reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Witam i przepraszam ze jakoś tu mnie nie ma, tzn. jestem, czytam, ale weny na pisanie jakoś u mnie brak ostatnio,ale co by za dużo zaległości nie mieć to się odzywam :)
U Nas Córcia najstarsza szkołę zaczęła wczoraj :) do 12:30 jeszcze do następnego tygodnia a potem znów do 14, Synek w poniedziałek do przedszkola i zostaje z najmłodszą w domu.

Ania gratuluje- super że za pierwszym razem się udało :) i oby teraz z lekarzem się udało- zmieniaj na jakiegoś normalnego ;)

Misiarska gratuluję wspaniałych wieści :) ja zawsze chciałam mieć bliźniaki, ale u Mnie raczej nie ma co na to liczyć :( u Nas w rodzinie nikt nigdy bliźniaków nie miał, więc :( a Ty teraz uważaj na siebie i Maluszki :) niech rosną zdrowo :) a zdjęcie wspaniałe :) takie dwie malutkie kruszyny :) ahh się rozmarzyłam nooo :p :(

Doris:-) masz ambitne dzieci :) oby za rok Córce się udało skoro to jej marzenie :) a Syn skoro już zaszokował na egzaminie to i w szkole sobie na pewno poradzi :) oby im się wszystko po ich myśli ułożyło i tylko pogratulować ambicji :)

pysia25 podziwiam :) ja nie lubię remontów żadnych :p nawet malowanie mnie denerwuje :p bo ja to pedantka co do sprzątania po tym i każda kropelka farby mnie denerwuje :p i sama siebie tym też denerwuje :/

Dorota witaj i owocnych staranek :) Ja wciąż o staraniach myślę, ale na razie odkładam :p w sumie to jakby nie było to nawet nie do końca wiem czy już by coś z tego wyszło- od porodu jeszcze @ nie dostałam- nadal czekam :p nie żebym za nią tęskniła ale niepewność czasem wykańcza :p

annaoj kce to ja życzę żeby to jednak było już po 2 :) żebyś jeszcze mogła do szkoły pójść na rozpoczęcie :)

i wszystkie Mamusie pozdrawiam :)

reklama
To Ty jesteś w związku z kobietą?

hahaha:-D poziomki ma zwyczaj zwać swego chłopa żoną:-D przyzwyczaisz się Monika.

moje dzieci mnie dzisiaj denerwują. Czekam aż wreszcie pójda spać żeby trochę odetchnąć. W ogóle to mam jakiś nerwowy dzień bo chłop też mnie wkurza a w sumie nic złego nie zrobił biedak.

Happy zapobiegawcza jesteś,ale faktycznie spokojne kompletowanie wyprawki ma swoje zalety:tak:
po za tym tłumaczę sobie że właśnie w listopadzie to już trzeba myślec o prezentach a w grudniu o świętach i będzie sporo wydatków więc w sumie na spokojne kompletowanie mam tylko wrzesień i październik a w styczniu chcę tylko kupić łóżeczko i wózek. Pokój który będzie przeznaczony dla malucha stoi pusty i służy nam jako tzw. graciarnia, trzeba go będzie pomalować tylko i chcemy tam wstawić taką sofkę rozkładaną do spania dla nas na początek no i komodę i to właściwie tyle ale jak się to wszystko zostawi na sam koniec to jednak trochę wydatków jest więc wolę sobie to porozkładać na te wszystkie ciązowe miesiące i mniej odczujemy. A przesądna nie jestem i uważam że co ma być to będzie jeśli chodzi o przedwczesne kupowanie.

Witam sie i ja wieczornie .
Byłam chwilę u koleżanki,jakieś zakupy i od 15.30 do 19.30 na placu zabaw,tak sie fajnie bawiły moje dzieci ze żal mi bylo iść do domu :-),

Iwona ty byś chciała jeszcze 4 dziecko ? Podziwiam i szacun :-).

