reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Oglądamy "Dzień Niepodległości", dzieciaki bawią się kucykami filly, aż miło...:tak: odkąd mają swe pokoje, bardzo mało siedzą przed TV lub komputerem... po prostu, nie mają u siebie i tyle...
szukam na allegro pomysłu na prezent dla Matiego, bo ma we wrześniu imieniny... w sumie, ma tyle tego, że nie wiem , co kupić... chciałam dosłownie jakiś drobiazg.... sama nie wiem...:baffled:

reklama
Hejka
misiarka doczytałam wczoraj o reakcji Twojej mamy :-( i wiesz obawiam się, że moja zareaguje bardzo podobnie, ojciec podejrzewam, że nas wyśmieje bo tak reagował na każde kolejne zwierze w naszym domu a dla niego żadna różnica czy to człowiek czy zwierze :crazy:

Hej wpadam na chwilę, w przerwie na pączka :) no i ćwiczenia poszły w las pączki są silniejsze od mojej potrzebu zrzucenia wagi ;)

czytam o tym dofinansowaniu do książek, wiedziałam, że takie jest ale nie wiedziałam, że nie ma limitu i wielodzietnym też się należy. Super z pewnością będę do tego dąrzyć, żeby skorzystać. Moje dziecko będzie miało książki" Gra w kolory" wyd. Juka. Na szczeście całość wyniosła niecale 280 zł i jeszcze rabacik dostaliśmy 20% :) bo ja częsta bywalczyni w księgarniach jestem ;)

annaoj też kupiliśy plecak z tej firmy co TY, nawet zastanawiałam się nad takim modelem jak pokazałaś wcześniej, ale mój Adi to taki kurdupelek i za duży gabarytowy ten plecak był dla niego, więc kupiliśmy nieco mniejszy i lżejszy. Ale jakościowo rewelacja, z tej firmy wzieliśmy też piórnik, żeby nie było hehe ;) z wyprawki zostało nam tylko kupić: pióro, okładki na książki i naklejki do opisania aa i najważniejsze hhe nie mamy tytki jeszcze ;) nawet strój na gimnastyke już kupiłam.A jaki był problem z zakupem białej koszulki hehe ;)

Lenka moj Adi encorton dostaje już w razie konieczności, najpierw starają nam się go wyprowadzić atroventem ( niestety ventolin wogóle na niego nie działa) albo berodualem- ostatnio nawet dowiedziałam się, że występuje również w formie areozolu co dla nas jest duzym ułatwieniem niż 15 min inhalacje. Encorton to juz taka ostatecznośc, ale wiesz co lekarz to inna szkoła ! a tyje po nim, bo moj to odrazu zwiekszony apetyt i puchnie w oczach, twarz zaokraglona, wystajacy brzuszek itp

Madii słonce jak Twoja młodzież po obozie ? dawaj ta trójce do mnie ja się nia zajme a Ty wypad :p

LUNA ?? Gdzie jesteś??
ANULLA? skoncz już to plażowanie i wracaj :p pokaż jak remont się udał !

Witam wszystkie nowe mamuśki :D

Stefaa - dobry pączek nie jest zły ;-) Ja przy ćwiczeniach tak czy siak jadłam wszystko, nawet pączki.

ania - niestety reakcja jest taka jaka jest. Niby jest mowa że to przez moje zdrowie i problemy jakie miałam. Ale powiedzenie, że się nie cieszy.... Mój tata i brat zareagowali rewelacyjnie :-) Więc mam chociaż częściowe oparcie. A moja mama do tej pory rozmawia ze mną przez telefon tak jakby była obrażona. Mówi się trudno i żyje się dalej :-)

mamartusia - to dalej brać się do kolekcjonowania wyprawki.Ale to już :tak:

pysia - powodzenia w szukaniu prezentu. Ja też zawsze mam z tym problem...

