reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Ania powtorz test za 2 dni, trzymam kciuki

Stefaa to udanego wypoczynku

annaoj juz niedługo nam tu relacje z porodówki bedzie pisac:tak:

co do leków olka, on nie ma astmy, infekcja górnych dróg oddechów na samym poczatku, jak byłam póxniej to mówiła ze jakies obturacje słychac (szmery na oskrzelach??? ) i wydłuzony oddech, ale ze niej zle, ale takie leki dała:-(, a kaszel ma okropny,choc jest poprawa duza, w dzien nie kaszle no wczoraj jak się rozryczał, w nocy było cichutko, 1sza taka nocka od kilku dni, za to z rana dał popis, kaszlał 40 min kilka razy zwracał tą wydzielinę, a poza tym smiejące się , normalnie jedzace dziecko. Tesciu meczy się z takim okropnym kaszlem juz 2 tydzien, A tomek chyba 3 tyg walczył.A na kwietniowkach lekarz dał tylko mucosolvan i skierowanie na rentgen dla dziecka z jakims szmerem na oskrzelach, a my jebut , taka leki
oj wiem stekam stekam, no komus musze:sorry:

trzymajcie sie dziewczyny

aa zamówiałm ksiazki do 1szej kl, juz przyszły, i okazało się ze jedna ksiazke nie potrzebnie kupiłam bo była w boxie, szkoda ze matoły nic nie zaznaczyli na wyprawce o tym

reklama
Stefea to może jakoś w przyszłym roku się zgadamy u nas.
Lenka nie dziwię się, że narzekasz. Wydaje mi się, że lekarz przegiął, od razu takie leki zapisując.

Śpiąca jestem:eek:

Annaoj karmie cyckiem:) kto by mi kazal w nocy po butelki biegac:/
Ty zaraz sie rozpakujesz :) taki wypadzik dobrze Ci zrobi tylko nie luzuj sie za mocno;) haha
Juz 3 tygodnie az trodno uwierzyc! Przytyla chyba z kilogram:))

Stefa zamknij oczy i paluchem w mape:)) Tak naprawde nie wazne gdzie wazne ze razem:)

Lenka ZDROWKA Ja sie staram lekow jak ognia unikac i dlatego rzadko zagladam do lekarza.

Wlosy ufarbowane-ognista laska jestem tetaz:)
Szarlotka sypana sie piecze mmmniam:)

Ostatnia edycja:
hej Kochane
dziękuję za tyle odpowiedzi i podpowiedz :-D właśnie mi o to chodziło czy któraś z Was miała podobną sytuację :tak: bo tak pomyślałam że za szybko może zrobiłam test, no i to nie było siku po nocy tylko kolejne i dlatego dopiero po tylu godzinach się pojawiła ta druga kreseczka :rofl2:
nie nastawiam się na nic, no przynajmniej się staram,
M powiedziałam tylko o tej jednej i poczekam, tak jak mówicie dwa trzy dni i zrobię jeszcze raz, no chyba, że dam radę do soboty ale wątpię :rofl2:
krwi nie będę badać bo nie mam kiedy do przychodni na osiedlu iść a u mnie w pracy to same znajome i znajome znajomych :baffled: a nie chcę żeby się rozniosło

no to czekamy

Hej poszukuje koleżanki do wspólnej porannej kawki :D prawie wszyscy na urlopie, dyrektor chory i ja sama na posterunku :) Chociaż nie lubię takiej ciszy to dziś wyjątkowo mnie to cieszy :) ogarnę się przed urlopem i może zerknę za jakimiś noclegami gdzieś;)

lenka mnie tez bardzo to zdziwiło, że dostał encorton jak sobie poczytasz w ulotce to tym się leczy nawet przypadki raka .. brrr u mnie Adik tak jak Ci pisałam dostaje to jako ostateczność, kiedy wszystkie inne leki zawodzą nawet hydrokortyzon dożylnie .. a dostałaś coś na osłonę?? Bo Adik zawsze dostawał jeszcze jakieś leki na osłonę wątroby i żołądka .. Po tych sterydach szybko widać poprawę bo najpierw dostajesz taką dawkę udeżeniową ( duża ilość ) a potem codzień schodzisz dawkę niżej i niżej aż do zera- ponoć nie można odstawić własnie tak od razu jak antybiotyk.. A jak grzyb pozbyłas się go ? Pewnie to wszystko przez niego, ja w domu nawet nie mogę mieć kwiatków w doniczce i chlebka dla koni też zbierać nie mogę automatycznie wszyscy kaszlą, a Nadia jeszcze dostaje egzemy ..

annaoj myślę, że to świetny pomysł :) dzieciaki nasze się pewnie dogadają szybko mam na myśli rownież te starsze męskie pokolenie hehe jak ryby i wędki wchodzą w grę to mój M jest sprzedany :)

poziomki bardzo dobrze, że karmisz piersią :D no Jagusia ma same dobroci, a diete jakąś trzymasz czy starasz się wszystko zajadać:) kobieto kiedy TY miałas czas ciasto upiec?? Pokaż ten swój ogień co na głowie zrobiłaś :)

Dziewczyny wzywam do podpisania listy obecności :D raz raz szybciutko :p:cool2:

Steffa - ja do Pl jadę 22 sierpnia, także jeszcze trochę. Mój zostaje w Nl.

No i się melduję :-) Kawki się nie napiję, przepraszam, mdli mnie... Ale mogę dotrzymać towarzystwa ze szklanką wody :-)

Lenka - lekarz rzeczywiście troszkę przegiął z tyloma lekami...

annoj - trzymaj się dzielnie :-)

poziomki - ciekawa jestem, jak wyglądasz ognista lasko ;-)Mam nadzieję, że nam się pokażesz...

ania - to w takim razie trzymam kciuki. Przede wszystkim test zrób z rana. Ciekawa jestem, czy dołączysz do kwietnióweczek, czy może to już będzie maj :-)

Pozdrawiam porannie

poziomki dawaj dawaj ten ogien, Stefaa ma racje, ja to juz mam na głowie takie zgliszcza, coś co kiedys było rudawe, moz edo konca wakacji jednak wybiore sie do fryzjera

misiarska jeszcze troszke i mdłosci się skonczą, oj ja tez byłam kwietniówka, rok temu o tej porze wlasnie robiłam test, oczywiscie pozytywny, a teraz za plecami lezy mi taka klucha i gada:tak:

Stefaa no grzyba się pozbyłam, chyba, wymyłam wypsikałam, na słoncu pususzyłam. A te choróbska to raczej jakias wredna bakteria. Najpierw Tomek miał oskrzela, w sumie najgorzej, pozniej mezasty, brał antybiotyk, mnie jak tylko zaczeło bolec garedło to poleciałam do lekarza i dostałąm duomox, brat m po kilku dniahc tez zaczął stekać, kuzyn m co przychodził do nas pomagac, dwa razy brał antybiotyk, pozniej antek oskrzela, teraz tesciu od 2 tyg prych ai dzisija go zapisałm do lekarza b kaszle i kaszle i do tego ogłuch na jedno ucho, no na koncu olek, no i u dzieciaków od razu poszło na oskrzela, a dawki to wiem stopniowo się schodzi, dzisiaj ostatni raz podaje, juz miałąm z rtym lekiem wczesniej kontakt jak tomek zima chorował

z dobrych wiesci olek tylko rano troszke kaszlał, no i w koncu laszel mokry
dobra uciekam bo tyyle do zrobienia mam

pozdrawiam

reklama
Do góry