reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Dziękuję wam za taki odzew bo naprawdę nie daje mi to spokoju. Ja dzieci małe rodziłam dziewczyny miały po 2840 i 2680g, a Z 3190g. Ja urodziłam się z wagą 2.200kg. A mąż ponoć 3kg. Przeziernością też lekarz nie kazał się martwić wogóle miał ją ciężko zmierzyć bo obok szyji była pępowina [emoji16]
Glukozę na czczo pierwszą miałam ok, nigdy w żadnej ciąży cukrzycy nie miałam. Lekarz mi wczoraj podkreślił tp i postwił znaki zapytania i właśnie powiedział, że teraz jest ten czas gdy można go prawidłowo wyznaczyć więc wg om powinno być 19-21.02 a wg wczoraj 07.02. Ale może faktycznie po prostu mały będzie duży. Mąż ma 1.90m więc miałby w sumie po kim [emoji39]

@Dominika81 ja jestem pod kontrolą endokrynologa bo mam hashimoto. Ostatnio wszystko było w normie :)

reklama
DOBRY WIECZÓR :happy:

@karolina921 spokojnie, widocznie pomiary coś im nie wyszły. Dzieci do pewnego czasu rozwijają się tak samo a przybjamniej wymiarowo podobnie a potem to genetyka. Nie martw się. Skoro lekarz powiedział, że wszystko jest ok to wszystko jest dobrze z dzieciątkiem. Nie zaprzataj sobie głowy wymiarami. Badania na cukrzycę zrób żebyś się upewniła i uspokoiła. Ciesz się kochana zdrowym i silnym dzieckiem. Pomiedzy 12 i kilka dni a 13 z kilkoma dniami tc nie jest jakaś bardzo różnica. Wystarczy niedokładnie przylozna glowica.

DOBRY WIECZÓR :happy:

@karolina921 spokojnie, widocznie pomiary coś im nie wyszły. Dzieci do pewnego czasu rozwijają się tak samo a przybjamniej wymiarowo podobnie a potem to genetyka. Nie martw się. Skoro lekarz powiedział, że wszystko jest ok to wszystko jest dobrze z dzieciątkiem. Nie zaprzataj sobie głowy wymiarami. Badania na cukrzycę zrób żebyś się upewniła i uspokoiła. Ciesz się kochana zdrowym i silnym dzieckiem. Pomiedzy 12 i kilka dni a 13 z kilkoma dniami tc nie jest jakaś bardzo różnica. Wystarczy niedokładnie przylozna glowica.
Miałam iść na tą krzywą cukrową, ale już stres mi opadł i poczekam normalnie do wizyty. Chociaż ta miała być 25.08 ale my od 20 sierpnia się urlopujemy i dziś ją przełożyłam na 31.08. Wcześniej nie da rady bo moja lekarka na urlopie, a nie chce iść znów do kogoś nowego. Takie o to dylematy ciężarnej [emoji1]

Dziewczyny a ja tak z innej beczki.. czy miałyście kiedyś cytologię grupę III? Ja po trzecim porodzie miałam teraz w czerwcu. Pierwszy raz dopiero. Dostałam antybiotyk i we wrześniu mam przyjść na kontrolę. Miała któraś z Was tak? Zastanawiam się czy antybiotyk pomógł, moja matka po III porodzie miała tak samo i aktualnie jest po operacji bo miała raka szyjki tylko że ona się wogole nie leczyła nigdy i tak jej się to rozwinelo. Ja cytologii bardzo pilnuje bo wiem że jestem w grupie ryzyka..

