reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy trójki (i nie tylko) dzieci- tu można pisać "bzdety"

Haha [emoji23][emoji23][emoji23] akurat Maćka to raczej u nas nie będzie bo w otoczeniu sporo chłopców o tym imieniu. Tymon mi się jeszcze podoba [emoji2]U nas znów dużo jest Zuzanek, Julek, Zosi, Len. A chłopięce to Maciek, Mikołaj często też spotykamy się z Antosiem, Oliwierem i Aleksandrem [emoji4]. Łucji i Ignacego jeszcze nie spotkałam. Ni w grupach przedszkolnych moich dziewczynek czy żłobku Zosi takich nie ma. Kiedyś na placu zabaw słyszałam jak mama wołała Łucję, ale to już duża dziewczynka była [emoji6]
Przy wyborze imienia dla dziecka nie patrzał na popularność danego imienia czy jej brak, a na to co czuje i co podpowiada intuicja. Tak jak juz kiedyś pisałam, że imię Ignacy mi nie pasowało ale od momentu kiedy je uslyszalam nie dawało mi spokoju i oto tak nasz Ignas jest Ignasiem, a i mnie teraz imię baaardzo się podoba.

reklama
Charlotte bardzo ładne [emoji7] ale jako, że my w PL mieszkamy to u nas by to nie przeszło tym bardziej z naszym nazwiskiem [emoji6]
U mnie obecnie typami dla dziewczynki są: Anastazja, Aurelia, Lea, Klara, Liwia i Elżbieta. Gdzieś tam z tyłu jeszcze jest Maria, Aurora i Lila. A dla chłopca to Ignaś będzie odpowiednie [emoji5]
Ale być może jeszcze 20x mi się zmieni [emoji1]

Siostra mojej babki to duże oczy zrobiła na imię Elizabeth i George. Spytała nawet czemu nie Elżbieta i Jerzy? Nie wyobrażam sobie Anglika mówiącego te imiona.

Co do polskich podwórek to się nie wypowiem, bo wiedzy nie mam.

A imiona córek @Giustina mi się podobają :-D

Przy wyborze imienia dla dziecka nie patrzał na popularność danego imienia czy jej brak, a na to co czuje i co podpowiada intuicja. Tak jak juz kiedyś pisałam, że imię Ignacy mi nie pasowało ale od momentu kiedy je uslyszalam nie dawało mi spokoju i oto tak nasz Ignas jest Ignasiem, a i mnie teraz imię baaardzo się podoba.
Intuicja mi podpowiada by nie zrobić takiego błędu jak z Julką i nie dawać imion które ma co drugie dziecko w mieście [emoji6]
Dlatego szukam takich co mi się podobają, ale są rzadko obecnie nadawane [emoji6]

Intuicja mi podpowiada by nie zrobić takiego błędu jak z Julką i nie dawać imion które ma co drugie dziecko w mieście [emoji6]
Dlatego szukam takich co mi się podobają, ale są rzadko obecnie nadawane [emoji6]
Z ta popularnością to nigdy nie wiadomo można się na tym przejechać. Moja córka nadane ma Nikola. Były to czasy gdy Nikol praktycznie nie było, a dziś jej imienniczek jest tyle, ze aż nie dobrze się robi. Ignaskow kiedyś było mniej, a nawet powiem, że żadnego w swoim życiu raczej nie spotkałam. Teraz to imie juz spotykane jest częściej lecz może fakt nie jest aż tak popularne jak Antoni.
Moja propozycja dla Ciebie dla dziewczynki to Magdalena. Co sadzisz? Teraz rzadziej wybierane, a fajnie można zdrabniac: Magdusia, Magdalenka[emoji7]