Pozdrawiam porannie

hejka
wybieram się dzisiaj na sklepy. Mam powera od rana, trzeba to wykorzystać.
hej hej,

tylko dwa miesiące mi zostały. jup jup! nie mam absolutnie NIC!!! ani jednej rzeczy dla dzidziusia. jup jup!:sorry2:
Taki luz to ja lubię:-)

Stefea też mamy piórnik i nawet w markecie Młody sobie pióro od nich wybrał. Mnie jeszcze zostało do kupienia książki do angielskiego i religii (ale wczoraj się ze szwagierką zgadałam, że dla swojego do drugiej klasy będzie zamawiać, to nam te z od razu zamówi) i chciałabym jeszcze jedne spodenki krótkie na wf dokupić, bo mamy tylko jedne granatowe (koszulki białe w H&M dwupaki były), a i jeszcze trampki, może dzisiaj się uda. Musze jeszcze kupić białą koszulę.
Pysia a może jakąś książkę. Ja bardzo często dla dzieciaków kupuję, bo zabawek mają zatrzęsienie.

uciekam

Cześć,
no aniu, korzystaj, póki Ci się chce... u nas dziś chłodniej, znaczy, słońce świeci, na krótki rękawek w sam raz, ale nie ma już takich upałów :tak: ja tak nawet wolę :tak:
z wyprawki do Natasi do zerówki już mam wszystko, a Mati to dopiero jak do przedszkola pójdzie, bo oni tam zamawiają

Misiarska, pogadają, pomarudzą, i im przejdzie...:tak: a jak nie... to ich sprawa... :-p

Stefa, a są już jakieś efekty Twych działań? Ja na szczęście pączków nie lubię, chyba że te domowej roboty :tak:

pozdrawiam :-)

witam was z Polski!

u nas fajnie, spacerujemy całymi dniami, odpoczywamy na łonie natury, kąpiemy się w jeziorze... podoba nam się:-)

chciałam jeszcze napisać że moi teście zareagowali bardzo fajnie na wieść o kolejnym naszym potomku, chyba najfajniej ze wszystkich osób a najbardziej się chyba obawiałam właśnie ich gadania:tak:

nie poczytam i nie popiszę za dużo bo wolno tutaj chodzi internet;-)

pozdrawiam serdecznie!

Meluję się :p
Maz do pracy wrocil wiec i czasu bedzie mniej, i korzysania tez koniec :p
ostatnio moje dzieciaki jakies nadpobudliwe :p dobrze ze chociaz troche po sobie zabawek sprzataja bo bym nie wyrobila teraz z nimi :p zawsze sa bardzo "ruchliwi" ale teraz to samych siebie przechodza:p az sie boje nastepnego tygodnia bo jeszcze Synek calymi dniami w domu bedzie, bo w przedszkolu tydzien wolnego- tak to sie te 4godz wyszaleje tam :p

waszw drukowanie nadrobilam- ale juz nie pamietam co komu chciaam odpisac, a pisac jedna reka mi sie nie chce :p bo druga najmlodsza przygniotla zasypiajac na kanapie :p

wspolczuje reakcji rodziny ... choc u mnie nie wiem jaka ona by byla na wiesc o 4- do tej pory zawsze wszyscy sie cieszyli :) tesciowa niby ostatnio mowila cos do meza- jak sie poskarzyl ze o 4 mowie- ze bardzo dobrze :p :)

annaoj kc ciekawe na ile maluszek z mamy planami sie zgodzi:p

happymama82 ale wam fajnie :) tez mi sie marzy taki wyjazd- ale zawsze u nas cos na drodze staje- i jeszcze znalezienie fajnego miejsca- super macie :) korzystajcie i wypoczywajcie :)

reklama
dziewczyny powiedzcie mi co Wy na to, bo Wy bardziej doświadczone jesteście ;-)

@ mam dostać w sobotę ale zrobiłam dzisiaj sobie test około 11:30 i wyszedł negatywny:-( nie chciałam go w pracy wyrzucać więc zapakowałam w tą folię, pudełko i włożyłam do torebki, teraz chcę bo wyrzucić, zaglądam a tam pojawiła się druga kreska :confused: nie taka mocna ale widoczna, tylko po tylu godzinach :confused:??????

Do góry