Dziewczyny a ja tak z innej beczki.. czy miałyście kiedyś cytologię grupę III? Ja po trzecim porodzie miałam teraz w czerwcu. Pierwszy raz dopiero. Dostałam antybiotyk i we wrześniu mam przyjść na kontrolę. Miała któraś z Was tak? Zastanawiam się czy antybiotyk pomógł, moja matka po III porodzie miała tak samo i aktualnie jest po operacji bo miała raka szyjki tylko że ona się wogole nie leczyła nigdy i tak jej się to rozwinelo. Ja cytologii bardzo pilnuje bo wiem że jestem w grupie ryzyka..
Ja mialam zawsze grupe 1 lub 2.
A tez raz w roku robie, bo tez jestem w grupie ryzyka - matka i jej siostra zachorowaly w tym samym wieku na raka szyjki macicy. Obie sa po histetektomii i maja sie dobrze.
A meza kolezanka w ciazy miala 3 grupe i juz ja straszyli, leczyla sie i robila powtorne badania i bylo dobrze. Miala jakies nawarstwione nieleczone stany zapalne, co dalo taki wynik pierwotnie. Nie martw sie na zapas :)

Cześć,
U nas się zachmurzyło i lekko pada.

@Sopek, ja mialam zawsze I lub II grupę w cytologii.
Jesteś w grupie ryzyka ale jesteś teżpod kontrolą. Będzie wszystko dobrze. A moze do tego leczenia zachowawczego dołóż sobie jakieś apteczne leki żeby mikroorazow przy seksie się w pochwie nie było i na szyję.

Ja wczoraj obkupiłam dzieci do szkoly. Plecaki i przybory. Jak dobrze, że jest to 600 zł...uf! I 500 bardzo dobrze.
Chodzą Wasze dzieci na zajecia dodatkowe? Moja córkaw tym roku na taniec dancehall się zapisala, najstarszy na piłkę i najmłodszego chcę na basen. Jestem w domu to mogę ich powysyłac i zaprowadzić.

Cześć,
U nas się zachmurzyło i lekko pada.

@Sopek, ja mialam zawsze I lub II grupę w cytologii.
Jesteś w grupie ryzyka ale jesteś teżpod kontrolą. Będzie wszystko dobrze. A moze do tego leczenia zachowawczego dołóż sobie jakieś apteczne leki żeby mikroorazow przy seksie się w pochwie nie było i na szyję.

Ja wczoraj obkupiłam dzieci do szkoly. Plecaki i przybory. Jak dobrze, że jest to 600 zł...uf! I 500 bardzo dobrze.
Chodzą Wasze dzieci na zajecia dodatkowe? Moja córkaw tym roku na taniec dancehall się zapisala, najstarszy na piłkę i najmłodszego chcę na basen. Jestem w domu to mogę ich powysyłac i zaprowadzić.
Wow to szybko Ci poszło :D ja zaczynam w przyszłym tygodniu zakupy wyprawkowe. Ale mi narazie żadne dodatki się nie należą poza 500+ [emoji12]
Moje dzieci na nic nie chodzą dodatkowo. Nie chcę popadać w ten owczy pęd jak moje znajome, że później dziecko to nawet nie ma czasu wyjść na dwór bo przecież po lekcjach ma jeszcze angielski, karate, jazdę konną, tenis plus odrabianie lekcji itd. Dla mnie dziecińatwo jest od zabawy i spokoju. Natłok zajęć, nauki i wszystkiego innego jeszcze zdąży ich dopaść. A Kiedyś jak jakieś jedno sobie wybiorą to to rozważę. Narazie nie ma takiej opcji [emoji6]

@Sopek ja niestety nie pomogę, ale trxymam kciuki by wszystko było dobrze![emoji4]

Dzięki dziewczyny, na 6 września mam wizytę więc koło końca września będę wiedzieć co i jak ;) mam nadzieję że antybiotyk pomógł i już jest ok

Ja moich też na nic nie posyłam ale chyba jeszcze mali są;) jak będą chcieli kiedyś na coś chodzic to pewnie ich zapisze ale nie na siłę tylko jak będą chcieli :)

Chrzaszczyk moja najmodlsza zaczela przesypiac noce dopiero od dwoch tygodni, jak odstawiłam ja od piersi...

Witam się już po urlopach :) u nas starania w dalszym ciągu ale nie wydaje mi się żeby miało się udać w najblizszym czasie. Jednoczesnie wspolczuje ciezarnym pogody.

reklama
Do góry