Z ta popularnością to nigdy nie wiadomo można się na tym przejechać. Moja córka nadane ma Nikola. Były to czasy gdy Nikol praktycznie nie było, a dziś jej imienniczek jest tyle, ze aż nie dobrze się robi. Ignaskow kiedyś było mniej, a nawet powiem, że żadnego w swoim życiu raczej nie spotkałam. Teraz to imie juz spotykane jest częściej lecz może fakt nie jest aż tak popularne jak Antoni.
Moja propozycja dla Ciebie dla dziewczynki to Magdalena. Co sadzisz? Teraz rzadziej wybierane, a fajnie można zdrabniac: Magdusia, Magdalenka[emoji7]
Też myślałam nad Magdą jak byłam z dziewczynkami w ciąży, ale wyprzedziła nas siostra mojego męża i ona ma Magdalenę [emoji5] ale bardzo piękne imię. Zgadzam się w 100%. Małgorzata też mi się podoba [emoji7]. Zosia miała być swego czasu Gosią, ale jak się urodziła to ni jak to imię do niej nie pasowało. I tak na myśl w szpitalu przyszła mi Zofia i zostało [emoji6].
Zresztą u nas Julia i Łucja miały być Kornelią i Konstancją tak do prawie 30tygodnia, ale tak mi wszyscy obrzydzali te imiona wymyślaniem durnych zdrobnień , że w końcu zrezygnowałam bo byłam głupia i młoda. Wybraliśmy Julia i Magda, ale że urodziła meza siostra przede mną i ich córcia została Magdą to u nas jedna panna została bezimienna no bo bez sensu dublować. Więc by już nie kombinować daliśmy Łucja po mojej babci.

No temat imion to zawsze poważna sprawa:) ja też staram się dawać takie imiona żeby nie było później w klasie po pięć takich samych. Ale ja mam właśnie takie imię gdzie zawsze ze mną były w klasie po 3-4 inne dziewczyny z tym samym imieniem i może dlatego teraz zwracam na to uwagę ;)

No temat imion to zawsze poważna sprawa:) ja też staram się dawać takie imiona żeby nie było później w klasie po pięć takich samych. Ale ja mam właśnie takie imię gdzie zawsze ze mną były w klasie po 3-4 inne dziewczyny z tym samym imieniem i może dlatego teraz zwracam na to uwagę ;)
To tak jak ja. U nas też Karoliny zawsze były conajmniej po dwie [emoji12].

Witam Was!
Całuje i serdecznie pozdrawiam nowe mamusie! Dobrze że jesteście!

Czy mam "deżawi" i na powrót mowa o imionach pociech? To ja raz jeszcze: Marta, Wojtek i Szymon. Każde z imion dzieci ma swój pierwowzór chrześcijański.

Podobaja mi się imiona: Maria, Magdalena, Aniela, Urszula, Teresa i Jadwiga.
Jan, Rafał, Tadeusz, Mateusz, Maciej.

Jak mijają Wam wakacje?
Jak nasze ciężarne? Samopoczucie dobre?

Ps. moj też rocznik 2013 :-)

Witam Was!
Całuje i serdecznie pozdrawiam nowe mamusie! Dobrze że jesteście!

Czy mam "deżawi" i na powrót mowa o imionach pociech? To ja raz jeszcze: Marta, Wojtek i Szymon. Każde z imion dzieci ma swój pierwowzór chrześcijański.

Podobaja mi się imiona: Maria, Magdalena, Aniela, Urszula, Teresa i Jadwiga.
Jan, Rafał, Tadeusz, Mateusz, Maciej.

Jak mijają Wam wakacje?
Jak nasze ciężarne? Samopoczucie dobre?

Ps. moj też rocznik 2013 :-)
Śliczne imiona mają twoje dzieci [emoji5]. Ja czuję się już dobrze. Jak skończyłam 8tc to te wszystkie uciążliwe objawy praktycznie minęły. Wczoraj umówiłam się na USG prenatalne będę je miała 06.08 [emoji5]. A jutro mam podglądanie maluszka i w środę wizyta u lekarza [emoji6]
A początek lata spędzamy na walizkach bo za tydzień przeprowadzamy się do swojego domku [emoji6]
Miłego dnia!

reklama
Do góry