reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dzień dobry z samego rana :)
korzystam póki dzieciaki śpią jeszcze :)

Dorota123- w Polsce nie wiem czy by mi się te moje marzenia udało spełnić... Córcię najstarszą rodziłam w Polsce- i "mój" szpital tak mnie zniechęcił, że nie wiem czy bym się odważyła rodzić tam kolejny raz- a pewnie na lepszy szpital lub prywatną opiekę nie byłoby Nas w Polsce stać. I to była najgorsza rzecz jaką zrobiłam, że pojechałam do Polski rodzić- bo już wtedy mieszkałam w Irlandii, ale bałam się tutaj rodzić, za dużo dziwnych komentarzy się oczytałam- choć teraz po 2porodach i relacjach innych rodzących tutaj, to się zastanawiam gdzie ja te głupoty znalazłam, bo rodzić tutaj jest tak wspaniale, że każdej Mamie wszędzie takich porodów- i takiej opieki po bym życzyła. Więc chciałabym postarać się o dzieciaczki moje wymarzone póki jesteśmy tutaj- choć na razie planów powrotowych nie ma, a jak już dzieciaki szkoły (tzn. klasy od 2do góry) pozaczynają to raczej już zostaniemy tutaj, bo będziemy chcieli żeby już tutaj skończyli.

Wykorzystuj męża, wykorzystuj- niech się szybciutko uda :)
Ja też przy staraniach "trafiałam" w owu, znam swój organizm, obserwuje, teraz po porodzie próbuję dojść co i jak :p ale póki co to zamotane to wszystko i całkiem inne niż przed porodem :p więc jeszcze nie wiem czy płodność ma już wróciła czy nie- bo @ nie :p

-to się żegnam,bo dzieciaki się budzą ;)
miłego dzionka wszystkim :)

reklama
hello
nie wiem co mi się wczoraj stało, ale obrobiłam 4 skrzynki pomidorów i jeszcze na ciacho mnie wzięło o takie
Ciasto czekoladowe doskonałe - Przepis
wyszło przepyszne. Nawet mama wczoraj jak mnie odwiedziła to stwierdziła, że takiej zarobionej to ona mnie jeszcze w kuchni nie widziała
wink2.gif

Mam nadzieje, że jednak nie urodzę i zobaczę Młodego na żywo z tytą, w koszuli pod krawatem, pewnie się poryczę
embarrassed.gif

Dorota to mam nadzieje, że w tym cyklu się uda.
Iwona to jaka cisza nagle w domu, z 3 z jednym. Ja z jednej strony nie lubię jak moje dzieciaki gdzieś jadą, ale z drugiej teraz myślę, że przez ten pierwszy okres, jak nie będą chorować, to szkoła i przedszkole będzie zbawieniem.
Misiarska ja z brzoskwiń dżemik robię, dzieciaki uwielbiają. W tym roku mama moja stwierdziła, że zrobi, żebym już tak nie szalała.
Fajnie, że już się oswoiłaś. Dzieciaki faktycznie mają chyba jakiś 6 zmysł, moje od początku mówiły, że będzie brat.
Wczoraj mama mi opowiadała, jak dzień wcześniej byli na placu zabaw i jakiś chłopiec do Igora, że brudzi gumą z butów zjeżdżalnie, a Młoda pięści zaciśnięte i "TO NIE MÓJ IGOR!!!, TO NIE MÓJ IGOR!!!"
uciekam na kawkę z B
miłej soboty

annaoj kce i ja Tobie zycze abys urodzila najwczesniej we wtorek :tak:.

Ja sniadanie zjadlam z dzieciakami teraz ide na moja inke i cos ogarnac bo dzis lenia mam niesamowitego .

IWONA no to masz racje w PL to nawet strach miec 1 dziecko,ale co zrobic czasem i w PL trzeba spelniac swoje marzenia :tak:,Ja to Ci zazdroszcze ze jestes w Irlandii:tak:

IWONA naprawde cie podziwiam ze swiadomie chcesz miec 4 dzieci :tak:,ja zawsze chcialam miec 3 :tak:i jakby sie udalo miec 3 dziecko to bede sie starala aby mnie podwiazali przy porodzie,mysle ze mnie podwiaza bo to juz bylaby moja 3 cesarka a juz przy 2 cesarce lekarz mowil ze kolejna to dla mnie ryzyko bo mam wielkie zrosty od srodka,ale ja sie nie poddaje i staramy sie o 3 ,ja wierze ze bedzie dobrze :tak:.
Dorota ja też świadomie chciałam czwóreczkę a i nie jestem pewna czy na czwartym poprzestaniemy;-) Chciałam mieć mniejszą różnicę między trzecim dzieckiem a czwartym ale tak wyszło jak wyszło i też będzie fajnie.

jesteś pewna z tym podwiązaniem. Moja siostra się wysterylizowała po trzecim dziecku i po latach bardzo żałowała, chciala się nawet poddać operacji żeby to odkręcić ale w sumie lekarze jej odradzali i zostawiła to tak jak jest.

