reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

reklama
hello
odmeldowuję, że nic się nie dzieje, ale jakoś tak energii brak.
Niby popadało, niby chłodniej, ale nadal zaduch.
Kawkę wypiłam i tylko czekam co by B dzieciaki na basen zabrał, a ja mogłabym drzemkę sobie zapodać.

miłego weekendu

Melduje się :-)
jest fajniej :-)chłodniej....

piszecie coś o dofinansowaniu o wyprawce szkolnej...poczytałam i co ?? i nas nie obejmuje:( ale faktycznie wybiorę se do szkoły może coś się dowiem, (moja córka idzie do 3 gimnazjalnej....)

qrcze a moze sie uda...

ech mój M chcial mnie zabrać na jeden dzień na połów dorszy...ale nici z wyjazdu, bo dziadkowie boja się sami ogarnąć trójcę....

tak nie wiele mi potrzeba ......

po częsci ich rozumiem , bo nie jest latwo z nimi zostać.....:no:\

odezwe się za jakis czas

pozdrawiamy

ciekawa ta info o wyprawce, bym się załapała,

liza dzieki za link do tronki z ksiazkami, te juz zamówiłam i czekamy

misiarska szkoda ze Twoja mama tak zareagowała, ale najwazniejsze ze Wy czekacie na to dzieciatko, nie smutaj sie:tak:

byam wczoraj jeszcze raz z olkiemm u kekarza, bo kaszlał coraz bardziej ,az wymiotował, dostał ventolin i encorton, mam ogromne watpliwosci do tych leków,w szczególnosci do encortonu, ale podałam bo strasznie kaszlał, jednak dzisija jest o niebo lepiej i nocka tez lepsza

sciskam mocno

Hej.Ojej ale macie maraton z pisaniem szkoda ze ja niemoge tak na bieżąco z Wami popisac:-(bo jednak czasu brak.
W pracy urwanie doopy:szok: bo sezon urlopowy i wszystko trzeba nadrobic...w domu to samo bo M tylko z malym siedzi i nic poza tym nie robi:wściekła/y:do tego mały miał wypadek upadł z filiżanką i rozciął sobie czoło ma 6 szwów:no:
Pisałyscie o dopłatach do podręczników muszę o tym poczytac bo chyba mi się nalezy.
Witam nowe mamusie:tak: MONIKA my się chyba znamy z innego forum:-D:-D
LENKA wlasnie doczytałam jezeli to kaszel astmatyczny to Encorton jak najbardziej wskazany mimo że to steryd to w małej dawce i sporadycznie podawany nie powinien zaszkodzić trzeba tylko pilnowac schematu jaki podał lekarz.

Ostatnia edycja:
hej ciotki;)

Skonczyly mi sie limity wszystkich internetow (komp i kom) i nie mam jak poczytac bo wieki cale sie wszystko otwiera:(
Ale obiecuje ze nadrobie

Annaoj mowilam ze bedziesz lazic az ptzenosisz:))))

u nas wsio po staremu

Lenka - ja jak tylko kaszel oskrzelowy się pojawia, a lekarz wyraża na to zgodę, robię dzieciom inhalacje z berodualu (podobne jak ventolin), mucosolvanu i pulmicortu. Wielokrotnie to moje dzieci wyciągnęło bez użycia antybiotyku. Tylko też nie należy z ilością przesadzać. No i koniecznie po inhalacjach myłam dzieciakom zęby, bo mogą bez mycia szybciej dorobić się próchnicy. Co do encortonu ja sama używałam, ale tylko w nagłych wypadkach.

anek - biedny ten Twój syncio. A plasterków szyjących nie dało rady? Czy może rana była zbyt duża? :confused:

poziomki - czekamy na Ciebie i ucałuj dzieciaczki :tak:

hejka
Madi dawaj tego chłodku, u mnie dzisiaj znowu ciepło:dry: Lubię ciepełko, ale nie w moich obecnych gabarytach:baffled:
Poziomki ja jak najdłużej bym pochodziła, tzn. wybrałam sobie datę 3-4 września;-) Jeszcze nie wiem co na to Młody, ale brzuch mi już opadł, więc zobaczymy czy się uda.
Wracaj do nas, czekamy:-)
Lenka
a jaki Olek ma ten kaszel? Mokry czy bardziej suchy? Ja do sterydów jestem bardzo ostrożna, więc nie dziwię się, że się wahasz.
Anek biedny Maluch. Twój mąż na stałe z Młodym czy akurat na urlopie?

uciekam z Igorem w karty grać.

Aha, nie wiem czy pisałam, że plecak, o którym pisałam jest naprawdę fajny, wygląda porządnie i trwale, co najważniejsze.
I od kilku dni B chodzi z psem pływać, to taka ostatnia deska ratunku i widzi postępy (a on raczej sceptyk), więc oby, ale też okazuję się, że nasza suka jest po prostu leniwa, noszą ją to ona się przemęczać nie będzie. I jak tu takiej wytłumaczyć:confused:

reklama
MISIARSKA tak niestety rana byla zbyt głęboka i tylko szycie zostało krzyku było co niemiara ale raczej ze stresu bo chyba go to nic nie bolało bo dostal znieczulenie.
ANNA mój M zajmuje sie młodym codziennie bo pracuje w weekendy i ma jedna nockę na tygodniu.
MONIKA tak znamy sie z mamacafe:-D znikłam bo tam jakos nic się nie dzieje.Tak Marlenka idzie teraz do pierwszej klasy ale taki z niej straszny buntownik ze zapowiedziałam mojemu M że to on ma się zajmowac jej lekcjami bo to nie na moje nerwy:sorry2:
Jak Wam mija dzien? U nas troszke chłodniej tak w sam raz na lato bo upały były wykanczajace.Własnie niedawno wrócilismy z wycieczki rowerowej.

Do góry