reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Taki luz to ja lubię:-)

:-D prawda. ja też. gdyby mnie usłyszała jakaś "mama pierwszy raz" to by chyba się w głowę popukała. :-D

Misiarska, Ania - współczuję reakcji rodziny. u mnie też nie było przyjemnie (ze strony rodziny męża). ale już o tym pisałam. Dla mne najgorsze było to jak najbliższe osoby potrafią człowiekowi "dokopać", a obcy / znajomi potrafią podnieść na duchu i się cieszyć! :szok: spodziewalabym się że powinno być odwrotnie...

Ania
- ja tam bym nic nie sądziła i na nic się nie nastawiała. poprostu poczekałabym i zrobiła test w sobotę.

reklama
Zrobiłam zakupy, jeszcze mi biała koszula została do kupienia, bo chyba wszelkie większe rozmiary wykupili.

Happymum
cieszę, że teście pozytywnie zareagowali. Wypoczywajcie.
Ania ja bym betaHCG zrobiła i będziesz miała 100% pewność.

miłego wieczorka

Ania, ja miałam dostać w środę, a zrobiłam w piątek i to samo wyszło co Tobie. Codziennie robiłam test i każdego kolejnego dnia krecha była wyraźniejsza :-) Spróbuj zrobić kolejne, no i tak jak annoj pisze, zrób bete. To rozwieje wszelkie wątpliwości.

mamartusia - tak to niestety jest. Ale liczę na to, że mojej mamie przejdzie.

annoj - a Ty jak się trzymasz na końcówce?

Miłego wieczorka dziewczyny

hej

u mnie porządkó ciąg dalszy, ile tego smiecia sie zbiera:baffled:

ania ja mialam taka samą sytuacje i teraz ta druga opóźniona kreska skacze mi właśnie po łóżku

hejka
Po deszczyku jest tak rześko i przyjemnie. Może nawet po tą koszulę się do sklepu wybiorę.
Postanowiliśmy jutro do Żywca na 2 dni myknąć, więc dzisiaj mam w planie torbę spakować do szpitala. Mam nadzieje, że wrócę w dwupaku, ale lepiej mieć ze sobą. No i mam motywację w końcu.

Misiarska
ogólnie dobrze. Ciężko mi oczywiście i strasznie mi ręcę w nocy drętwieją, więc jest gorzej ze spaniem, ale jak na ten etap ciąży to chyba całkiem nieźle.
ania ja mialam taka samą sytuacje i teraz ta druga opóźniona kreska skacze mi właśnie po łóżku

to tego Ani życzymy:-)

uciekam na kawkę

ania138- mi teraz w tej ciąży wyszła taka blada krecha że pierw nic nie widziałam a potem trochę pod światło coś tam było ledwo widoczne, dopiero po 2-3 dniach wyszła ciutkę wyraźniejsza. Lepiej się jednak na nic nie nastawiać tylko poczekać i powtórzyć test. Trzymam kciuki!

u nas leje deszcz dzisiaj, jesteśmy uziemieni w domku. Od jutra ma być ładniej ponoć.

Hej :) a u mnie dziś pada, a za chwilę mocno świeci słońce .. w sumie jeden dzień taki może być:) Od przyszłego tygodnia zaczynam urlop więc dziewczyny nie ma narzekania ... ma być bardzo słonecznie, tak żebym mogła poczuć afrykańskie upały hihi :)

annoj my do Żywca sie chyba wybierzemy też na parę dni .. a Wy macie tam domek ? Mój M zapalony wędkarz, wyszukuje tylko miejsc gdzie można łowić ryby :) A niech ma wolę to niż od rana pstryk otwieranej puszki piwa hehe

Ania 3mam kciuki, wiesz ta krezka może być taka niewyraźna bo to początek.. ale ja chyba bym zrobiła tak jak annaoj mówi .. test z krwi i wszystko będzie jasne :)

marta co to za porządki ?

mamartusia już tak mało Ci zostało ? łożeszzz

misiarska a Ty kiedy wracasz do PL ?

happymama gdzie nad jeziorem jesteście ? Wiem, że kiedyś pisałaś ale nie umiem doczytać ? Jaka pogoda?

ostatnio na placu zabaw usłyszałam jak dzieci się żegnają : siema nara pochwa :) i tym o to sposobem mówię do później :D

Hej ciotki:)
Ania jezeli Ty z tych niecierpliwych idz na beta hcg a jezeli nie zrob za 2 dni tesciora. Trzymam &&&&&&&&

Annaoj z doswiadczenia wiem ze taki odpoczynek jaki zaliczylas ostatnio duzo sily daje przed i po porodzie. Jeszcze troszke:) torbe zabierz bo czlowiek nie zna dnia ani godziny:))

Stefa gdzie w koncu jedziecie? Pozegnanie godne zapamietanie hahaha
Jak cwiczenia? Ja tez chce niebawem zaczac;)

Happy zazdraszczam jeziora-uwielbielam a z 10 lat juz nie bylam:(

Jagodz rosnie w oczach,ciezka jest strasznie,duzo je:) Dziewczyny zafascynowane ja zaczepiaja:)

U mnie bez rewelacji nic sie nowego nie dzieje,moze uda mi sie wlosy ufarbowac

Ostatnia edycja:
Sklep przełożyłam na jutro dopołudnia.
Stefea teściowa stamtąd pochodzi. Dom jest po dziadku B i jeździmy, ale raczej tylko w lato, bo zimą jak nikogo tam nie ma jest zimno, tylko to nie centrum Żywca. Mój też lubi kija pomoczyć, ale od kilku lat nie ma czasu, więc przestał kartę wędkarska opłacać.
Wy w ciemno jeździcie?
Poziomki Jaga już ma 3 tygodnie, ależ czas leci. Karmisz ją piersią?

Jak patrzę na mój suwaczek to też ciężko mi uwierzyć, że za chwilę 38 tydzień się zacznie:szok:

reklama
hahaha poziomki dzieci zapytane co to znaczy powiedziały : siema, nara, pochwalony :) więc zapamietaj jak z księdzem się witać:D właśnie wyobraziłam sobie jego reakcję :D Poziomki dobre pytanie gdzie my jedziemy ?? Haha sama niewiem ale jak sie dowiem dam Ci znać, jedno jest pewne gdzieś napewno i napewno będzie to Polska, bo dzieciakom się paszporty pokończyły a zorientowałam się zbyt późno :(

annaoj zazwyczaj cos na necie wcześniej szukam.. nie w centrum a nad tym zalewem :) .. Mój karte opłaca co roku, a i nawt mnie ostatnio namówił, żebym wyrobiła hhihih ale ja opłacać nie będę z pewnością, wolę udać tę kasę na ciuszki :D Muszę mieć do zawodów par małżeńskich :) w tym roku 3 miejsce byłoo hehe
Ja koszulkę białą kupiłam w sklepie na osiedlu, nawet nie wiedziałam, że mam pod nosem sklep z bielizną i to wyroby z PL ... szko bo wszędzie Chiny nas zalewają ;)

Do góry