Hejjjjjj:-D
Misiarska błonka która dzieli dzieci jest bardzo cieniutka i ledwo je widac.Jezeli sa jednooosmówkowe tzn ze maja wspólne lozysko i istnieje ryzyko TTTS (przetoczenia). Bedziesz bardzo czesto na usg chodzic,ja chodziłam co 2 tygodnie.
Upewnij sie ze Twój lekarz ma doswiadczenie w prowadzeniu ciazy mnogiej a jezeli nie to poszukaj może poradni ciazy mnogiej. Bliźniaki to nie przelewki i trzeba pilnować:)

Naskrobałyście tyle że nie nadążam:-p
Annaoj widze że trzymasz sie dzielnie:-) Już niedługo do poniedzialku tylko 2 dni:-)

Dorota trzymam &&&&&&&&&&&&&& bież męża w obroty:-D z podwiązaniem jest tak że jajowody mogą na nowo sie połaczyć lub udrożnic. Tez o tym myślałam ale poczytałam i doszłam do wniosku że przy wkładce jest mniejsze ryzyko ew zajścia

Iwona troche długo nie masz @ nawet jeżeli karmisz:confused: byłaś u gina a wąłściwie gp?
Ja wszystkie dzieciaki urodziłam w PL i nie moge narzekać-nawet przyjechałam z Danii specjalnie teraz żeby tu ciązę prowadzić do końca.
Bliźniaki Misiarskiej tak jak i moje są nie dziedziczne-dziedziczy sie tylko dwujajowe-jednojajowe są cudem natury:) Masz szanse;))

Happy faktycznie Tobie poród zbiegnie się ze świętami... Dużo wydatków i roboty
Ja też nie jestem przesądna:)

Co do mojej żony-owszem jest mężczyzną:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Dorota ja też świadomie chciałam czwóreczkę a i nie jestem pewna czy na czwartym poprzestaniemy;-) Chciałam mieć mniejszą różnicę między trzecim dzieckiem a czwartym ale tak wyszło jak wyszło i też będzie fajnie.

jesteś pewna z tym podwiązaniem. Moja siostra się wysterylizowała po trzecim dziecku i po latach bardzo żałowała, chciala się nawet poddać operacji żeby to odkręcić ale w sumie lekarze jej odradzali i zostawiła to tak jak jest.

Szacun ze chcesz miec tyle ,no ja to chyba bym sie wolala podwiazac chyba ze jak juz bede blizej rozwiazania 3 dziecka to zapoznam sie z innymi metodami,wiecie takie wieksze zabezpieczenie itp.

Jak rodzilam Alanka to lekarz podczas cesarki powiedzial mi zebym juz w ciaze nie zachodzila bo mam straszne skrzepy i zrosty,moj gin pozniej mowil ze macica moze peknac juz po 1 cesarce takze ryzyko zawsze jest,ale ja chce podjac te ryzyko bo moze byc wszystko bezproblemowo :tak:.

POZIOMKI czy ja dobrze widze ze ty masz 5 coreczek ? ,naprawde was podziwiam dziewczyny i skladam poklon normalnie bo ja bym nie dala rady hhihihih.

Ja dostalam weny i wysprzatalam mieszkanie,nawet okno umylam ,dzieci mi pomogly,one lubia myc okno :tak:,zostalo mi tylko powiesic firanke i odkurzyc co teraz robia za mnie moje dzieci,one odkurzaja a ja na bb hihih,nie ma to jak darmowa sila robocza,tylko aby sie jeszcze tak nie klocily podczas tego odkurzania to juz bylby bajer.

Ja zaniedlugo wezme ich na plac zabaw,mam nadzieje ze nie spadnie deszcz jak juz bedziemy na tym placu :tak:

annaoj ja w zeszłym tyg robiłam przecier z 12kg, bo tyle mi weszlo do plecaka, a byłam z trójca na targu wiec jakos musiałam to niesc, mysle jeszcze o ketchupie ale nie wiem jak, a Ty jaki masz przepis, w tym tyg robiłam kompoty z gruszek i sliwek i mam kilka słoiczków malin, bedzie dla olka, a pałera masz rzeczywiscie niezłego :-D

dorota miłego i owocnego wieczory zycze, moi tez czasem odkurzaja ale i tak trzeba poprawic , a starszy dzisija stękał ze praca jest taaaka NUDNA :baffled:

podwiazac bym się nia dała:dry:, wkładka tez nie wchodzi w gre, tabsow nie moge, zostaje gumka i npr, przed ciaza nie narzekałam na ten sposob, jedynie teraz czarna magia, owu ani widu ani słychu

iwona rzeczywiscie długo nie masz @,

mamartusia chciałam napisac dokładnie to samo co Ty w zwiazku z żoną poziomki :-D

misiarska cudne zdjęcie

tort bezowy zrobiony ( tort kupiłam ) tradycyjnie z masą cytrynową i wisniami, to akurat moja produkcja :tak: bo mężasty ma urodziny, czytam piecdziesiąt twarzy greya a raczej juz ciemną stronę greya i powiem tak ksiazka fajna ale jak dla mnie stanowoczo za duzo seksu, wiec je omijam, no ileż można, a dzisja jeszcze jade z chłopakami poświęcić plecaki

pozdrawiam

Lenka dlaczego wkładki nie?-takk z ciekawości pytam:tak:
Jak robisz mase cytrynową?? Beza jest prosta i pyszna domowa po co kupujesz:-p

Ja mam zawsze po ciazy od razu regularne@

reklama
poziomki jak dla mnie nie ma tylko działnia antykoncepcyjnego no i nie wyobrazam sobie miec coś tam włozone :sorry2:, a bezy piekę czasami , i jeszcze taki pyszny blacek własnie z bezą i płatkami , masa budyniową i smietaną, pycha, ale tortu to mi się nie chcę:zawstydzona/y:, i szybciej jest gotowe

miedzy pierwszym a drugim porodem nie miałam wcale @, a owulka musiała byc mniej więcej miesiąc po tym jak przestałam karmic, a raczej samo przestało leciec, jak tomek miał ponad 5 miesiecy

a ijeszcze o masie zapomniałam , gotuje budyn z maki, zółtek startej skorki cytryny, do tego sok z cytryn i miksuje z masłem

Ostatnia edycja:
Do góry