reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Hej
Ja ksiązki w zeszłym roku kupwoałam koło mnie w księgarni i mieliśmy zniżkę chyba 15 procent.Musze zobaczyc jak jest w tym ;-)

Byłam u lekarza i jednoznacznej diagnozy nie ma bo moze to byc trzydniówka lub infekcja wirusowa a dotego Bartek jest na etapie wyrzynania się dolnych piątek.Mam podawac nurofen,Hascosept,Neosine i Hedelix na kaszel

Oj zazdroszcze takiego wypadu Happymama​ .My niestety nie mam rodzinki nad jeziorkiem ;-)

reklama
Witam!
Przeczytajcie:rzecznikrodzicow.pl o zwrocie za podręcznik w 2013 rokui.Moich niestety nie obejmuje.Ciekawe jak będzie za rok bo Mikołaj pójdzie do 1 klasy.
Ja małemu kupiłam w księgarni,Bartoszowi przez tablica.pl(nie wszystkie jeszcze ale na początku roku robią kiermasz w szkole) a Zuza ma po bracie,muszę kupić jej ćw.do gegry bo mają inne.
U nas też paskudne upały,ponoć od jutra ma się ochłodzić,pochmurno i deszczowo-zobaczymy.

Ja tez niestety nie łapie się bo juz jak nam się Lenka urodziła to składalismy papiery o rodzinne i dodatkowe becikowe i też tam właśnie było dofinansowanie do szkoły ale niestety nam wyszedł za duzy dochód bo ok 900 na osobe a przeciez nie liczy sie ze mamy kredyt hipoteczny i dwa inne kredyty no i opłaty na mieszkanie :-( a 530 zł kryterium to naprawde dla osób tylko bardzo ubogich albo z naprawde niskim dochodem.Ja sobie nawet nieyobrazam jakbym miała sie mieścic w ytm kryterium jakby nawet nie miała obciązen.To by było wegetatywne zycie :-( z czwórka dzieci ech

Ja tez niestety nie łapie się bo juz jak nam się Lenka urodziła to składalismy papiery o rodzinne i dodatkowe becikowe i też tam właśnie było dofinansowanie do szkoły ale niestety nam wyszedł za duzy dochód bo ok 900 na osobe a przeciez nie liczy sie ze mamy kredyt hipoteczny i dwa inne kredyty no i opłaty na mieszkanie :-( a 530 zł kryterium to naprawde dla osób tylko bardzo ubogich albo z naprawde niskim dochodem.Ja sobie nawet nieyobrazam jakbym miała sie mieścic w ytm kryterium jakby nawet nie miała obciązen.To by było wegetatywne zycie :-( z czwórka dzieci ech

A twoja starsze?Przecież jest 1-3 kl podst.i 5 kl a ty we wniosku podajesz rodzina wielodzietna bez wzgl. na dochód.Czytałaś to?Chyba na początku września składa się wniosek.

Ostatnia edycja:
hejka
Mam dość!!!
Bardzo lubię upały, ale to już przegięcia.
Jeszcze dzisiaj, pierwszy raz w tej ciąży, popuchłam, MASAKRA.
Mam nadzieje, że prognozy się sprawdzą i faktycznie będzie chłodniej przez najbliższe kilka dni.
Lenka Magda zdrówka dla chłopaków.
Happymum
szczęśliwej podróży i uważaj na siebie.

Ja się niestety nie łapię dochodowo, może w przyszłym roku, jak to kryterium nas nie wykluczy.

uciekam na taras pokorzystać z wieczornego chłodku.

happymama - ale masz fajnie z wyjazdem. Zatem miłego wypoczynku

pysia - u mnie córka w przedszkolu nie miała żadnych książek. Składamy się tylko na ksero dwa razy w roku.

magda - zdrowka dla Bartusia :-)

annoj - trzymaj się dzielnie - toż to końcówka przecież :-)

A ja dziś w podłym nastroju - pokłóciłam się wczoraj z mężem i to jeszcze w naszą rocznicę śłubu. I o co? O to, że pochłaniam jedzenie jak szalona, a zwłaszcza słodkie i gazowane... Nie odzywamy się i nie wiem nawet ile to potrwa... :wściekła/y: Ja nie mam zamiaru wychodzić z inicjatywą pierwsza... A tak poza tym znów pogoda nam się skiepściła... Może jednak słoneczko jeszcze wyjdzie? Oby.

Tak,w szkole składa się.Wejdź na stronę rzecznikrodzicow.pl na wyprawka szkolna 2013 tam gdzie dokumenty potrzebne przy składaniu wniosku.Pisze że wielodzietni bez względu na dochód mogą się ubiegać,i tak trzeba podać na wniosku.A najlepiej jak u księgowej w szkole zapytasz się o to, to Ci powie co i jak masz napisać.

reklama
Hej,
wreszcie chłodniej...:-):-):-):-):-):-)
dziś generalne porządki przed sobotą, teściowa pojechała... wieczorem w kościele byliśmy, bo mamy w ten weekend Święto Patrona naszego miasta... a teraz cisza, spokój... chwilo trwaj...
nawet na jutro mam już zupkę, tylko II danie i mogę odpocząć... pranie wczoraj zrobiłam, wyprasowałam dziś, i mam spokój ;-):rofl2:.

Super dziewczyny, że możecie się starać o jakieś dofinansowania, zawsze to jakaś pomoc :tak: Szkoda, że za czasów, jak ja i moi bracia byliśmy mali, nie było takich rzeczy... teraz są dofinansowania do podręczników, różne inne formy pomocy socjalnej, np. węgiel, na ubrania na zimę, dzieci u mnie w szkole mają darmowe obiady... a nas 4 (dzieci, mam 3 braci i ja) było w domu i niestety :no::no::no: ale inne czasy były, jakoś starczało... a teraz... niektórzy mają 2 dzieci tylko i ledwo starcza

Annaoj, jak tam się czujecie??? Wreszcie trochę chłodniej, to pewnie i Tobie lżej... a może coś się dzieje? Bo dziś Cię niet...

a gdzie reszta?

Do góry