAZDROSZCZĘ

pysia ja temu mojemu na początku taką dużą poduchę kładłam na podłogę , ani razu mu się nie przydała , bo nigdy nie spadł

poziomki niezle tuczysz Jagodę ;-), co do marudzenie to dobrze wiesz ze po tu jestesmy zeby wysłuchac, ewentualnie tyłek zlac, ael kobito ja to cię podziwiam tyle samej wytrzymac i do tego poród i pierwsze tyg też sama, szacun :cool2:

Doris ketczup robiłam z przepisu annyoj, na watku kulinarnym jest, tylko na pewno mniej pieprzy kajenskiego, nie dałabym wcale cynamonu, i przez poł ziela angielskiego, imbiru, gozdzików, papryczek nie dałam wcale

mamartusia twarda sztuka jestes,, ja bym chyba nerwowo nie wytrzymała ze nic nie mam

stefa nowy wóz jest ?
tomek poszedł wczesniej bo moi chłopcy sa po roku, i tak to by chodzili razem do klasy co akurat jest mniej wazne, ale uwazam ze sprawiedliwiej bedzie jesli oboje pojda w tym samym wieku do szkoły, no bo skoro jeden musi isc w wieku 6 lat to drugi niech tez idzie

ale ale
w ptk był ich kolega z byłego przedszkola i tomek tak dokazywał ze od razu przestało mi byc zal mojego biednego malutkiego syneczka
dobrze mi to zrobiło

pysia ale fajne dzieciaczki

zaczełam troszkę odciagac pokarm zeby daac na noc kleik, szału ni ma, 60, 70 udaje mi się sciagnac, a i tak się budzi o 1, 2 , trudno
miałam cwiczysc z chodakowska , tydz cwiczyłam , ostatni tydz nic, wiec teraz znow musze si,ę ogarnac
pozdrawiam

HEJ

Nadrobilam ale kurde tyle nadrukowac????? :szok: :p zapomnialam kto co pisal... :-)
ale..
WITAM NOWE MAmusie ;-)
Yyyyy Dorota
super wlasnie labki to sa fjane psy ale z amlodu.... nieogarniete totalnie.... :p taki starszy to spokojniejszy racaj :)
i super ze pozew napisalas, teraz zaniesc i czekac na sprawde bedzie... aj w zeszlym roku skladalam pozew w sierpniu, a sprawe mialam w marcu... tego roku :p hyh....

poziomki Ty chyba pisalas do mnie z emusi jakis czas minac od nieplacenia, no to ja neiwiem ja bylam u siebie u komornika to sie pytalam to mi powiedzieli z enie ma czegos takiego ze jak nie placi idzie sie i ubiega o swoje :p niewiem musialabym sie dopytac :dry:
Stefea no ja bym mu kopa zasadzila azle 400km jest odemnie :-D :p dzis zadzwonie do niego jak do popoludnia nie bedzie kasy na koncie... gwoli przypomnnienia co by wiedzial z ejutro 10ty :p nienawidze tej niepewnosci, do tego mam ksiazki do oplacenia kasa na czynsz odlozona i jej ruszac nie chce... :/ prawdziwy dupek z niego.... nie mam sily juz... :angry::baffled:

Kurde tyle pamietam... :p
Ide dzis do mopsu zlozyc papiery o rodzinne na nowy okres :/ ciekawe ile ludzi znow bedzie... :sorry2: no ale bede siedziec az mnie przyjma :tak: trzeba..... :sorry2:
Nom lece ogarniac dalej, cora na 11 do szkoly dzis :p ehhhhh znow zwariowany dzien ..... :no::confused:

poziomki- mąż obstawia kolejną córę, dzieci obstawiają chłopca, ja nic nie obstawiam a otoczenie też twierdzi że chłopiec...no zobaczymy:-)

Witam z kawka :tak:. Synek juz odprowadzony do szkoly, chop wyprawiony na caly dzien do roboty :tak:. W domku tylko z najmlodsza, troche ciszy i spokoju :tak:.
U Was tez tak zimno? U nas dzis okropnie i do tego pada deszcz, zaczyna sie angielska pogoda pewnie bedzie tak padac teraz przez kilka miesiecy :sorry2:.
Dorota trzymam kciuki &&&&&&&.
poziomki gdzie do uk wyjezdzacie?
happymama82 a ty jakie masz przeczucia co do plci? Ja mysle ze u nas bedzie dziewczynka :tak:. Oj teraz dopiero doczytalam ze nic nie obstawiasz ;-) jakas zakrecona jestem z rana :-D.

Mamcia do Birmingham

Dorota jade z dziewczynami do meza do Uk na stale

Madii biedaku masz Ty sie z nimi,moje blizniaki sie mnie pilnuja

Lenka wlasciwie sie przyzwyczailam do sytuacji bo co bylo zrobic... Teraz juz blizej niz dalej do wyjazdu. M nie widzialam od maja:(

Liza masz racje popuerdzielilo mi sie i poszlam o krok dalej:) zeby alimenty brac z mopsu musiszmiec od komornika zaswiadczenie ze od 2 mcy nie placi. Do komornika mozesz isc odrazu

Happy to niech bedzie syn, bedziesz mial po rowno :))

Chlebek upieklam

Ostatnia edycja:
lenka21-odnośnie dofinansowania to idź do wydziału szkolnictwa czy do jakiejś instytucji na skargę,a o tych dofinansowaniach bez wzgl. na dochód dla wielodzietnych to pani z fundacji mi link przysłała i dziwię się trochę że nie chcą Ci uznać w Waszej szkole.Ale rachunek albo fakturę za zakup masz?bo trzeba przedstawić.Jakby nic już nie dało się zrobić to pamiętaj na następny rok wcześniej to załatwić i jak jest dla wielodzietnych i jest na to ustawa to walcz o to co się wam należy

mamcia,liza,happymama-a Wy starałyście się o to dofinansowanie?bo widzę że się łapiecie

pysia-M jednak jedzie dziś na wieczór chyba(jest zależny od szwagra bo jeżdżą razem jego samochodem).Teraz to może na 1.11. przyjedzie no ale wiesz to tylko 3 dni a jeszcze podróż(prawie 800 km)więc może zrezygnują ale na Boże Narodzenie to już będzie i wtedy do Nowego Roku już zostają.Dobrze że Bartosz jest już starszy i dużo pomoże bo tylko on nam zostaje jak jakaś ciężka praca by była w domu.

Ostatnia edycja:
Moze teraz sie wklei:)

Załączniki

• 2013-09-09 11.49.06.jpg
    2013-09-09 11.49.06.jpg
    30,2 KB · Wyświetleń: 27
reklama
Oj jaki piekny chlebek ja chce kawalek z maselkiem :-D. JA do pieczenie jestem noga :zawstydzona/y:, jeszcze nigdy nic nie upieklam.
Oj sorki przypomnialo mi sie raz z synem ciastka maslane robilam i bezy :sorry2:, na tym sie skonczylo.
Ale za to uwielbiam gotowac :-).
U nas strasznie sie zrobilo, deszcz leje i tylko 13st. :szok:, a 3 dni temu bylo 33st. normalnie szok. Wszyscy jestmy pociagajacymi nosami :sorry2:. Zaraz musze sie zbierac i leciec po malego do szkoly a mam spory kawalek....
poziomki ja mieszkam w Londynie

Ostatnia edycja:
Do góry