Happymama ,oj ja mam dziś to samo,bez kija nie podchodz,na chłopa też zła jestem,ja tu płodna a on borok zmęczony usnal ,ale zaraz go obudze bo nawet kolacji nie jedliśmy,czekamy zawsze aż dzieci usna :-)

anula - lekarka mi powiedziała, że na 100% jest to ciąża dwuowodniowa. I powiedziała "prawdopodobnie jednojajowa". Ale reszte informacji ma mi udzielić podczas kolejnej wizyty, a będzie ona po badaniach prenatalnych. Zresztą sama widziałam na monitorze, że maluchy są przedzielone:-) A niestety na zdjęciu tego za bardzo nie widać.

annoj - rozwaliło mnie określenie "pudliszki factory". Mi pomidorki w słoikach zrobiła moja babcia. Ja wczoraj przerobiłam 16 kg malin na sok. A jutro będę robić brzoskwinki na kompot. A czeka mnie jeszcze zrobienie samej marchewki w słodkiej zalewie, bo moja córcia ma problem z warzywami a taką marchewkę uwielbia.
Jeśli bliźniaki są jednojajowe, to właśnie są jednej płci. A szczerze mówiąc moja córcia mówi mi cały czas, że będzie siostrzyczka i braciszek :-)

dorota, happymama - dzięki za słowa otuchy :-)Mam szczerą nadzieję, że naprawdę dam radę.

Iwona - staram się uważać, ale strasznie się boję, że może być coś nie tak... A ogólnie u nas wszyscy się cieszą, a najbliższe koleżanki już chcą przejąć jedno maleństwo (no w końcu chciałam mieć trójkę ;-))

Pozdrawiam wszystkie mamusie :-) i uściski dla Was kochane

Misiarska widzę ze już sie z ta wiadomością oswoilas i ja czuje ze już kochasz te swoje malenstwa :-)

Ja sie wkurzam bo sąsiad pod spodem ma imprezę i dudni mi tu,dzieci jeszcze sie nie pobudzily ,ale ja zasnąć nie będę umiała,pisaliśmy już smsa do sąsiada ale ma nas gdzieś widzę,ja to zaraz mu kolejnego napisze ale ostrzej .
M sie dziś postarał i staranka zaliczone :-).

Dobranoc

dorota123456789 ojj :) ja czwóreczkę zawsze chciałam :) więc to jedno jest pewne że kiedyś się pojawi- na razie jestem na etapie zastanawiania się czy bym chciała już niedługo czy może troszkę później- jak się pojawi w między czasie to będę szczęśliwa :)
oby były udane staranka :)

misiarska niektóre dzieciaczki jakąś intuicje mają ;) moja Córcia przy ostatniej ciąży cały czas mówiła że dziewczynka- Amelka - sama imię wybrała i tak na nią przez całą ciążę mówiła :) my płci nie znaliśmy do końca- ja też miałam przeczucie że będzie dziewczynka, ale ze względu na to że z drugą ciążą moje przeczucie się myliło to myślałam, że tym razem też się mylę- ale jednak nie :p
więc może się jeszcze okazać że Córcia rację ma i są dwujajowe ;)
myśl pozytywnie i się nie zamartwiaj -to też maluszkom pomoże :)

dobranoc wszystkim Mamusiom i Maluszkom :) spokojnej nocki dla Was :)

reklama
IWONA naprawde cie podziwiam ze swiadomie chcesz miec 4 dzieci :tak:,ja zawsze chcialam miec 3 :tak:i jakby sie udalo miec 3 dziecko to bede sie starala aby mnie podwiazali przy porodzie,mysle ze mnie podwiaza bo to juz bylaby moja 3 cesarka a juz przy 2 cesarce lekarz mowil ze kolejna to dla mnie ryzyko bo mam wielkie zrosty od srodka,ale ja sie nie poddaje i staramy sie o 3 ,ja wierze ze bedzie dobrze :tak:.

Kurczak dziewczyny 3 majcie kciuki,ja testow na owulacje nie robie ale znam siebie i dzis mam chyba owulacje.Jak robilismy syna to noc wczesniej byly przytulanki,ja od rana owulacja i po 2 tygodnia pozytywny tescik,teraz podobna sytuacja,wczoraj przytulaski,dzis owu hihih,ale aby nie bylo dzis tez M musze w nocy wykorzystac :tak:.

M w pracy,dzieci jeszcze spia,ale zaraz wstana,ja dzis jakis lajtowy obiad,posprzatam i po obiedzie na dwor z dziecmi wyjde,M wroci kolo 19 i bedzie juz po dniu.

Spac mi sie chce.jak dzieci wstana to kawe musze sobie zapodac,ja pije inke z blonnikiem,smakuje jak rozpuszczalna :tak:.Milego dnia

Do góry